Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Durun arkadaş yahu fıtık demişken 2014 yılında fıtık ameliyatı oldum. Şu an bisiklet üzerinde 8-9 saat üzeri sürüşlerim var. Fıtık olmadan öncede dağ bisikleti kullanıyordum. Fıtıktan sonrada dağ bisikleti kullandım. Suçlu dağ bisikleti mi yani? :)
Şimdi benim babam senin babanı döver muhabbeti yapmayacağım. :koptum:

Allah aşkına kabul edin bu gerçeği tek bir bisiklet vardır. O da tabiki DAĞ bisikletidir.:harika: Yolcuların tek bir sorunu var performans diye diye karpuz kesip iki muhabbete zaman ayırmıyorlar. Şehirde dağ bisikleti sürmeye bayılıyorum. 😍

Bana kalırsa kim nerede ve nasıl bir bisiklet sürmek istiyorsa bırakın sürsün. Önemli olan sürmek. Fakat Türkiye'de maalesef dağ bisikleti bilinçsiz bir şekilde vatandaşa kakıştırılıyor. Bu yüzden bisikletten soğuyan birçok arkadaşım var. Forumda bize düşen yardım isteyen arkadaşlara seçenek sunup, doğru tercihi yapmasında yardımcı olmaktır.

Scudo
Bir iddası olduğu için bunu desteklemek durumunda olan sizsiniz. Ben sizi yanlışlayan çalışma bulma durumunda değilim. Ama genelleme ve duyumlar üzerine kurduğunuz bir fikre karşı size tecrübe ile elde edilmiş bilgiler, fikirler sunulduğunda da ikna olmuyor hatta "haddinizi aşarak" boş laf diyebiliyorsunuz. Bu tavrınızla herhangi bir şekilde sağlıklı bir tartışma yürüyeceğini düşünmüyorum.
Siz okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz? Çok merak ettim. Baştan itibaren yazdıklarımı, yol-yarış bisikleti fanatikliğinizi kenara bırakarak okursanız belki anlayabilirsiniz. Bana karşı da siz bir iddiada bulunmaya çalıştığınız için sizin de geçerli argümanlar sunmanız gerekir. Dediğim gibi bilimsel tarafıyla ben bahse girdim ve muhtemelen konforsuz diye konuştum. Bilimsel ifadelere karşı da "bence" ya da "size göre öyle" gibi karşı argümanlar üretmeniz saçma oluyor. Keza youtubeda bir bisiklet antrenörü arkadaş dahi konforsuz olduğunu bilerek alın diyor. O arkadaşın da hem MTB hem de yol bisikleti varmış.

Bunlara istinaden eğer, "Fıtık nasıl oluşur?", "Fileksiyon nedir?", "Ekstansiyon nedir?", "Omurganın sağlıklı pozisyonu nasıldır?", "Hangi durumda disk omurların arasından fırlayıp sinire baskı yapıyor?", "Uzun süreli eforda kas neye? nasıl? tepki veriyor da hangi süreçte sakatlık ihtimali yaratıyor?"; bilmiyorsanız (bilmek zorunda değilsiniz, alanınız bu değil), bilen kişiye karşı içi boş laflarla tartışmaya girmeyin.

bilen kişiye karşı içi boş laflarla tartışmaya girmeyin.
Bilen kişi mi oldunuz şimdi? Gerçekten tebrik ediyorum.
Mantık biliminin tüm "safsata" türlerini bir arada kullanabiliyorsunuz ama bunu besleme taraftarı değilim açıkçası. Konuyu bulandırmamak adına, safsatalarınıza bir daha cevap vermeye gerek duymadığımı belirtmek istiyorum.
Kolay gelsin size ::kahve:

Bilen kişi mi oldunuz şimdi? Gerçekten tebrik ediyorum.
Mantık biliminin tüm "safsata" türlerini bir arada kullanabiliyorsunuz ama bunu besleme taraftarı değilim açıkçası. Konuyu bulandırmamak adına, safsatalarınıza bir daha cevap vermeye gerek duymadığımı belirtmek istiyorum.
Kolay gelsin size ::kahve:
Yahu bu nasıl bir cahillik? Ben antrenörüm. Bunu okudum ve birsürü eğitim aldım. Hareket anatomisine hakimim. Hangi pozisyonda ne riskler vardır bilirim ve kendi üzerimden de, çalıştığım kişilerden de, yılların verdiği tecrübeyle de bildiğim şeyler var. Mantık bilimiymiş, safsataymış. Heryerde karşılaştığım klasik cahil konuşmalarıyla burada da karşılaşıyorum. Dur tahmin edeyim hayatınızdaki dişe dokunur yaptığınız yegane şey bisiklet sürmek değil mi? Bisiklet çeşitlerinden, kompanentlerden konuşmak vs. Kusura bakmayın uzmanlığınızı böldüm :) Üzgünüm sayın bisiklet uzmanı beyefendi ben insan anatomisinden anlıyorum, siz "shimano" dan anlıyorsunuz. Hadi çok zorlamayın.

Siz okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz? Çok merak ettim. Baştan itibaren yazdıklarımı, yol-yarış bisikleti fanatikliğinizi kenara bırakarak okursanız belki anlayabilirsiniz.
Biraz gerildi ortam. Farklı bir açıdan gireyim.
Ben yol yarış bisikleti fanatiği değilim, hatta yol bisikletimi de eskisi gibi kullanmadığım için sattım. Ancak 150 yıl boyunca uzun süreli ve uzun mesafede kullanıma yönelik bir evrim geçirmiş ve üzerinde insanların saatlerce sürüş yapabildiği bisikletleri ergonomi olarak bu kadar kolay gömemeyeceğiniz kanaatindeyim. Zaten bunlar çeşit çeşit, TT bisikletin ergonomisi farklı, yarış kadrosu farklı, yol kadrosu farklı. Hepsi farklı amaçlar için optimize edilmiş.
Videonuzu da izledim. Belki konunuzda iyisinizdir. Konunuz hakkında bilgilendikçe baştaki bakış açılarınızın değiştiğini hissetmediniz mi? Bisiklet ile ilgili tecrübeniz de arttıkça bu konuda da bazı görüşlerinizin değişeceğini sanıyorum. Değişmezse de sorun yok. Tek bir doğru yok sonuçta. Belki herkes gerçekten sizin dediğinize gelir.
İyi pedallamalar...

Tartışmanın içeriğinden çok argüman üretme ve temellendirme konusunda sorun olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki;

- Yol bisikletindeki duruş nedeni ile omurganın korunmasız olduğu pozisyonda, yoldan gelecek olan bir darbeyle fıtık olabilir.
+E evet de, aynı durum arabada otururken aniden kasise girildiğinde de mevcut? motorsiklet üzerinde de, herhangi bir spor esnasında da, doğum yaparken de, hapşırırken de? Yani fıtığa neden olan şey, kasların korunmasız bir pozisyondayken aniden zorlanması ise bisikleti özel kılan şey nedir? benzer her durum riske açık. Buzdolabının karşısında eğilmiş dolmaları ararken aniden hapşırırsam fıtık olabiliriz diye dolma yemeyelim mi?

-Bilimsel olarak bu böyle, şu yazıda da böyle denmiş.
+Paylaşılan yazı, tüm sporlar gibi bisiklet sporunun da bazı sonuçları olabileceğinden bahsetmiş. Haklı, ama curling oynamanın da sonuçları olabilir. Golf oynarken de farklı sonuçlarla karşılaşabiliriz. Karşılaşabileceğimiz sonuçlardan kaçsaydık, dünya üzerinde kimsenin herhangi bir spor ile uğraşmaması gerekirdi çünkü her eylem bir sonuç doğurmaya teşne.

- Ben bu işin eğitimini aldım, okulunu okudum, anotomi biliyorum, o yüzden benim dediklerim bilimsel.
+Bilimsel olana sadece saygımız değil inancımız da tam. Ancak okul okuyan herkesin bildiği gibi bilimsellik kanıt ister. Kanıt da lafla ya da internet magazin yazılarıyla olmaz. Bilimsel çalışmalar, isveçli bilim adamları öyle diyor şeklinde değil, o isveçli bilim adamlarının hakemli jürili dergilerde yayınlanmış makalaleri ile oluyor. ( bakınız ; bilimsel makale nedir) Örneğin bisiklet sporu ve fıtık ilişkisini açıklayan bir makale paylaşabilirseniz biz de okuyalım ve cahilliğimiz son bulsun. Hadi sizi yormayalım, madem yol bisikletinin fıtığa diğer modellerden daha açık olduğu gibi bir savınız var, bunu destekleyecek bir istatistik veri paylaşsanız bu da kabulümüz.

Dağa giderken şehrin içinden vurup devam ediyoruz :)
Saygılarımla.
Ağzimdan aldin.

Yukarida yol bisikleti bu işin nirvanasi denmiş

nirvana:

FELSEFE TERİMİ•SANSKRİTÇEDEN
ad
  1. Budizmde, her türlü isteklerden, duygulanımlardan, tutkulardan arınıp en yüksek ruh durumuna erişme.

Bir yol bisikletcisine yakişacak tanim degildir.

Yol bisikletcisinin egosu yuksek olmali, hep birilerini geçmeli, KOM lari kovalamali, "binicem ustune vuracam kirbaci vuracam kirbaci" demeli.
    😁

Tartışmanın içeriğinden çok argüman üretme ve temellendirme konusunda sorun olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki;

- Yol bisikletindeki duruş nedeni ile omurganın korunmasız olduğu pozisyonda, yoldan gelecek olan bir darbeyle fıtık olabilir.
+E evet de, aynı durum arabada otururken aniden kasise girildiğinde de mevcut? motorsiklet üzerinde de, herhangi bir spor esnasında da, doğum yaparken de, hapşırırken de? Yani fıtığa neden olan şey, kasların korunmasız bir pozisyondayken aniden zorlanması ise bisikleti özel kılan şey nedir? benzer her durum riske açık. Buzdolabının karşısında eğilmiş dolmaları ararken aniden hapşırırsam fıtık olabiliriz diye dolma yemeyelim mi?

-Bilimsel olarak bu böyle, şu yazıda da böyle denmiş.
+Paylaşılan yazı, tüm sporlar gibi bisiklet sporunun da bazı sonuçları olabileceğinden bahsetmiş. Haklı, ama curling oynamanın da sonuçları olabilir. Golf oynarken de farklı sonuçlarla karşılaşabiliriz. Karşılaşabileceğimiz sonuçlardan kaçsaydık, dünya üzerinde kimsenin herhangi bir spor ile uğraşmaması gerekirdi çünkü her eylem bir sonuç doğurmaya teşne.

- Ben bu işin eğitimini aldım, okulunu okudum, anotomi biliyorum, o yüzden benim dediklerim bilimsel.
+Bilimsel olana sadece saygımız değil inancımız da tam. Ancak okul okuyan herkesin bildiği gibi bilimsellik kanıt ister. Kanıt da lafla ya da internet magazin yazılarıyla olmaz. Bilimsel çalışmalar, isveçli bilim adamları öyle diyor şeklinde değil, o isveçli bilim adamlarının hakemli jürili dergilerde yayınlanmış makalaleri ile oluyor. ( bakınız ; bilimsel makale nedir) Örneğin bisiklet sporu ve fıtık ilişkisini açıklayan bir makale paylaşabilirseniz biz de okuyalım ve cahilliğimiz son bulsun. Hadi sizi yormayalım, madem yol bisikletinin fıtığa diğer modellerden daha açık olduğu gibi bir savınız var, bunu destekleyecek bir istatistik veri paylaşsanız bu da kabulümüz.
Arkadaş bana okuduğunu anlamayan kimse yazmasın artık. Fanatikler yazmasın. Ben de aynı şekilde bu her yerde olabilir diye yazdım ama uzun süre fileksiyonda kalırsan stres altındaki kasların omurgayı daha da korunmasız bırakır ya da yüklenen stres ileride hapşururken bile seni fıtık edebilir dedim. Ayrıca ben bu bisikletler tü kaka asla binmeyin demedim, ben de binebilirim ama bazı gerçekler var dedim. Dik duruşa istinaden, yatık pozisyonun daha konforlu ve sağlıklı olduğunu bana anlatmayın.

Bilimsel olan kısmını da söyledim, omurların diski dışarı itişiyle, sinirlere yapacağı baskı yani disk dejenerasyonu, fıtık vs. Ben gidip deney yaparsam bunu kabul etmeyeceğiz di mi? Okulda da bunları hocalar anlattığında yani bir nevi olayın matematiğini anlattıkların "hocam lütfen bunu kanıtlayın." Mı demeliydik? Bunun böyle olduğu çok açık ama siz anlayamadığınız için burada boş bir muhabbet dönüyor. İsteyene hareket anatomisi kitabı gönderebilirim ama anlayabilir misiniz emin değilim.

Kardeşim istediğiniz bisiklete binin. Bu müthiş sporculuk kariyerinizde size başarılar diliyorum. Ben de ezik trekking bisikletimle, rahatsız sürüşler yapacağım. Umarım önümüzdeki Tour de Franceleri siz kazanırsınız.

Yarış bisikleti tanrınızla alakalı yorumlarım için üzgünüm. Bir daha olmayacak.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Tlg7 Bisikletçilerin core bölgesi güçlüdür. Ve yol bisikletci si dağ bisikletcisine göre daha fazla statik kuvvet altındadır. Dağ bisikletcisi için pedli tayt ve koltuk çok farketmz(benim için farketmiyor ki dağ bisikleti ile kaç km lik turum olursa olsun tayt kullanmıyorum). Çünkü daha dinamik kullanıyorlar.. Yol bisikletcisi bisiklet kullanirlarken bir nevi yarı plank pozisyonunda. Eğer core bolgen ne kadar kuvvetli olursa bizim anti gravity kaslarimiz korse vazifesi görür ve o bölgeyi daha iyi stabilize eder. Demişsin ya fıtık?hangi sporda olursa olsun seni aşan kuvvetler sende hasara yol açar. Şimdi yol bisikleti kullanan arkadaş bi an da mı aero pozisyonu alıyor.. Gördüğüm kadarıyla önce endurans kadro kullanıyor. Sonra aero ya doğru yol alıyor. Burda keyiferinden veya çok paraları olduğu için mi... Yoo.. vücudu istiyor çünkü kuvvetlendi, esneklik kazandı ve bisikleti yetersiz geldi..aldı aerosunu, endurans daki yaptığı km leri bi anda yapamadı, yavaştan arttırdı. Vücudunun sınırını bilerek. Sonra geldi 300 ler 500 ler.. Sakatlanan kişi vücudunun sınırını bilmediği için sakatlanır.

Konu neydi yahu?
Ha, hatırladım...
"Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz? "
Kendimi iyi hissediyorum. Yol bisikletinde de iyi hissediyorum.
Bisiklet sürerken iyi hissediyorum. 😉

Konu neydi yahu?
Ha, hatırladım...
"Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz? "
Kendimi iyi hissediyorum. Yol bisikletinde de iyi hissediyorum.
Bisiklet sürerken iyi hissediyorum. 😉
Bence çok doğru bir cevap. Çok da geçerli bir cevap.

Basketbol oynamayı çok seviyorum. Basketbol bir spor olduğu için ve karşındakini yenmek amaç olduğu için, sakatlık veya daha kötü sonuçları olacak riskler mevcut.
Bu riski alıyor muyum? Alıyorum.
Risk var mı? Var.
Riskin olduğunu bana hatırlatsan, yanlış mı söylemiş olursun? Hayır.
Hayata geniş perspektiften bakamıyor ve tek bir şeyden anlıyorsam, ne yaparım? Kutsalıma laf ettirmem.
Benden bu kadar. Kusura bakmayın gerçekten.

@Tlg7 mahalle kahvesine girip "çayın iyisi damacana suyundan değil musluk suyundan olur" dedikten sonra aksini söyleyenlerle "ben hocayım" diyip tartışmak gibiydi. Hocam sür bisikleti gitsin boşver zilyon tane kullanıcısı var her iki bisiklet türünün de.
Ama biri gelip mesela size, "sahil yolunda veya en fazla patikada o eşek ölüsü kadar ağır ve çalışma aralığı meçhul amortisörü neden kullanıyorsun gerek yok" dese çokta hoş olmaz sanki.

Yukarida yol bisikleti bu işin nirvanasi denmiş

nirvana:

FELSEFE TERİMİ•SANSKRİTÇEDEN
ad
  1. Budizmde, her türlü isteklerden, duygulanımlardan, tutkulardan arınıp en yüksek ruh durumuna erişme.

Bir yol bisikletcisine yakişacak tanim degildir.

Yol bisikletcisinin egosu yuksek olmali, hep birilerini geçmeli, KOM lari kovalamali, "binicem ustune vuracam kirbaci vuracam kirbaci" demeli.
    😁
Yol bisikletçisine yakışıp yakışmayacağını bilmem ama,bu ön yargılı arkadaşın yol bisikleti kullananlara anlam verememesi yüzünden ön yargılarını kırmak adına kullanılmış bir kelimedir.Nirvana cümlesini kullanmamdaki sebep,her türlü bisiklet türünü kullanan insanların yol bisikletiyle ilgili ön yargıları,kullanışta özel bir disiplin gerektirmesi ve kullanım şeklinin zorluğundan dolayı,yol bisikletine olan yaklaşım yüzündendi.Kişilerin en zevk aldığı bisiklet türü o insanın nirvanasıdır aslında,kendimden örnekleyeyim dağ bisikleti kullanırken araziye girip normal bisikletlerin giremeyeceği yerlere girdiğimdede nirvanaya ulaştığımı düşünüyordum,tur bisikletimle 3 şehir geçip kamplı uzun turuma çıkıp bitirdiğimdede nirvanaya ulaştığımı düşünmüştüm...Yol bisikletçisiyim ama Egom yüksek değil çok şükür,yolda 10 yaşında bir gencede selam verip sohbet ederim,60 yaşında bisan bisikletiyle geçen amcayada selamımı veririm,kom kovalamam zaten gücüm yetmez,yolda birini görünce onu geçeyim diyede bir yerlerimi yırtmam,netice olarak her türlü bisiklet grubunu zevk alarak sürmüş halende süren bir bisiklet sever olarak,bana hitaben yazdığınız nirvana kelimesi için umarım size yeterli cevabı verebilmişimdir.

Neden ''dag bisikleti''
Cunku hepimiz daglarin fatihiyiz :p

aa1.jpeg

Neden ''yol bisikleti''
Cunku hepimiz finish hattinda dunyanın en iyi sprintiyiz :p

aa2.jpg

Neden ''BMX''
Cunku hepimiz muthis akrobatlarız :p

aa3.jpeg

Hangimiz hangi bisikleti ne kadar profesyonelce kullanıyor ve gecimini bundan sagliyor? Yuzdeye vurursak cok anlamlı bir rakam ile karsilasacagimizi sanmıyorum...

O zaman bu savas neden? İşin aslını kaçırmıyor muyuz?
Bisiklet özgürlüktür! Bisiklet çocuklugun saf mutluluguna kucuk bir koprudur bazen :)
Kendimizi, cevremizi ve bisiklete binmeyi sevdigimiz icin tercihtir...
Herkes istedigine istedigi yerde binsin kime ne?
Canı isteyen istedigi zaman bisiklet tercihini degistirmekte ozgur olmalı. Bazen canı istediginden, bazen yanlış tercihte bulundugunu farkettigine karar verdigi icin. Baskalarinin kalıplarindan kime ne :)

aa4.jpg

Dağ bisikletinin şehir ve commuting amaçlı kullanılması için şöyle bir şey olmalı,

alma.png

Ağırlığı 10 kg'den fazla olmayacak
Conti Race King veya Vittoria Terreno 29x2,1 lastikler olursa kullanılabilir diye düşünüyorum
Tur yapılacaksa 38T aynakol kurtarır mı bilmiyorum.

Flat bar Gravel veya Specialized Sirrus X daha mantıklı seçim olabilir üstteki bisiklete göre.

Valla çok enteresan gelen şeyler var.

1 - Eğitim alıp teorik bilgiler ile "Ben biliyorum" edası ile konuşmak, iş tecrübesi deneyimi olan bir insan için kesinlikle kurulmayacak bir cümle. 20 yıllık iş hayatım oldu daha böyle bir cümle sarf etmedim. Adamı yerler.
2 - Eğitim ve teorik bilgiden sonra deneyim ve tecrübe gelir. İşte burada aldığın eğitimin nereleri doğru nerelerinde hata var gözlemleyebilir akademik deneyler ve gözlemler yapabilir, konular hakkında makaleler hazırlayabilirsiniz. Madem "Ben biliyorum fazla şeetmeyin" şeklinde cümleler kuruluyor ise.
3 - Yol bisikleti konforsuz falan değil.
4 - 5 Sene MTB kullandım bileklerim çöktü.
5 - 2013 yılında bel fıtığından muzdarip bir şekilde doktora gittim. Asla bisiklete binmeyeceksin dedi. Bıdı bıdı konuştu. İnatla bindim 1 sene içerisinde sırt kaslarım öyle gelişti ki baskı azalınca fıtık nedir unuttum. Nerde teorik bilgi şimdi? o_O
6 - Bence herkes deneyimlerini yazsın teorik bilgi de siz de kalsın. Siz de fazla şeetmeyin. Ortamı germeyin.
7 - Burada yazanların bir çoğu çok çok uzun zamandır bisiklete biniyor. Hatta siz teorik eğitimler alırken bu arkadaşların çoğu bisiklete binişlerinin 10. yılında idiler.
8 - Yol bisikleti kullandığımdan beri evet amatör yarışlara giriyorum. Streoid basmasak da işin afyonu da burada malesef.
9 - Ben işim de teorik bilgilerle yürür hatta çok acayip kesin net bilgilerle ama yine de acaba diye bir kuşkum her zaman vardır. Kimseye al sana scholar dan bir makale diyip aaa bak tezini çürüttüm ben biliyorum sorduğunu soruya da yanıt verdim demedim. Siz de demeyin. :) (abi tavsiyesi diyelim.)

Son olarak dağ bisikletim hala var üzerinde 1.75 lik lastikler ile hem trainer da hem de şehir içinde kullanıyorum. Bisiklet olsun yeter. Hepsine binerim. :ssrtcbya:

Valla çok enteresan gelen şeyler var.

1 - Eğitim alıp teorik bilgiler ile "Ben biliyorum" edası ile konuşmak, iş tecrübesi deneyimi olan bir insan için kesinlikle kurulmayacak bir cümle. 20 yıllık iş hayatım oldu daha böyle bir cümle sarf etmedim. Adamı yerler.
2 - Eğitim ve teorik bilgiden sonra deneyim ve tecrübe gelir. İşte burada aldığın eğitimin nereleri doğru nerelerinde hata var gözlemleyebilir akademik deneyler ve gözlemler yapabilir, konular hakkında makaleler hazırlayabilirsiniz. Madem "Ben biliyorum fazla şeetmeyin" şeklinde cümleler kuruluyor ise.
3 - Yol bisikleti konforsuz falan değil.
4 - 5 Sene MTB kullandım bileklerim çöktü.
5 - 2013 yılında bel fıtığından muzdarip bir şekilde doktora gittim. Asla bisiklete binmeyeceksin dedi. Bıdı bıdı konuştu. İnatla bindim 1 sene içerisinde sırt kaslarım öyle gelişti ki baskı azalınca fıtık nedir unuttum. Nerde teorik bilgi şimdi? o_O
6 - Bence herkes deneyimlerini yazsın teorik bilgi de siz de kalsın. Siz de fazla şeetmeyin. Ortamı germeyin.
7 - Burada yazanların bir çoğu çok çok uzun zamandır bisiklete biniyor. Hatta siz teorik eğitimler alırken bu arkadaşların çoğu bisiklete binişlerinin 10. yılında idiler.
8 - Yol bisikleti kullandığımdan beri evet amatör yarışlara giriyorum. Streoid basmasak da işin afyonu da burada malesef.
9 - Ben işim de teorik bilgilerle yürür hatta çok acayip kesin net bilgilerle ama yine de acaba diye bir kuşkum her zaman vardır. Kimseye al sana scholar dan bir makale diyip aaa bak tezini çürüttüm ben biliyorum sorduğunu soruya da yanıt verdim demedim. Siz de demeyin. :) (abi tavsiyesi diyelim.)

Son olarak dağ bisikletim hala var üzerinde 1.75 lik lastikler ile hem trainer da hem de şehir içinde kullanıyorum. Bisiklet olsun yeter. Hepsine binerim. :ssrtcbya:
Benim söylediğimi hala anlayamamak için artık gerizekalı olmak gerek. Ben biliyorum ne için söyledim? Anatomik kısım için, fizyolojik, kinezyolojik. Yani öne bükülmen, omurganın sürekli fileksiyonda kalması, omurga için stres oluşturur. Ne dediğimi anlaman için google araması yapman bile yeter ama zahmet etmiyorsun burada boş boş konuşuyorsun. Harbiden cahilsiniz siz. Bilmemek de bana göre hiçbir zaman cahillik olmadı, böyle fanatik ve sorgulamayan tipler cahildir. Gidip bir stadda amigoluk yapan birinden farkınız yok. Hadi bu mesajımı da siler mi forum yoksa beni banlar mı neyse ne.

Benim söylediğimi hala anlayamamak için artık gerizekalı olmak gerek. Ben biliyorum ne için söyledim? Anatomik kısım için, fizyolojik, kinezyolojik. Yani öne bükülmen, omurganın sürekli fileksiyonda kalması, omurga için stres oluşturur. Ne dediğimi anlaman için google araması yapman bile yeter ama zahmet etmiyorsun burada boş boş konuşuyorsun. Harbiden cahilsiniz siz. Bilmemek de bana göre hiçbir zaman cahillik olmadı, böyle fanatik ve sorgulamayan tipler cahildir. Gidip bir stadda amigoluk yapan birinden farkınız yok. Hadi bu mesajımı da siler mi forum yoksa beni banlar mı neyse ne.
Tebrikler! Gerizekalı olduk. :ssrtcbya: Başlatmayın anatominizden deme hakkı doğdu bana. Git ilk önce iş deneyimi yap sen. Teorilerin sende kalsın! Ahkam kesmeden konuşacaksan konuş. Konuşmayacaksan fazla bekleme yapma.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Geri