Tank slapper olayını ilk defa duyuyorum. Zira anlatılanlara baktığımda bu olayı yaşadığımı da düşünüyorum. alt geçit yoluna inerken bir arabayı sollamıştım yüksek hızdan ötürü, tabii arabayı geçerken gözüme arabanın hız göstergesi takılmıştı; 90 km/h gösteriyordu
hantal bir mtb ile bu hıza çıkmak da biraz acayip, tabii o hıza çıkmışken hissettiklerimi aktarmak isterim.
Uzunca bir yolu geçtikten sonra alt geçite inerken seleden kalkıp ağırlığımı arkaya verdim ve yokuşa saldım kendimi, o sırada gidonu iki elimle kendime çektiğim için gidonda en ufak bir kontrol kaybı olmadı, ancak seleye oturduktan sonra bisiklet o kadar çok titremeye ve yalpalanmaya başladı ki, vücudumdaki tüm kasların sıralı halde kasılarak adeta dalga gibi baştan aşağı yayıldılar. sele üstündeyken ve o hıza çıkmışken kontrolü sağlamak çok zor cidden.
Her neyse nasıl olduysa bir kaç kez kontrol kaybetme tehlikesi geçirsem de o yolu atlatıp ilerdeki benzinciye girdiğimde arka lastik patladı
Aşırı yüksek titreme ve sallanma lastiğe epey zarar veriyor sanırsam.
@Muhammet13xxx
Doğru, benim yaşadığım benzeri bir olayda ben de aynı taktikle gidonun dalgalanmasını ve aritmetik olarak sallanımını arttırmasını engelleyebilmiştim. Ama o durumda vites ve fren kontrolleri zor oluyor, hassaslığı kaybettiğin için o halde frenleme yapmaya çalışmak dengeyi topyekün kaybetmeye sebep olabilir gibi sanki.