Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Neden Salcano xrs 001 Ultegra - 2019

Scudo
@trainspotting35
tamamen kendi düşüncelerimdir :detaylı baktığımda fotoğrafa üst boru uzun gelmiş, uzanma mesafesi probleminden dolayı gidon indirilememiş yüksekte kalmış ve bir nevi şehir bisikleti olmuş :D

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@trainspotting35
daha neler göreceğiz bunlar iyi günleriniz :komik:

• Hahaha
Tepkiler: trainspotting35
@isosel
Hocam reach stack ölçülerine bakarsanız zaten bu kadroların diğer markalara göre küçük olduğunu görürsünüz bence bir durum yoksa 49 kadro size fazla ufak.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@GencerGümüşay
Endurance bisikletimde asıl ölçüm 52 ye yakındı ama kadro yapısı, bisiklet hakimiyeti ve rüzgar direnci açısından kemik ölçülerime göre performans bazlı düşününce bir küçük beden olarak geçen 49 kadrosu alındı. Ve yapılan bike fit ile birlikte daha önceki bisikletime kıyasla eskiden bisiklete binmiyormuşum dedirtti. Tabi bunda karbon kadro ve jant etkeni de var. :)

@özgür duygu
Teşekkür ederim sağolun

Geometri tablosuna bakıyorum da, uzun boylular denemeden almasın bence. Özellikle entegre gidon boğazlı modelleri iyice denemeyi tavsiye ederim. Gerçi asıl sorun stack ölçülerinde gibi. Neyse... 59 kadroya şüpheyle yaklaşın, benden söylemesi :D

bisikletiniz hayırlı olsun. güzel günlerde kullanın inşallah.

• Beğen
Öncelikle yeni bisikletiniz hayırlı olsun. Bence pedallar bence yanlış. 150 tl farkla spd 550 alsanız hem gramaj hemde genis platform avantajiniz olur. Ayrica soulrider da sadece çizikleri değil, komple bisikleti boyatabilirisiniz bu arada salcano yazılarını yok etseniz daha bile güzel olur cünkü gerçekten yazım karakteri vs çok kötü ama adamlar kendini degistirmemeye yemin etmişler belli. Takıldıgım bir noktada illa her bisiklet karbon mu olmalı. Bence sizin önceki kadronuz tca 105 kotu bir alu olduğu için böyle hissettiniz. Smooth welding teknolojili ve triple buttedyani 3 kez dipciklenmis karbon maşa ve sele borulu bisikletler yanlış anlamayın ama orta ve alt seviye karbonları katlar böler. Fiyat olarakta sandığınız kadar pahalı değiller wiggle var merlin var. 2018 model Colnago a1r 105 alu modelini 1000 pounda alabilirsiniz ki colnagonun en kötüsü porsche nin en kötüsüdur ve hicbir arabayla karşılaştırılamaz. Mercedesin a serisine ne kadar kötü dersek buda aynı hesap diyebiliriz. Kaldı ki salcanodan pahalı da değil. Yine caad 12, bmc alu lar veya merida scultura serisi bu şartlara sahipler ve bmc hariç ( evanscyclesta oda uygun) diğerleri uygunda yurtdışı sitelerde varlar. Karbonda Colnago c64 te kullanılan geleneksel karbonlara karşı 5 kat daha dayanıklı bir yapıya param yatmıyorsa illa karbon olacak diye örüm teknolojisi düşük kalite karbon karbon he zaman bence risklidir. Şimdi bizimkilerde bisiklet turunda bu kadroyu kullanıyor diyebilirsiniz fakat onlar her yarışta farklı bir kadroda kullanırlar, çıkan sorunu dert etmezlerki sonuçta sponsor bedava vermiş bisey olmuş düşünmezler bile. Bu yüzden pinarello, Colnago, sworks carbonlarla diğerlerini bence bir tutmamak gerek. Illa karbon olcaksa uyguna yine yurtdışında specialized tarmac lar ver hem fact 9r karbon kullanıyorlar hemde fiyatlar gayet uygun 1000 pounda 2018 sifir 105 veya tiagrali model bulabilirsiniz. Seleyide fizik antares kium almanizi tavsiye ederim. Esnemezligi ve sönümlemedi ayrıca konforu ve gramajı süperdir veyine yurtdışı sitelerde cok pahali degildirler. Bisikletinizi kazasız sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim.

@M. Burak
çok teşekkür ederim sağolun.

@Roadlover
Değer verip fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Eski pedallarımı kullanıyorum yeni almadım yani. Denk gelirse 2. el dura ace pedal alacağım. Alü kadroya binmek istemedim. Tamamen kendi tercihimdir ve şu ana dek kadrodan oldukça memnunum. Aman aman pro olmadığım için üst düzey karbona da ayrıca param yetmediği için bu şekilde bir yola koyuldum. Ve kaldıki bisikletimden çok sert tepkiler alabiliyorum ve bu beni oldukça memnun ediyor.
Kadroyu boyatırsam garantiden çıkacaktır. Garanti süresi dolarsa 2 sene sonra aklımda birkaç plan var.
Merlin'in kendi bisikletleri de dahil Wiggledaki bisikletler, kadrolar aero değiller. Baktığımı hatırlıyorum. Endurance tarzda olanlar da var ve söylediklerinizde 105 ve tiagra setliler. Bir Ultergra değiller sele ve gidonları da o parasına göre kalitede.
Her yarışta farklı kadro kullanılması olayını nereden duyduysanız yanlış duymuşsunuz. 2 sene 3 sene biniliyor aynı kadrolara arkadaşlarımız kendileri net biliyorum. Kadroların daha çok gideri oluyor ama salcano değiştiriyor.
Xrs001 kadrosunun örüm kalitesinin kötü olduğu fikrini nereden edindiniz anlayamadım doğrusu. Ayrıca ben söylediğiniz kadrolarla bir de tutmadım.
Sele olayını kapattım zira çok rahatım eskiden tahtaya oturuyormuşum diyorum. Fiyatı Türkiye'de 900 tl yi buluyor.
Yazımda da dediğim gibi aynı özellikleri dediğimiz markalarda bulmaya kalksam en az %50 fazla ödeme yapacaktım ve hem maddi hem manevi durumlardan dolayı tercihim bu yönde oldu. Tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Gönül isterki Giant propel, Canyon aeroroad olmadıS-works venge alalım.. Ekonomik durumumuza bakılırsa ve sıfır kadro olarak toplamadan daha uyguna gelen Salcano xrs001 uci ultegra almayı bende planlıyorum. Richey karbon gidon, ultegra set, grandprix 4000 lastik ve Selle italia novus vs 12500lira çok çok iyi.. Hiç yoktan kadro 2 yıl garantili.. Salcano fontu yazısı itici dursada özellikleri ve donanımı çok daha çekici geliyor. Salcano bu fiyata kadro getirtip toplaması bizler için büyük avantaj. Zaten salcano bisiklet yarışlarına ciddi sponsorluk yapıyor, yaygınlaşması için uğraşıyorlar.

@Burak B.
sevince, binince yazısı çok da itici gelmiyor ben alıştım :)

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Salkano ng 650 takas

Hayırli olsun bi tur verirsin denk gelince

• Beğen
@mariokaldato
sağolasın Cumhur abi her zaman. Wili'yi düşünürüm 650 kesmes gayrı :)

@Burak B.
Dostum propel inan hayal vs değil. Adamlar yurtdışında önüne gelen biniyor burda bize hayal geliyor valla şaka gibi.
Sana 2018 propel linki veriyorum. 1199 gbp fiyatı var. Yaz sonu kalırsa 1000 e kadar düşer eğer satılmazsa:))) sen bana model vs at ben sana araştırıp en uygunu bulurum inan yeterki biraz araştırılsın.
Bu fiyata Salcano yokki. Her karbon aynı kalite olsa, marka var diye daha fazla verenler kusura bakmayın ama salak olmalı. Tecrübeli arkadaşlar bilirler, karbonda dünyada 2 büyük tedarikçi var. İsimleri şu an aklımda değil ama bakarsam bulurum, mümkünse bunların malzemelerinin kullanıldığı bisikletleri almalı yoksa bildiğin kırılır veya günüşte vs. yapısını kaybeder.
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Giant Propel Advanced 2 satış fiyatı şuan 15 lira Türkiye'de.
1199 pound günün kuru ile 9657 lira, alış fiyatı 8.04. Bu paranın üzerine birde %18 eklerseniz 1800 lira. Başka birşeyler daha çıkar mı bilemedim siz karar verin.
Paramızın bir değeri yok, asgari ücretle çalışanız bir çoğumuz. Bu rakamları görünce evet hayal geliyor. @Roadlover

Son düzenleme:
@Cyanide
Dostum yurtdışından çok alışveriş yaptım wiggle gold customer ım. Daha öncede yurtdışından alşveriş ile ilgili bu forumda arkadaşlara tecrübelerimi aktarmistim şimdi de aktarayim ne kadar çok bisiklet sever faydalanırsa ben kıskanmam bilakis sevinirim. Yollarımızda Colnago görünce kıskançlık hissetmem bilakis helal olsun derim. Maliyetlerden inan salcano carbondan fazla olmaz. 12 bin tl 2 bin usd demek ve bu paraya kralı alınır. Öncelikle yurtdışında 1500 euro ya kadar olan faturalı alışverişlerde %18 vergi ödeniyor bu vergiyi sana ürünü evine kargo ile getiren ptt yetkilisi senden talep edecek. 1500 euro üstü ise eğer urun %18+%20 ödersin yani yandın demektir. Bu durumda bu ürünü gidip alıp gelsen çok çok daha ucuza gelir degilmi. Şımdı vize uçak bileti vs nasıl olur kardeşim dalga mi geçiyorsun diyebilirsin. Bense sana biraz vizyonunu ac diyorum sadece. Şöyle, öncelikle ürünü yurtdışından fiziken alıp getirdiğinde 1 adetse aynı urun vergi vs ödemiyorsun çünkü kendine aldın kanun böyle.Urunu araştır ve en uygun yurtdışı siteden bul ardından tr ye en yakın yunan adası sakız veya ayvalık için midilli yada kuşadası sisam icin ada belediyesine mail at. Ben sakız adası belediyesi turizm departmanından bi bayanla görüşüp tanışmıştım bu konuda hatta istersen sana face ini veririm. Çok yardımcı olup bilgi vermisti. Neyse ben atinadan Colnago alıp sakız belediyesine kargolatip ordan bisikleti bizim turyol ferry leri ile günübirlik gidip alıp gelecektim. Belediye seve seve kabul etti. Adanızın turistik guzelliklerini gorucem şu tarihte gelecem gelmedende atinadan bi bisiklet alıyorum size kargolasam bikac gün muhafaza edermisiniz de. Seve seve derler. Bu arada günübirlik için vize gerekli değil sadece pasaport yetiyor. Ferry ücreti git gel 70 euro. Donuste bisikleti yunanistandan bi bayiden aldigin icin tax free de alırsın üstüne adada bi balık keyfide yaparsın. Bunun farklı bir versiyonu ürünü uk veya almanya yada italyadaki sitelerden alıp yunanistana gideceğin adaya kargolat. Yada en basitinden kendin gurcistana git batumdan bisikleti al gel tabi yine tax free vs al hatta bu daha bile ucuz olabilir çünkü artvine otobüs git gel kaç para bilmiyorum ama 70 eurodan ucuzdur, kimlikle girişte yapabilirsin. En son olarakta en güzeli budur, yurtdışına giden birine
bisikleti al getirt. Ne %18 nede başka bisey hatta tax freeyide dönerken alsın hadi sana vermesin ona hediye olsun:)))Yanlız tabiiki bunlar için kabul ediyorum iyi bir ingilizce, genel kültür, vizyon, cesaret ve araştırmaya meyillilik gerekli. Yoksa nası olsunki. Yada bir bilenden destek alacan. Bi tanıdığım abim romadan pinarello f10 doğma disc aldı 10000 euroya geçen sene. Burdaki fiyatı 100 binin üstünde. Kendi gitti aldı 2 gün tatilde yaptı tax freesini alıp geldi. Hatta havalimanında italyan polisler faturaya inanmayıp koliyi açtırıp bisikleti görürler ve abimizle hatıra fotoğrafı cektirmisler kendileri rica etmiş bide:)))Adamlar Colnago pinarello campagnolo ve bilimum bisiklet malzemesinde dünya lideri ama 10000 euro ya bisikleti onlarda görmemiş:))) ayrica yurtdışı site alışverişlerinde kredi karti ile alimen banka örnek veriyorum kur pounda 7,80 ise sana 8,10-8,20 gibi abartı bir fiyatla çevirir. Alışverişi gün ortasında yap öğlen 1 gibi mesala
Gece yaparsan ne olur bilmiyorum ama kuru çok fazladan çevirebilirler yanarsın. Yada bir başka seçenek bisikleti adalardaki bisikletcilerle irtibata geç onlara ister fiyatta pazarlığınida yap kapora 100 euro verirsin ( senin pazarlık kabiliyetine kalmış tabiiki bu olay) getirir, geri kalanı gidince kendin elden ödersin kurdada kaybın olmaz böylece veya discountu olan bi tanıdığından bisikleti senin kartla alın sonuçta indirimini kullanıcam parayı veren sensin. Bunun gibi çok seçenek var belirttiğim üzere ama bunlar için dediğim gibi iyi bir araştırma ve ingilizce şart, sen yeterki iste, inan, engeller evelallah aşmak içindir.

Bu bisiklete ancak maşallah denir, güle güle kullanın. Hali hazırda yükseltilmiş olarak yıllardır xrs030 kullanıyorum geçen yıl xrs001'i çok uygun fiyatlıyken almadığıma şu an çoook pişmanım. Eski bisikletiniz endurance ve Bike fit yaptırdınız sonra aynı ölçüleri aero kadroya uygulayıp nasıl rahat ettiniz o kısmı anlamadım, bende bike fit yaptırdım bisikletimin üst boru 54 cm ama 52 cm olsa daha uygun olacakmış şimdi bu hesaba göre 52 kadro xrs001 alsam bana uyar mı yani? Bu arada 172 cm boy ve 81 cm iç bacak ölçüm.

Geri