Neden dağ bisikleti?

Scudo

intikam91

Aktif Üye
Kayıt
20 Nisan 2007
Mesaj
109
Tepki
149
Yaş
32
Şehir
Bursa
İsim
Sercan A.
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Dağ bisikleti yolda, yol bisikletinin dağda olduğundan daha iyi sonuçlar verdiği için çokça tercih ediliyor. (Artık yol bisikletine kayma eskiye oranla daha fazla olmasına rağmen mtb yinede çokça tercih ediliyor)

Yol kullanıcıları mtb cilere ya %80-90 asfaltta kullanıyonuz zaten ne gerek var o amortisöre vites sistemine vs diyebiliyor. Evet %90 hatta %99 asfaltta kullanılabilir ancak eğer araziye girmek istediğinde ne olacak? o %1 lik oran bile olsa bundan mahrum kalacak yol bisiklet kullanıcısı.
 

DynSoS

Üye
Kayıt
16 Mart 2015
Mesaj
4
Tepki
15
Yaş
44
Şehir
izmir
İsim
kurtuluş
Bisiklet
KTM
amerikadan bakınca dünyanın her yanı bi gariptir. biz bi numara büyük al gelecek yılda giysinle, toros al her yere gitsinle, şahin ala yedek parçası bulunsunla büyüdük bizde aslolan bir eşyanım total kullanım kabiliyetidir yoksa bizde biliyoruz yol bisikleti eyidir hoştur. :))
 

altughansinan

Aktif Üye
Kayıt
15 Nisan 2015
Mesaj
136
Tepki
327
Yaş
34
Şehir
Manisa
İsim
Altuğhan Sinan Aydınoğlu
Bisiklet
Salcano
Dağda taşta tozda toprakta kısacası doğada olabildiğim için. Her sürüş sonrası şehir içine girer girmez araç tacizleri egzoz gürültüleri kornalar başlıyor. Şehir içi kullanımda kelle koltukta hissediyorum baya kendimi.
 
  • Beğen
Tepkiler: sleepy112

Gökhan Taflan

Aktif Üye
Kayıt
4 Eylül 2013
Mesaj
175
Tepki
204
Şehir
Trabzon
Bisiklet
Merida
Sert ve agresif görünümü kalın tekerleri yüzünden genelde mtb tercih ediliyor. Bizim insanımız sever gösterişi heybetli görünmeyi felan. Mtb ile çoğu kişinin girmeye cesaret etmediği yollara girdim merida cw 40v ile.

Mesele dayanıklılıksa, gösterge bisikletin tarzı değil. Bir tane yol bisikleti reklamı vardı çoğu kişi hatırlar. Oradaki hareketlere bile dayanıyorsa bu iş marka üretim kalitesiyle alakalıdır. Ha dağ bayır tırmanmayı sevenler için mtb gerçek tercih sebebi. Çünkü vites oranları tırmanırken canınıza okumuyor. Ve geometrisi sizin daha rahat tırmanmanıza müsait.

Geri kalan tercihler kişiyi bağlar. Sorgulamanın da gereği yok. 100m mesafeye 5.2 motor jeep ile gidenleri felan eleştirelim burada. İsteyen istediği bisiklete binsin...
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Boralılar

#ŞARBAY#

Üye
Kayıt
24 Nisan 2015
Mesaj
56
Tepki
57
Yaş
30
Şehir
Kahramanmaraş
İsim
İsmail ŞARBAY
Bisiklet
Salcano
Çünkü mtb demek özgürlük demektir :)

(İş bu kelimeler, yol bisikletinin selesine bile oturmamış birinin klavyesinden çıkmıştır)
Edit:

20160402_154225.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: ozansefer
Kayıt
7 Nisan 2016
Mesaj
12
Tepki
9
Yaş
32
Şehir
İstanbul
İsim
Ufuk Aydoğdu
Bisiklet
Kron
Şahsen bende Kron TX 800 City Bike var. Cross harici tüm aktiviteleri yapabiliyorum.;)
 

C. Tiryaki

Daimi Üye
Kayıt
15 Nisan 2014
Mesaj
204
Tepki
348
Yaş
36
Şehir
Göztepe / ISTANBUL
Bisiklet
Scott
Mtb tercih ettiğiniz için bahane sunmanıza gerek yok.

Yalnız bu tercihi savunanlar eğer diğer bisiklet türlerinin varlığından daha sonra haberdar oldularsa biraz gülerim. Yok yok epeyce gülerim. Böyle söylüyorum çünkü insanımız süspansyonsuz bisikleti "dandik" olarak tanımlıyor. :D

Şu "yollarımız malum" geyiğinden de vazgeçin.
Neredesiniz bilmiyorum ama burada yollar çiçek gibi. Çevremden bahsediyorum; o "hem arazi hem şehir" goygoyunu yapanları daha bir kere patikada bile göremedik.

Tercih yanlış olduysa satın değiştirin panpalar. Bahane aramaktan daha kolay. ;)
 

baykuş97

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mayıs 2015
Mesaj
671
Tepki
831
Yaş
45
Şehir
istanbul
İsim
ilhan beyoğlu
Bisiklet
Trek
Çünkü firmaların satış politikası böyle...
 
Kayıt
23 Mart 2016
Mesaj
93
Tepki
52
Yaş
37
Şehir
UŞAK
İsim
SELÇUK
Bisiklet
Salcano
ARKADAŞLAR MERHABA YA BİLİYORUM BU KONU İLE PEK ALAKASI YOK AMA İLGİLİ KONULARA YAZDIM AMA HERHANGİ BİR CEVAP ALAMADIĞIM İÇİN BURAYA YAZMA GEREĞİ DUYDUM BENİM SALCANO NG650 BİSİKLETİM VAR VE ÜZERİNDE Racing XCM 2.20 Lastik VAR BEN DE (link) ŞU LASTİĞİ ALMAK İSTİYORUM BU LASTİK BANA HIZ KONUSUNDA AZ DA OLSA FAYDASI OLUR MU BİRDE BU DIŞ LASTIKTEN ALSAM İÇ LASTİĞİMİ DE DEĞİŞTİRMEM GEREKİR Mİ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM :) ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
 

barisimnet

Üye
Kayıt
11 Nisan 2016
Mesaj
22
Tepki
10
Yaş
33
Şehir
Kayseri
İsim
Barış
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun bir aradan sonra bisiklet sürmeye karar verdim. Tabi buradaki arkadaşlarımızın büyük bir kısmı profesyonel ve tecrübelerinizden yararlanmak için buradayım.

Ben bu işi spor ve aktivite olarak yapmak istiyorum. Malum iş temposu masa başında geçiyor ve gün geçtikçe hantallaşıyoruz. Ben de bu gidişe dur demek istedim ve sizlerin nacizane tavsiye ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Haftanın 3 günü salonda çalışıyorum. Hafta içi kalan günlerde akşamları 1'er 2'şer saat bisiklet turu; hafta sonları ise aktivite şeklinde kondisyon amaçlı geziler yapmayı planlıyorum.

Az çok planlarımdan ve kendimden bahsetmeye çalıştım. Henüz bisiklet almadım. Salcano' nun Hector 26 ve Nova 26 modellerini inceledim. Ayıracağım bütçe maksimum 500TL. Tecrübeleriniz ile öneri, tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum.

Dn: Henüz konu oluşturamadığım için buraya yazdım, mazur görün.

Teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheOneUser

TheOneUser

Aktif Üye
Kayıt
28 Aralık 2015
Mesaj
191
Tepki
105
Yaş
23
Şehir
Antalya
İsim
Barış Akyüz
Bisiklet
Carraro
@barisimnet
Sakın (!) Hector almayın nova almayın o bisikletler çift amortisör lü bu sizi yolda gerçekten yorar, ikinci ele yonelmenizi öneririm güzel bi şehir bisikleti bulabilirsiniz. Anladığım kadarıyla zaten şehirde sureceksiniz dağ bisikletine hiç gerek yok, Hemde hiç ! Hem zaten hector denilen su borusu ile araziye girerseniz 2. Km den sonra elinize alırsınız

HTC Desire 626 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kayıt
13 Temmuz 2010
Mesaj
74
Tepki
31
Şehir
marmaris
Neden dağ bisikleti değil de neden downhill diye sormaliydiniz bence. Satılan bisikletlerin yarisi full amotisorlu .
 

barisimnet

Üye
Kayıt
11 Nisan 2016
Mesaj
22
Tepki
10
Yaş
33
Şehir
Kayseri
İsim
Barış
@TheOneUser teşekkür ederim aydınlattığınız için. Fakat yalnızca şehir merkezinde kullanmayacagim. Tabi burada izlediğim dağ yolları müthiş fakat ilk aşamada bunu yapmam zor. Ama hafa sonlari kullanimimda yokuslu ve engebeli toprak zeminlerde kullanabilirim. Sanirim buna şehir bisikletide cok uygun olmaz. Yönlendireceginiz modeller varsa buyrun.

Edit: Bu arada forumda gördüm, fiyatlar nasıl bilmiyorum ama yurt dışından da (almanya, hollanda, belçika) getirtme imkanım var; tabi yine bütçeyi geçmemesi lazım.

İlginiz icin teşekkürler.
 

TheOneUser

Aktif Üye
Kayıt
28 Aralık 2015
Mesaj
191
Tepki
105
Yaş
23
Şehir
Antalya
İsim
Barış Akyüz
Bisiklet
Carraro
@barisimnet
Tamam dağda toprakta da kullanın tamamda.... O bisikletlerin herhangibiri ile araziye, hafif arazi olarak varsayıyorum zor olur iki kere parkur yaparsınız bisikletten gacur gucur sesler gelir yapmayın etmeyin :(
 

Speker

Aktif Üye
Kayıt
26 Mayıs 2008
Mesaj
165
Tepki
190
Şehir
İstanbul
Mtb kullanıyorum. City/tourer tipi bir bisiklete geçmeyi planlıyorum.

Neden mtb çok kullanılıyor sorusuna benim birkaç cevabım var

- Mtb ile sürüş hızı daha düşük. Her bindiğimizde hepimizin başına birkaç kez gelen abuk sabuk durumların çoğundan sadece hızımız düşük olduğu için kurtuluyoruz (kapı açma, önüne atlama, üstüne ani kırma vs). Toplamda riskimiz azalıyor.

- Şehirde yolumuz olmadığı için çok sık kaldırım inip çıkıyoruz. Amortisör işe yarıyor.

-Mtb kullanımı çok tecrübe istemiyor, hakimiyeti daha kolay. İnsan kendini ülkemiz şartlarında daha güvende hissediyor.

O yüzden şehirde mtb kullanımı bizim şartlarımızda mantıklı bir seçim ama lastikleri şehir tipi yapmak lazım. Araziye uygun lastikler Hem asfalt tutmuyor hem gereksiz yoruyor.

Saygılar,

@barisimnet

Bisiklet alma kararınız güzel, fakat bütçenizi mutlaka arttırmanız gerekecek. 1000 tl civarında geotech bisikletlere bakabilirsiniz (delta bisiklet) 500 tl ile maalesef ancak demir çocuk bisikletleri alınabilir onlarda sizi motive etmez paranız boşa gider. yurtdışından getirseniz bile bütçe min. 1000 tl civarı olmalı.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheOneUser