Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Ya siz de ne abarttınız şehir yolu bu sanki orman patikası asfaltın üzerinde 2 yama bir tümsek olunca illaki dağ bisikletimi gerekiyor iyi tamam rahat geçtin yollardan ama sonrası ne olucak o amortisör kalın kadro boruları hepsi bence gereksiz madem şehir yollarımız kötü onun için en güzeli şehir bisikleti hem hafif hemde rahat oturuş pozisyonu var neden 4-5 tane çukurdan hızlı geçicem diye mtb alasınki araziye giriyorsan tamam onunla bir sıkıntım yok ama böyle onunca gerçekten gereksiz bir şey birde şu durum var bisiklete yeni başlayacak arkadaşlar eğer bilinçsiz bir satıcıya giderse öncelikle dağ bisikletleri öneriliyor neymiş daha dayanıklıymış ve bundan etkilen acemi arkadaşlar otomatikmen dağ bisikleti alıyor ve belli bir süre sonra bisiklet ağır olduğu için ve sürende antrenmansızsa bisiklet zor spor deyip bisikleti bırakıyor böyle çok insan var ve benim tek istediğim insanların bisikletten soğumaması :)

Scudo
Dağ bisikleti kullanırken vites kullanmasını bilmeyen adam her bisiklete ağır der zaten. Konu çok göreceli. Şahsen benim bisikletimin ağırlığı, lastik kalınlığı neyi varsa bana hamallık gibi gelmiyor. Hatta hoşuma bile gidiyor. Altımdakinin ciddi bir taşıt olduğunu hissedebiliyorum. Ki sürerken zaten ağırlık denen şey istenilen hız ve sarfedilen performansa göre değişiyor. Ayrıca abartı falan değil. İnce lastiğim olsaydı yol kenarından gitmek zorunda olduğum her durumda toz ve toprakla karışmış çakılların arasında huzursuzca ilerleyeceğime eminim. Etrafım avrupai yollara sahip olsaydı da keşke ben de şehir bisikleti adının hakkını verseydim :) Resmen düşük bütçeli acemi enduroculuk oynuyorum şahsen yollarda.

@ExKyotoo

Katılmıyorum çünkü ne kadar hafif bisiklet o kadar az efor demek yani performansı orta seviye bir adama yol bisikleti performansı üst seviye adama dağ bisikleti verilirse ve bu adamlara 30 km/h hızda gidin denilse yol bisikleti kullanan adam o hıza çıkmak için daha az enerji sarf eder

Zaten sonra bisikletten çabucak bıkıp, kömürlüklere atıp duruyorlar.

Son düzenleme:
@ahsen2 Aynı şeyleri sürekli papağan gibi tekrar etmekten sıkılmadınız mı? :D

Çelik kadroyla bisiklet karşılaştırdığınızdan bisiklet bilginiz baya belli oluyor. :D

Yeni üretilen bir bisiklette çelik kadro gösterin bakalım,en ucuz market bisikletlerinde bile alüminyum KADRO var :D

@ahsen2

Tekerleklerin yuvarlanması nedeniyle oluşan direnç çok da büyük bir değer sayılmaz. Orta seviye 29" bir hardtail MTB'nin tekerleklerine 45-50 psi vurup dünya turu da yapabilirsiniz. Sorun, her dandik bisiklete MTB adı verilmesi. Göbekleri, lastikleri, jantları, kadro geometrileri nedeniyle yavaşlar. Ortalama alüminyum bir XC bisikleti 12.5 kg, giriş seviyesi, adı MTB olarak geçen bisikletler yaklaşık 16 kg rakamlarını buluyor. Jantları iki çukur görünce yamuluyor, tekerlekleri dayanıksız, çamur için mi, kuru ortam için mi, ne amaçlı olduğu belli olmayan lastikleri var. Göbeklerin düşük km'lerde işi bitiyor.

@Kemal Akbayrak TR vs Avrupa yorumlarına anlam veremiyorum. Sanırsın yolun ortasında 1 metrelik yarık var da ona girip çıkıyorsunuz. Aynı ülkede yaşıyoruz. Ben çok bozuk yollarda gittim, hem MTB hem yol bisikletiyle. XC yarışlarına da katıldım. Yani yapmayın arkadaşlar, gerçekçi olalım. Giriş seviyesi MTB'ler 1.9 inçlik lastiklerle satılıyor yani yaklaşık 48 mm, gravel bisiklete 48mm lastik takmak aynı hacimde havaya denk geliyor neredeyse. Yoldaki çukurların etkisi aynı. Ne diyeyim, kişisel bir tercih ama anlamak zor, caddede monster truck ile gitmek gibi bir şey.

@alicangul29 Biraz gerçekçi ol be! Avrupa da mazgallar kaldırımın kenarındayken bizde yolun sağında olduğu için ve biraz göçük içinde olduğu için biraz üst düzey rockshox kullanmama rağmen ben bile rahatsız oluyorum. Biraz realist olun be!

5a2d1f8ec03c0e2154f63f2a.jpg

Hadi biraz biz rahatsız oluyorken siz böyle hareket edemiyorsunuz. :D :D

@Kemal Akbayrak

Buradan geçerken MTB'nin bir avantajı yok her türlü çapraz bir açıyla geçmek gerekiyor. MTB sürerken de engellerden kaçınarak gidiyoruz. Buradan gravel ile geçince ıkınarak geçiyorum, ama MTB ile basar giderim diyebiliyor musun? Dürüst olalım. Yüzeysel cevaplar olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bisiklete tapmak da ilginç bir tabirmiş. Kişi kendinden bilir... Neyse... Oradan 23mm yol lastiğiyle de geçilir çapraz geçersen. Bir mazgal fotosu koymuşsun, asfaltta gravel yerine MTB kullanılması gerektiği konusunda hiç bir ikna ediciliği yok, saçma sapan bir laf ebeliği. Değişik bir aşağılık kompleksin var galiba. MTB ile ilgili kimsenin önyargısı yok, ben de birçok insan gibi hem MTB hem yol bisikleti kullanıyorum. İkisini de seviyorum. Ama gidip asfalt yolda sırf mazgal var diye tüm sürüşü MTB ile yapmıyorum. MTB ile dağa çıkıyorum, patikalardan, orman içi dar kısımlarda, kütüklerin üzerinde, taşlarda, yoğun çamurda sürüyorum. Size dağ için yapılmış "yol" bisikletinizle mutluluklar. :harika:

@Kemal Akbayrak
Üst düzey Rock Shoxunuz hayirli olsun umarim forum böyle bir masaya sahip oldugunuzu suan biliyordur ama asil konu, daha dogrusu size sormak istedigim konu avrupayi överek türkiye gömmüssünüz, Siz hic avrupada bulundunuzmu, yoksa sadece fotograflar ve filimlerdeki gördügünüz görüntülerden mi böyle bir yorum yapiyorsunuz?

Kusura bakmayin böyle bir soru sordugum icin.

@Kemal Akbayrak
Son yorum benim yorumum ama neden konu disi onu anlamadim. Size adam gibi bir soru sordum ve beni yöneticiye sikaet ediyorsunuz ki bunada anlama veremedim. Arti sikayet icin buton var yöneticiler sikayet icin niklerinin alinti yapilmasini istemiyorlar. Birde ben hakaret etmedin, küfür etmedin kötü bir söz kullanmadim neden yönetici yorumumu silsinki?

Neyse gelelim konumuza, neden konu disi siz degilmisiniz türkiye yollari bozuk tüh kaka ve avrupa yollari kaymak gibi diyen. Bunu diye biliyorsaniz ispat etme sansinizda vardir diye düsünüyorum, aksi taktirde bir insan real olarak görmedigi bir seyi neden yüceltsin ve övgü yamuruna tutsunki.

@Murat Cömez Avrupa nın 3 ülkesine kısa süreli olsa da gitme şansım oldu. Başka sorunuz var mı?

@Kemal Akbayrak
Kisa süreli olarak arka sokaklarinida gezdinizmi yoksa sadece size ana yollarda gezilecek yerlerimi gezdirdiler?

Olayin en komik tarafida avrupaya 1-2 haftaligina gezmeye gidenler yada kisa sürligine 3 ülkesine gidenler nedense anlata anlata bitiremiyorlar avrupayi, sanki adamlar orada dogmus büyümüs ömrü avrupada gecmis.
Bu ayni su olaya benziyor.
Avrupadan 1 ay askere parayla gidenler ise o bir ayi anlata anlata bitiremezler, sanki bana gitilerde daglarda savas yaptilar alttarafi burdurda 1 ay sogan, patates soydun. :koptum:
Demek istedigim avrupaya gezmeye gelenler avrupayi anlatmakla bitiremezler aynsinida avrupdan 1 ay askere gidenler yapiyordu.

Son düzenleme:
@Murat Cömez

Arkadaşin mantigina gore "Avrupa"da ( Buna Bulgaristan, Romanya falanda dahil ) Yol bisikleti kullanilir yollar kaymak canım, Turkiye'de mtb , oradan aşağı dogru kaydikça Hindistan-a kadar ise Fatbike sart :D ( maşa olarak alt düzey zoom maşa yeterli )

Bende Avrupa da yaşadım ama yani yolların bozuk olduğu yerlerde var kaymak gibi asfalt olan yerlerde var neden bu konu bu kadar büyüdü ki anlamadım türkiye yolları kayalık yol da Avrupa yolları düz asfalt değil yani köy yolları bizdeki gibi taşlı ve çukurlu Avrupa'dan bir çok farkımız ekismiz veya artımız var ama yollar bunlardan biri değil

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri