Scudo Sports

Neden bisiklet kullanıyorsunuz?

Hangi sebepler bisiklete biniyorsunuz?

• Spor amaçlı sürüyorum.

• Doğayla iç içe olmak güzel arkadaş börtü böcek falan.

• İnsanlardan kaçıyorum.

• Bıktım bu lanet şehir trafiğinden.

• Keyfimin kahyasımın arkadaşım sanane!

• Sosyalleşiyorum, güzel oluyor.

• Yeni yerler keşfetmeyi seviyorum.

• Özgür olduğumu hissediyorum.

• Yol nereye ben oraya arkadaş, rotasızım ben.

• Ulaşım amaçlı sürüyorum.

• Kilo verip, form tutmak için sürüyorum.

• Kafa dinlemek için sürüyorum.

• Toplam katılım
    389
Bisiklet üzerinde kendimi özgür hissediyorum.
Güne daha dinç başlıyorum.
Yüksek sesle şarkı söyleyebiliyorum. (Bunu araba içinde yapsan deli derler :)
Müziğin ritmine pedallarla cevap verebiliyorum.
Kısacası bedenimin bir parçası gibi hissetmek beni mutlu ediyor.

• Beğen
Tepkiler: İhsanaltay
Scudo
Pozitif etkileri ;
- Trafikte sıkışıp kalma derdim yok.
- Park etme sorunum yok.
- En güzel spor, tebrik ederim sözleri
- Uzaktan süzüp, güzel bisiklet kazasız belasız kullan diyen çok.

Negatif etkileri ;
- Trafikte durduk yere düşman sahibi olabiliyorum.
- Kilitsiz işlek yerde dahi çalınma durumu var. Bir gözüm hep üzerinde, Arkamı dönemiyorum.
- Ufo gören masum köylü ile tanışıyorum
- Vitesi kurcalayıp, bızıklayan, tepesinde zıplayan stres yaratıyor.

Herşey rağmen seviyorum. Allah olmayanlara versin. Hem Akıl Hem Bisiklet :p

-- İnsan gücünün belki de en verimli kullanıldığı teknolojiyi iliklerinize kadar hissediyorsunuz,
-- İçinde yaşadığım çevreye zarar vermediğimi duyumsuyorum,
-- Her pedal basışta etrafa pozitif enerji saçıyorum,
-- Ne benzin ne gaz hiçbir yakıta bağımlı değilim,
-- Gerçek anlamda özgür hissediyorum,
-- İnsan ayağının yürüyebildiği neredeyse her yerde sürebilirim,
-- Acil durum için yanımda bulundurduğum her donanımın aslında ihtiyacı olabilecek başka bir bisikletliye de yardımı olacağını biliyorum,
-- Canım istediği anda atlayıp yola dökülebilirim,
-- Trafikte herkes sinir, stres çekip 2kat pahalı benzin yakarken ben tıkır tıkır geç kalmadan yoluma gidiyorum,
-- dökülen yapraklar, esen rüzgar, parlayan güneş bile bana dost,
-- İnsanı tüketmeden, keyif vererek enerji harcattıran, ter ile zararlı birikimleri dışarı attıran tek spor aracı belkide,

• Beğen
Tepkiler: amoush00
bağımsız olarak özgürce istediğim yere gidebiliyorum.

Yazılanlar gayet güzel tekrar etmemin bir anlamı yok. 25 yıldır toplu taşıma araçlarında sürünen biri olarak benim için en güzel yönü evin kapısından çıkınca durağa yürümek zorunda kalmadan, duraklarda ve toplu taşıma araçlarında eziyet çekmeden seyahat edebilmek. Neticede aynı kapıya çıkıyor, özgürlük :)

KoŞarken yÜrÜrken eklemİnİzİ kasinizi gÖremezsİnİz ama bİsİklet sİzİnle bİr bÜtÜn olduĞunda bunlarin hepsİnİ fazla fazla hİssedersİnİz. Kemİklerİnİz kadroyla bÜtÜn olur aynakollar rulmanlar eklemlerİnİz olur jantlar ve lastİkler kaslariniz olur...tutkuyu ÖzgÜrlÜĞÜ psİkoterapİyİ ayni anda yaŞarsiniz...

derdim gideceğim yere bedeva gitmek bisikleti aldıktan sonra bursa da heryere bisikletle gider oldum haliyle dolmuş parasindan kurtuldum ham daha pratik spor ve hızlı olmasıda var park sorunu almadığı sürece tabi işe de bisikletle gidiyorum tabi 3.5 km nedeni servis için evden 30 dk erken çıkmam gerekirken bisikletle gidersem 20 dk kala çıkıyorum hem serviste ayakta kalma durakta servis bekleme derdide yok

ozgurlukten ziyade o bayirlardan yuzune ruzgarin guclu vurmasi kulaklarina ruzgarin sesi surtmesi
bayirlarda tirmanislar bunlari seviyorum.
en basitide 4 tekerin bir ton vergisi var iken istedigin gibi gezip tozamiyorsun 2 tekerde kafan nereye sen oraya

Arabayla giderken fark edemediğin doğal güzellikleri fark ettiğin ve sürüş müddetince stres yaşamadığın için...

Şehirde boğulan biriyim ben binalar üzerime üzerime gelir sürekli... Bisiklet en başta beni en kısa zamanda şehir dışına çıkarabilen bir araç ama herşeyden önce çocukluk rüyası diyebilirim ve aynı zamanda sürekli formda kalmaya yönelik çok iyi bir araç...

İşi gücü bitmeyen memleketimde bende bugün fındık öncesi hazırlıkları yapmak adına sabahtan beri çalışıyordum evime daha yeni geldim ve yorgunum ama bisikletle yarım saatlik tur yapmayı planlıyorum... Yukarıda yazdıklarımın hepsinden önce sanırım kocaman bir aşk var ki bunu yapabiliyorum :)

Evet evett hepsi de aşk ve sevgi bisikleti o kadar seviyorum ki bende bisiklete binmeme vesile olacak şeyler arıyorum hep..:alkis:

Bisiklete binmenin gerektirdiği şeyler pozitif ve mutlu bir hayat yaşamak için gerekli olanlar ile o kadar aynı ki daha bir yaşadığımı ve canlı olduğumu hissediyorum;

- Sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak,
- Daima tedbirli olmak ve önlem almayı bilmek,
- Zor ve beklenmedik durumlar ile başa çıkabilmeyi bilmek,
- Duruma göre canını dişine takarak acıya, yorgunluğa, susuzluk ve açlığa dayanabilmek,
- Kendi gücün ile bir şeyler başardığını hissetmenin o eşsiz hazzı,
- Teknoloji ve donanımın faydalarını bilerek kullanmak,
- Birçok defa motorlu taşıtların yapamadığını, yapamadıkları şekilde başarmak...

Spor yapmak amaçlı bir bisiklet edindim. Bugün ilk turuma çıktım, ancak anlaşılan o ki spor yapmakla kalmayacak :) Bambaşka bir güzelliği var, insanı çocukluğundaki o özgür, dertten tasadan uzak günlerine geri döndürüyor.

Artık çevremdekiler beni bir şeye ikna etmek için " hem bisiklete de binersin " cümlesini çok sık kullanmaya başladı.

Artık bu aşk gözlerimden okunmaya başladı galiba..:asik:

@GökhanSemiz

Parayla alakası yok bu işin.. Parayı kullanmak bile istemiyorum kendi adıma.. Para saçma bi araçtır.. Araba sevende paranın verdiği gücün müptelası olanlardır.. Savaşçıların eskiden atları vardı.. Bizimde bisikletlerimiz var.. Sistemin içinde olmamak için savaşıyoruz bizde.. Yorumunuzda yanlış bir ön yargı var..

Geri