Scudo Sports

İnceleme Neden Salcano xrs 001 Ultegra - 2019

hayırlı olsun tekerinize taş değmesin Aziz abi ile Emre'nin de ellerine sağlık

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Scudo
@Sinan H.
çok teşekkür ederim sağolun :):harika:

@isosel Hayırlı, uğurlu olsun.Güle güle kullan.Bisiklete de maşallah:harika:
Neden Gp 4000 SII leri Ultrasport 2 ler ile değiştirme gereği duydun?
Bir de slime dediğin şey lastik dolgusu mu?

• Beğen
@hamlet2006
Abi çok teşekkür ederim çok sağol.
Malum lastikler zamlanıyor. Elimde sıfır paket bekleyen ultrasportu kullanayım diğeri çok pahalı yedeğe alayım dedim.
Evet slime fotoğraflarda da var. patlak doldurucu sıvı. Ufak cam parçaları ilk bisikletimde çok işe yaramış cam parçaları lastiği delmiş ama slime boşluğu doldurmuştu. Maşallah diyim nazar değmesin ama yine böyle yaptım. Malum yarışlardaki gibi hemen sök tak yapamıyoruz. 100 erden 200 gr ağırlaştı ama faydası çok.

Güzel günlerde kazasız belasız kullanın çok güzel bir bisiklet olmuş :)

• Beğen
Gresi fazla bulunca döşemiş her yere usta. Güzel makine güle güle kullanın. Hayırlı olsun.

• Beğen
@Ertan27
çok teşekkür ederim sağolun
@rodya
sele gıcırdamasın sürtünüp aşınmasın diye sürülüyor. yabancı videolarda var sürülüyor sürtünmesini engellemek için bir yanlışınız olabilir mi? mesela
şurada 57. sn de 1.17 dk 3.17. dk bir türevi uygulanıyor. birçok video var bunun gibi. Özellikle şunun için kullanılmamalı dediğiniz bir nokta var mı? Kaynak verebilir misiniz acaba? ilginiz için ayrıca teşekkür ederim.
@celilcetiner
çok teşekkür ederim çok sağolun

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@isosel
Karbon gresi denen, daha az torkla daha fazla tutunma sağlayan bir gres sürülüyor karbon parçalara. İçinde kum gibi tanecikler oluyor hatta. Fotoğraflardaki yeşil gres shimano'nun göbeklere sürülen standart gresine benziyor daha çok. (Sele borusuna sürülen) Umarım renk yanıltıyordur. Hayırlı olsun bu arada.

@BerkEvren
evet yeşil olan göbeğe sürdüğümüz shimano gresi sürdük sele borusuna (link) şu olsa gerek genel amaçlı su kirden etkilenmeyen. Salcano kutusunda ekstra gelen bir gres yok zaten. canyon kendisi yolluyor kendi gresini. Aziz hoca tüm bisikletlere uyguluyor. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı da yaşanmadı. Bu gresten ötürü. Aksine shimanonun gresi pahalı da bir yağ.

@BerkEvren
bu karbon gresini nerede bulabilirim?

Değeli Bilgileriniz için teşekkür ediyorum İsmail bey :) İnşallah bizede nasip olur, bu aralar aero kadro ile yol kadrosu arasında gidip geliyorum. Ev kredisi biter bitmez, kredi çekip alıcagım fakat marka konusunda halen kararsızım. Canyon ultimate düşünüyorum fakat hız ve şekil sevdiğim içinde aero bakıyorum, canyon aeroroad ve giant propel gibi bu sefer aşırı pahalılaşıyor. Salcano kadrosunun hangi firmadan aldıgını sayende öğrenmş oldum ve orta göbeğin press olmalı gerektiğini öğrenmiş oldum. Salcano yazısı ve fontu aşırı itici geliyor fakat özellikleri, esnemezliği aklımı çelmedi demek yalan olur... Şu anki bisikletim giant escape, karbon maşalı. Jantlar rs-100 arka 120psi, ön 110 psi basınçla performans yaptıgımda yaylanıyor fazla.. Lastikmi indi acaba diyerek durup ölçüm alıyorum, 120psi.. kadronun bu kadar esneyeceği hiç düşünmemiştim özellikle yokuşta fazla yüklendiğimde zıplıyorum resmen sinirmi bozuyor ve gucumu aktaramıyorum. Dün 30km kafa rüzgarı ve dönüş 30km arka rüzgar ile ortalama hız 31km/s olduguna göre, aero kadro ile kimbilir kaç olur :)

@trainspotting35
o abi çok para bu :ssrtcbya: çoğu bisiklette gres bile yoktur ben bu haliyle binerim :D yine de ucuzu var mı nedir ne değildir kaynakları araştırayım. çok birşey farkedeceğini düşünmüyorum. Hareketli ya da hareketsiz parça gresleri ne açıdan farklı olabilirler? Bilen bir makina mühendisi var mı?
@BerkEvren

@Burak B.
giant ın şeklini daha düzgün yapabilirlermiş. Ben canyon aeroad u daha çok seviyorum. Corendon kullanıyor, catusha kullanıyor. Antalya'daki yarışta 1 e 1 inceleme fırsatım oldu. Kredi yanlısı değilim hiç girmeyin. Yarı fiyatına salcano alın. garantisi dolduğunda istediğiniz gibi boyatabilirsiniz de. Bu arada pinarello f12 çift pivot kalipere dönmüş. f10 böyle değildi.

@isosel
Koca bir tüp almanıza gerek yok. Bisikletçiniz bir parmak sürecek sadece sele borusu etrafına :)

• Beğen
İşte bisikletçi o paraya alır mı? ?

• Beğen
Tork anahtarı görüp çekiç muamelesi yapacak çok bisikletçi var piyasada. ?? Ama bikefit yapan bir bisikletçide bu iki materyalin olması gerekli diye düşünüyorum.

Geri