Scudo Sports

Motorcuları öldüren "tank slapper" yol bisikletçilerinin başına gelir mi?

İzmir'in en buyuk bisiklet mağazasından fabrikadan yeni yüklenen ki kamyonu gördüm, mağazaya girip elinizde varmı derken, kutusu yanımda açılan ve montajı ayarları tam tekmil yapılıp, içime sinerek satın aldığım bisikletle, Mithatpaşa caddesi sapağı, İnciraltı köprüsünden kısacık mesafede aşağı inerken ön 3 arka 9 başıma gelmiştir.

Eski yeni bisiklet az çok tecrübe değil, herkesin başına gelebilir.

İstediğin kadar dikkatli tedbirli ol, nasibinde varsa yaşayacaksın.

4 gün sonra İstanbul'a dönerken, bu bisikleti özellikle öğrenci bir arkadaşımıza hediye edilmek üzere, İzmir'den bir bisiklet grubuna konusu açılmak şartıyla hediye edeceğim.

Scudo
40km/h hızla seyir ederken çukura girmemle başıma geldi. Neyse ki gidonu düzeltebilmiştim.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Bu olay genelde ınce teker yol bısıkletınde mı oluyor? mtb ıle belli hızın ustu daha zor oldugu ıcın sordum bu soruyu ya da aynı hızda kalın tekerın bu etkıye gırmemesı her neyse

İki gün önce bu olayı bizzat yaşadım ve hayatım da hiç bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Hızlı da gitmiyordum saatte 27km ile giderken oldu dümdüz asfalt yolda, bildiğin resmen birisi bisikleti tokatladı neyse ki kıl payı kurtardım yoksa takla atıp düşecektim. Neyden oldu nasıl oldu anlamadım.

İki gün önce bu olayı bizzat yaşadım ve hayatım da hiç bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Hızlı da gitmiyordum saatte 27km ile giderken oldu dümdüz asfalt yolda, bildiğin resmen birisi bisikleti tokatladı neyse ki kıl payı kurtardım yoksa takla atıp düşecektim. Neyden oldu nasıl oldu anlamadım.

Yandan sağlam rüzgar almış olabilir mi bisiklet?

Sağlam lodos vardı 2 gün önce

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Yandan sağlam rüzgar almış olabilir mi bisiklet?

Sağlam lodos vardı 2 gün önce
Evet abi solum dan rüzgar esiyordu, senin dediğin gibi rüzgardan kaynaklandı sanırım.

27 km ile giderken rüzgardan yaşanan olayın bu konuya dahil olduğunu düşünmüyorum. Birkaç defa yaşadım ve yaşayanları gördüm. Konuyu araştırınca sebepleri: Bozuk yok, esnek jant, esnek maşa, fren pabucunun sürtmesi, konik olmayan alın borusu vs vs çeklindeydi. Benim başıma 1 den fazla defa gelince teker setimi değiştirip bu olumsuzluktan kurtulmuştum. Önümde yaşayan arkadaşın furç takımında boşluk vardı. Düşen arkadaşımın ise fren pabucu sürtünce oldu. Tüm olan hadiselerde yol bozuk, iniş ve sürat 35++

27 km ile giderken rüzgardan yaşanan olayın bu konuya dahil olduğunu düşünmüyorum. Birkaç defa yaşadım ve yaşayanları gördüm. Konuyu araştırınca sebepleri: Bozuk yok, esnek jant, esnek maşa, fren pabucunun sürtmesi, konik olmayan alın borusu vs vs çeklindeydi. Benim başıma 1 den fazla defa gelince teker setimi değiştirip bu olumsuzluktan kurtulmuştum. Önümde yaşayan arkadaşın furç takımında boşluk vardı. Düşen arkadaşımın ise fren pabucu sürtünce oldu. Tüm olan hadiselerde yol bozuk, iniş ve sürat 35++
Lastik değişimini ne kadar süreden sonra önerirsiniz? Şuana kadar 4700km küsür yaptım bisikleti aldığımdan beri.

Her lastiğin ömrü farklıdır. Ben dişine, düzleşmesine, kauçuk çatlaklarına bakar öyle karar veririm. Eskiye göre çok sık patlamaya başlaması da bir gösterge.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Lastik değişimini ne kadar süreden sonra önerirsiniz? Şuana kadar 4700km küsür yaptım bisikleti aldığımdan beri.
Lastiğin malzemesıde etkiliyor . Bende ki schwalbe arka lastik biraz çabuk eskidi 3500 gibi. En fazla 500-1000 daha gider. Yumuşak yol tutuşu güzel olanlar galıba çabuk eskiyor. Benim lastikte galiba yola uyumlu ve ben bozuk arayıze ara sıra girince eskımesı hızlı oldu.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Lastiğin malzemesıde etkiliyor . Bende ki schwalbe arka lastik biraz çabuk eskidi 3500 gibi. En fazla 500-1000 daha gider. Yumuşak yol tutuşu güzel olanlar galıba çabuk eskiyor. Benim lastikte galiba yola uyumlu ve ben bozuk arayıze ara sıra girince eskımesı hızlı oldu.
Benim lastikler 4700 de şuanda böyle saç saç dökülmeler var eskidiği anlamına mı geliyor? Benim lastikler Bontrager H2 hard-case lite. Yol tutuşu ve verimi çok hoşuma gidiyor lakin böyle saç saç dökülen şeyler korkutuyor.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Benim lastikler 4700 de şuanda böyle saç saç dökülmeler var eskidiği anlamına mı geliyor? Benim lastikler Bontrager H2 hard-case lite. Yol tutuşu ve verimi çok hoşuma gidiyor lakin böyle saç saç dökülen şeyler korkutuyor.
O bende de bi miktar çıkmaya başladı :) bende aynı sebeple değiştirmek istemiyorum asfaltta yol tutuşu çok güzel, gidişıde guzel hava bastığında çok güzel indirdiğinde yoldaki darbeyi almasıda çok iyi. Hatta keşke arkaya çin malı alsaydımda ön tarafta kullansaydım bu güzel lastiği diyorum :D. İplikleri arka lastikte yanlardan çıkmaya başladı, çok kısa bi süre düşük basınçla kullandım, onunda etkisi olabilir fazla ezıldiği için. Suanlık sorun yaratmıyor dişler iyice sılınene kadar kullanacağım tahminim oda 1000 km bulur en az

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Maşa gidon furş sebepleri..

Birkaç hafta önce bir bisikletliye çarpıp kaza yapmıştım. Adam bir anda önüme çıktı, ben de ona çarptım. Bisiklete bir şey olmadı, kalktım yola devam ettim. Daha sonraki bir gün ellerimi bıraktığımda ön tekerin dalgalandığını fark ettim Dalgalanmayı durdurdum, sonra bir daha ellerimi bıraktım, yine dalgalanma oldu. Daha çok pedal çevirince ön tekerin yalpalamasına engel olduğumu da fark ettim. Yani yalpalama başlamadan pedalları daha seri çevirince teker yalpalama haline girmiyor. Kazadan önce böyle bir durum hiç olmadı. Başka bir Peugeot bisikletimde de aynı durum var. Bunun fiziksel anlamını bilimsel olarak araştırıp bulmak istiyorum. Bir şeyler bulursam paylaşacağım.

Bugüne kadar tek bir yerde ama aynı konumda sadece 2 kere oldu wobble, oysa sürekli geçtiğim yerdir. Eğer sadece ekipmandan olsa daha sık başıma gelirdi diye düşünmeden edemedim. Aynı bisiklet, aynı ekipman, aynı sürücü, aynı asfalt, aynı kg. O yüzden aklıma o günkü rüzgarın ihtimali yatıyor.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Yokuş inişlerinde ara sıra bana da olmakta. 35-40+km üzeri süratlerde oluyor. Bunda sıvılı iç lastik de etkili olabilir. Kadroya bacaklarla sıkıştırma uygulayınca topluyor.

Son düzenleme:
Bir kere yaşadım o da benim suçumdu.

Ben bazen mtb de ayağa kalkıp gidonu bırakıyorum o zmn gidon çok kısa bir eksende 2 3 cm sağa sola titreşim hareketi yapıyor hızlı değilken üstelik . Gidis yönümu degistirecek derecede etkileyen bir titreme değil yalnız.

Geri