Scudo Sports

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

MTB içindeki motocros canavarını böyle tatmin etmek amaçlı kullanılan bisiklet. Daha havalı heybetli ve şaşalı. Şehir bisikletleri dede bisikleti. Yol bisikletleride çok profesyonel. Hal böyle olunca MTB.
Hiçte haz etmem şu MTB bisikletlerden. Motorsiklet mi Bisiklet mi belli değil.

Scudo
@M.Cüneyt K. bende çamurluk falan takınca diyorum bunu nasıl çeviriyolar :)

Geç kalınca asfalttan sonra bu araziyi çarprazlama geçerim,2mt ilerde iniş varmış demeden kaldırımdan inerim, o yüzden mtb paklar beni diye düşünerek dağ bisikletine devam

Dosyalar

• 20160902_171958[1].jpg
    20160902_171958[1].jpg
    135,2 KB · Okunma: 88
Aslında ormanlık alan ve köy yollarında kullanma amaçlı almıştım ancak daha çok şehir yollarında kullanmam gerekti. Ayrıca güzide şehrimiz İstanbul'un yolları da dağı aratmıyor kimi zaman.

Neden ben bilmiyorum bilsem kullanmam siz verin cevabını neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Yol varken neden kaldırımdan gideyimki ? Bütün bisiklet türlerinin yeri ayrıdır..
Bir şeyi denemeden onun hakkında nasıl fikir sahibi olunabilirki ? Mtb Mountain Bike adı üstünde Dağ bisikleti lastik ve süspansiyon asfalttan çok sert arazi için ama millete Mtb son 20 yıldır satış politikası olarak uygulandığından sorgulanmadan alınıyor bu meret..

Şehir içinde 4x4 arazi taşıtı kullanmaktan farkı nedir mtb nin? Mtb sahiplerinin kaçı bisikletlerini araziye sokuyor ? Cip kullananların kaçı araçlarını araziye sokuyor ?
Birde Mtb nin lastiğ zor patlıyor diyen var..Taksın 25 lik rubena bakalım patlamıyormu..Adam gibi lastik ve koruma olduktan sonra yol lastiğide patlamaz..
Uzun yıllar Mtb kullandım son 3.5 yıldır Fitness kullanıyorum evet bazı yollarda düz maşa sıkıntı oluyor ama bu sadece yolun %5 ini içerir geri kalan %95 lik kısımda yoldaki akıcılığın tadını çıkarıyorum..

Son olarak şehir bisikletine dede bisikleti diyen tecrübe yoksunlarına önünde sepet olmayan Mtb den 2 kg hafif olan şehir bisikletlerine göz atmalarını imkanları varsada denemelerini tavsiye ederim.
Senin deden çift kadro 20 kg lik şehir bisikletine binmiş olabilir fakat şehir bisikletleri artık mtb den daha hafif..

1. Lastikler yere daha iyi tutunuyor.
2. Malum şehir içi yollar dağ yolu gibi.
3. Akıcılık dezavantajı var ama güvenlik daha önceliğim.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim bisiklette dağ bisikleti. Görüntüsü hoş olduğundan ve köyde de kullanabilmek için aldım. Zor bir işlem değil. Şehir içi yazın ince dişsiz lastik takıyorum. Kışın 2.2 dişli lastik.

Bu arada şehir bisikleti olayına hiç girmeyecem. Yaşlı bisikleti.

@berat5377
Siz hala 1950 model şehir bisikletlerinde kalmışsınız arkadaşlar..
Bu mu yaşlı bisikleti ?

İster düz maşalı
image.jpg

İster ön süspansiyonlu
image.jpg

Sizlerin kafa şehir bisikleti deyince bunlara gidiyor sanırım..:)
image.jpg

@Kübra C.

Kullanım alanı:

• Asfalt dışı kaldırım bisikket yolları. Bol iniş ve çıkış var.
  • Bol çukurlu ve tümsekli bozuk yollar.

• Parke kaplı yollar ve bisiklet yolları.

• Bol mazgallı yollarımız.

• Yağmurda bolca çamurlaşan ve kolay kayan yollarımız..

• İnce lastikle özellikle ıslak zeminde uzayan fren mesafesi.

Vs.vs..diye mtb kullanma gerekçemi özetleyebilirim..:)

@Candan Biberci
Oheyy super kapak.!
Sehir bisikletine "dede bisikleti" dendigini gorunce bir an afalladim, tansiyonum cikti, sekerim dustu, su an bu mesaji acilden yaziyorum :) :)

Çünkü ülkemizin yolları sağolsun bır avrupa şartlarındaki gibi yola sahip olamadıgımızdan dolayı şehir içindeki yollarımız dağı aratmayacak kadar kötü bunun için mtb şehir içinde kullanılır hale geldi :D

Şehir tur bisikletine dede bisikleti diyorlarmış son mesajlarda gördüm soruyorum hangi dede karbon maşalı bisiklete binmiş :D bu spor 'spor' görünüm mtb'den ibaret değil ;) ve bir düzeltme yapayım bu haliyle bile sadece ~13 kilo...
IMG_20160728_195300.jpg

@Kuzey Ege
Aslında tam kapak yapmadım:) Bazı Mbt kullanıcıları deyim yerindeyse "afyonlanmış" gibiler.Tamam seversin binersin ama bu kadarda ön yargılı olma arkadaş.
Bu önyargılı arkadaşlara "Stokholm sendomlu Mtb'ciler" diyelim:)

Şimdi gelelim dede yaşlı mevzusuna..Rahmetli dedem 70 yaşındada yol bisikletine binerdi gençliğindede öyleymiş.Yani dededen dedeye fark var:)

Dede bisikleti diyenlerin şimdiden çift kadro şehir bisikletleri hayırlı olsun diyorum ihtiyarlayınca öne sepet takarak markete kahveye giderler:)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Şehiriçinde 4x4 kullanmayı örnek göstermek doğru değil. Ben 4x4 araçları seviyorum ve param olsa bi an düşünmem 4x4 alırım. Şehirde 4x4 kullanmak sizi değil cebinizi yorar. Paranız da varsa sorun olmaz. Ama şehirde dağ bisikleti kullanmak, dağ bisikletiyle hız yapmaya çalışmak ciddi anlamda performans kaybıdır. O yüzden yol bisikleti ya da şehir bisikleti kullanmak daha doğru. Ayrıca yol bisikletine başlamak dağ bisikletine başlamanın hemen hemen 2 katı bütçe gerektiriyor.

@olympos

Sanki bu başlık yol ve şehir bisikleti satmak için açılmış gibi..:D
Ve yol ve şehir bisikleti reklamı yapılıyor.:D

Almam arkadaş..:D
mtb me bir incesinden maraton lastiği takarım olur biter.
Şehir bisikletine gerek yok.:):)

Ben 27.5x2.25 mtb kullanıyorum.
Yazın 27.5x2.0 takıp turlara murlara takılırım.
Kışın da çamurlu kaygan zeminde 2.25 lere devam.:)

Yol bisikletini bi hevesle aldim fakat yasadigim yerde sehir ici yollarsa yamadan cukurdan gecilmedigi icin istedigim yerlerde istedigim hizda suremedigim icin sattim.
İsteyen istedigi bisiklete biner bunu felsefik bir konu gibi tartismaktan bikmadiniz mi..
Benim icin bisiklet ozgurluktur.istedigim yerde rahatca surmeliyim.o yuzden mtb benim icin daha oncelikli. Yol bisikleti kullanan adama da mtb candir gerisi heyecan demem. Zevk meselesi herkes istedigi bisikleti sursun.ama yeterki bisiklet sursun..

Kaymak gibi asfaltı her yerde bulmak zor. Bulsan da trafik yoğunluğu derdi çok. MTB ile her yola girebilirsiniz. Rampalarda zorlanmamak için lastikleri belki inceltilebilir.

Geri