Semih Cavdar
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.632
- İsim
- Semih
- Başlangıç
- 1988—89
- Bisiklet
- BMC
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
@umutcelik Fotoda verdiğiniz gibi karın kasları gözüken, yağsız kişiler giyince tamam da... Tombiş tombiş, göbeği, memesi formadan pörtleyenler giymese iyi olacak şu zıkkımı...
Hazır olarak yapılanı varmış benim haberim yoktuHocam bu is icin yapilmis kiyafetler varken kapri'den yeni kiyafet yaratmaya calismanin geregi de yok aslinda.
264963 dosyayı görüntüle
2 yıldır üyesiniz ve ilk mesaj bu🙂 hoşgeldiniz.Evet, Neden tayt? ile ilgili bazı yorumlarınızı okudum ve taytın ne kadar faydalı olduğunu öğrenmiş oldum. Fakat dar giymenin erkekler için islamda hükmü nedir diye bir araştırayım dedim. Erkek elbisesinin darlığı konusundaki yasaklar kadın elbisesinde olanlar kadar açık değilmiş ama İslamda avret olan bölgelerin rengini gösterecek ölçüde şeffaf giymek harammış. Ama kalın olmakla beraber yine avret mahallerinin şeklini belli edecek ölçüde dar olan elbise giymek mekruhmuş. Dar giysi giymeye tayt giriyor mu acaba merak ediyorum. Yoksa kot gibi dar pantolonlar için midir? 🤔
Göbeğimiz gururumuzdur.@umutcelik Giymesin derken işin şakası yahu... Benim lafım tayta değil, streç formaya aslında. Tabi giyen giysin, ayıplamam. Ama ben kallavi göbeğim oldukça giymeyi düşünmüyorum
Tebrik ederim, çok güzel bir yere değinmişsiniz. Bu tartışmanın son mesajı bu yazı olmalı diye düşünüyorum.Bence tartışmanın kısa sürede bitmesi gerekiyor zira konu yanlış yerlere kayabilir. İslam'da sağlığı korumak açısından her şeyin uygun olduğu gibi ben taytın da uygun olduğunu düşünüyorum.
Başlıkta da yazdığı gibi "Neden tayt?" Tayt çünkü:
Uzun süreli sürüşlerde rahatlık ve konfor açısından vazgeçilmezdir. Erkek bisikletçiler için testislerdeki herhangi bir zararı azaltma konusunda yardımcılardır. Bol kıyafetler(peygamber donu değil) gibi rüzgara karşı yelken görevi görmediği için daha az efor sarfetmemizi sağlar. Vücuttan teri en iyi şekilde uzaklaştırarak herhangi bir cilt yaralanmasını önlerler. Taytın yararları uzar gider, önemli olanlarını dile getirmeye çalıştım.
Yukarıda yazdığım gibi tayt giymek sağlığı korur. O halde tarafımca giyilmesinde bir sakınca yoktur ve giymeye de devam ediyorum zaten. Taytın haram olup olmayacağını tartışacağımıza günümüzde çok daha önemli meseleler var. Dikkatlerimizi oralara çekip akıllarımızla düşünüp tartsak daha iyi olacak.
Bu kısım doğru değil. Streç kumaşlar ısıtıcıdır, deriyle arasında hava katmanı bırakmadığı için, dökümlü giyime kıyasla, daha fazla ısınmaya (haliyle terlemeye) sebep olur.Vücuttan teri en iyi şekilde uzaklaştırarak herhangi bir cilt yaralanmasını önlerler. Taytın yararları uzar gider, önemli olanlarını dile getirmeye çalıştım.