Scudo Sports

Mustafa Karslıoğlu, Kapadokya Bisiklet Festivali'nde hayatını kaybetti

@BicycleX benim sağ arkamdan gelen sesi duydum sadece, kulaklarımda hala :agla: yol durumu sıcak asfalt çukur vs. hiçbirşey yok sadece eğim çok ciddi peloton kopmamış ve hemen hemen herkes birbirine çok yakın durumdaydı ve virajda apex noktasına doğru giriyorduk. Zaten çok ani gelişen 1 saniyelik bir olay. Toparlayacak yeri de kalmadı muhtemelen dışarıda ve o hızda ..
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
Scudo
Allah rahmet eylesin, Ailesine sabır versin
 
Allah rahmet eylesin
 
Allah rahmet eylesin.
 
Sporcu arkadasimiza Allah rahmet etsin, ailesine ve arkadaslarina da sabir versin. Asagida yazacaklarimi keske daha once yazsaydim diye vicdan azabi cekiyorum.

Son bir kac yilda bisiklet sporuna ilginin hizla artmasi ve buna paralel olarak amator yaris organizasyonlarinin sayisinin da artmasi camiamizi sevindirdi. Bu organizasyonlardan bazilari guzel planlanmis ve guvenli iken bazilarinin da tam tersi bir durumda oldugunu gorduk. Gran fondo seklindeki yarislarda birbirinden oldukca farkli yas, yetenek, tecrube ve kondisyondaki sporcularin hep beraber start alip ayni grupta mucadele etmeleri sebebiyle oldugunu dusundugum epey agir kazalar yasanmaya basladi. Malesef sonunda korktugumuz basimiza geldi. Sanirim Turkiye'de ilk defa bir yarista bir bisikletci arkadasimizi kaybettik.

Simdi aklima gelen bazi sorulari burada sizinle paylasmak istiyorum. Konu ile ilgili yetki ve sorumlulugu bulunan kisilerin cevaplamasini veya en azindan dikkate alip bundan sonra gerekli onlemlerin alinmasini veya planlamanin yapilmasini saglayacagini umarim.

1. Bisiklet yaris organizasyonlarinda guzergah planlamasi yapilirken katilacak sporcularin guvenligine gore mi yoksa yolun ne kadar kolay kapatilabilecegine gore mi karar verilmektedir?

2. Yaris guzergahlarinda ozellikle tehlikeli bolumlerde yol kenarinda bulunan agac, kaya, trafik levhasi, direk, kopru korkulugu, refuj, vb. sert engellerin yumusak bir bariyer ile kaplanmasi gerekmez mi?

3. Sporcularin yas, yetenek, tecrube ve kondisyon durumundan bagimsiz olarak hep beraber start almalari dogru mudur? Bunun yapilmasinin sebebi yine yolun kapali oldugu sureyi azaltmak icin midir?

4. Ozellikle gran fondo gibi lisanssiz amator sporculara da acik yarislarda teknik zorluk seviyesi yuksek olan bolumler iceren guzergah planlamasi yapmak ne kadar gereklidir?

Kazalar bisiklet sporunun bir parcasi. Sifira indirmek mumkun degil. Fakat bir takim onlemler ve planlamalar ile riskleri azaltabilecegimizi dusunuyorum.
 
O yolun başlangıcına ve sonuna kadar birileri olsa ve bayrak sallayıp insanları yavaşlatsa bu kaza olmazdı
Birde yol o bölümde çok dardı belki farklı yoldan geçilebilirdi ki zaten alternatif yol vardı ileriden ürgüp merkeze giren

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Allah Rahmet eylesin , yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Başlığı okuduğumda inanamamıştım ama içeriği okuyunca çok üzüldüm , diyecek sözün bittiği yer. Neden sürekli bir kaza olmadan önlem alacak profesyonelliklte yöneticiler yok bu memlekette ? İlla birine birşey mi olması lazım ? Yöneten demek , bir projeyi birçok açıdan gören ve ona göre tedbirleri baştan alan yani en kötü / en iyi senaryoları gören demektir.

Biz de sakızdan çıkan ehliyetle araba kullan var denetim tabii ki yok. Kime konuşuyoruz , neresinden tutsak elimizde kalıyor .
 
@mertgulkokan

Cumhurbaşkanlığı turunda görev yapan motosikleti ekibe benzer ekiplerin görev alması şart oldu. Dediğiniz gibi çok riskli noktalarda sesli ve görsel yönlendirme yapılırsa kazalar kısmen önlenebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
@Yigit Yazicioglu
Öncelikle, Gran fondo, yarış değildir. Yanlış anlaşılmasın, merhumu kastederek arkasından konuşmuyorum, gran fondoları yarış olarak görenler hem kendilerini hem de çevrelerindekileri riske sokuyorlar.

Tehlikeli olduğu bilinen bir virajda fiziksel bariyer veya en azlından işaretçi gibi önlemler alınmamış olması büyük rezalet. Yazdığınız 2. maddede çok haklısınız.
 
Kesinlikle konuşulacak çok şey var. Ama nedense hep biz amatörler konuşuyoruz. Pro ve yarı pro vede millileride anlamakta zorluk çekiyorum. Hemen hepsi formun semtine uğramıyor. Oysaki deneyim ve tecrübelerini paylaşsalar ne güzel olurdu. Belki kendilerince murdock kanunlarını işletmişlerdir. hani kötü para iyi parayı kovar misali. Forumun semtine uğramayan pro ve yarıpro vede milliler nasılsa hiçbir granfondo ve amatör müsabakayı kaçırmıyor. Niyeymişkine.
Bu amatör yarışlarda gördüğüm kadarıyla, uzun bir uğraş ve antreman sürüşü gerektiren grup halinde sürüş, peleton, viraj alma teknikleri eşyanın tabiatı gereği diyorum bakın ne yazıkki yok. Bir pro yarışı helikopter kamerasıyla yukardan seyrettiğinizde farklı takımların bisikletçileri sanki aynı vücudun birer organı gibi senkronize hareket ediyorlar. testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur derler. Bu elim olayla ilgili konuşulacak, yazılacak çok şey var. Kişilerin sağlık raporlarından tutunda, sigorta, yarış önlemleri vesaire.
Bu tip yarışlarda birbirimizi çok bilemeyelim. üç pro yarışa katılsa bize anca dördüncülük düşer. 60 yaşına gelmişleri bile genel klasmanda başa yarışıyor. o nedenle bir arada olmanın verdiği mutlulukla pedala basalım. Dünya ölümlü zaman kısa.
 
Ben bu zamana kadar 2 kere para verip organizasyona katıldım
İlki Çanakkalede Arzu hanım omzunu kırdı Ayşegülünde karbon bisikleti kırıldı
Yinr üşenmeyip kendimi sınamak için Kapadokyaya gittim
Tek hedefim vardı zaman limitlerine takılmadan yarışı bitirmekti neyseki 4 saat 35 dk da benim için iyi bir sürede bitti
Yarışın 70. Km leri civarında tek başıma gidiyorum arkadan 3 kişi geliyor ve konuşurken 1 kişi ölmüş deyince moralim çok bozuldu 2 yarışta da hep olaylar oldu ve bu sefer ölüm vardı
Haber çok kısa sürede yayılmış
Eskişehirde bisikletçi ekiple kurduğumuz whatsapp grubumuza yazmış arkadaşlar
2 yarışımda da böyle şeylerin olması rastlantı mı bilemiyorum

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
4.10 da kazanın olduğu yeri gösteriyor ve hiçbir önlem, uyarı yok.


Normal inişte rahatça 60 a kadar çıkılacak bir yer, yerdeki rögar kapağı bile kazaya sebep olabilir.
Allah rahmet eylesin.
 
Allah rahmet eylesin..
 
Allah rahmet eylesin. Ailesine yakınlarına sevenlerine Allah sabırlar versin.

bisiklette sert inişlerde yüzü çeneyi gözü vs koruyan motosiklet kaskı ve dizlik falan kullanılmasının yerinde olacağını yıllardır söylüyorum ama kimseye dinletemedim. bildikleri sadece baş üstünü kapatan sıradan kasklar.. bisikletin sert süratli inişlerde motosikletten farkı kalmıyor. bu forumdakilerin alayının baş üstünü kapatan kask kullandıklarını kask anlayışının bundan ibaret olduğunu diretenlerin olduğununda farkındayım...
 
  • Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
V frenli bir yol bisikletini yeni yeni kullanmaya başladım. Forumda deneyimli arkadaşlar özellikle "dik iniş olan yerlerde nasıl inilmeli, hem iniş hem keskin viraj varsa nasıl yavaşlama yapılması ya da nasıl durulması uygun olur ?" konularında bilgi verirlerse çok iyi olur. Bu tip üzücü olaylar azalır.
Videoyu izlediyseniz kazadan az önce de gene bir tehlike oluşuyor, herkes birbirine "yavaş olun yavaşlayın" vb. diye bağırıp uyarıyor.
Ben yarışlara girecek değilim ama günlük kullanımda özellikle keskin inişte frenlemeyi bilmek şart.
 
@Yigit Yazicioglu

önceklikle güvenlik olmalı ,yerel yönetimler güvenliği sağlayacak başta belediye ,kasisler kanalizasyon kapakları bunlar tek tek irdelenecek ,yol bal dök yala olacak yok alternatifi bu işin ,kısa ve uzun etapda olanlar aynı anda verilmedi nerde ,2016 ve 2017 marmarada ve böylelikle kısa ve uzun karışmadı ,birbirinden uzak yerlerden çıkış oldu ,çok az uzundan yarışçı bizim etapta bize yetişmiş idi,,kısa ve uzun etapların ayrı olması mümkünse aynı güzergahta olmaması bence iyi olacakta bunu göz önüne alırlarmı şüpheliyim,zati yolun belli bir süreliğine kapatılması zaman barajını getirmekte hal böyle oluncada kaza riski beraberinde gelmekte malesef bu ülkede 8 saatliğine kapatılacak güzergah azdır,olursa iyi olur tabi,,orada bir yanlış var lisans zorunluluğu getirildi artık,
lisans çıkarmak mecburidir,bu ağaçların kaplanması yerine riski az olan güzergahların seçilmesi uygundur,
marmara böyle idi ,altınova osman gazi köprüsü yarışı keza orhangazi bursa nilüfer yarışı,on numara asfalt idi,
tekirdağ şarköy birkez yapıldı son derece riskli etap idi bir dahada yapılmadı

@mertgulkokan

eşi tufan sağnak ile konuştum kendisi pelotonistanbulun takım kaptanıdır ,arkadan biri genç bir sürücüyü sıkıştırınca çocukta arkadan arzunun tekerine girmiş, sonrası malum, ,arzu şu an iyileşti sayılır,kartepe yarışına gelir, peloton ekip olarak kartepede olacak

@mehmetsunu


60 (şu anda 59 yaşında yanlız )dediğin aynen ali rıza fırıncı mete taşkının oğlu kürsü gördü biliyorsun ,onu bile geçmiş yahu ,,,adam acaip ,tanıştık eski milli 4 kez forma giymiş ,valla ben bu adamlardan çok şey kaptım, özellikle eski milli feridun tebaşarandan ,feridun internet düşmanı yahu sen ne diyorsun :koptum::koptum::koptum:
1950 doğumlu ,ali rıza 1958 doğumlu valla 2019 'da 60 mastır rakipleri 3 kişi , oldu ,üçüncü sonra gelecek ismail iltır oda milli , ikinci mustafa sevinçel alaydan benim gibi,,,birinci şimşek ali ,
zafer yalın milli 51 yaşında ona 9 yıl var tabi:islik::islik::islik::islik::islik:
bir de ali rıza face' i hiç kullanmıyor
 
bir de ali rıza face' i hiç kullanmıyor
 
Geri