velespit7
Üye
- Tepki
- 133
- İsim
- ozan telli
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Oradan bana bi tane mor suluk kafesi ve bir adette patlican moru gidon sargısı lütfen. Kendine de siklamen rengi eldiven soyle ben ismarliyorum hshshsAbi iyi olmana çok sevindim. Daha da iyi olursun İnşallah. Bu 6 aylık süreci sabır ve azimle rahat atlatacağına inanıyorum. Dualarımız her zaman seninle. Bir isteğin olursa söylemen yeterli. Bim kuryesi arkadaşı yollarız hemen![]()
Ismarlamayan?Oradan bana bi tane mor suluk kafesi ve bir adette patlican moru gidon sargısı lütfen. Kendine de siklamen rengi eldiven soyle ben ismarliyorum hshshs
Güzel yorumunuz icin cok tesekkür ederim, insallah bu dönemi sizlerin bu güzel yorumlari ile hizli ve saglikli bir sekilde atlatacagim.@Murat Cömez , iyi durumda olduğunuza tüm forumca çok sevindik.
Toparlanma süreci uzun gibi görünse de aslolan, önceki yaşam kalitesine kavuşabilmek. Adım adım bu sürecin de üstesinden gelip, sağlıklı bir ömür geçireceğinize inanıyoruz...
Bir ihtiyaç/istek durumunda her konuda yardıma hazırız..
Yeniden geçmiş olsun, her şey planlandığı gibi ilerlesin.
Esen kalınız...
Ilginiz ve bilginiz icin cok tesekkür ederim.Geçmiş olsun Murat bey. Siz ameliyata girmeden önce de, ameliyat sonrası süreç için birkaç kelam etmiştim. Biraz daha detaylandırayım istedim:
Tekrar geçmiş olsun diyorum. Umarım her şey yolunda gider ve tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
- Açık kalp ameliyatı olan insanlar, ömürlerinin geri kalanında kan sulandırıcı ilaç kullanmak zorundalar. Bu ilaçlar pıhtılaşmayı önlediği için, vücudunuzda oluşacak yara, kesik vb. durumlarda çok dikkatli olmanız gerekiyor. Yaralanma halinde ilk etapta kanamayı durdurmak sorun olabiliyor ve yaralarınız daha geç iyileşecek. Vücudunuza aldığınız ve daha önceleri pek de önemsemediğiniz darbeler mikro iç kanamalara yol açabilecek. Yani vücudunuzu eskisinden de iyi korumanız lazım.
- Akciğerlerinizde ve vücudunuzun belirli bölgelerinde (yerçekiminin etkisiyle özellikle ayaklarda), kalp yetmezliğine bağlı olarak ödem oluşabilir. Bunu önlemek amacıyla günlük sıvı alımınızı kısıtlamanız gerekebilir. Bunu yaparken de böbrek fonksiyonlarının zarar görmemesi adına, aşırı terlemeye yol açan eforlu aktivitelerden kaçınmanız gerekecektir.
- Ameliyat sonrası dönemde uyku bozukluğu yaşayabilirsiniz. Geceleri hiç uyuyamama şeklinde sorun yaşamanız kuvvetle muhtemel ve açık kalp ameliyatı geçiren insanlarda sıkça rastlanan bir durum. Bu sorunla ilgili psikolojik destek almayı ihmal etmeyin.
Lemi geçmiş olsun, hayırdır birader sorun ne?Murat abi geçmiş olsun tekrardan bende can sıkıntısından hastanede çıldırmak üzereyim 🐱
Eylülün 10 da Özel bir hastanede yanlış tedaviden dolayı bacaklarımda his kaybı oldu onun için bugün ameliyata girdim sağolun.Lemi geçmiş olsun, hayırdır birader sorun ne?