Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden tayt?

Bu is basortusu meselesine donusmesin.Nasil bakarsan,kalbinden ne gecerse oyle gorursun,oyle olursun.Kimi mayolu kadina bakar,tahrik olmaz.Ortunun ayetinin dereceleri,siniflandirmalari yoktur,caga gore degisir.Amac kotulukten sakinmaktir.Kadin sacinin tahrik konusu olmasini kabul edemiyorum.O zaman erkeklerin saci ne olacak.Kadinlarin yuzu ne olacak,pece taksinlar.Bu isin sonu gelmez.Sana gore gunah olan,seni tahrik eden seye bakmazsin,olur biter.Selamlar,saygilar..

Scudo
Benim eşimde uzun tura karşı ama tayt giymeme karşı değil hatta geçenlerde o kıllı bacaklarına giyme taytı bacaklarını alsana dedi. Ben buff ımı yüzüme kapayarak utanarak kaçtım odadan.

@umutcelik Giymesin derken işin şakası yahu... Benim lafım tayta değil, streç formaya aslında. Tabi giyen giysin, ayıplamam. Ama ben kallavi göbeğim oldukça giymeyi düşünmüyorum :agla:
Yalnız değilsin dostum üzülme 😬

Özellikle kışın içe giymek için güzel ama -o kadar alternatifi de varken- altımda sadece taytla gezmeye şahsen utanırım. Üstelik kıç kısmında tuhaf bi form oluşturan yastığıyla birlikte.

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Yazılanları okuyorum spor olarka bakanda, dini açıdan bakanda ikiside haklı diye düşünende hepiniz haklısınız. Kısa giymek, dark giymek vs günah mekruh onada eyvallah. Önce kendi adıma konuşayım, keşke tek günahımız yada mekruh hareketimiz spor yaparken giymiş olduğumuz yada giyeceğimiz taytmış gibi kasılmasak.

Yazılanları okuyorum spor olarka bakanda, dini açıdan bakanda ikiside haklı diye düşünende hepiniz haklısınız. Kısa giymek, dark giymek vs günah mekruh onada eyvallah. Önce kendi adıma konuşayım, keşke tek günahımız yada mekruh hareketimiz spor yaparken giymiş olduğumuz yada giyeceğimiz taytmış gibi kasılmasak.

Sizde haklısınız hocam.

• Beğen
Tepkiler: Trakyalı
Oranın yerlisi arkadaşlar zorla soktular “merak etme burası Türkiye veya Avrupa gibi değil, bunlar rahat adamlar, kimse kimsenin ne giydiğine bakmaz” diye.
Türkiye'de, nedense, erkekler atlet giymiyor. İstanbul'da yaz sıcağında atlet (iç çamaşırı atlet değil tabi, baskılı tişörtümsü atlet) giydiğimde, toplu taşımada ters ters bakışlar, "cık cık cık" larla çok karşılaşıyorum. Hatta bir keresinde bir kadın düşüncesini dile döküp "insanda biraz terbiye olur, böyle dışarı mı çıkılır?" demişti. Ben "Aynısını askılı giyen kadınlara da söylüyor musunuz?" deyince, "Hayır demiyorum, kadın giyebilir çünkü" demişti.

Benim anlamadığım şu oluyor, orta doğu toplumlarında cinsiyet algısı işteş değil, tek yönlü. "Erkek etkilenir, uyarılır. Kadın etkiler, cezbeder, uyarır. Ama kadın erkekten etkilenmez" fikri var. O zaman neden erkeğin atlet veya tayt giymesi "adap dışı" oluyor?

Türkiye'de, nedense, erkekler atlet giymiyor. İstanbul'da yaz sıcağında atlet (iç çamaşırı atlet değil tabi, baskılı tişörtümsü atlet) giydiğimde, toplu taşımada ters ters bakışlar, "cık cık cık" larla çok karşılaşıyorum. Hatta bir keresinde bir kadın düşüncesini dile döküp "insanda biraz terbiye olur, böyle dışarı mı çıkılır?" demişti. Ben "Aynısını askılı giyen kadınlara da söylüyor musunuz?" deyince, "Hayır demiyorum, kadın giyebilir çünkü" demişti.

Benim anlamadığım şu oluyor, orta doğu toplumlarında cinsiyet algısı işteş değil, tek yönlü. "Erkek etkilenir, uyarılır. Kadın etkiler, cezbeder, uyarır. Ama kadın erkekten etkilenmez" fikri var. O zaman neden erkeğin atlet veya tayt giymesi "adap dışı" oluyor?

Sosyolog degilim ama cevap vereyim.

Bahsettiginiz toplumlarda erkekler iktidar/guc sembolu ve size tepki gosteren hanimin "kadın giyebilir çünkü" dedigi uzere, kadinlarin giyebilecegi kiyafet erkegi daha az erkek yapiyor/yaptigini dusunuyor. Bu yuzden adap disi oluyor. Bunun bir benzeri de pembe rengin erkeklere yakistirilamamasi. Isterseniz testestoron bombasi olun, pembe tayt gidiginiz an toplumda erkekliginiz sifirlaniyor. Sacma ama boyle malesef.

Kadını erkeği, erişkini çocuğu yok bu işin, ülkemizde insanları belli kalıplara sokmaya çalışıyolar. Kimileri kabulleniyo ve başkasına karışma hakkını kendinde görüyo. 'Ne var canım, şöyle yapmayıver sen de' kafası. Öyle yaptığın için mutlu musun değil misin umurlarında değil.

Tayt için evde hanımlarından izin alamayanların inancı sarsılmasın. Eğer pavyona izin alamayıp halı saha forması ile gelmek mümkün oluyorsa, tayt da bir şekilde kamufle edilebilir.

images (1).jpeg

4 gün üst üste 1100 kmden fazla yol yapınca 5.gün için tayt üstüne tayt denemişliğim bile var.
Tayt üstü tayt, toto ağrısını kesinlikle çözüyor ama yine de denemeyin.Bu sefer de başka büyük sıkıntılar oluşuyor.
Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.Sakın ha, aman ha.

Bugün tayt ile sürdüm yolda bakmayan kalmadı valla. Bir grup genç benim duyabileceğim şekilde güldü bana inip diyecektim komik olan ne bana da söyleyin diye, vazgeçtim sonradan :)

Çok ilginçtir nen taytla sürüş yapmama rağmen hiç olumsuz bir tepki ile karşılaşmadım. Gerçi sürdüğüm güzergah da anayol kenarı, yaya trafiği falan yok.

Göbekliyken arkadaşlarımdan hem de taytla bisiklet süren arkadaşlarımdan bende tepki alıyordum. :):)

• Hahaha
Tepkiler: MakRo
Arkadaşlar tayt üzerine deniz şortuyla denize girilirmi yazlık bölgeler de bisiklet ile gezinirken sürekli çıkar giy nasıl yapabilirim merak ediyorum bunu ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar tayt üzerine deniz şortuyla denize girilirmi yazlık bölgelerde gezinirken sürekli çıkar giy nasıl yapacak merak ederim bunu ?
valla ben cok kez yaptım sorın olmadı sadece beyaz leke kalıyor yıkayınca gidiyor

Geri