ArVoGu
Aktif Üye
- Tepki
- 522
- İsim
- Arif Volkan
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Geçenlerde Bademli rampasını kot pantolon+yol bisikleti ile tırmanan gördüm, hava 30 derece civarıydı.dün bir işim için bisiklet kullandım gidiş dönüş 30 km ye yakın masefe tuttu pantolon ile sürdüm ve anladım ki iyi kı tayt giyiyormuşum bu kadar net yani
İki gün önce yanımdan bir adam geçti. Tayt giyiyordu ve arkasından bakınca neticesinin ayan beyan ortada olduğunu gördüm. Pedler görünsün, siz pedin dışındaki alanı garantiye alın.Arkadaşlar merhaba
Sipariş ettiğim tayt bu gün geldi. Giydiğim zaman pedler yuvarlak yuvarlak çok belli oluyor. Bu normal mi?
Bu sohbeti yapanlar daha vücut tüylerini almamış abi. Alıp şöyle race fit tulum formayı çeksinler ondan sonra hız nedir, rahatlık nedir görürler.Her oyun kuralı dahilinde oynanır...Pantolonla, eşofmanla bisiklete binilmez. Tabi kısa mesafe bir işiniz olur ayrı. Binip te 30-40 km çevireyim mantığı bisiklet kültürüne uymaz. Sele vurur, paça zincire sürter kapkara olur, yırtılır ve hatta düşürür...Tayt, rahatlıktır...millet ne derse desin zamanla alışırlar...
Her oyun kuralı dahilinde oynanır...
slında brooks için pedli tayt olmaz gibi düşünülsede pedler ince olduğu için negatif bir etkisi olmuyor.
Daha önce forumda okudum diye hatırlıyorum, "her sporun kendine özgü kıyafeti vardır." Hatta örneklerde güreş, yağlı güreş, yüzme falan vardı. "Adamlar olimpiyat yada turnuvalarda bib şorta benzer tayt giyip güreşiyorlar sıkıntı yokta siz bisiklet tay giyince mi sıkıntı olacak" diyordu. Mantıklı geldi ilk giydiğimde bir garipsedim falan ama alışınca fazlasıyla faydasını gördüm özellikle ped kısmı ve formadaki ceplerden yana.Her oyun kuralı dahilinde oynanır...Pantolonla, eşofmanla bisiklete binilmez. Tabi kısa mesafe bir işiniz olur ayrı. Binip te 30-40 km çevireyim mantığı bisiklet kültürüne uymaz. Sele vurur, paça zincire sürter kapkara olur, yırtılır ve hatta düşürür...Tayt, rahatlıktır...millet ne derse desin zamanla alışırlar...
Selenin kalitesi daha önemli. Profilinizden gördüğüm kadarıyla bisikletiniz Salcano. Bende Kron tx 150 var orjinal selesi yamuldu, soyuldu süngerleri dağıldı kron şirketi de arkasında durmayınca (kotla biniyormuşum bahaneye bak) parasını verip özceylan bisikletten aldığım Selle Royal markalı İtalyan malı seleyi takıp bisikleti sürdüğümde inanılmaz bir konfor hissi yaşadım sanki evdeki tekli kanepeyi bisiklete takıp sürüyormuşum gibi. O sele ile 70+ km turlara çıktım bacaklarım artık yorgunluktan ölüyorken bile popom bana mısın demedi. Hayatım boyunca hiç tayt giymedim, okula giderken kot pantolon, hobi olarak sürerken eşofman giydim. Kron, Salcano, Bisan vb. yerli markalar giriş seviyesi modellerine selenin bulabildikleri, bulabilecekleri en kötüsünü, en adisini takıyorlar hem bisikleti sürerken kazığa oturuyormuş hissi veriyor hem de 6 ayda kendi varoluşunu sorgulayacak forma bürünüyorlar. Krondan önce Salcano troia marka çift amortisörlü çelik kadrolu çakma downhill bisikletim vardı onun da selesi hem acıtırdı hem de süngeri komple seleden ayrılmıştı selobant ile yapıştırarak kullanıyordum. Demem o ki tayt kadar selenin kalitesi de önemli hatta bence sele daha önemli.Denk geldim yorumları okurken gözlerim kanadı 😀 Tayt giymeyen arkadaşlar sanırım uzun yol yapmıyorlar. Tayttan ziyade olay pedinde Tayt giyemem diyorsan üzerine bir şort giyersin olur biter . Taytın ne gösterişle ne de profesyonel göstermesi ile alakası var.Özel pedi titreşimi emer ayrıca teride aynı şekilde ve tahriş olmanı engeller.Bildiğin sağlık için .
illa birilerine birşeyler atıcaksınız.