Scudo Sports

Neden bisiklet kullanıyorsunuz?

Hangi sebepler bisiklete biniyorsunuz?

• Spor amaçlı sürüyorum.

• Doğayla iç içe olmak güzel arkadaş börtü böcek falan.

• İnsanlardan kaçıyorum.

• Bıktım bu lanet şehir trafiğinden.

• Keyfimin kahyasımın arkadaşım sanane!

• Sosyalleşiyorum, güzel oluyor.

• Yeni yerler keşfetmeyi seviyorum.

• Özgür olduğumu hissediyorum.

• Yol nereye ben oraya arkadaş, rotasızım ben.

• Ulaşım amaçlı sürüyorum.

• Kilo verip, form tutmak için sürüyorum.

• Kafa dinlemek için sürüyorum.

• Toplam katılım
    389
Scudo
Geçen arkadaşımla ODTÜ ormanlarında sürüş yapıyorduk .. Tırmanış bitip çam ormanlarının içinden inişe geçtik bir anda o kadar büyük bir mutluluk duydum ki anlatamam. Tenimdeki rüzgar, temiz hava, arkadaşlık, doğa ile mücadele. Dedim ki kendi kendime özgürlük bu işte..!

Yollarda ise sehir dışına doğru kendimi iyi hissediyorum. O araçlar hunharca bir yere yetişmek arzusu ile yanmış karbon salarken ortalığa, yaşamını tehdit eder biçimde hiç mutlu olmuyorum.. Oysa biraz uzaklaşınca şehirden yolun sağ tarafı yine başka bir dünya..

Bisiklet hareket ve yaşam özgürlüğüdür. Fakat unutulan ve göz ardı edilen bir konu daha var. Bisiklet aynı zamanda enerji kaynağına ihtiyaç duymaz. Hiçbir yakıtla çalışmaz. Yani bisiklet aynı zamanda ekonomik özgürlük demektir.

Bu gün insanlar çadırını alıp bisikletine biniyor ve dünya turu yapıyor. Ülke turu yapıyor... Tek kuruş benzin parası vermeden.

Başka forumlarda "petrol zamları" ile ilgili yüzlerce konu vardır. Bisiklet forumda hiç kimsenin umurunda değil...:) Bisiklet bence, dünya durdukça hiç önemini kaybetmeyen ve sevilen tek vasıta olacak.

Ironik ama cevabı Kaan vermiş: "Anlayamazsınız" :)

Şunu da fark ettim. Dağ Bisikleti ile doğayı yaşarken, yol bisikleti daha spor amaçlı kullanıyorum. Kendime hedefler koyuyorum. Limitleri zorluyorum bedenim için. Başarının bir özgüven geliyor. Sürüşten sonra kendimi iyi hissediyorum. Sosyalleşiyorum. Yeni insanlar tanıyorum. Yardımlaşıyorum. Arabanın o yüksek hızında fark edemeyeceğiniz farkları görüyorum. Kaldırımda açmış ayçiçeği gibi.. :)

Bisiklet = Sağlık

Bisiklet ile ilgili hoşuma giden bir tesbiti de bayram tatlısı niyetine paylaşıyorum:
“İnsanoğlu, bisikleti icat ettiğinde hünerlerinin zirvesine erişmiş oldu. İnsanlığın yararına bir kesinlik ve denge makinesi.. (Ardından icat edilen insanlığa yararlı makinelerin aksine), insanoğlu bisikleti, ne kadar çok kullanırsa vücudu o kadar zinde oldu. İnsan aklının, bir kereliğine de olsa, ürettiği, kullanıcılarına fayda sağlarken, başkalarına zarar vermeyen ya da rahatsız etmeyen bir araç. Bisikletin icat edildiği gün ilerleme durmalıydı.”
Elizabeth West.

gençken özgür olmak istiyordum ama nasıl ,araba almak için bi girişimde bulunmadım,4 teker neyin özgürlüğü olacaktı ,stres içinde olacaktım trafiğe girince tabi,trafik tıkanacak, dur kalk, dur kalk, çekilmez bu durum dedim.1976 senesinde pejo yol bisikleti aldım ve yarış gidonunun keyfine vardım,uzun yıllar kopamadım seleden ,nedeni öyle bisikletler geldiki kanımız kaynadı,özellikle scott karbon scale 30 mtb hidrolik frenli bisiklet aklımı aldı ormanlarda,canına okudum kadronun çok sağlam çıktı karbon,sürücü hatası asla yapmadım ,7 sene kullandım,16 haziran 2015 de gıant yola terfi ettim 10 yıla program çektim, bisiklet forum bi 10 yıl daha gider ise bende aynen burada olacağım .nedenmi sele üstündeyim bu bir terapidir,adrenalindir,bu duygu bu ruh halinde olan insan ruhen sağlıklıdır,yalnız trafikteki eğitimsizlere kafayı takıpta bisikleti bırakmak doğru olmaz .yollar var daha aşılacak.

Yol bisikletine oldum olası bir hayranlığım vardı. Küçükken babama benim bmxe böyle boynuz yapar mısın diye sorardım hep sonra o bisiklet haşat oldu büyüdük bisiklete bir 15sene kadar ara verdim. Sonra ekonomik gücümü elime alır almaz kampanya kovaladım ve ilk yol bisikletimi aldım. Bisiklet bana çocukluğumu yaşatıyor. Eskiyi hatırlıyorum üzerinde. Çocukluk hayalim bu benim. Hem spor yapıyorum hem keyif alıyorum geziyorum. Dropbardan tuttuğumda 12yaşıma dönüyorum. Yokuş aşağı inmeye bayılıyorum. bisiklete bu dünyayı terk edene dek binmeye devam edicem.

@Kudret Kurtcebe Sevgili ağabeyim,inşallah ben de sizin yaşınıza geldiğimde halen bisiklet sürüyor olabilirim :)

Benim nedenim rutinden çıkmak. Hergün aynı şeyleri aynı şekilde yapmaktan sıyrılıp; farklı yerlere farklı yollardan gitmek.
Keşke işe gidiş gelişlerimde de kullanabilsem. Ama takım elbise zorunluluğu müsade etmiyor :(
Ama akşam 8'den sonra bir saat pedala basmak, sanki profesyonel yarışçı gibi yokuşlarda pedala asılmak, inişlerde rüzgarı hissetmek, stres falan bırakmıyor.
Hele pazar sabahları 6,5ta yollara düşüp dağ bayır tırmanacak yer aramak, rotalar belirlemek bambaşka bir keyif. Onı bir kenara bırakın, haftasonu tatillerim daha bir verimli ve dinlendirici hale geliyor.
Ayrıca şunu da belirteyim ki, yıllar sonra bisiklete tekrar başladığım şu son iki ayda daha bir sakin ve rahatlamış hissediyorum kendimi.
Bisiklet budur benim için.
Kullanıyorum ve her önüme gelene tavsiye ediyorum.

Geçen 12 yılın ardından bisiklet sürmeye yeniden başlayalı 3 ay olacak..Neredeyse hergün işe gidip gelirken kulanıyordum ki geçen jant yamuldu tamire verdim pedalıda değiştirdim arada,iş güç derken 1 hafta uzak kaldım.Epey de özledim..İnanın acaip bişey aklımdan cıkmıyor.İşyerinde çalısırken depoda görüyorum bazen pedala basıp gidesim geliyor.O derece yani hastalık seviyesine geldi.İnsanların zaman zaman değişik seylere ilgisi olur.Mesela eskiden çi,zgi film izlemek..yaş ilerledikçe bilgisayar oyunu oynamaya dönüştü,24 saat yerimden kalkmadan oyun oynadıgımı biliyorum.Bir ara daha iyi oyun oynamak için pc toplama hastalığı vardı,Aylarca pc parcaları üzerine arastırmalar yapıyordum,Neyse ki pc topladım o hevesimde gecti..Bir sürü steamdan oyun aldım bitidiğim oyun sayısı 5i gecmez..Herhalde ondan da sıkıldım 2 aydır nerdeyse oyun oynamıyorum..Aslında 3 ay önce Ekran kartı almak için para biriktirmiştim ki..Nerden aklıma geldi bilemiyorum,foruma denk geldim ve sayfaları okudum günlerce ve bisiklet almaya karar verdim.Ekran kartı oldu bisiklet ve çok mutluyum.İyi ki almışım.Bugun ortaköyde gezerken birçok bisikletli gecti yanımdan,hep kardeşime dediğim ulan şimdi bisikletim olsaydı ne güzel gezilirdi deyip durdum :D .Şimdiki hedefim bir yol bisikleti ve katlanır bisiklet alabilmek.Seneye inşallah gerceklestiririm.

Bu kadar derin ve ayrıntılı hisler beslemiyorum bisiklete karşı. Sadece pedal çevirirken kafam rahatlıyor, ne iş, ne ev, ne gelecek kaygısı.. hiç bir şey kalmıyor kafamda. kısaca beyin dinlendiriyoruım. Ulaşım aracı olarak çevreye zarar vermemesi bir de üstüne binen kişiye sayısız faydası olması da cabası. (yazarken farkettim epey derin duygular bende de varmış aslında :D)

Geri