Scudo Sports

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Bu karikatür çok hoşuma gitti.
Neden bisiklet üreticileri birçok ihtiyacımızı görecek bisiklet üretmeyip..onlarca model üretiyorlar..:D:komik::koptum:

(link)

Karikatür radforum dan alıntıdır..:)

Linkte ulaşım sorunu olmaması açısından direk resim.:D
(link)

Scudo
Yani çoğumuz Türkiye'nin yolları malum modundan Dağ pisikleti almış. E hiç mi birinizin aklına amortisörlü şehir bisikleti gelmedi :) ?

Bi sorum var. Konu dışı :D Ben de şehir bisikleti aldım. Bu bisikletin virajlarda fazla dönmediğini söyledi abim. Ben zaten dönerken yavaşladığım için anlamıyorum lakin, gerçekten öyle bir şey var mı?

MTB düşmanlığı neden adam almış kalın tekerlekli ağır filan kullanıyor...
Bisikletin üzerinde sen yoksun ki sahibi var,!!!
isteyen istediği bisikleti alır
amaç sadece ''sağlık pedallama olmalı'':harika::harika::harika:

Konu baya Entr girilmiş.okuyabildiğim kadarını okudum.öncelikle herkese iyi geceler, uyuyanlara iyi uykular güzel korkusuz rüyalar dilerim. sorun benim için tam olarak şu; Bazı insanların bisiklet binmekten başka kendini ifade edebileceği bir alanı olmadığı için iyi olduğunu düşündüğü bisikletçi! Profilini kimseyle paylaşmak istemiyor oluşu yani siz daha dünkü çocuksunuz bu işi ben biliyorum" MTb alıp yolda sürüyor gerizeklıya bak " minvalindeki kibirden kaynaklanıyor. Aslında üzerinde iyi olduğunu düşündüğü tek şeyi kimseyle paylaşmak istememe sebebi yatıyor altında. Toplum olarak paylaşıma kapalıyız bu da bir paylaşım örneği aslına bakarsan.yani bir örnek vereyim diyelim Yen'i bisiklet sürmeye başlayan bir insan heyecanla ondan daha öncesinden bu yana bisiklet kullanan bu kişilere şunu soruyor - sence deore xt yapmalı mıyım kompenatı? Karşıdaki bisikletçi! Hayır ne gerek var o da vites bu da diye cevaplar verir ki kendisi xtr kullanıyordur ... yani çok uzadı mevzu kısacası herkes istediği yerde istediği bisikleti kullanır ben full süspansiyon dağ bisikletimi asfaltada kullanıyorum var mı ötesi ???

konu başlığını kendime sormaya başladım son günlerde hayırlısıyla bi yol canavarı almayı istiyorum ileriki aylarda fakat öncesinde kahrımı çekmiş bir MTB var satmaya kalksam 300 tl etmez ufak tefek sıkıntıları var çünkü. zaten kimsede sorunlu ürün almaz ama o sıkıntılarını halledersem evladiyelik olucak şimdi size sorum bu haliyle yok parasına mı satiyim mtb yi yol bisikletine maddi katkı olur yoksa topu topu 200 tl lik iş görür ihtiyaçlarını karşılayıp yol bisikletimi aldığımda alternatif bisikletim mi olsun

@Hain_Kostok Sehirde ya da asvaltta dag bisikleti kullanmak icin odun gibi bacaklar lazim hem de meşe odunu gibi o yuzden herkesin harci degil..:)

• Beğen
Tepkiler: y.efekaya
bende mtb alıp asfaltta kullananlardanım çünkü yapabileceğim birşey yok şuan ne dağa çıkabilecek imkanım nede zamanım var, e öyleyse nie mtb aldın diyeceksiniz çünki yazın bunu köyüme gitiğim zaman ağır araziye sokacağım
kısacası her asfaltta mtb kullananı yargılamayın

Traktor gibi gidiyoruz iste kimseye zararimiz olmadan :) Allah herkese birer yol bisikleti nasip etsin

Şehirdemiyim dağdamıyım anlamadım. Arka teker millerinden birini kırdım, birini yamulttum, muhtemelen şu an bisikletimde takılı olan arka ve ön milin ikisinide yamulttum, yarın bakım günü fotoğraflarını buraya atarım kış uykusuna hiç yatmayan bisikletimin mil fotoğraflarını o_OIMG_20161225_125610.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bisiklet alırken bizi yönlendiren etkenler nelerdir?

1)Kullanım amacı
2) Kullanıcının şu an mevcut olan bisiklet kültürü birikimi
3)Satıcının yönlendirmesi
4)Bulunulan çevrenin bisiklet kültürü.
5)Alıcının ekonomik durumu

Ama ne olursa olsun tay tay dan en üst bisiklet gruplarına kadar her satılan bisiklet, bisiklet tutkunlarının mutluluğuna mutluluk katar...

Şahsen bu konu çok abartılmamalı sebebi yollarda koskocaman otobüsler, mavi katiller ( dolmuşçular ) , sarı civcivler ( taksiciler ), varken, dağ bisiklet kullanımı şehirde çok saçma gelmiyor bence bana...

son aldığım bisiklet 15 kg ağırlığında 2.35 genişliğinde lastiklere sahip 29 inç mtb hemde en ucuzu
bu hali ile kurtköyden şileye gidip geldim kaç kere
hız haricinde pek bir fark olmuyor
daha önce hep700x23 ince lastikle gidiyorum
extra bi yorgunluk yaşamadım yani
yol bisikletlerinin tek farkı hızı herhalde

100426 dosyayı görüntüle

şu anda tur lastiği taktım gayet rahatım

ister mtb yap ister tur bisikleti
yolda almayı düşünüyorum iki bisiklet şart

Bana bisiklet önerebilecek varmı abilerim ve genç dostlarım :) , 650 - 850 TL Arası bir bütcede fiyat önerirseniz. Üniversiteye bisikletle gitmek için sizden bir marka istiyorum bisiklet değişme zamanım geldi diye düşünüyorum. Şuan ki bisikletim Labrador - Raptor ( 21 Vites - 24 Jant - Çift Jant ) Bir kötü özelliği ise çift amasör bir gün ortadan ikiye ayrılacak diye korkularım var :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yol bisikletine spor araba dersek mtb bence sedan arabadır.Downhill veye full suspansiyon ise tam bir jeep =)

Yol bisikletini her yola sokamıyorsunuz.Asfalt dışına çıktığınızda ise yavaş yavaş eziyete dönüşüyor.Performansı da inanılmaz düşüyor.Yol bisikletini kullanım alanınız oldukça dar.Bunu bilerek almanız gerekiyor.Tura çıkacağım derseniz çok ağırlık taşıma imkanınız da yok.İkili aynakol kullanımında vites oranları mtblere göre daha ağır.Başlangıçta çoğu insanı yokuşlarda zorlama ihtimali vardır.

Mtb ise daha az performans kaybı ile yola çıkar.Bozuk arazide zaten performanslı.Bütçesi tek bisiklete yeterli olup heryerde bisiklet kullanmak isteyenler için tek tercih.Ben sadece yolda kullanırım bisikleti diyenler ise yanlış tercih olmuş oluyor.Ayrıca turda yükleyebiliyorsunuz.Yokuş çıkmak daha kolay ortalama hızı biraz daha düşük kalıyor.

Downhill veya full suspansiyon ise sadece dağda kullanılır.Yolda da kullanırsınız ama ortalama hızınız çok düşük kalır.

Bir yol bisikleti kullanıcısı olarak Türkiye'ye en uygun bisikletin mtb olduğunu düşünüyorum.Mtb kullanırken yol bisikletine ihtiyacım olduğunu hiç düşünmedim.Fakat yol bisikleti kullanırken mtb ihtiyacım kaç kere oldu.Tamamen meraktan yol bisikleti aldım.Doğal olarak artık bozuk arazide bisiklet sürme imkanım kalmadı.Yani yol bisikleti benim için uygun değilmiş demek yerinde olur.

@redwar Salcano NG650 HD modelinden almanı tavsiye ederim. Hidrolik fren gerçekten çok iyi oluyor V frenden geçtikten sonra. O bütçe arasında zaten sanırım tek HD freni olan bisiklet bu. Yalnız fiyatı 900TL civarı belki ucuza da bulabilirsin.

Kısaca ve açıklayıcı bir şekilde yazayım her fikre ve düşünceye saygı çerçevesinde( DAĞ BİSİKLETİNE NİYE BİNİYORSUN? CEVAP=SANANE YOL BİSİKLETİNE NİYE BİNİYORSUN? CEVAP=SANANE KATLANIRA NİYE BİNİYORSUN? CEVAP=SANANE kısaca kimene her 3 tarz bisikletede sahibim bu arada boş muhabbetler ve sorular.

@EmirhanShn Çok teşekkür ederim Emirhan abi, lakin benim boyun 1.66 küsüratında boy olarak bisiklette sıkıntı çekebilirmiyim acaba ve rahatlığı nasıl olur bana göre sele'de :)

Geri