Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden tayt?

Taş atan deli (atasözü bağlamında yazılmıştır) nerede bilen var mı😀

Scudo
Arkadaşlar bazı insanların dini hassasiyeti olabilir,bazı insanların olmaz.Dini hassasiyeti olan bazı insanlar,yaptığı sporun kıyafetine dahi dini vecibeleri gereğince dikkat etmek isteyebilir.Dolayısıyla Müslüman olan bir erkek birey de diz kapaklarını örten bir kıyafet giyebilir.Sora Giyim'in bu şekilde "Pro 3/4" isimli bir taytı mevcuttur,hatta daha önceki mesajlarda da bir kişi bu şekilde diz kapaklarını örten bir tayt örneği paylaştı.Kişi hak ve hürriyetlerine bir zarar vermediği müddetçe herkesin hayatına kimse garışamaz,isteyen o şakıl isteyen bu şakıl giyinebilir.

Yahu arkadaşlar tayt nedir allaasen?
Ben iç çamaşırı bile giymiyorum uzun turlarda.
Ortalama olarak 18 yıldır kadın cinsiyle ilgileniyorum zira 18 yıl önce kadın diye bir insan cinsinin var olduğunu fark etmeye başladım. Evvelinde hepimiz çocuktuk. Sonra büyüdük ve kirlendi dünya.
Bu güne kadar tanıdığım hiçbir Türk kadını tayt giyen bir erkeğe arzu ile bakmamıştır.
Türk kadınının geninde yok tayt giyen erkek görüp de tahrik olmak falan.
Dinî mevzular beni aşar, ilgim yok, bilgim de yok. Ulemaya sorun. İnanan ve inanmayan herkese saygı duyuyorum, insan olarak değer veriyorum.
Ancak kimsenin de bana ve aileme zorla bir inancı dayatmasını da kabul etmiyorum. Onların inandığı şeye inanmıyorum ve onların dayattığı dinî yaşam tarzını da benimsemiyorum.
Ben nasıl ki başkalarının yaşam tarzına müdahale etmiyorsam onlar da benimkine müdahale etmeyecekler.
Etmeye kalkarlarsa da bedelini ödetirim.
Zira özgürlük ancak onun için savaşanların hakkıdır.
Ama sosyolojik olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki tayt giymek Türk erkeğini seksi falan yapmaz, bu nedenle de dini açıdan günah vs olamaz. Zira tayt Türkiye'de erkeği çekici kılan, seksi yapan bir argüman değildir.
Seksi olmak isteyen erken Türkiye'de yüksek motor hacimli pahalı bir araba satın alsın, bu daha etkili.
Sosyolojik durum böyle. Türkiye'de otomobili olan bir erkek taytı olan bir erkekten daha seksidir.
Boş beleş tartışmalar bunlar. Dolar olmuş 8.5! Tartıştığımız konuya bak.
Ulen seneye dolar kuru yüzünden bisikletinize lastik bile alamayacaksınız.
Yok efendim tayt giymek günah mıdır sevap mıdır?
İçinde yaşamak zorunda olmasak güzel ülke aslında.

Madem din ile alakalı bilgin yok, bu konularda haramdır yada haram değildir gibi yorum yapmamalısın. Zira senin de dediğin gibi, bilgin dışında. Ayrıca dinde Zorlama yoktur. Senin kafa çok farklı boyutlarda çalışıyor...
Bilgi vermek amaçlı yazıyorum hangisini giymek istiyorsanız özgürsünüz ancak, taytın üstüne ayrı bir şort giydiğinizde o taytın kumaşının hava alma özelliğini yok etmiş oluyorsunuz ve sporda rahatsız olmaya başlıyorsunuz, siz şort giyince sürtünmeyi artırıyorsunuz, hava alan kumaşı engelliyorsunuz, e o zaman taytın bir manası kalmıyor. Umarım doğru bir dille anlatabilmişimdir.

Yaklaşık 10 yıldır tayt + genişçe ince bir şort ile gitmediğim yer kalmadı. Ya sizin tayt Tırt, ya da şort. Neyse nefise laf anlatmak çok zordur, yaptığınız spor hayat memat meselesi değil sonuçta bu o uygunsuzluğu mübah kılmaz. ✋ İsteyen istediğini giyinmekte özgür, hatta dötü açık rahat ediyorsa öyle gezsin.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Keşke dün akşam sırma saçlıyı izleyeceğime burayı okusaymışım...

Neyse konu dağılmasın. Hanım izin vermiyor benim tayta. Yok elalem ne der? Yok erkek erkekliğini bilecek filan...
Mecbur üstüne şort giyiyorum. Türkiye gerçekleri, mahalle baskısı.

Anlamayanlar olmuş: İronidir güzel kardeşim. Şu editi bana yaptırdınız :(

Son düzenleme:
Keşke dün akşam sırma saçlıyı izleyeceğime burayı okusaymışım...

Neyse konu dağılmasın. Hanım izin vermiyor benim tayta. Yok elalem ne der? Yok erkek erkekliğini bilecek filan...
Mecbur üstüne şort giyiyorum. Türkiye gerçekleri, mahalle baskısı.
mahalleden ziyade ev baskısı olmuş :D benim hanımda kesin izin vermez. bisiklet aldırtmadı bide tayt giycem desem boşarmı bilmem :D

Sonra neden foruma kızlar gelmiyor; elit bir vegan olarak değerim de bilinmiyor diyerek kayıyor yıldızlar forumdan.:koptum:

Toplum tayta hazır değil gerçekten.

Aşağıda ''işte bunler hep sks'' karikatürünü de ekleyecektim ama telif melif aman dedim.

Yaklaşık 10 yıldır tayt + genişçe ince bir şort ile gitmediğim yer kalmadı. Ya sizin tayt Tırt, ya da şort. Neyse nefise laf anlatmak çok zordur, yaptığınız spor hayat memat meselesi değil sonuçta bu o uygunsuzluğu mübah kılmaz. ✋ İsteyen istediğini giyinmekte özgür, hatta dötü açık rahat ediyorsa öyle gezsin.
[/QUOTE]
Sporcu taytları 'buna bisiklette dahil' %100 pamuklu değil, sentetik veya spandex kumaşlardan üretilmiş olmaları gerekir. Çünkü bu kumaşlar vücudunuzdaki nemin dışarı atılmasını sağlarken pamuklu kumaşlar teri vücudunuza yapıştırır. Siz üstüne ek bir şort daha giyerseniz o ter buharlaşamaz, demek istediğim bu. Bunu hobi olarak yapıyorsanız her nasıl giydiğiniz önemli değil ama vücut rahatlığı için önemli. 80km yol yaptığınızı düşünün, 80km yolda terinizin hiç kurumadığını düşünsenize, rahatsız edici değil mi sizce de ?

• Muhteşem
Tepkiler: Kadir İLBAY
Hatun , izin vermiyor.. (eskiden köşeyi dönünce saçını açan , eteğini çeken kızlar gibi , şortu çıkaran bisikletliler.. var mı acaba?)
Geçenlerde iş yerinde muhabbeti oluyordu , (bir kaç değişik sapiens , türleri keşfedilmemiş ) garılar giyiğğ gibi bir şeyler konuşurken ,, Oradan geçen beni yakaladılar, NEDEN? dedi Zerdüşt?
Bilimsel açıklamasını yaptım tayt olmazsa ölürüz.. Yaw ne alagası var .. dediler ? Arkadan gelen araç şoförü Şerafettin totoyu görüp ,, yavaşlayıp tam off diyecek iken,, Laa bu erkekmiş deyip ortadan uzaklaşıyor.. Bizde güvenli sürüyoruz.. (inandılar)

Burada yazilanlari okudukca daha da sasiriyorum.

Baglades, Pakistan ve Hindistan'a seyahat edeceklere tecavuz konusunda uyarilar yapilir hep. Kadin/erkek farketmez toplu tecavuze ugrayabilirsiniz kendinize dikkat edin diye. Uzun zamandir Turkiye'de yasamiyorum ama memleket de bu hale mi geldi? Tayt ile bisiklet suren erkege hallenenler mi var cidden yoksa ironi/mubalag mi yapiyor arkadaslar?

Baglades, Pakistan ve Hindistan'a seyahat edeceklere tecavuz konusunda uyarilar yapilir hep. Kadin/erkek farketmez toplu tecavuze ugrayabilirsiniz kendinize dikkat edin diye. Uzun zamandir Turkiye'de yasamiyorum ama memleket de bu hale mi geldi? Tayt ile bisiklet suren erkege hallenenler mi var cidden yoksa ironi/mubalag mi yapiyor arkadaslar?

Vallahi hocam inanılır gibi değil ama bu memlekette damacanaya hallenen var .. ağlasam mı gülsem mi bilemedim... 😵

Yav siz elin avrupasından yazmaya, ülkemizi kınamaya nasıl cüret edersiniz ? Avrupa bizi kıskanıyor siz neden kıskanmıyorsunuz ? Dur bi kınama mesajı yayınlayalım. :) İroniyi bırakalım da hocam bunlar ne ki. Siz hiç ülke gündemini vs takip etmeyin kafayı yersiniz. O kadar boş şeyler dönüyor ki. O kadar daraldık ki. Örneğin 5 Dakika önce piyasada hiç kötü bir haber yokken borsamız %4-6 arası değer kaybı yaşadı. Hisseler ise %6-10 arası. Savaş çıksa %10 kayıp yapar anlarız ama işteyiz be savaş falan duymadık. Biz işte böyle bir ülkeyiz temel çöktü. Her konuda... Hallenmek demişken, hayvanların bile can güvenliği yok, insanlar etli butlu daha makul geliyor barzo yobazlara. Yine canım sıkıldı bak :acpsnr:

admin olsam konuyu kilitlerdim mevzu nerelere geldi.

Aynen hocam.
Konuda erkeklerin tacizden cekindikleri icin tayt giyememelerinden bahsediliyor. Tacizin bir sonraki asamasi da tecavuz olabilir ama bunlari hic konusmamaliyiz. Konu kilitlenirse bu sorun kokunden cozulur.

Ülkemizde tecavüze uğrayan erişkin erkek sayısı, tecavüze uğrayan erkek çocuk sayısının yanında solda sıfır kalır bence.

Çok terleyen biri olmadığım için taytsız da binebiliyorum. Ama taytla binmek kesinlikle çok rahat, mukayese edilemez. Bu yüzden spor amaçlı sürüşlerimi taytla yaparım.

Tayt altına çamaşır veya tayt üzerine şort ben tavsiye etmem. Taytın avantajlarını götürüyor o kombinasyon. Başta bilmiyorduk, erkek adam sadece tayt olur mu diyorduk, ama sonra biraz tecrübelenip yol yordam öğrenince anladık. Özellikle çok terleyen biriyseniz o tayt kısa sürede ter olup pis kokuyor, rahatsız oluyorsunuz. Ben fazla terlemediğim halde rahatsız hissediyorum.

Kıyafetinizle garipseneceğiniz yerleri falan geziyorsanız tayt üzeri şort mantıklı olabilir tabi, ilk tanıştığım biriyle açtığım muhabbet tayt üzerine olsun istemem açıkçası. Başka şeyler konuşmak isterim. Bir de şehir içi geziyorsanız ve bisikletin üzerinden inip topluma karışacaksanız sürekli taytla dolaşmak çok uygun kaçmayabilir bana göre. Havuza, denize mayoyla girip dışarıda da öyle dolaşmak gibi olur o biraz. Sahil kenarında bile biraz kalburüstü restoranlarda mayo ile oturmak hoş karşılanmaz, bir değişip en azından şort tişört giy istenir. Tayt da öyle bence. Ama tabi bu benim algım.

İnsan biraz bulunduğu topluma uygun giyinmeli bana göre, ama aykırı olanlar da sırf aykırı oldukları için garipsenmemeli. Geçen bir konuda vardı, adam slip mayoyla bisiklete biniyor, aşırı tepki gösterenler vardı. Oysa travmatik bir şey değil ki, akşam haberlerdeki plaj görüntülerinde bile var. Triatlon yarışları öyle yapılıyor zaten. Çok da sıkıntı değil bence, sen kendin yapmasan da en fazla gülümsersin başını çevirince unutup gidersin. Sokakta bağırarak şarkı söylemek gibi. Kendim yapmam, ama yapana da nefretle bakmam. Aşırı abartmadıkça, insanları rahatsız etmek amaçlı yapılmadıkça tabi. Tam bir kural olmasa da herkesin az çok anlayacağı bir eşik olur, dengesini sağlamak kişiye kalır. ne bileyim geç vakitte nara atmak, çocukların yanında küfürlü sloganlar falan abartmak oluyor biraz, ama o eşik de kişisel biraz. Bazen o bile hoş görülebilir. Bazen de değil küfür, azıcık argo konuşan biri bile saygımı kaybeder.

Bir de her şey herkeste aynı şekilde yakışık durmaz. Mesela ben bir durumda küfretsem dışlanırım, nefret edilirim, dayak yerim, başka biri yapsa gülünebilir. Neyzen Tevfik yada Cem Yılmaz’ın esprilerine yıllar sonra bile gülmüyor muyuz. Burada da biraz içinde bulunduğu toplumla dengeyi kurabilmek, ortamı dinleyebilmek, kişinin kredibilitesi, sosyal zekası önemli. Bazen en delilerimiz en zekiler olabilir.

Yani diyeceğim o ki çok kategorik bakılmamalı, topluma zenginlik ve hoşgörü katabilir bu gibi aykırılıklar. Biz bu coğrafyada kendi hayatımızı ve yaşam tarzımızı başkalarına zorlamakta epey ısrarcıyız. Refleks olmuş. Sadece bizim topluma has olduğunu da sanmıyorum.

Yurtdışında bir seyahatte iyi bir restorana gitme durumu oldu, şortla girmeye çok çekinmiştim, en azından bir pantolon bulmaya çalışmıştım, içeride herkes kravatlı tuvaletli falan. Oranın yerlisi arkadaşlar zorla soktular “merak etme burası Türkiye veya Avrupa gibi değil, bunlar rahat adamlar, kimse kimsenin ne giydiğine bakmaz” diye. Hakikaten beyaz papyonlu garson gayet güzel servis yaptı, kimse de bakmadı (ama bence baksalar haklılardı). Belki de ayıplamışlardır içlerinden ama en azından hissettirmedi kimse. Belki de biz abartıyoruz bazı şeyleri.

Çocukluğumun belli bir döneminden sonra utancından asla kısa şortla dolaşamamış ben, taytla nasıl dolaşsın. Hani derler ya adamın kafasında kırk tilki dolaşır, kırkının da kuyruğu birbirine değmezmiş. Ama kafasında kırk tilki dolaşan insanlardan biri değilim. Bir kusurumuz olmuşsa affola. Evet sorularım biraz saçma olmuş farkettim. Çünkü gecenin bir yarısı yazmıştım. 😄

Çocukluğumun belli bir döneminden sonra utancından asla kısa şortla dolaşamamış ben, taytla nasıl dolaşsın. Hani derler ya adamın kafasında kırk tilki dolaşır, kırkının da kuyruğu birbirine değmezmiş. Ama kafasında kırk tilki dolaşan insanlardan biri değilim. Bir kusurumuz olmuşsa affola. Evet sorularım biraz saçma olmuş farkettim. Çünkü gecenin bir yarısı yazmıştım. 😄
Forumu birbirine kattınız, ilk mesajı attığınız gün en çok tepki alan 10 mesajın 9 tanesi bu konuya yazılmış mesajlardı :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve OmegA
Bazı arkadaşlar tayt giymek istemeyenleri zorlamayın, herkes özgürdür, dini hassasiyeyleri anlayın falan demişler. Zaten tayt giyenlerin giymeyenlerle bir sorunu yok. Ama dini hassasiyeti olduğunu söyleyen ya da karışmayın diyrnler tayt giyilmesini olumsuz buluyorlar. Hatta bazıları da giyenleri elştiriyor. Asıl sorun burada zaten. Bu arkadaşlar kendi işlerine baksınlar.
Kimin ne giydiği, ne yaptığı, ne dinlediği ya da neye inandığı kimseyi ilgilendirmez. Size kimse tayt giymek zorundasınız demiyor ama siz de tayt giyen leri yargılayamazsınız.

Geri