Scudo Sports

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

@olympos
Mtb kullanıcılarına kesinlikle bir itirazım yok.Sözüm önyargılı şekilde diğer bisiklet türlerini reddenleredir.
Denemeden bilmeden savunmaya geçiyorlar yok efenim lastiği daha iyiymiş yok hoplayıp zıplanıyormuş vs vs..
En son Mtb ci bir abimizle ayak üstü muhabbet esnasında benim bisikletin lastiği için " şu ince lastikler çok fazla patlıyor mtb öyle değil" dedikten sonra ince dediği lastiğimden içine gömülmüş iki tane sivri camı kendi eliyle çıkarmıştı :)
Bi "hoş" olmuştu o anda kendilerİ:D
Bazıları hala tekerleğin icadında kalmış zırlı lastik diye bir icat var.
Bisiklet işi bu önyargılı bazı Mtb cilere kalsa sanırım uzay çağındada hala mtb kullanılmaya devam edilirdi. Malum Mars'la Ay'ın yüzeyi engebeli..:)

Scudo
@anti panik şehir bisikleti bence amaçsız birşey mtbye ince lastik taksan şehirden farkı kalmaz
bu yüzden bence şehir-mtb arasında iseniz mtb alın
Ama şehir-yol arasında iseniz kesinlikle yol alın sonra drop bar takılırmı,1.50 takılır mı?diye sorup durursunuz

@Owlknife
Hele şu Mtb beğene beğene aldıktan sonra traktör lastiğini çıkarıp ince lastikle şehir moduna geçenler tam bir dram..

Bak bu şehir bisikleti arkadaşım lastiği kendinden ince ve ön süspansiyonuda var ayrıca hantal değil:)
image.jpg

Hergün işe bisikletle gidip gelmekteyim ve yolumun %15'i kilit taşı yol bisikleti almasına alırım amma jantı arasına alacak boşluklar var.Şimdi bu %15'lik parke yol için %85 asfalttan feragat edemem gidipte asfallta mtb ile pedal basmam abes olur.
image.jpg

• Beğen
Tepkiler: muratbahar
neden kişisel seçimler diğerleri için bu kadar önemli?
belki parası yok belki fiziği ona uygun belki bilgisiz belki en ufak bi kıvrımına tutuldu vs vs vs..
yok selam vermezmiş yok dede bisikletiymiş..
kişisel eşyalar için neden bu kadar önyargı tanımadan sebebini bilmeden eleştiri?
biz ne zaman bu kadar kendi fikirlerinden başka fikirlere saygısız olduk
ne zaman bu kadar bencilleşip maddi egolarla dolduk
yada ne zaman bu kadar tahammülsüzleşecek yüzleri bulduk
diye sordum kendi kendime..

Dağ bisikletini bir hevesle alıp sonra pişman olup sattım. Şimdi fb bisikletimle mutluyum, yağ gibi akıyor.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Basit. Şehir yol kaplamaları pumalar zıplayacak, içine girip fil sürüsü yıkanacak şekilde özenle düşünüldüğü için önüne bakabaka yol bisikleti sürmektense ben yıllarca dağ bisikleti kullandım.

@Candan Biberci

Bana cevap hakkı doğmuş.
27.5 x 2.00 şehir değil tur lastiği. (Örnek schwalbe mqrathon serisi modelleri)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
şehirde 4x4 jiplerle dolaşanlarla ortak nedenleri olabilir :) yollardaki çukurlar, tümsekler, kasisler herhalde cevap :)

he şimdi anladım biraz devrik olmuş

@Ozy
4x4 şehirde kullanmanın tümsekle çukurla alakası yok..
Biz milletçe bol malzemeli severiz ve bisiklettede bu durum geçerli.
Kallavi lastikler, vs.. heybetli olacak.
Adı Mountain bike olsada asfaltta gidecek..
@anti panik
Hocam kusura bakmayın lafım size değil çevremde dahil yol ve tur bisikletlerine b.k atıp sonrada Traktör modundaki lastikleri tur lastiğine çeviren yada çevirmenin yollarını arayan önyargılı Mtb kullanıcılarınadır:)
Yoksa isterse bunuda takabilirler sonuçta tercih meselesi:)

image.jpg

Şu "istediği gibi hoplayıp zıplayanlar " bunu nerede yapıyor? Ben pek görmedim bugüne kadar şehirde hoplayıp zıplayan, küçük bisiklet ve market bisikleti kullananla haricinde. Kendinizi kandırmayın. Ben de yılarca mtb kullandım, hem yol hem dağ bisikleti alacak kadar zengin olmadığım için. Tur lastiği de taktım, her işi yapıyordu bisiklet. Ama parayı ayarlayınca şehir içi, ulaşım ve performans için yol bisikleti aldım. Sadece hoplayıp zıplamak için mtb seçilmez.

@Candan Biberci

Yalnız parke taşı yol bisikleti için hiçbir sıkıntı içermiyor. Evime çıkarken %10 eğim ortalamalı parke taşı yolu çıkıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım bugüne kadar.
Hatta sert toprak yollara, taşlı bozuk yollara da giriyorum, bir sorun olmuyor.

Benzer önyargılar yola geçmeden önce bende de vardı.

@hashus1099 bende de vardı önyargılar sadece yolda aniden önüme çıkan tümsekler sıkıntı yaratıyor ama kaldırımdan indim,kaldırımda sürdüm sıkıntı yaşamadım ama kilitli taş harici yollar çok rahatsız ediyor

@hashus1099
Hocam benim gittiğim yol parke değil kilit taşı.Fotoda görünen en iyi hali.Sanayi bölgesi olduğundan ağır sanayi işletmelerinin önündeki taşların çoğu eksik ve ara mesafeleri çok fazla emin ol bazen benim lastik bile giriyor..
Daha sonra detaylı fotoğraf atarım.Kilit taşı bambaşka bir olay hele dağılmış ve sivri kısımları yukarı bakıyorsa jantı bile zedeler.

ben maliyet ve fonksiyonellik acısından düşünüp mtb aldım.. dedimki suanda dahil genellikle dag tas kullanıyorum dag bisikletine ihtiyacım var ha uzun turlara cıkmaya kalkarsam dediğinin gibi lastiklerini değiştirir tura daha uygun hale getiririm 27.5 inch sectim bu sebeple de
ama yol bisikleti alsaydım lastiklerini degiştirip daga vuramazdım aleti ;)
tabiki mtb alıp yol bisikleti performansıyla son sürat gitme cabamda hiç olmadı sağlam kadro saglam jantlar nisbeten tura uygun bir jantla çözülebilecek basit bir denklem bu
ha simdi maddi durumumu zorlamayacak cok ucuz bir yol bisikleti bulsam hobi amaclı alabilirim

Bence acemi cahilliğinden. Hemen hepimiz bu konuda gelen bilgisizliğimizden ötürü hem sağlam, hem her yola girer, çukurada girer, köy yoluna da girerim düşüncesiyle alıyoruz. Sonra bakıyoruz ki bisiklet kullandığımız zamanın hemen hemen tamamı zaten asfalt üzerinde, şehir içi ya da yakın şehirdışı asfalt yolda geçiyor. Sonra e ben niye aldım bu traktör bozması eşeği diyoruz. Önce hafifletme amaçları, düz maşa aramalar, ince slick lastik takma gibi beyhude çabalardan sonra, bakıyoruz ki olmuyor sonra fitness ya da yol bisikletlerine ağız sulandırmaya başlıyoruz. Nitekim ben de aynı hatayı yapmış biri olarak biiskletimi seneye satıp büyük ihtimalle bir yol ya da olmazsa hafif fitness bisikleti alacağım.

@Candan Biberci

Hocam o parke taşı zaten. Kilit parke taşı denen şey iç içe geçmeli taşlar.
Eve çıkan yol şu:
image.jpeg
Bahsettiğiniz tip oluyor.

Geri