Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden bisiklet kullanıyorsunuz?

Hangi sebepler bisiklete biniyorsunuz?

• Spor amaçlı sürüyorum.

• Doğayla iç içe olmak güzel arkadaş börtü böcek falan.

• İnsanlardan kaçıyorum.

• Bıktım bu lanet şehir trafiğinden.

• Keyfimin kahyasımın arkadaşım sanane!

• Sosyalleşiyorum, güzel oluyor.

• Yeni yerler keşfetmeyi seviyorum.

• Özgür olduğumu hissediyorum.

• Yol nereye ben oraya arkadaş, rotasızım ben.

• Ulaşım amaçlı sürüyorum.

• Kilo verip, form tutmak için sürüyorum.

• Kafa dinlemek için sürüyorum.

• Toplam katılım
    389
Bisikletimi almadan önce neredeyse hiç dışarı çıkmazdım artık şehir içi istediğim yere rahatlıkla gidiyorum :D Yaz gelince de denize sürerim artık :rolleyes:

Scudo
bisiklet hayatın ta kendisidir

kontrolü bende olan, en yalın, en ucuz ve şahsıma özel dizayn edebildiğim kara aracı olduğu için

Ozgurluk en buyuk etken ozgurluk bana ozgurlugume veren tek sey bisiklet cunku ozgurlugum pedallarda o benden hic birsey istemeden beni her yere goturebiliyo daha ne olsun :) ozgurlugumu bana ucretsiz ve kimseye zarar vermeden sagliyor :)

İlk amacım spor ve kilo vermekti.
Sonra sürdükçe bu amaçlarım daha geri planda kalmaya başladı.
Trafiğin pek olmadığı yemyeşil ormanların olduğu yerlerde sürünce içimi tarif etmekte zorlanacağım bambaşka bir huzur mutluluk özgürlük karışımı bir duygu kapladı.

Bisiklet insana çok fazla amaçlarla hizmet ediyor. Hangi amaç ve kaç tane amaç için kullandığımız ise bize bağlı.

• Beğen
Tepkiler: Sey_Yeah
Bisiklet, adı üstünde iki tekerli bu araç, üç veya dört tekerli olduğunda aynı zevki vermez.
Çünkü yalnız pedallamak değil, yaşanılan o denge hissi insana bambaşka bir rahatlık ve mutluluk veriyor.
Gerçekten de bisiklette pedallamak beyinde endorfin salgılatıyor ve rahatlık, mutluluk hissi meydana geliyor.
Bisikleti icad eden ve geliştirerek günümüzdeki haline getirenlerin, rahmetli olanları nur içinde yatsın, hayatta olanların elleri dert görmesin!
Kısaca YAŞASIN BİSİKLET!

Ilk etapda ise gitmek gelmek icin aldim. ayda 200 tl mazot harciyordum. Sonra tutku oldu simdi ruyalarimda bile bisiklet suruyorum.

İtiraf etmek gerekirse, yıllar sonra bisiklete ilk binişim; arabamı satıp araçsız kaldığım dönemdeydi. Yürümek veya otobüse binmektense, kendim kontrol ettiğim bi aracı kullanmak daha çekici gelmişti.

Ardından bisikletle şehir merkezlerinden uzaklaralara doğru açılıp keyif almaya başladıkça; ilk firsatta orta amortisörden kurtulmam gerektiğini anladım. Hardtail mtb aldım. Yeni bisikletimle ilk uzun soluklu şehirlerarası turumu tamamladıktan sonraysa, tur bisikletçiliğinin; bi insanı bir kaç düzine kişisel gelişim kitabı okumaktan daha fazla geliştirebilme gücüne sahip olduğunu farkettim. Bir yolu bisikletle katetmek; insana bedensel ve zihinsel sınırlarını öğretmenin yanında, sabretmeyi de öğretip; bunları yaparken de zaman zaman yüzünüze mutluluktan kocaman bi gülümseme yerleştiriveriyor. Hele ki bi yokuşun en tepesine ulaşıp, ardında yılan misali süzülen kıvrımlı bir dağ yolu bıraktıysan; bisikletinin tepesinde bir sonraki turunun planlarını yapmaya çoktan başlamışsındır bile.

Kafam bozuksa dağıtıyor.. İçinde bulunduğum durumu gözden geçirip yeni stratejiler görmemi sağlıyor. Ayrıca o pedala basınca oluşan güç ile kendini ve sizi öne atması yok mu, ne kadar güç o kadar hız. Verdiğinizin karşılığını veren nadir nesnelerden biri benim için. Hem içinden geldiğimiz doğaya da zarar vermediği için vicdanım bir nebze rahat oluyor, ruhum yatışıyor..

Yaşamın bir parçası olduğu için ve zevkten, anlatılmaz bir ayrıcalıktır.

1.Araba fiyatlarının pahalı olması
2.Benzin fiyatı ateş pahası
3.Vergileri vb. pahalı
4.Bisiklet sürmenin zevkli olması ;)

Bir videoda görmüştüm, arabanın hızı aslında 5-7 km/s miş. Eğer şirket arabası değilse ve çok aşırı para kazanmıyorsanız arabayı almak için, benzin almak için, vergi ve sigorta gibi giderleri karşılamak için çalıştığınız zamanı hesaba kattıklarında böyle bir hız çıkıyormuş :) Tabi bu araştırmanın avrupada yapıldığını düşünürsek Türkiye için bu hız çok daha düşecektir.

İçi boş giden araba hem cüzdana hem de çevreye zarar.

Tabi bisiklet sürmenin yeri bambaşka;

İnsan gücü ile giden en hızlı, en eğlenceli, en havalı araç. Dünyada en sık rastlanan ilk 5 hastalığın hepsine tek başına çare olan bir araç.
Bana bir ilaç gösterin ki dünyadaki hastalığın yarısını alsın götürsün :)

Aslında araba dan çok kullanılsa doğanın sağlığı ile beraber dolaylı yoldan bir çok hastalığa daha çare olur.

ileride belki olur ama şu an mikro veya makro hiçbir amacım/hedefim yok sadece keyif aldığım için.
ha birde 3-5 duraklık yakın mesafelere araç veya otobüsle gitmek yerine bisikleti tercih ediyorum.

iç huzurumu buluyorum rahatlıyorum sinir stresim akıp gidiyor kurallara bağlı olmadan özgürlüğümün tadına varıyorum arazide ise kendi yolumu kendim çizmenin hazzı bir başka oluyor

Nicin bisiklete bindigimi su siralar bende bilmiyorum :confused:
Ama binmedigimde icimde birseyler eksik veya yitik gibi geliyor...
Bisiklet sanki "gel hadi pedali ayaginda hisset" diyor, bende her firsatta bakkala, firina, işe, kafa dagitmaya, cocugu okuldan almaya, arkadasa ugrayip cay icmeye bisikletle gidiyorum :)
Garip bir bag oldu bizimkisi. Konusmadan birbirimizi anliyoruz sanki, icimizi dokuyor, dertlerimizi paylasiyor, hayatin kucuk bir kacisi oluyor, nesemizi buluyor, bazen ciddi bazen serseri oradan oraya yuvarlaniyoruz tekerlerin uzerinde :asik:

hayatımda kazandığım ilk para, yani ilk maaşımla bisiklet almıştım salcano xrs200. :D öyle çok da düşünmedim ne alsam ne alsam diye. direk gidip bisiklet aldım. seviyorum ben 2 tekeri ya :D

Yazılabilecek herşeyi yazmışlar , güzel motive edici sözler , tavsiyeler , düşünceler.Yazanların diline gönlüne sağlık.Bende kendi nedenimi yazayım ''Orta yaş bunalımına iyi geliyor '' :)

ekim ayında kilo verme amaçlı bisiklet aldım ama bisiklet üzerindeyken kendimle başbaşa kalıyorum.

Geri