Fikir ve tecrübelerini yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Bu olay hergün başınıza gelebilecek bir durum değil. 4.000 km bisiklet sürdüm, 90 km hızlara çıktım, ne kazalar atlattım, kaç kere bisikletin kontrolünü kaybettim, daha sonra kontrolü topladım tekrar sürüşlerime devam ettim...
Fakat bu anlattığım olay, başınıza gelmeden anlayabileceğiniz birşey değil. "şundan olur, şöyle kurtarılır" gibi iyi niyetli ifadeler, malesef hiçbir anlam ifade etmiyor, edemiyor.
Burada ufak gidon titreşimi, yada bisikletin ufak tefek yalpalamaya başlamasından bahsetmiyoruz.. bunları zaten az çok hepiniz çözersiniz. Kontrol edemediğiniz bir anda oluşan inanılmaz güçlü bir titreşim ve sizi üzerinden atan bir bisiklet düşünün. titreşim birkaç saniye içinde rodeo ya dönüşüyor. Herkesin başına gelen aynı olmuyor, farklı şiddette ve farklı süre uzunluğunda oluyor..
Benim bahsetmek istediğim, bir felaket; Başınıza geldiği anda hiçbirşey yapamıyorsunuz. Hava aynı, rüzgar aynı, bisiklet aynı, sizin sürüşünüz aynı, kilonuz aynı, lastikleriniz vs. tüm kombinasyonlar aynı.. fakat bir anda birşey oluyor ve bisiklet sizi takmıyor. Düşmemek ve ölmemek için zaten refleks olarak gereken herşeyi milisaniyeler içinde yapıyorsunuz, geriye kalanı yaşadığınız titreşimin şiddeti ve o andaki yol şartları belirliyor. Sanırım motorcular ve bisikletçiler dışında kaykaycılar da bu olaydan etkileniyor.
Gereksiz konularda üşenmeden sayfalarca yazan bilgili arkadaşlar, acaba Bikefit konusunda olduğu gibi, bu konuda da sessiz kalacaklar mı, bilgilerini esirgeyecekler mi, hep beraber göreceğiz.
Dilerim konu sulandırılmadan, saçma tartışmalara girilmeden, mantıklı ve teknik yazışmalarla ilerleyerek, bisiklet camiasında farkındalık oluşmasına yardımcı olur. Çünkü bu başınıza bir kere geliyor, şansınız varsa, olayı yaşadıktan sonra gelir burada tecrübenizi yazarsınız. Bu konuyla ilgili ülkemizde bilgi bulamadım, gören arkadaş varsa, link paylaşmasını rica ediyorum.
@halil halil yarımcı olmak için bir foto paylaşmış, o ne işe yarıyor, bilen varsa yazsın lütfen
Motorcuların yaşadıkları bu konu hakkında belki sizlere fikir verebilir, kimisi titreşimi hafif yaşarken, bazılarında gördüğünüz gibi kontrol mümkün olmuyor, bazıları da malesef...