Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Daha da pahalı olacak, elimizdekilere iyi bakmak hatta yalayıp yutmak lazım 😁

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Scudo
Dağ bisikleti aldım çünkü; rengarenk üstüme yapışan tayt forma giymek istemiyorum, ağda yapmak istemiyorum, spd ayakkabı giymek renkli gözlük takmak istemiyorum.
Lastik patlar mı? mazgala çukura girer miyim? Takla atar mıyım? korkusu yaşamak istemiyorum.Yolun gittiği yere değil canımın istediği yere gitmek istiyorum.
Bir yerden bir yere hızlı gitmekse amaç araçla giderim, ama amaç pedallamaksa pedal bizde de var.

Dağ bisikleti aldım yeri geldimi dağa bayıra ormana giriyorum canım sıkılınca lastikleri değişip şehirde tur atiyorum hem dağ hemde şehir bisikleti olarak kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Dağ bisikleti aldım çünkü; rengarenk üstüme yapışan tayt forma giymek istemiyorum, ağda yapmak istemiyorum, spd ayakkabı giymek renkli gözlük takmak istemiyorum.
Lastik patlar mı? mazgala çukura girer miyim? Takla atar mıyım? korkusu yaşamak istemiyorum.Yolun gittiği yere değil canımın istediği yere gitmek istiyorum.
Bir yerden bir yere hızlı gitmekse amaç araçla giderim, ama amaç pedallamaksa pedal bizde de var.
Sportif sürüş yapıldığında Dağ bisikletinde de tayt ve forma giymek gerekiyor. Gözlük de aynı şekilde. Zırhlı olmayan mtb lastiği hem genişlik hem de düşük basınç dolayısıyla patlamaya son derece elverişli. Spd zaten dağ bisikleti ayakkabısı.
Genel olarak şehir bisikletinin avantajlarından bahsetmişsiniz.

Bu başlığa çok gülüyorum. Neden bisiklete sınır koyuyoruz dileyen dilediği yerde sürer. Vahiy mi geldi birilerine yok şu bisiklet şurda sürülmez diye. :D

Çok canım sıkılırsa 4 tane 5 litrelik bidon bağlar gölde sürerim dağ bisikletimi. Kimin ne haddine ki insanlara yok şunu yapmayın , yok şunu burda sürmeyelim demek. Ama olsun bu başlık beni eğlendiriyor. İlerde göl denemesini yaptıktan sonra kanat takıp uçuracağım dağ bisikletimi.:krktm:

Konfor :)
Sert ve keskin kullanmayı seviyorum, manevra alanımın geniş olması benim için önemli, doğayı seviyorum Bursa dağlık tepelik bir şehir ,bende buralarda dağ bisikleti ile daha çok keyif alıyorum, canım isteyincede şehir içinde ,rahatlıkla kullanabiliyorum. Yolsuzluğu seviyorum :) (yol olmayan zeminden gitmeyi)

ilk alışımda en ucuzu oydu ondan. ikinci alışımda, elimdeki katlanır bisikleti satamayıp 29er mtb ile takas teklifi gelince satması kolay olur diye aldım. İsteyen olsa satarım ama 29er'ın yolu eze eze gitme durumunu ve momentini yakalayınca hissettiğim akıcılığı çok sevdim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Dağ bisikletim, kadrosu kırılıp Wiggle'dan yeni kadro aldıktan sonra toplama bir bisiklet oldu. Pedalsız/aksesuarsız hali 11,8 kg. Hafif diyebiliriz sanırım. Yeni aldığım, henüz elime ulaşmayan jant setiyle biraz daha inecek ağırlığı. Ekstradan, karbondan yapılma düz maşam ve gravel lastiklerim de var. Şehir içinde süreceğim zaman bunları takıyorum. Bu haliyle ise 9,5 kg geliyor. Daha önce biri, dağ bisikleti lastiklerinin asfaltta gitmek istemediğini yazmıştı. Kesinlikle katılıyorum aradaki fark gravel lastikleriyle bile çok hissediliyor. Tabii ağırlık kazancının da etkisi vardır. Bisikletin bazı parçalarının da karbon olması sebebiyle konfor kaybı da çok olmadı. Zangır zangır titretmiyor en azından. Dağ bisikleti bu tip yapbozlarla hibrit haline getirilip şehir içinde de kullanılabilir.

Selamlar. Uzun yıllar hem mtb hem de yol bisikletim oldu. Her ikisini de eşit kilometrelerde kullanırdım sezonda. Özellikle hafta içi iş çıkışı bndiğim zamanlarda şehir içinde mtb tercih ettim. Malum yollarımız asfalt bile olsa sürprizlere açık.
Uzun zamandır binememekle birlikte şu an 26-29 mtb ve 28 tol bisikletlerim var. 29 u daha yola indirmedim ama arazi tepkisini çok merak ediyorum doğrusu. Herkesin mtb-yol-şehir bisikleti gibi her tür bisikletten alabilme ve alsa bile bunu evde barındırabilme imkanı yok. O nedenle hiçbir zaman hiç kimseyi bu konuda eleştirmedim yada hor görmedim. Herkesin fiziki ve maddi imkanları da farklı.
Eskiden şehirdışı yada arazi sürüşü için evden bisikletle çıkardım. Trafik o kadar berbat ki artık cesaret edebileceğimi sanmıyorum ama geçen senelerde çıktığımda yolda giderken güzel bir arazi girişi görüp hadi dalalım demek istediğimde birkaç kez altımda yol bisikleti vardı haliyle engel oldu ama mtb varsa her an her yere girme özgürlüğünüz oluyor. Tıpkı şehir içinde 4x4 SUV süren bazıları gibi hafif kasisten bile geçerken yavaş yavaş geçme saçmalığına da takılmıyorsunuz. Özgürlükse tercihim mtb. Hatta beğendiğim en geniş lastiği takar yola çıkmayı da severim. Evet zorlayıcı oluyor ama amaç sporsa zaten kendinizi zorlayarak geliştirbiliyorsunuz. Eskiye nazaran daha üst seviye donanımlar kullanıyorum ama şimdiye kadar hiç daha hafif olsun yada bu ne kadar hafif deyip gram hesabı da yapmadım. Sonuçta yarışmalara katılmıyorum. Benim tercihim dayanıklılıktan yana. MTB ile 70 kmlere, Yol ile 110kmlere çıktığımı bilirim. mtb nin sağlam yapısı ve ağırlığı yüksek hızlara çıkınca güven veriyor. Yol ile bayağı endişe verici. Özellikle yan ani rüzgarlarda yol bisikleti çok güven vermiyor.

• Beğen
Tepkiler: FuBu ve necmeddin
Çatur çutur hunharca sürmeyi,kaldırımdan,oradan buradan atlamayı,yeri gelince dağda,bayırda kullanmayı sevdiğim için...

@Equilibrium Kesinlikle haklısın hem arazi hem yol şartlarına en uygun bisiklet türü gravel. Ayrıca karşım bir yapıda olduğu için çok daha ilgi çekici. Geçtiğimiz Cumartesi uzun bir aradan sonra bisikletimi aldım carraro gravel g20 55 kadro. 2 gündür kullanıyorum ve benden mutlusu yok emin olun. Yılların getirdiği birikmiş kiloma :komik::acpsnr: ve hamlığıma rağmen yokuş yukarı yaklaşık 7 km. 40 dakika gibi bir sürede çıkıyorum. 7 km 40 dakika okuyunca gülme seslerini duyabiliyorum ama elden bir şey gelmez. 2019 da kanser tedavisi görmüş biri olarak bu benim için gayet makul bir süre. Umarım sende en kısa sürede bisikletini alır ve aramıza katılırsın.

Biz, dağ bisikleti alıp, şehirde kullanıyordukya...

Üzülmeyin. Gravel bisiklet modasının çıkması ile artık "yol bisikleti" alıp arazide kullanma olayı çıktı nasıl olsa.

Kurtardık vaziyeti, artık globalce herkes yanlış tarz bisikleti yanlış yerde kullanıyor =).

Benim adıma bunun cevabı konfor ve güvenlik hissi. İki defa yol bisikletine geçmeye yeltendim ama her ikisinde de hem yokuş çıkamaz oldum hem de çok konforsuz bir oturuş biçimi olduğunu düşündüm. İlk haftada bel ağrısı yaşamaya başlamıştım. MTB de olduğu gibi güvenli gelmedi, çok çıt kırıldım hissiyatı verdi bana. Hele bir de disc frenli MTB kullanmaya alışmış biri için yol bisikletinin frenlerinin kısa süre içerisinde tepki vermemesi sinir bozucuydu ve bu sevdadan vazgeçtim. Bazen diyorum iyi ki bisiklete MTB ile başlamışım, yol ile başlasam demek ki sıkılıp bir kenara atar bu kadar sevemezdim.

Bilinçli olarak MTB kullanıcılarını kenara koyarak yazıyorum.
Ben de MTB bisiklet çok kullandım. Sanırım burada asıl sorulan, hangi bisikletin nerede kullanılması gerektiğini bilmeden bilinçsizce satın alıp kullananlarla ilgili.
Aslında bunun cevabı kendi içinde ve çok basit.
En kısa cevapla, bilgisiz kalmış olmak.
Az açmak gerekirse; bisikletlerin çeşitliliğini ve bunun nedenlerini sorgulamaya gerek duymayacak kadar düşük bilgi yüzünden, yani çocukluğumuzdan kalma sadece bisiklet sürme bilgimiz dışında, en kolay ulaşılan ve en cross motor görünümlü olduğu için bilmeden alınıp şehirlerde kullanılıyor diye düşünüyorum.
Tekrar ediyorum, bilinçli kullanıcıları dışarıda tutuyorum. Çünkü bence konunun asıl sorusu da bilinçsiz kullanıcılar düşünülerek sorulmuş olmalı.

Son düzenleme:
Paramız yok :( . Şakası bir yana pratik olduğu için . Bir yol bisikleti ile markete, ekmek almaya gidip poşetleri gidona takamayız. Şehir bisikleti bizi dağa bayıra çıkarmaz. Sanırım bu yüzden

Bence bir çok sebebi var. İlk önce araziye girmek istersek gireriz gezeriz, yollardaki tehlikelere karşı daha iyiler yani şöyle mesela mazgallara karşı daha güçlüler, bence güzeller şehirde SUV ile gezmek gibi. Araziye dalacağım için ve oturduğum yerde bir çok çukur olduğu için dağ bisikleti aldım.

Bilgisi olmayanların mantığı şu: "Lastikleri kalın bisiklet alalım daha sağlam olur patlamaz hem de daha canavar gibi gözüküyor." .. ve şehirde sürerler =)

Geri