Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mtb mezarlığı

Aslına bakarsanız düşündüğümde hangi tür bisikler olursa olsun kullananı seviyorum.Çocukluğumda her arkadaşımda bisiklet vardı.Şimdi ise çok az çocukta görüyorum.Bazı çocukların altında ise elektrikli bisiklet bulunuyor.Ses sistemi de yapmışlar.Sanırım prestij bu oldu bu devirde.Yol bisikleti ise ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başladı.Market bisikleti diye tabir ettiğimiz tüm bisikletler mtb tabanlı olduğundan düzgün bir bisiklet almaya karar verdiğinde insanların ilk aklına mtb gelmesi doğal.Bisiklet olarak onu kabullenmişiz içten içe senelerce.10-15 sene önce nerden bulacaksınız bu kadar yüksek fiyatlı bisiklete binen grupları.Bence tartışılması gereken konu bisiklet türü seçimi değil seçilen bisikletin parçalarının amaca ne kadar uygun olduğu olmalı.Daha 3g gelmeden uyumlu diye satılan ilk telefonlardan 3 sene sonra 3g teknolojisinin gelmesi gibi aslında işimize yaramayacak donanımlara çok yüksek fiyatlar ödüyoruz.Kabul edelim %95'imiz bisiklete eğlence,spor ya da ulaşım için biniyoruz.Birkaç kilogram hafif ya da vitesi 0,1 saniye hızlı geçiren üst düzey donanımlara aslında ihtiyacımız yok.Lakin ben de dahil olmak üzere gördükçe gaza gelip bilinçsiz tüketim yapıp duruyoruz.

Scudo
Giant xtc slr 4 tavsiye ederim..Ama Türkiye'ye geldi mi bilmiyorum.En hafif aleminyum ,donanımı da harika kendim kullanıyorum.

bir MTB kullanıcısı olarak katılmıyor değilim yazıya bisiklet alalı 1 sene oluyor o zamanlar çevremde pek bisikletle ilgilenen yoktu aslında o yüzden kendi araştırmalarımla aldım ve daha sonra yavas yavas bisikletin parçalarını değiştirmeye basladım ancak şehir için kullanımda MTB yük oluyor eğer maddi durumum yaza müsait olursa yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum

Birakin bu bos tartismalari ya kimin neye ihtiyaci varsa neyden keyif aliyorsa ona biner.onemli olan bisiklet kulturunu yasamak bisiklete biniyor olmak..
Felsefe yapmaya gerek yok..zaten biz boyle kisir tartismalarla ugrasip amactan cok araca takildigimiz icin bugun bi hollanda bi fransa bi italya olamiyoruz..

Çocukluk yıllarımızda tanıştığımız ve tamamen amatörce aldığımız (aldırdığımız) mtb ler gerek görüntüsüyle, gerek piyasa arzı yüzünden hatta bir ara gazetelerin kuponla vermesinden hepimizin ilkleri oldu. O yıllarda çelik kadrolu,hantal,düz maşalı ve maksimum 18 vitesten oluşan ki bizlere aa 18 vites vay be ne gider dedirten ilk bisikletlerimizdi kendileri.
Ama şimdi o kadar çok mtb var ki (çeşit olarak) 26,27.5,29 inç, 30 vitese kadar çıkan seçeneklerle ve 10-11 kg. ağırlıklara kadar düşen ceşitleriyle çocukluk bisikletlerimize hiç benzemiyor. Piyasada bir kaç ithal ve yerli markanın olduğu yıllardan onlarca markanın donanım,fiyat/performans sunduğu ülkemiz yollarına uygun nice mtb var. Ve bence hangi çeşit bisiklet sürersek sürelim mtb nin bizim için ayrı ve vazgeçilmez olduğu gerçeği değişmeyecektir.

• Beğen
Tepkiler: engin444
benim de elimde eski bir scott marka mtb bisiklet var. acemi donemimde almistim ama olculeri filan bana uygun olmadigi icin surunce zorlaniyorum. sanirim yakin zamanda kurtulmaliyim :)

Merhabalar bir sorum olacaktı. Ben bisiklet almak istiyorum ve de çoğunlukla arazide kullancağım ama şehirde de işimi görmeli. Sizce Hangi Bisikleti Almalıyım?
Salcano City Sport 50
Carraro Sportive 224
Carraro Force 540
KRON XC250 Disc
KRON XC300 Disc
KRON XC450 Disc
Salcano NG 650

1500TRY bütçem var. 2. el düşünmüyorum.

@Yusha Çoğunlukla arazide kullanacaksan mtb almalısın şehir içinde kaç km kullanmayı düşünüyorsun ? MTB alıp pişman olma sonra

• Beğen
Tepkiler: lombroix
@A.Samed.Y Yazın tamamen dağda bayırda offroad belki ayda 4-5 kez sahilde vs.

@A.Samed.Y ayrıca da elimde bir Migrostan 1 yaz önce alınma Ocean'ın en kalitelisi var. Yeni bir bisiklet yerine onu mu kullansam bilemiyorum. Yaklaşık olarak sıfırdan dizer gibi yenilemek ne kadar maliyetlidir? Vitesleri dışında alet tıkır tıkır ama vitesler geçilmiyor. Shimano bir takım ne kadardır

• Beğen
@Yusha Migrostan aldığın bisiketinle devam etmelisin :) yaşına göre şuan için yeterlidir

• Beğen
@A.Samed.Y teşekkürler ama vites sitemi değişmeli ne kadara patlar?

@Yusha shimano tourney takarsın 250 lirayı geçmez

Metropollerin göbeğinde Crossover ve 4x4 Jeep'lerin garipsenmediği bir ülkede, mtb'cilerin garipsenmesi, mtb'lerin aşağılanması çok ironik :)

@YasinGNC
Bence burda konu gayet güzel özetlenmiş Neden MTB ? :) buna ek olarak ülkemizdeki mazgal gerçeğinide unutmamak gerekir.mtb genelde kalın lastik(genelde 2.0) olduğu içn mazgaldanda genelde kurtarır(herzaman değil) :)

Arkadaşlar KTM Ultra Fire 27'5 2016 Sizce İyi Bir Bisiklet Midir Yoksa O Fiyata Daha İyi Bir Bisiklet Bulabilirmiyim ? Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim.

@egebey3461 Bisiklet gayet güzel ancak benzer fiyat aralığında Merida big seven serisine de bakmanı tavsiye ederim.

• Beğen
Merida Bisikletlerde Güzelmiş Teşekkür Ederim @ysnka83 :)

Aklıma Takıldı Söylemeden Edemeyeceğim 1500-2000₺ Seviyesindeki Bir Bisikletteki Maşadan Kilitli Amortisör Gidondan Kilitli Bir Hale Çevirilebilirmi ?

@kadir tanrıkulu
işte buna güldüm...:p:D Çok doğru tespit:hihi::hihi:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri