Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden çoğu başlık altında tartışma var?

Hakaret edenlere site de ne yapılsın ?

  • Süreli Engellenmeli

    Katılım: 83 57,2%
  • Süresiz Engellenmeli

    Katılım: 41 28,3%
  • Allah'a havale edilmeli

    Katılım: 12 8,3%
  • İfşa edilmeli

    Katılım: 5 3,4%
  • Egosunu tatmin edilmeli

    Katılım: 4 2,8%

  • Toplam katılım
    145
Scudo
@samurusov Açtığınız konuyu inceledim mesajlara da baktım fakat inançlarımızla dalga geçtiğinizi düşünüyor ve bu hakkı kendinizde nasıl bulduğunuza hayret ediyorum. Durduk yere böyle bir konu açılması ve bu konuya taşınması ve amaçsızca sarfedilmiş sözler... Size başka bir şey söylemeye lüzum görmüyorum.
'' İman etmeyenlere de ki: "Elinizden geleni yapın! Biz de yapacağız! Bekleyin! Şüphesiz biz de beklemekteyiz!" (Hud- 121/122)
 
Buradan da bir tartışma kutuplaşma çıkar diye düşünüyorum. Bana göre ülkede yıllardır bir kutuplaşma havası var zaten. Ülke insanı 10'lara 20'lere bölündü. Etnik, inanç, yaşayış tarzı vs konuları üzerinden sürekli onlar bizler, sen ben olarak ayrılıyoruz. Bu durum da sürekli erk sahipleri tarafından destekleniyor ve körükleniyor. Anlayacağınız herkes patlamaya hazır volkan gibi gününü geçiriyor. Birinin ayrışmaya sebep konulardan biri hakkında tek bir kelime etmesi yeterli. Hele ki bu kelime üzerinden biri alıntı yaparsa da alın önünüze patlamış mısır ve içecek, sayfalar dolusu yazışma okuyun (espriyle karışık örn: Bu son yazdığımdan yola çıkıp biri bana ramazanda oruç tutanlar bu tartışmayı patlamış mısır yiyerek okumaz da diyebilir.) Hep diyoruz ya bi dış mihrak(lar) var hep üzerimizde oyun oynuyorlar, ekonomik, siyasi vs başarısızlıklar hep bunlardan kaynaklı diye. Aslında bu mihrakların bence yaptığı tek şey böl ve yönet. Önce bizi birbirimize kırdırıp yediriyorlar sonrası zaten emin olun bu gidişatta geliyor.
 
@Kerem Özbayrak yok yok gayet sakiniz :harika: okumak, dinlemek, anlamaya çalışmak, hoş görmek işimizi çözer hocam
 
  • Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@isosel Kesinlikle, hepimiz kardeş değiliz ama insanız. Biraz empati biraz vicdan oldu mu gerisi çok neşeli geçecektir. Aynı görüşte olmayıp da seviyeli tartışmak ve karşıdakine saygı duymak ne kadar basit ve ama ne kadar büyük bir erdem bir anlasa şu insanlar :)
 
@isosel (ironidir )
Tamda secime az kala boyle bir baslik acmakta cok manidar olmuş !!!!!

:D Genelde bu tip bir yorumla seni "şucu" , "bucu" diye ilan etmeleri ile basliyor hersey :D
 
@isosel
Kavramlarla ve insanların sakat din anlayışını eleştirisel olarak tiye alıyorum.

Ayrıca konunun durduk yere açılmaması nasıl oluyor? Yavaş yavaş ısıta ısıtamı açılıyor forumdaki bütün konular? Arkadaşlarla konuşurken konu bir şekilde tanrıya ulaşmak, ona sormak istediğimiz ve cevabını merak ettiğimize geldi. Tamamen öylesine araştırırken telefon numarası ve website buldum. Benimde bunu paylaşıp yorumları ve eleştirileri görüp genel tabloya bakasım geldiki daha açalı 20 dk olmasına rağmen genel tabloyu gördüm sayılır.

Sonuç: Dalga geçiyorum ama olgularla. Tanrının kendisiyle dalga geçmek zaten akla mantığa hatta bilimselliğe bile aykırı. Konudaki cevaplarımı bir daha gözden geçirip üst resime bakmayı deneyin :)

Bkz: Nakşibendi tarikatinin halidi kolundan olunca cennete salınmak.

Bkz: Bu konuda oylarda Allaha havale etme seçeneği olması. Forumda yapılabilecek şeyler belli, havale etmenin konmasının amacı ne ?

Ek olarak, imansız olduğumu nereden biliyorsunuz?
 
45 Yaşindayım.Din ve Siyaset konularındaki Tartışmaların sonunda ikna olan birine rastlamadım.
Ana Teması Bisiklet olan Bir Forumdada bu konuların Bizlere hiç bir fayda sağlamayacağı aşikar.
Onun için bu tip konuların açılmasının bile gerekli olmadığı kanaatindeyim.
Sonuçta Seçimler olur biter.Biz yine bu forumda hala Bisikleti konuşuyor olacağız.Elimize kar kalan kırgınlıklar,ayrışmalar olacak.
 
@Kerem Özbayrak mesela bir kürt olarak ülkemden çok memnunum isteyip çalışıp yapamadığım şey yok. Elimdekilerle kanaat etmesini biliyor, çoğunu istiyorsam çalışıp sabredip alıyorum neden başkasında bunlar bunlar var diye hayıflanmıyorum.
@mariokaldato hayatla biraz dalga geçmek de lazım abi. En sevdiğim :koptum:
 
@isosel
Abi goggle daYI yine yapti yapacagini. Yorumlari okurken önüme gelen hazir reklam isin.tuzu biberi oldu :D aha ekranim su seklde bir reklamla belendi xd xd
Screenshot_2018-06-07-11-59-23.png
 
@samurusov bunu paylaşıp dalga geçiyor olabilmeniz bile düşündürücü. O mesaj sitesinde kendi yazdığınız mesajlardan bahsediyorsunuz. Yazdıklarınızı ve o sitede yazdım dediğiniz mesajınızı tek tek okudum (şayet sonradan üzülüp değiştirdiyseniz bilemiyorum). Müslüman mısınız onu da bilmiyorum ve beni alakadar etmiyor. Tiye alıp alay konusu yapacak başka şeyler bulmanız gerek hassasiyeti olanlar vardır. Şayet inanıyorsanız daha güzel ulaşabileceğiniz yöntemler var. Siz benim bu konu da ne demek istediğimi de gayet iyi anladınız. Havale nedir iyi biliyorsunuz bakın bu konuda yazdığım gibi sizinle tartışmıyorum ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@isosel
Neyse tamam. Konuyu şikayet edin :)
 
@Kingebu
Hehe :D Biz istemesekte bazen goggle bile trolluyor :D
 
Siyasi ve dini konular zaten hepimizin hayatında olan bir şey bunun forumda seviyeli bir şekilde tartışılması bence çok doğal. Öte yandan insanlar gergin bir süredir devam eden düzenden memnun değiller almak istedikleri bisiklet araba ve diğer eşyalar ay ay gün gün zam aldıkça daha da geriliyor. Bir diğer taraftan ise... Neyse oraya hiç girmeyim yoksa postu kapatacak tartışmalar çıkacak :acpsnr:
 
Hani bir mahallede 2 kişi arasında kavga başlar da dakikalar içinde yan mahalleden o kavgaya 20 kişi daha katılır ya, ortalık toz duman olur. Siyaset olunca aynen böyle oluyor. Ben bazen giriyorum ama noktasal dokunuşlar yapıp çıkıyorum. Uzatmıyorum. Benim gibi arkadaşlar var, onları seviyorum. Fikrini söylüyor, beğenmeyen olsa da uzatmıyor, eyvallah diyor. Bir de her konuda uzman arkadaşlar var ki 7/24 açıklar. Bir tanesi bana dadandı, gece 1 buçukta mesaj atmış, sonra sahurda kalkıp bir yorum atıyorum, saat 3 buçuk olmuş, 5 dakika geçmeden bana cevap sallıyor.

Tabi eğlenmek gençlerin hakkı. Yazı yazmak ta bir hobidir. Ben bir şey demiyorum. Okuyup geçiyorum. Fikirlere saygım sonsuz. Hepiniz var olun.

Heppinizle uzun turlarda buluşabilmek dileğiyle.
 
Geri