BicycleLover
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 344
- İsim
- lazım değil
- Bisiklet
- Salcano
Çok büyük bir hevesle sevda ile bu bisikleti aldım. Bütçem olmadığı için bunla yetinmek zorunda kaldım. Belki bu bütçeye daha iyisi vardı ama tek bunun tavsiye edildiğini gördüm veya tam araştırma yapamadım. Pişman oldum... Bisikletim geldiğinde çok mutluydum. İnternetten aldım biraz daha ucuza getirebilmek için. Durumlar çokta iyi değil malesef. Bisiklet, bisiklettir dedim. Sürme keyfi yeter diye düşündüm. Her neyse daha geldiği günden hayal kırıklıkları başladı. Çevremde 3 servis vardı 2 si kabul etmedi bir tanesi etti. Ama o da 3 gün sonra yapabilirim dedi. Neyse bekleriz sıkıntı yok dedim. Süreceğim yerleri günleri düşünüyordum. O gün geldi çattı. Gittim bisikletimi büyük bir hevesle aldım. Hemen geldim eve akşam yemeğimi yiyip gezmeye çıktım. Önceki bisikletim çok kötü ve eski olduğu için çok iyi gelmişti bana bu bisiklet. Başlamıştık sürmeye . Tam tadını çıkarırken daha ilk sürüşten zincir attı. Sıkışmıştı tamamen. Arkadaşımla zar zor 30 dk çekiştire çekiştire çıkardık. Yolumuza devam ettik. Hala hevesliydim sürmeye. Ertesi akşam daha uzun yol yapmak için yola koyulduk. Evime en uzak noktadaydım tam dönecektik ki yine zincir attı. Bu sefer daha da kötü sıkıştı. Yine 30 dk çek uğraş zar zor çıkardık fakat yamulmuştu zincir süremedim. Arkadaşın evine yürüyerek elimde bisikletle gittim. Babasına da haber verdik saat geç olmuştu ayaklarım ağrıyordu yürümekten. Sağolsun 2 pense bulup arabayla bizi bulmuştu. Yamulan yeri düzelttik. Hafif pişmanlıklarım başlamıştı. Servise götürdüm çırağı oradaydı sanırsam ve suriyeliydi tam anlaşamadık, dedim vitesler zor geçiyor bir küçük vidayı oynatıp yolladı . Ön viteslerde değiştiricinin üstünde ki 2 küçük vidanın birisini. Neyse hala vardı biraz zorluk ama olacak o kadar diye düşündüm. 3. ve 4. gün bir badire atlatmadım sanırsam. Tabi bu arada viteslerden tır tır sesler geliyor pedalları hızlı çevirince böyle sanki vites atacak ta atmıyormuş gibi. Hadi bir şey olmaz dedim ses ne kadar sinir etsede. Bu arada frenlerden de bazen iniltiler çıkıyordu fren basınca onu geçmeyeyim 5. gün koltuğum sallanmaya başladı çıkacaktı. Onu kendimiz halledebildik. Sorunlar bitmek bilmiyordu. Hep endişeyle yola çıkmaya başladım. 6. gün ise tekerleğim patladı yine yolda kaldım Yine arkadaşımın eniştesinin evine gittik bisikletlerden anlıyormuş. Ona yaptırdık bu seferde. Arkadaşın ailesi kurtarıyor beni . 7 günümdeyim ve şuan olan sorunlarım arka tekerleğim hafiften 8 çiziyor, viteslerden hala hızlı pedal çevirince sesler geliyor ve frenler bazen uğulduyor. Daha ilk haftamdan bisiklet sürme sevda mı körelten bu bisikleti size hiç tavsiye etmiyorum. Almayın aldırmayın. Biraz daha eklemeye çalışın daha iyileri vardır belki onu alın. Daha 120-110 km yol yapabildim. Hep bir sorun çıkmasa belki daha fazla yapabilirdim. Artık şunu da düşünmeye başladım. Bisiklet sürme sporu da paraya dayanıyor. Paran varsa kaliteli malzemeler alacaksın. Sıkıntı yaşamayacaksın. Hadi aldın diyelim zar zor iyi bir bisiklet veya topladın. Sonrası aksesuarlar almak lazım kask felan. Hep para bunlar da Durumunuz yoksa bisiklet sporuna bulaşılmamalı diye düşünmeye başladım bu bisiklet sayesinde. Sürme sevdam için güvenliğimi gözden çıkardım kask felan alamam çünkü. Alabilsem bile aylar sonra. Artık elimden geldiğince güvenli sürerim diye düşündüm. Ama yeter ki süreyim dedim. O keyfi alayım. Bacaklarım patlasın böyle ağrıdan. Ama sağolsun NG650 v tüm hevesimi kırdı. Ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum... NG650 almak isteyen arkadaşlara belki yol gösterir bu yazı.
( Not bu servisten de hiç memnun değilim arkadaşlar. İlgilenme sıfır. Zaten bir usta varmış bir türlü denk gelemedim. Hiç ilgilenmiyorlar. Dersiniz götür güzel bisikletçiye yaptır sorunlardan kurtul fakat ona da para lazım. Benim kask felan almaya param yok. Ona nereden bulabilirim. Böyle servis , ev arası gel git yapacağız hep..)
( Not bu servisten de hiç memnun değilim arkadaşlar. İlgilenme sıfır. Zaten bir usta varmış bir türlü denk gelemedim. Hiç ilgilenmiyorlar. Dersiniz götür güzel bisikletçiye yaptır sorunlardan kurtul fakat ona da para lazım. Benim kask felan almaya param yok. Ona nereden bulabilirim. Böyle servis , ev arası gel git yapacağız hep..)