Bisiklet sürmek içinde olmak demek hayatın; uyanık olmak demek, geçtiğin sokağın,caddenin, yolun etkilerini saptayabilmek demek. Hayatı daha çok hissetmek demek, yüzünde,bacaklarında,beyninde,kalbinde. Bundan olsa gerek.
48 yaşında tekrardan pedallamaya başladığımda ilk farkına vardığım bu müthiş haz veriyor.
Kıçının ağrıması, dizlerin düşüp yarası kabuk bağlaması,sağnak yağmura yakalanıp çamurlu su ile banyo yapması. Leş gibi ter kokması bile güzel.
Kısa ve öz: Pedallayıp huzur bulanlardanım.
ilk amacım bir şehir bisikleti alıp ev iş iş ev yapmaktı ama doğa turlarını vs okuyunca dedim mtb alayım iyi ki mtb almısım bisiklet kullanma sebebim arttı ve önceliğim zaman oldukça doğa turlarına cıkmak oldu
bisiklete her bindiğimde kendimi çocukluğumun güzelliklerini yeniden yaşarken buluyorum. malesef o güzelliklerin çoğu günümüzde artık mevcut değil. küçük yaştan beri bisiklet kullanıcısı olduğum için bisiklet artık benim bir parçam gibi. onsuz bir yaşam düşünemiyorum.
Ufakken bir salcano bisiklet almistim.yaz tatilinde 3 ay konfeksiyonda calisarak,tam 18 bin liraya,o zaman bu salcanolar yeni cikmisti,gonul isterdi bianchi almak ama ne mumkun simdinin karbon bisikletleri ayarinda fiyatlari var idi.bi cilginlik yapip kemer ormanlarina bile gitmistik arkadaslarla. Kopekler kovalamisti ne gunlerdi ama suan bisiklete yeniden baslayali 5 ay oldu. Bir sehir bisikletiyle ise gidip geliyorum. Izinliyken de kafam nereye eserse oraya gidiyorum. Cok guzel eglenceli,istedigim zamann istedigim yerde duruyorum
Arabam var, evden spora 7-8 kmlik yolu 30 dakikada gitmekten bıktım, bisikletle 15 dakikada gidiyorum.
Arabayla benzin, bisikletle yağ yakıyorum.
Bisiklet sürmek çok zevkli.
Ulaşımda alternatifim olduğu için özgürleşiyorum. Katlanır bisiklet olduğu için canım isterse katlayıp metro vapur metrobüs veya taksiye biniyorum. Park derdim yok , stres yok mutluluk var...
@Atilla Gobel Yine ankette yok galiba .Yaşım 47. Benim sebeplerimden biri de bisiklet üstündeyken kendimle yalnız kalabildiğim anlardan biri olmasıdır.Ayrıca olumlu bir toplumsal algı yaratıyor olmamız en önemli unsurlardan biri diye düşünüyorum..Babamı da 70 yaşından sonra bisiklete bindirdiğimi de belirteyim.Onunda bir bisikleti var artık.Buna vesile olduğum için de son derece mutluyum.
Şimdi nasıl desek ! Şöyle bir düşünelim bakalım diye gireyim.
1- Bisiklet benim için ulaşım aracıdır. İşe git gel kullanıyorum.
2- Bisiklet ile spor yapıyorum.
3- Yaşamın vermiş olduğu stresi bisiklet sürerek üzerimden atıyorum ( bir hassa doğa ile iç içe olan sürüşlerde)
4- Doğaya saygıdır. Bu yüzden kullanıyorum ( Araçların saldığı egzoz artık ciddi ciddi atmosferimizi aşırı derecede tahrip etmektedir)
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar....