Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden tayt?

Taytın bütün faydaları yazılmış, ben de kendimce şunu ekleyebilirim; ne kadar profesyonel giyim tercih edilirse trafikte saygı o kadar artıyor. Sadece Tayt özelinde değil tabi bu ama onsuz da tam görüntü sağlanamıyor. Tayt, forma, kask, gözlük ...

Scudo
Yol bisikletine biniliyorsa tayt şart :)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Yol bisikletini bilemem ama bisikleti ulaşım + fitness amaçlı günlük hayatın içinde kullanan biri için tayt pek mantıklı gelmiyor. Kalça bölgesini iş görür bir seleye alıştırmak daha iyi gibi.
Tabi amaç safi sporsa eğer diğer tüm sporlarda olduğu gibi bu sporun da bir giyim şekli var.

dün bir işim için bisiklet kullandım gidiş dönüş 30 km ye yakın masefe tuttu pantolon ile sürdüm ve anladım ki iyi kı tayt giyiyormuşum bu kadar net yani
Geçenlerde Bademli rampasını kot pantolon+yol bisikleti ile tırmanan gördüm, hava 30 derece civarıydı.
Tabi ki emekçi bir abimiz de olabilir ama...

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Her oyun kuralı dahilinde oynanır...Pantolonla, eşofmanla bisiklete binilmez. Tabi kısa mesafe bir işiniz olur ayrı. Binip te 30-40 km çevireyim mantığı bisiklet kültürüne uymaz. Sele vurur, paça zincire sürter kapkara olur, yırtılır ve hatta düşürür...Tayt, rahatlıktır...millet ne derse desin zamanla alışırlar...

Arkadaşlar merhaba
Sipariş ettiğim tayt bu gün geldi. Giydiğim zaman pedler yuvarlak yuvarlak çok belli oluyor. Bu normal mi?

Taytı tek başına giymem diyenler benim gibi pedli içlik alabilirler Decathlondan aldım pedi gayet rahat yazlık ve kışlık iki model vardı kışında diğerini alacağım.
20200717_201332.jpg

Arkadaşlar merhaba
Sipariş ettiğim tayt bu gün geldi. Giydiğim zaman pedler yuvarlak yuvarlak çok belli oluyor. Bu normal mi?
İki gün önce yanımdan bir adam geçti. Tayt giyiyordu ve arkasından bakınca neticesinin ayan beyan ortada olduğunu gördüm. Pedler görünsün, siz pedin dışındaki alanı garantiye alın.

Her oyun kuralı dahilinde oynanır...Pantolonla, eşofmanla bisiklete binilmez. Tabi kısa mesafe bir işiniz olur ayrı. Binip te 30-40 km çevireyim mantığı bisiklet kültürüne uymaz. Sele vurur, paça zincire sürter kapkara olur, yırtılır ve hatta düşürür...Tayt, rahatlıktır...millet ne derse desin zamanla alışırlar...
Bu sohbeti yapanlar daha vücut tüylerini almamış abi. Alıp şöyle race fit tulum formayı çeksinler ondan sonra hız nedir, rahatlık nedir görürler.

Decathlondan kısakol forma, kısa pedli tayt ve koşu şortu aldım. Keşke zayıflasam şortsuz giyebilsem, ama şimdide oldukça rahatım..Aslında brooks için pedli tayt olmaz gibi düşünülsede pedler ince olduğu için negatif bir etkisi olmuyor..En sevdiğim tarafı terin üzerimde kalmaması, en ufak bir inişte bu takımla kuruyuveriyorum..Çamaşırla su balonu gibi bisiklete binmek kabus, ilk başlarda o şekildeydik..Forum sağolsun..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
slında brooks için pedli tayt olmaz gibi düşünülsede pedler ince olduğu için negatif bir etkisi olmuyor.

Karpuz ve peynir gibiler.İkisinin de lezzeti farklı ve alakasız ama birleşince lezzet patlaması oluyor.İyi de ben brooks kullanmadım ki ben nereden biliyorsam. :ssrtcbya: Ben haşortman giyerek kavunu kabuğu ile yiyenlerdenim.o_O

Ben carraro nun taytını aldım turuncu pedli, anlamadım bazen ağrı oluyor bazen olmuyor. Yeni başladım ondan galiba, 50km üstü yol yapıyorum.

Daha önce forumda okudum diye hatırlıyorum, "her sporun kendine özgü kıyafeti vardır." Hatta örneklerde güreş, yağlı güreş, yüzme falan vardı. "Adamlar olimpiyat yada turnuvalarda bib şorta benzer tayt giyip güreşiyorlar sıkıntı yokta siz bisiklet tay giyince mi sıkıntı olacak" diyordu. Mantıklı geldi ilk giydiğimde bir garipsedim falan ama alışınca fazlasıyla faydasını gördüm özellikle ped kısmı ve formadaki ceplerden yana.

İş yerinde küçük bir oda benzeri bir yer varsa işe gidenlerde tercih edebilir forumda bunun en bildiğim örneği olarak @BerkEvren bey var, stravadan gördüğüm kadarı ile işe 13 gidip 13 geliyor hemde taytlı. :)

Denk geldim yorumları okurken gözlerim kanadı 😀 Tayt giymeyen arkadaşlar sanırım uzun yol yapmıyorlar. Tayttan ziyade olay pedinde Tayt giyemem diyorsan üzerine bir şort giyersin olur biter . Taytın ne gösterişle ne de profesyonel göstermesi ile alakası var.Özel pedi titreşimi emer ayrıca teride aynı şekilde ve tahriş olmanı engeller.Bildiğin sağlık için .
illa birilerine birşeyler atıcaksınız.

@Uğur2929 turuncu pedin yapısı nasıl ? Süngerli ise pek işe yaramıyor ben de decathlon'dan almıştım zamanında. Tur uzadıkça o süngerin bir anlamı kalmıyor . Ped daha elastik bir yapıda olmalı, kalite kalite değişiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Denk geldim yorumları okurken gözlerim kanadı 😀 Tayt giymeyen arkadaşlar sanırım uzun yol yapmıyorlar. Tayttan ziyade olay pedinde Tayt giyemem diyorsan üzerine bir şort giyersin olur biter . Taytın ne gösterişle ne de profesyonel göstermesi ile alakası var.Özel pedi titreşimi emer ayrıca teride aynı şekilde ve tahriş olmanı engeller.Bildiğin sağlık için .
illa birilerine birşeyler atıcaksınız.
Selenin kalitesi daha önemli. Profilinizden gördüğüm kadarıyla bisikletiniz Salcano. Bende Kron tx 150 var orjinal selesi yamuldu, soyuldu süngerleri dağıldı kron şirketi de arkasında durmayınca (kotla biniyormuşum bahaneye bak) parasını verip özceylan bisikletten aldığım Selle Royal markalı İtalyan malı seleyi takıp bisikleti sürdüğümde inanılmaz bir konfor hissi yaşadım sanki evdeki tekli kanepeyi bisiklete takıp sürüyormuşum gibi. O sele ile 70+ km turlara çıktım bacaklarım artık yorgunluktan ölüyorken bile popom bana mısın demedi. Hayatım boyunca hiç tayt giymedim, okula giderken kot pantolon, hobi olarak sürerken eşofman giydim. Kron, Salcano, Bisan vb. yerli markalar giriş seviyesi modellerine selenin bulabildikleri, bulabilecekleri en kötüsünü, en adisini takıyorlar hem bisikleti sürerken kazığa oturuyormuş hissi veriyor hem de 6 ayda kendi varoluşunu sorgulayacak forma bürünüyorlar. Krondan önce Salcano troia marka çift amortisörlü çelik kadrolu çakma downhill bisikletim vardı onun da selesi hem acıtırdı hem de süngeri komple seleden ayrılmıştı selobant ile yapıştırarak kullanıyordum. Demem o ki tayt kadar selenin kalitesi de önemli hatta bence sele daha önemli.

Teşekkürler cevap için bende 2 tane bisiklet var diğeri pejo . Dediğin gibi selede önemli ama taytıra boş gibi vs görmek saçma durum.
ayrıca yapın gereği eğer terlemiyorsan sorun yaşamamışta olabilirsin ama uzun mesefalerde illaki sorun Yaşarsın

Bisiklet sürerken tayt giymeyi şort giymeye tercih ederim. Özellikle Kışları çok avantajları oluyor. Tayt almak için arayış içerisinde olanlar varsa jordanred.com sitesinden alıyorum önerebilirim.

Geri