Scudo Sports

Neden Bianchi'yi tercih etmiyoruz?

Benim anlamadığım şuanki bianchileri yerden yere vuranlar carraro veya whistle içinde mi aynı şeyi düşünüyor ? Eğer öyleyse tamam, ama whistle ve carraroyu daha kalite olarak görüyorsanız bu sadece marka algısı.

Scudo
@Taylan
Carraro :
Accell Bisikletin (Bianchi’ yi satın alarak Türkiye’ ye gelen) gelmesini ardından Bianchi markasına alternatif olarak ürettiği markadır. Tüm montajları Manisa’ da yer alan fabrikalarında yapılır. Bianchi markasından farkı ise bir tık daha üst gruplara odaklanmış olmasıdır. Tasarımlar genelde İtalyan tasarımcılar tarafından yapılır. (link) 2014 yılında italyan tasarımcılarla çalışarak çok ciddi bir değişiklik yapmış ve beğeni toplamıştır, ürünlerin İtalya’da da satıldığını hatırlatmakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Taylan
Benim 1000 tl var cebimde yaz bitti bisiklet alamadım ne alacagım.
Canım bianchi sana ne olmus

@Exxplosive Dogrudur, fakat benim demek istedigim kadro kaliteleri aynı.Montajda aynı yereden olduguna göre aynı kalite.
Aralarındaki fark ise denk olması gereken serilerde genelde carraroda maşa tarafında daha üst model kullanılması.Tabi bu fiyata da yansıyor denk seri diyebilecegimiz bisikletler carraro da 50 100 daha pahalı. Bu da bizim yani son kullanıcının bianchide eksik gördügü bir yer carraro da tamamlanmış vaziyette bulmasını saglayıp carraro almasına vesile oluyor.Ya da tam tersi olarak begendigimiz bir carraro biraz cebimizi yakıyorsa ona denk bir bianchi (1-2 komponenti daha düşük tabi ki) daha ucuza alınıyor.
Yani kalite olarak tamamen aynılar.Sadece birbirlerine alternatif şekilde akıllıca seçiliyor üzerindeki komponentler.Bu da böyle marka algısına sebep olmuş.Benim kanaatim böyle.

@Taylan buna bende katılıyorum

meta pro bianchi kullandım güzel idi,ağırdı ama idare etmiştik ,80 liraya satmış idim .

Bianchi çok tutulduğu için bizi kazıklıyor bianchiye en iyi cevap onu almamaktır

90' lı yıllarda ithal edilen bisikletler ile yarattığı kalite algısını bozduğu için. İnsanlar birebir aynı olsa bile carraro whistle tercih ediyor. Bianchi'nin barracuda, xc snake veya aspid gibi modellerine iç geçirip bisan atlas veya peugeot mosaıque ile harmanlanan bünyelerde alerjen etkisi yapıyor. İyi iken binmedik kötü iken neden binelim.

• Beğen
Tepkiler: Ersydn
@Kerem Groims
İyi isim hakkını aldı güzel. Ama reklamlarında neden burada satılmayan modelleri kullanıtır?

LottoNL Jumbo takımının kullandığı Bianchiler de seneye Türkiye'de satılacak
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri