Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mtb mezarlığı

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160424/8281c4405ebfbcbf248775537d50447c.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160424/9ab18c266f15749a990516d40ebe598c.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160424/dd7b7f68d84bc1fce9e8fdc6ba4b36af.jpg
Mesela cuma cumartesi yaptıgımız 29 mtbler imizle 2.10 arazi lastiğiyle yaptığımız ortalama 280 km lik turumuzdan görüntüler.
Öyle yollarımız var ki güzel ülkemde mtb bile az kalır.

Scudo
@seffahcabbar

Bisiklet forumunda bisikletlilere hakaret ve beddua ediyorsunuz. Çok uygunsuz olmuş ifadeleriniz. (Allaha havale etmek, amele kelimesini aşagılayıcı anlamı ile kullanma vs) Hakaret etmek, beddua etmek istemedim diyorsanız ifadeyi düzeltin lütfen.

Öyle mazgal ve yol birleşim yerleri var ki bırakın MTB'yi araba biraz dikkatsiz ve hızlı girse amortisörü patlatır o derece. Tabi şu da var insan temiz bir yolda ince tekerlek kombinasyonuyla akmak da ister elbet.

@Speker
@CyclingBird
Eleştirilerin tamamı makul, tutarlı ve anlamlıdır. İfadeleri bağlamın içinden çıkarıp bana yüklenmeyin. İfade bağlam içinde anlam taşıyan bir sözcükbirimsel bütündür. Yukarıda alıntılamış olduğunuz mesajımın hakaret içerikli olmadığını her türlü anlambilimsel veriyi kullanarak kanıtlarım.
Bence o yorumumda gayet bilimsel, tutarlı ancak sert eleştiriler yapılmıştır. Hakaret edildiğine dair vehim sizin hüsn-ü kuruntunuzdur.
Saygılarımı sunarım.

@seffahcabbar

Bisikletlilerin lastik tip seçimi neden bu kadar sert eleştirecek kadar sizi rahatsız ediyor? İsteyen istediği tip bisiklet kullanır. Kimseyi rahatsız etmedikten sonra kime ne.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@Speker
Peki istediğinizi istediğiniz gibi kullanın siz. Zaten bisiklet sporunun bir bilimi falan yok. Siz kafanıza göre binin bisiklete, özel hastanelerin ortopedi ve üroloji bölümleri sizi bekliyor.

@omermz aynen asfaltta pek uzunyol güzel oymuyor hem yorucu hemde sıkılıyor insan mtb ile dağda adrenalin varken yollarda mtb ile :)
mtb candır :cool:
https://i.hizliresim.com/3LkZY0.jpg

Ne guzel konu!
Ameleler, camur gormemis SUV suruculeri gibi MTB ciler, market bisikletcileri, Yolcu krallar, haveleler ve EFT ler vs. vs.

Piyangodan para cikti neyseki 3 bisiklet aldim, 2 araba, 1 cekici, 3 sofor! Sonucta ''mala bak - ameleye bak'' demesinler!

Bisikletleri binek arabama sariyorum kaymak asfaltta, SUV uda cekiciye yukluyorum. SUV la asfaltta gidersek olmaz cunku ''gorgusuz mal'' falan derler! Yol bisikletime atlayip basiyorum onlar pesimden geliyorlar.

Aha! asfalt kalitesi bozuldu koy yollarina geldik... Hemen duruyor konvoy, atliyorum sehir-tur bisikletime, yol bisikleti tasiyiciya!

Vaaayyy arazi kosullari basladi. Indiriyorum SUV'u cekiciden, MTB yi cikartiyorum hemen!

:) :) :)

Butun bu tartismalar icerisinde iken bisikletin ozunu kacirmiyor muyuz arkadaslar? Hani nerde ozgurluk, hosgoru, ana ve dogaya karismak, ruzgari hissetmek, saglik, cevre vb...

"Yollarımız malum" goygoyunu kaldığım yerden okudum. "Nerede yaşıyor bu insanlar?" diye tekrar derin derin düşündüm.

Yoldaki çukurların etrafından geçmemek, illa içine girmek konusunda yemin vermiş olanları dehşetle izledim ve gidiyorum.

Düzenli olarak bu saçma bahaneleri, yanlış bilgilendirmeleri eleştirmeye gelirim.

Nerede, hangi bisikleti bindiğin bütçene bakıyor biraz. Paran varsa yolda yol, dağda dağ bisikletine binersin. Ve bir de Türkiye'de en kötü yol bisikleti 600-700 TL ama 300 TL ye amorsörlü bisiklet bulabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Ozellikle sportif amacli binilmiyorsa su klasik cumle anlamini kaybediyor bence:
''yolda yol - dagda dag - sehirde sehir - turda tur''

Dagda bineceksin dag 15 km uzakta. Herkesin arabasi yok ki! Al bisikleti arabayla daga kadar gotur, bin orada, donuste basladigin yere gel yine arabayla don. Belki rota baska bir yerde sona eriyor 10 km de oradan binip gelecegim. Ama dag rotamda agir arazi 30 km... Arabam olsa bile MTB ye biner giderim kime ne?
Ha o arada biride gorur ''mala bak MTB ile yolda gidiyor''

Yol bisikletim var belki ama antrenman yerime kadar 10 km kotu yol kosullarinda gitmem lazim. Sonra 100 km canavar gibi yolum var. Tutup bisikleti arabayla tasimam sart degil ki!
Sonra da biri gorur ''mala bak yol bisikleti ile bu koy yolllarinda geziyor''

Ulasim icin kullanacagim ama HD fren seviyorum yol kullanasim gelmiyor.
Araziye cikmiyorum ama MTB hosuma gidiyor.
Bisiklete binmeyi seviyorum ama ise giderken ucuzundan uyduruk bir bisikletle gidiyorum ozellikle cunku cok hirsizlik olan bir yerdeyim.
Param yok, minibus parasindan bile tasarruf ettigimi kar sayiyorum 150 TL lik bir bisiklet uydurdum, bisikletten de anlamiyorum vb.

Sonra da biri gorur ''mala bak 200 TL lik market bisikletiyle debeleniyor. Al bir sehir HD li 1000 TL canavar gibi'' Yahu arkadasim, adamin cebinde dolmus parasi yok bunu bulduguna ayda 50 TL tasarruf ettigine bakiyor belki! Nereden biliyorsun?

Herkesin sebebi var, zevki var, tercihi var, zorunlulugu var... Esprili olarak atismak guzel ama herkese ve herseye de kulp takmadan dusunmek lazim biraz degil mi ;)

@suat akman

@suat akman

Kesinlikle katılıyorum. Sanki savaşıyormuşçasına yorum yapanlar var, şimdi adlarını anmayalım boşuna, kime neyi ispatlamaya çalışıyorlar anlayamıyorum. Fatbike olayını kendi çapımda anlamsız buluyorum mesela, bu bakımdan bazılarının mtb düşmanlığı hakkında fikrim oluyor az çok; ama hiçbir fatbike kullanıcısını bu tipler gibi aşağılama ihtiyacı hissetmiyorum. Çok ilginç gerçekten.

İsteyen istediğine biner mantığı nasıl bir mantıktır? Anlamak.mümkün değil. O zaman bu forumda bisiklet seçimi ile ilgili ne kadar makale varsa kaldırın. Ne gereği var? Zaten vatandaş neye binmek isterse ona biniyormuş. Söyleyin Cyclist Türkiye ve Pedal dergisi ekiplerine dergileri kapatsınlar; çünkü bisiklet sporunun bilimsel temelleri ile ilgili yayınladıkları makaleleri sallamıyor kimse. Hem bilim de ne ki canım, ben istediğim bisiklet türünü istediğim yolda sürerim, kime ne ama değil mi? (!)

Soruyorum: Hanginiz cenaze evine benim canım bunu gek istedi diyerek renkli kıyafet ile gidiyorsunuz? Hanginiz düğün davetine şort ve terlikle gidiyorsunuz? Ben istediğim bisikleti sürer arkadaş, kimse bana karışamaz, şehirde mtb kullanırım, kime ne diyenlerin düğüne parmak arası terlik şortla da giden, cenazede allı morlu takımla giden zihniyetten ne farkı var? Ondan sonra da neden bizimle alay ediyorsunuz, dalga geçiyorsunuz tripleri! Düğüne şortla gidenle alay edilir, cenazede renkli kıyafet ile gelenle kavga edilir, Kaymak gibi yolda mtb süreceğim diyenle de alay edilir. Gayet normal.

Ayrıca biz kimse mtb kullanmasın demedik. O mesajımı doğru düzgün okuyun, bir iki kelimeyi bağlamdan koparıp aklı evvellik yapmayın. Yerine göre o da kullanılır. Yol da kullanılır. Bakıyorum da kaymak gibi yolları olan şehirlerde bile mtb kullanmanın mantığını hala açıklayabilen yok. Mtb alıp daha dar olan şehir bisikleti lastiği taktırarak onu kullanmanın mantığını açıklayan yok. Ondan sonra bizle alay etmeyin edebiyatı ile ortalığı toza dumana ver, mağdura yat . Ahlak zabıtalığı yap, millete edep öğretmeye kalk. Yok böyle bir ucuzluk!

@seffahcabbar

Gözden kaçıran varsa okusun diye alıntı yaptım. Belki oradan bakınca görülemiyor ama altına ıslak imzamı attım. Hem sağa hem sola.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@seffahcabbar

Bilimsel makaleler elbetteki dogru ve aksini ispatlayan gelisme olmadikca konuya dair otorite.
Dergilerde yazilanlar ve yonlendirmeler dogru!
Forum uzerinde pek cok konuda fikir alisverisi ve dogru bilgi aktarimlari da guzel ve faydali.
Merakli olan zaten arastiriyor, sorusturuyor, hatasi varsa ve butcesi uygunsa dogru yola kanalize oluyor.
Muhabbetimiz olan veya hasbel kader yolumuz kesisen kisilere dogru bildiklerimizi, neyin ne oldugunu anlatmamiz boynumuzun borcu! Bunlar olması gerekenler.

Benim kastettigim onumuze gelene atarlanmak, yermek yerine bilgi aktarmak. Kisi sonrasinda ne istiyorsa yapar. Bize gore hatali seciminden memnundur ''tarzim bu'' der devam eder. Butcesi yeni bisiklete musait degildir, elindekinin lastigiyle freniyle gidonuyla oynayip idare etmeye calisir. Ister yanlislikla yol bisikleti almistir, ister yanlislikla MTB, ister yanlislikla tur bisikleti, isterse de yanlislikla market bisikleti denen bisikletimsilerden :)
Biz bize duseni yaparak lisan-ı munasiple anlatiyorsak, alacak olana veya almis olani egriyi dogruyu objektif olarak aktarip, bunu yaparken kendi dogrumuzu veya hatamizi kabul ettirmeye calismiyorsak olay tamamdir bana gore.
Butun bunlardan sonra kisi neyi tercih etmisse ''bize ne demek'' gerek. Kavga cikarircasina veya asagilarcasina karsi cikmak yerine ilimli olmak gerek.
Sonucta egri veya dogru pedal basan kardestir. Ise isinip bilgilendikce daha dogru tercihlere yonelip bisikleti sevecek ve sevdirecektir :)

Benim konu geneline dair aktarmaya calistiklarim bunlardi.

Yoksa single speed, bmx, trial tarz vb. bisikletler ve kullanicilari da var. Onları hep beraber toplanip dovmeye mi gidelim :D

@suat akman

Ben derdimi ilk mesajda lisan-ı münasip bir biçimde anlattığımı düşünüyorum ki önceden de dediğim gibi üslup sertti fakat hakaret içeren tek bir sözcük yoktu. Fakat ısrarla "sana ne kardeşim isteyen istediğine biner" tezi savunulunca durum değişti.

Bakınız bu forumu sadece belli bir yaşa gelmiş aklı başında insanlar değil bisiklet konusunda deneyimsiz gençler ve çocuklar da takip ediyorlar. Onlara doğru ve sağlıklı bilgi aktarmak zorundayız. "Kime ne kardeşim isteyen istediğine biner." mantığı cana mal olur. Biz burada çocuk genç yaşlı onlarca kişi ile grup sürüşü yapıyoruz. Ekipte mtb de var, yol da var, şehir de var, single da var. Ama herkes azami bir biçimde dikkatli sürüyor. Şimdi ben o çocuklara "Gençler bu yol, mtb, hibrit falan boş iş, kafanıza göre takılın. " diyemem. Yolda yola binilir, dağda mtb ye binilir demek zorundayım. Öyle mtb ye de binerim, yolda yokuş aşağı 50 km de yaparım demek kaza getiriyor. Daha geçen turumuzda bunu yaşayarak gördük. Yani burada yorum yapan arkadaşlar yazdıklarına dikkat etsin. Çoluk çocuk da okuyor bunları. Bazı arkadaşların mesajlarını okuyup gaza gelerek şehir içinde mtb ile kaldırımdan uçma provaları yapan bir çocuk ya da genç kaza geçirip vefat ederse bunun vebalini nasıl üstlenecekler bu arkadaşlar?

Single bisikletim ile bazen şehir içinde agresif sürüşler yaptığım olur. Kaldırımdan da atlarım bazı bazı. Ama çıkıp da burada elalemin çocuğuna ben böyle yapıyorum çok iyi oluyor, takmayın kimseyi siz de yapın diyemem. Demem. Bu resmen sorumsuzluktur. Şehir içinde mtb kullanmak, hele yaylı olanları kullanmak sağlık açısından çok sakıncalı. Bunu bisiklet sorundan az çok anlayan herkes söylüyor. Belli teknik donanım ve sürüş taktik tecrübesi olmayanların mtb ile bazı şeyleri denemesi intihar ile eşdeğer. Cyclist dergisinde Bora Tirki' nin köşesinde mtb sürün teknikleri ile yeni bir yazı dizisi başladı. Onu okumakta fayda var. Okumak da yetmez kanımca. Antrenör desteği olmadan öyle kaldırımdan uçma denemeleri yapmak hem de şehir içi trafiğinde intihar etmek demektir. Ben bunu savunuyorum.

Üslubumun sert olmasının sebebi budur. Bu forumda beni bilen bilir. Bu alaycı ve sert dili kolay kolay kullanmam. Şimdiye kadar yazdığım mesajlar da ortadadır. Bu konu başlığı altında yazdığım mesajlar da ortadadır. Her mesajımı fikirlerimi gerekçeleri ile ayrıntılı bir biçimde açıklamışım. İtiraz edenlerin de mesajları ortada. Okuyun lütfen, rica ediyorum. Fikirlerime yönelik makul eleştiriler varsa ciddiye alırım ama tek bir makul bilimsel eleştiri yok. Laf kalabalığı var sadece, boş polemik var sadece. Benim kızgınlığım bunadır.

Bir yol, bir single sahibiyim. Yol Salcano xrs 030 tiagra, single da hurdacıdan toplama. Turlarda 030 kullanıyorum, sehir içinde single. En kısa zaman içinde de bir adet mtb almayı da düşünüyorum. Toprak ve taşlı yollardan dağlara tırmanmak için. Salcano ng 650 olacak bu da. Onunda ikinci eli 500'e bulunuyor. Yani çok maliyetli işler değil bunlar. Her yıl şartına uygun bir bisiklet edinmek öyle atla deve değil. Bazı giderleri kısınca bisiklete verilen para finanse edilebiliyor. Yani benim derdim bisiklet türü polemiği değil. Anlayan anladı kanımca.

@seffahcabbar

Sn forum üyesi, israrla hakarete devam etmedeki amacin ne ? Neden 'akli evvel' vb kelimeler kullaniyorsun? Yazdiklarini bir kere daha oku. Istedigin bilgiyi paylas, savun buna itiraz eden yok. Hakareti birak artik bir noktadan sonra. Aldigin elestiri kullandigin kelimelerle alakali. Kullandigin kelimeler birilerini incitiyorsa bunu sorumlulugunu al.

@Speker

DERS 1
"HAKARET" SÖZCÜĞÜNÜN KELİME ANLAMI
(link)

DERS 2
1. Ders idrak edildikten sonra geçilir.

• Beğen
Tepkiler: televole2
Geri