Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden tayt?

Scudo
@umutcelik Fotoda verdiğiniz gibi karın kasları gözüken, yağsız kişiler giyince tamam da... Tombiş tombiş, göbeği, memesi formadan pörtleyenler giymese iyi olacak şu zıkkımı...

Ben bisiklet sürerken hep böyle giyinirim. Ne öyle tayt mayt gavur icadı şeyler.
1621852068027.png

Şaka bir yana şu zamanda bile hala haramdır, komşularım ne der, arkadaşım dalga geçer, aman ben utanırım vs. şeklinde argümanlar ile neden tayt başlıklı bir konu altında tartışıyor olmamız içler acısı bir durumdur. Her sporun en uygun koşullarda icra edilebilmesi adına kendine ait bir giyim tarzı vardır. Karate yapmak isteyen birisi gi giyerken bisiklet kullanmak isteyen birisi forma ve tayt giyer. Hiçbir karateciden 'Ulan bu nasıl giysi, bornozla sokağa çıkmış der dalga geçerler benimle' tarzında bir cümle kurduğunu duymadım şu ana kadar. Bisiklet sporunun olması gereken giyim standardı bellidir ancak hoşuna gitmiyorsa yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi benim giyindiğim şekilde giyinebilirsin tabii ki 🤷‍♂️

Foruma engelleme özelliği geldikten sonra dönme kararı almıştım.
Nispeten cehaletten uzak güzel bir ortam oluşuyor.

Bu arada konu dışı ancak engellediğimiz üyeler bizim yazılarımızı okuyabiliyor mu arkadaşlar?

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
Evet, Neden tayt? ile ilgili bazı yorumlarınızı okudum ve taytın ne kadar faydalı olduğunu öğrenmiş oldum. Fakat dar giymenin erkekler için islamda hükmü nedir diye bir araştırayım dedim. Erkek elbisesinin darlığı konusundaki yasaklar kadın elbisesinde olanlar kadar açık değilmiş ama İslamda avret olan bölgelerin rengini gösterecek ölçüde şeffaf giymek harammış. Ama kalın olmakla beraber yine avret mahallerinin şeklini belli edecek ölçüde dar olan elbise giymek mekruhmuş. Dar giysi giymeye tayt giriyor mu acaba merak ediyorum. Yoksa kot gibi dar pantolonlar için midir? 🤔
2 yıldır üyesiniz ve ilk mesaj bu🙂 hoşgeldiniz.

Millet ne der diye çekindiğiniz barzolar tiktokta tren yapıyor arkadaşlar haberiniz olsun :D

1-2 Mesaj çok etkili, çok güldürdü beni hahaha :harika: :hihi: Bisikletleri kaldıralım da halk motora mı binsin ?

@umutcelik Giymesin derken işin şakası yahu... Benim lafım tayta değil, streç formaya aslında. Tabi giyen giysin, ayıplamam. Ama ben kallavi göbeğim oldukça giymeyi düşünmüyorum :agla:

Bence tartışmanın kısa sürede bitmesi gerekiyor zira konu yanlış yerlere kayabilir. İslam'da sağlığı korumak açısından her şeyin uygun olduğu gibi ben taytın da uygun olduğunu düşünüyorum.

Başlıkta da yazdığı gibi "Neden tayt?" Tayt çünkü:
Uzun süreli sürüşlerde rahatlık ve konfor açısından vazgeçilmezdir. Erkek bisikletçiler için testislerdeki herhangi bir zararı azaltma konusunda yardımcılardır. Bol kıyafetler(peygamber donu değil) gibi rüzgara karşı yelken görevi görmediği için daha az efor sarfetmemizi sağlar. Vücuttan teri en iyi şekilde uzaklaştırarak herhangi bir cilt yaralanmasını önlerler. Taytın yararları uzar gider, önemli olanlarını dile getirmeye çalıştım.

Yukarıda yazdığım gibi tayt giymek sağlığı korur. O halde tarafımca giyilmesinde bir sakınca yoktur ve giymeye de devam ediyorum zaten. Taytın haram olup olmayacağını tartışacağımıza günümüzde çok daha önemli meseleler var. Dikkatlerimizi oralara çekip akıllarımızla düşünüp tartsak daha iyi olacak.

Bence tartışmanın kısa sürede bitmesi gerekiyor zira konu yanlış yerlere kayabilir. İslam'da sağlığı korumak açısından her şeyin uygun olduğu gibi ben taytın da uygun olduğunu düşünüyorum.

Başlıkta da yazdığı gibi "Neden tayt?" Tayt çünkü:
Uzun süreli sürüşlerde rahatlık ve konfor açısından vazgeçilmezdir. Erkek bisikletçiler için testislerdeki herhangi bir zararı azaltma konusunda yardımcılardır. Bol kıyafetler(peygamber donu değil) gibi rüzgara karşı yelken görevi görmediği için daha az efor sarfetmemizi sağlar. Vücuttan teri en iyi şekilde uzaklaştırarak herhangi bir cilt yaralanmasını önlerler. Taytın yararları uzar gider, önemli olanlarını dile getirmeye çalıştım.

Yukarıda yazdığım gibi tayt giymek sağlığı korur. O halde tarafımca giyilmesinde bir sakınca yoktur ve giymeye de devam ediyorum zaten. Taytın haram olup olmayacağını tartışacağımıza günümüzde çok daha önemli meseleler var. Dikkatlerimizi oralara çekip akıllarımızla düşünüp tartsak daha iyi olacak.
Tebrik ederim, çok güzel bir yere değinmişsiniz. Bu tartışmanın son mesajı bu yazı olmalı diye düşünüyorum.

Ya adamlar üzerine yağ döküp kıspetlerin içine elini sokup güreşiyor, güreşçiler dalbaşşak belli çıkıyor mindere onlar peygamber sporu yapıyor, güreşiyor oluyor , gelmiş burada taytı sorguluyor süper zeka.

Vücuttan teri en iyi şekilde uzaklaştırarak herhangi bir cilt yaralanmasını önlerler. Taytın yararları uzar gider, önemli olanlarını dile getirmeye çalıştım.
Bu kısım doğru değil. Streç kumaşlar ısıtıcıdır, deriyle arasında hava katmanı bırakmadığı için, dökümlü giyime kıyasla, daha fazla ısınmaya (haliyle terlemeye) sebep olur.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
bisikletçi dedigin takur tukur, paytak paytak yürüyüp tayt giyer abiiiii hatta arada tofaşçıların laf atmalarına maruz kalmalıdır ki o giydiği taytın hakkını verebilsin

Dışarıdan gelen rahatsız edici bakışlara rağmen, her zaman için tabiki tayt :harika:

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Bu arada bu kadar yazılan yazıdan sonra bu kuyuya taşı atan şahıs nerede???
İsteyen herkes isteği herşeyi giyebilir... Artılarını, eksilerini okuyabilmemiz-gözlemleyebilmemiz için gözümüz, değerlendirmemiz için de aklımız var... bu yazan arkadaşa Can Yücel misali bir cevap vermeyi her ne kadar çok istesemde, yakışık kalmaz bu forumda...

Geri