Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

aslımda bu yollarda mtb kullanmak daha iyi gibime geliyor mesela yol çalışması varken rahatça geçebiliyorsunuz mazgal sıkışma riski azalıyor kaldırımdan inmek gerkiyor bazen o açıdan kullanışlı pportbagaj vb şeyler için delikli olmasıda kullnışlı yokuşlar için dişli oranlarıda iyi fren performnsıda iyi diskli olanların benim şahsi görüşüm kilitlenir maşalı portbagaj vb delikleri olan hidrolik frenli 1.95 veya 2.10 lastikli olanlar kullanışlı gel gelelimki ağırlık mevzusuna ben çok hissetmiyorum ağırlığını sürerken 15 kg yukarı çıkmazsa iyi olur bir diğer bakımı daha kolay gibi sanki lastiklei yumuşak olduğundan kolay değişiyor birde daha sağlam benim tercihim xc bisikletler şehir içinde
bide mtb fiyatları daha uygun gravelde tercih edilebilir tabii her şey bütçeyle alakalı

Scudo
bende 2x11 yol bisikleti, 1x12 dağ bisikleti var, ara model bisikletlerden pek hoşlanmıyorum, çünkü her işi yapmaya çalışan bisiklet aslında hiçbir işi tam yapamaz, :)
olsun bizde hiçbişeyi tam yapamıyoruz zaten. ne çıkacak dağ var nede sürecek yol :)

Bence en temel sebep Turkiye'de yol bisikletlerinin cok gec pazarlanmasi ve yayginlasmasi. 90'larda bisiklet tepesinden inmeyen bir cocuk olarak yol bisikleti gordugumu dahi hatirlamiyorum. 18 yasinda kendime buyuk bir heyecanla yeni bir MTB topladigimda, yol bisikletini sadece yarislarda kullanilan, ozel bir aygit olarak gorurdum. 27 yasinda yurt disina yerlestigimde gordugum yol bisikleti miktarina cok sasirmistim. Yani kisacasi, resmen bilmiyordum yol bisikleti nedir, nerede kullanilir, bisiklet denince aklima direkt MTB gelirdi.

Ek olarak ozellikle kisa mesafe surus yapanlara dik surus pozisyonu ve cukurlara rahatca girip cikmasi cazip geliyor diye dusunuyorum. Gravel bike'lar guzelce anlatilir ve pazarlanirsa yayginlasabilir ulkemizde de. Bir de ucuz MTB cok var piyasada fakat yol ve gravel'lar daha kaliteli ve pahali. Belki de ilk bisiklet ya da dusuk butceli alicilar icin daha basit ve ucuz gravel ve road bike modelleri cikmasi gerekiyor.

Sehirde MTB kullananlara lastik degistirmelerini siddetle tavsiye ederim. Ben 3 takim (arazi, arazi - tur, sehir) lastikle senelerdir MTB kullaniyorum ve rahatlikla soyleyebilirim ki bisikletinize yapacaginiz en guzel yukseltme sehre uygun bir lastik secmek olacaktir. Balon lastik olarak da tabir edilen Schwalbe Super Moto'lar bile 2.35" kalinliga ragmen arazi lastiginden (ornegin Maxxis Minion) cok daha iyi akiyor ve hala MTB tarzi surmenize olanak saglarken sehir icinde surus keyfini muazzam arttiriyor. Iyice sehir odakli dusunurseniz daha ince, gercek bir slick de secebilirsiniz.

IMG_20200701_153103.jpg

Yol, mtb ve downhill var hepsinin yeri ayri. Sartlara gore kullanmak lazim. Mtb yani dag bisikleti genel kullanici bisikleti diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bence en temel sebep Turkiye'de yol bisikletlerinin cok gec pazarlanmasi ve yayginlasmasi.

Ek olarak ozellikle kisa mesafe surus yapanlara dik surus pozisyonu ve cukurlara rahatca girip cikmasi cazip geliyor diye dusunuyorum. Gravel bike'lar guzelce anlatilir ve pazarlanirsa yayginlasabilir ulkemizde de. Bir de ucuz MTB cok var piyasada fakat yol ve gravel'lar daha kaliteli ve pahali. Belki de ilk bisiklet ya da dusuk butceli alicilar icin daha basit ve ucuz gravel ve road bike modelleri cikmasi gerekiyor.
bence ekonomik. dünyada neye göre yaygınlaştıysa bizde de ona göre yaygınlaşmamıştır. yol yok, bisiklet yolu zaten yok. alacak para desen çoğu insanda oda yok.

• Beğen
Tepkiler: oğuz çakar
bence ekonomik. dünyada neye göre yaygınlaştıysa bizde de ona göre yaygınlaşmamıştır. yol yok, bisiklet yolu zaten yok. alacak para desen çoğu insanda oda yok.

Haklisiniz, yol bisikletleri genelde merakli / sporcu odakli uretildigi icin daha kaliteli ve pahali oluyor. Halbuki MTB'deki suspansiyonun maliyeti duz bir cataldan cok daha yuksektir eminim. Yani kabaca dusununce, ucuz ve basit yol ve gravel uretmek cok da zor olmasa gerek. Ben bugun ilk defa yol bisikleti kullandim. MTB'min yerini almaz ama keske ucuz yollu bir modeli 10 sene once alsaymisim, ikisini beraber kullansaymisim diyorum.

Haklisiniz, yol bisikletleri genelde merakli / sporcu odakli uretildigi icin daha kaliteli ve pahali oluyor. Halbuki MTB'deki suspansiyonun maliyeti duz bir cataldan cok daha yuksektir eminim. Yani kabaca dusununce, ucuz ve basit yol ve gravel uretmek cok da zor olmasa gerek. Ben bugun ilk defa yol bisikleti kullandim. MTB'min yerini almaz ama keske ucuz yollu bir modeli 10 sene once alsaymisim, ikisini beraber kullansaymisim diyorum.
yolun zorluğu galiba incelen hafifleyen malzemenin daha dayanıklı yapılma çabası. diğer türlüde galiba malzemenin ağırlığı ve düşük teknoloji ile daha iri, kalın olması ve jantlarında aynı şekilde kalın olması o bisikleti otomatikmen yol olmaktan çıkarıp dağ yapıyor.

Bir sebepte bu olabilir bence, amatörce düşününce :)

merida speeder yerine bende keşke gravel ı farkedip alsaymışım diyorum :) yol bisikletini deneyemedim hiç ama maddi durumum iyi olsa ikinci el felan 2-3 bine alır onuda denerdim.

• Beğen
Tepkiler: ademefendi
Yıllar önce çelik şehir bisikletimi ulaşımda kullanırken dağ bisikletleri yeni çıkıyorlardı ve kalın tekerlekleriyle çok havalıydılar. Ben de bisikleti yenilerken haliyle mtb tercih ettim ve yıllarca da her türlü yolda mtb kullandım. Sonra daha iyi bir mtb aldığımda eskisini şehirde sağa sola gitmek için ikinci bisiklet haline getirdim ve denemek için ucuz yollu bir çift şehir lastiği taktım. Sürüşün ne kadar fark ettiğini, buna nasıl şaşırdığımı anlatamam. Bu bile böyle gidiyorsa yol bisikleti acaba nasıl gider diye yol bisikletlerine bakmaya başlamıştım hemen. Yanılmamıştım, yol bisikletleri resmen uçuyordu.

Ben önceden bianchi aspid 46 kullanıyodum benim kullanışımdan dolayımı bilmiyorum ama bisiklet ayda en az 1 kere tamir görüyodu tamam hoplayım zıplıyorum ama mtb deilmi sonuçta dayanması lazımdı neyse artık pert oldu

Şöyle 3000 veya 3500 tl yi geçmeyecek bir mtb bisiklet önerebilirmisiniz bana

Ben önceden bianchi aspid 46 kullanıyodum benim kullanışımdan dolayımı bilmiyorum ama bisiklet ayda en az 1 kere tamir görüyodu tamam hoplayım zıplıyorum ama mtb deilmi sonuçta dayanması lazımdı neyse artık pert oldu

Şöyle 3000 veya 3500 tl yi geçmeyecek bir mtb bisiklet önerebilirmisiniz bana
Benim carraro 224 bile daha iyiymiş :D cok hoplayıp zıplamadım ama kaldırımdan inip cukurlara felan sert girdiğim oldu. Yokus aşağı arazıde hızlıda sürdüm bazı zamanlar

Benim bisiklet öyle şeylere dayanıyo zaten ama mesela merdivenden atlayınca her seferinde zincir atmaya basladı ve aktarıcısında sorunlar olmaya basladi zamanla 3 4 senedir kullanıyodum

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Benim bisiklet öyle şeylere dayanıyo zaten ama mesela merdivenden atlayınca her seferinde zincir atmaya basladı ve aktarıcısında sorunlar olmaya basladi zamanla 3 4 senedir kullanıyodum
Downhıll lazım sana :)

Aga downhill diyosunda iki üç tane bakim dedim en ucuzu 30.000 tl

Bana max 4000tl lik mtb lazım

Aga downhill diyosunda iki üç tane bakim dedim en ucuzu 30.000 tl

Bana max 4000tl lik mtb lazım
biraz şakayla karışık demiştim onu :D downlhill bisikletler pahalı evet. şuan zaten orta halli bir bisiklet bile 4-5 ten aşağı değil. mtb için açılan konular yada o bisikletlere özel başlıkları biraz araştırın fikir sahibi olursunuz. herkes farklı deneyimler yaşıyor iyi kötü kendinize yazılanlardan profil çıkarırsınız.

Birçok çeşit bisiklet modeli kullandım MTB dağ yol katlanır treking hibrit şehir bisikletleri şunu gördüm arkadaşlar bizim Türkiye'deki yollarımıza en uygun bisiklet treking bisiklet 28 jant 700×38 lastik ( hafif tırtıklı ) hem asfaltta hem ufak patika yollarında gayet yeterli geliyor yeni baslicak arkadaşlarıma tavsiyemdir 👍😉

Bu mesajı yazışımın üzerinden tam 3 ay geçmişken şehir bisikleti bakınıyor(hatta alacak) olmam gerçekten kendimden şüphe etmeme sebep oldu :D Büyük konuşmayacağım dedikçe kendimle çelişmeye devam ediyorum :D Buna bir dur demem gerek.
@Bisiklet sever 93 dağ bisikletimi sürdükçe size daha çok hak vermişim haberim yok :D Mazur görün beni lütfen :D

Öz güvenin kendi farklı düşüncelerini bile rahatça karşılaştıra bilmen ne güzel. Tebrik ederim.

Öz güvenin kendi farklı düşüncelerini bile rahatça karşılaştıra bilmen ne güzel. Tebrik ederim.
Teşekkür ederim. Keşke o mesajımı tekrar hatırlamasaydım :D Ne kadar düşüncesizce yazmışım zaman geçtikçe daha çok fark ettim. Düzenleme kapanmamış olsa nokta koyar bırakırdım vallahi :D

Geri