Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mtb mezarlığı

Arkadaşlar şimdi mtb mezarlığı diyip mtb alan insanlara bir gönderme veya herhangi benzeri birşeyde bulunulmuş . Fakat şimdi toplumdan bahsediliyor. Bisikletçi bisikletçidir. İster mtb alır ister citybike. İtalya da citybike daha yaygın diye Türkiye citybike a geçecek değil. Bura Türkiye. Bura ülkelerin en güzeli. Bura İstanbul şehirlerin en gözdesi. Bura daha tarihi bir yer. Bu yüzden yollar eski taşlardan engebelerden oluşuyor. Buraları gezmek isteyen mtb alır rahatça gezer. Asfalt da turlamak isteyen citybike alır kullanır. Spor olarak profesyonel olarak yapmak isteyen yol bisikleti alır. Akrobasi isteyen bmx alır. İki kişi turlamak isteyen tandem alır. Bu kadar basit. Ama fiyat - performans açısından genel kullanıma en uygun bisiklet mtb olduğu için insanlar mtb alıyor. Bütçeye göre kendilerini ayarlıyorlar. Mtb ciler citybike ları hoş karşılar , ama citybike cıların mtb ye sitemini anlayamıyorum :) Lütfen güzel arkadaşlarım , abilerim , kardeşlerim .. Bu konuyu polemiğe çevirmeyelim çok şükür bir sürü bisiklet severimiz var. Bırakın isterlerse tek tekerliye binsinler. Aynı çatının altında buluştuktan sonra ne gereği var hangisine binmişiz :)

Scudo
@rahmi kocaman
Saygıdeğer dostum , İki düşünüp bir konuş ' gibi bir tamlama geçmiyor cümlemde. Sözünüzü size hatırlatıp iki okuyup bir göndermeniz yerinde olur diyorum . Sevgilerimi yolluyorum..:)

@Derya Keçeci
Saygıdeğer Derya Abimiz Üstadımız; peki siz haklısınız. Mtb mezarlığına bir çözüm üretin. Citybike almak için arkadaşlara ekonomik bir yardımda bulunun. Konu çözülsün. Teşekkür ediyorum. İyi geceler..:)

@Adem Gül

Bir kaç konudaki mesajlarınızı okuduktan sonra size cevap yazmanın gereksizliğini fark ettim, o yüzden size cevap yazmıyorum. Ciddiye alınacak, elle tutulur bir yanı yok yazdıklarınızın. Bir büyük tavsiyesi vereyim ama ; polemiğe girecekseniz eğer düzgün dil kullanımı birinci şarttır. Bu sizin kültür seviyeniz ve konuya dair ciddiyetinizi gösterir. İlk öğretim seviyesi dil bilgisi hatalarıyla dolu paragraflarla ciddiye alınmayı beklemeyin.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Herkese merhaba. Bence sorunun temelinde insanların bilgisizliği yatıyor. (Tıpkı benim de düştüğüm hata gibi.) Ülkemizde insanlar daha bisikletlerde mtb, yol, citybike v.b. sınıflandırmaların olduğunun farkında bile değiller. Kendimden size örnek vereyim...Geçen yıl fazla kilolarımdan kurtulmak ve 5 km uzaklıktaki işyerime gidip gelmek, ya da bakkala, markete gitmek için bir bisiklet almaya karar verdim. Hasbelkader İzmir Çankaya da bir bisiklet mağazasına girip bisiklet almak istediğimi ve ne amaçla kullanacağımı satıca arkadaşa söyledim. O zamana kadar ülkedeki en iyi markanın ..... olduğunu ve en iyi bisikletlerin de çift amortisörlü mtbler olduğunu sanıyordum. Satıcıya bana 300 tllik bir bisiklet vermesini söyledim. Satıcı arkadaş da daha iyisini almamı, sonra pişman olabileceğimi, bisiklete binmeye başlayanın bu spora kendini kaptırdığını v.s. beni uyarmaya çalıştıysa da ben 540 tlye orta halli bir mtb alıp gayet mutlu bir şekilde evime döndüm. Fakat çok kısa bir süre sonra anladım ki bu sporu asfalt yolda ve uzun kmler katederek yapacaksak bu iş mtb ile olmuyor. Bisiklete binmeye başlayalı daha 8 ay oldu ama bisikletimi değiştirmeye aylar önce karar verdim. Neyse konuyu biraz fazla uzattım ve dağıttım sanırım ama benim gibi yanılgıya düşen sanırım binlerce bisiklet kullanıcısı vardır. Bu nedenle bisiklet sporunun yaygınlaşmasında ve yeni başlayanların yönlendirilmesinde tüm bisiklet severlerin ve özellikle bisiklet derneklerinin çok daha aktif ve yönlendirici olması gerektiğini düşünüyorum. Herkese selamlar....

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Eski yollarda , taşlı engebeli yollarda şehir bisikleti ile niye gezilemesin ki ? . Büyük tekerleği ile mtb den daha da rahat gezilir. Citybike'ları ,profesyonel olmayan bisikletçilerin asfalt bisikleti diye sınıflandırmak hatalı bence.

Herkes kendi zevkine göre bisiklet seçer bunun için kimseyi yargılayamayız , yargılayamazsınız.

Derya Abi, Rahmi Bey,
Mevlana'nın sözü ile ben izlemeye devam edeyim;
"Sen ne kadar bilirsen bil, senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır..."

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
3 bisiklet şart :) Bu da benden; "1 düşündüm 3 bisiklet istedim" olsun :)

Bilinirki Türkeye'nin en çok bisikleti olan şehri Konya'dır. Ben yıllarca her türlü bisiklete bindim. Bizim ülkede bisiklet ulaşım ve nakil aracıdır. Kimse spor olsun diye yapmıyor. Ben bile spor amaçlı olarak yeni başladım. Yol bisikleti alsa kimi taşıyabilir, hangi yükü taşıyabilir. Bunun için alıyor MTB yi afedersiniz merkep gibi biniyor. Onun için her daim ülkemiz MTB mezarlığı olacak kaçar yok.

@M.MURAT YILMAZ

Ulaşım ne nakliye amaçlı kullanılsa ona da şükür edeceğiz. Bir ulaşım aracı olarak kullanılmalı da. Düşünsenize insanlar bisikletle işe gitseler trafik bu kadar olur mu? Bu kadar egzoz salınımı olur mu?

Bizde 13-15 yaşındaki çocukların mahalle arasında bineceği bir oyuncak gibi gözüküyor.
Yaş ilerleyince binmek tuhaf karşılanıyor.

Oysa İtalya'da 65 yaşlarında teyzelerin amcaların bindiğini gördüm.

Bisikleti ulaşım ve nakliye amaçlı kullanabilmeniz için o yerleşim yerinin arazi yapısıda önemli. Konya dümdüz bir şehir hiç tepesi yok. Bundan dolayı bisiklet sürme yaşı yok. Bay, bayan, yaşlı, genç herkes bisikleti rahatlıkla istediği amaçlı kullanabiliyor. Diğer şehirlerin coğrafi yapısını tam bilmediğim için birşey diyemeyeceğim. Ama Konya bisiklet için biçilmiş bir şehir.

@rahmi kocaman

Selamlar Rahmi bey,
Forumda konularımıza yorum yapan insanlara doğal olarak "Normal" muamelesi yapıp ciddiye alıyoruz.Çok haklısınız zira bu arkadaşın ciddiye alınacak bir yanı yok.Adı da görüntüsü de fikirleri de sahte.Başkalarının da yararlanması adına kafa yorduğumuz konuları,saçma sapan polemiklerle kirletiyorlar.Bu arkadaş yazılanları o kadar anlayamamış ki anladığını sandığı iki kelimeyi bile yanlış anlamış.

• Beğen
Tepkiler: rahmi kocaman
İki adet bisiklet alma şansım olmadığı için ve arazi, dağ sürüşlerine katıldığım için 29 MTB aldım. Bildiğiniz gibi 29 MTB'lerde de 622 olarak tabir edilen, 28" yol ve şehir bisikletleriyle aynı çaptaki jantlar mevcut. Durum böyle olunca 29 mtb'ler 29 mtb, ya da 28 tur,şehir bisikleti olarak kullanılabiliyor. Gündelik kullanımım genelde asfalt üstünde olduğu için 35x700c lastiklere geçiş yaptım. Bu lastiklerle çok bozuk olmayan zeminlere girmek de mümkün tabi. Fakat yağışlar artınca zeminler de yumuşayacak. O zaman da 2.1x29 lastikleri takacağım. Ve yine işimi görecek...

Sözün özü 29 mtb'ler hibrit olarak kullanılmaya çok müsait. Tabiki hiçbir zaman safkan bir yol bisikletinin yerini tutamaz fakat rahatlıkla şehir bisikleti olarak kullanılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Hayatında ülke dışına bir kere bile çıkmamış kişilerden "Türkiye'de yaşıyoruz", "İstanbul'un yolları malum" gibi şeyleri duyunca çok gülüyorum ben. Bir de bu hayalden öteye gidemeyen tez ile insanlara yanlış tercih yaptırmıyorlar mı bayılıyorum.

Eli yol bisikletine hiç dokunmamış kişiler "yol bisikleti kırılgandır" dediğinde gülsen olmaz, gülmemek çok zor...

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunduğu için, hayatında araziye hiç çıkmamış, asla ve asla çıkmayacak kişilerin %70 i dağ bisikleti kullanıyor. Bisikletini sahil bisiklet yolunda kullanan, sahile gidene kadar kaldırım üstünde seyreden kişiler de bu grubun içinde...

İstanbul için dağ bisikleti önerirken "V fren ile duramazsın. Disk fren yoksa at çöpe" diyenini de gördüm. :)

Arkadaşlar evet, hepinizin dediği doğru ve mantıklı fakat ben 10 seneye yakın çocukluğumda kullandım son bisikletimi, şimdi bir ay olmadı daha bir mtb aldım, iyiki almışım diyorum. Herkesin kullanacağı yolu gideceği yere göre düşünür, ben dağ, bayır, çamurlu toprak kullanacağımı düşündüm, ha düşündüm diyorum işte gitmediğim yerlere götürüyor altımda ki beygir beni :) Bunun güzel yanı da bu bence.
Bu arada 4 senelik konuyu hortlattık kusura kalmayın.

İyi güzel bu konuyu hortlatmanın anlamı ne 4 sene olmuş konu açılalı.

açılma tarihi eski, içerik güncel ;)

en fazla 1-1,5 metre yükseklerden atlayabileceğim mtb arıyoum. lütfen yarımcı olun .
1)bütçem max 4000-4500 tl
2)max ağırlık 11 kg
3)fren sistemleri dahil(HD) full shimano xt donanım (en az)
4)ön amasör kilitlenebilir olcak(arka ya gerek varmı 1 metre atlayışlar için.gerek varsa oda kilitlenebilir olcak ve agırlık 12 kg olabilir)

LÜTFEN ACİL CEVAP VERİN . ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.ŞEHİRDE ÇOK KULLANMICAM ZATEN VE MARKA FARKETMEZ(dediğim özellikler dahilinde)
NOT:şehir bisikletim var zaten(bianchi touring 730)

Geri