Migel
Daimi Üye
- Tepki
- 403
- İsim
- Migel
- Bisiklet
- KTM
Aslına bakarsanız düşündüğümde hangi tür bisikler olursa olsun kullananı seviyorum.Çocukluğumda her arkadaşımda bisiklet vardı.Şimdi ise çok az çocukta görüyorum.Bazı çocukların altında ise elektrikli bisiklet bulunuyor.Ses sistemi de yapmışlar.Sanırım prestij bu oldu bu devirde.Yol bisikleti ise ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başladı.Market bisikleti diye tabir ettiğimiz tüm bisikletler mtb tabanlı olduğundan düzgün bir bisiklet almaya karar verdiğinde insanların ilk aklına mtb gelmesi doğal.Bisiklet olarak onu kabullenmişiz içten içe senelerce.10-15 sene önce nerden bulacaksınız bu kadar yüksek fiyatlı bisiklete binen grupları.Bence tartışılması gereken konu bisiklet türü seçimi değil seçilen bisikletin parçalarının amaca ne kadar uygun olduğu olmalı.Daha 3g gelmeden uyumlu diye satılan ilk telefonlardan 3 sene sonra 3g teknolojisinin gelmesi gibi aslında işimize yaramayacak donanımlara çok yüksek fiyatlar ödüyoruz.Kabul edelim %95'imiz bisiklete eğlence,spor ya da ulaşım için biniyoruz.Birkaç kilogram hafif ya da vitesi 0,1 saniye hızlı geçiren üst düzey donanımlara aslında ihtiyacımız yok.Lakin ben de dahil olmak üzere gördükçe gaza gelip bilinçsiz tüketim yapıp duruyoruz.