Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Niçin yaşıyoruz? Var mı bir amacımız, olmalı mı?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Olasılık ben 94 doğumluyum 94 yılından önce doğmadığım için o zamana dair hiç bir şey bilmiyorum ve öldüğümde de sonrası için bir şey bilemeyeceğim ve hatta hiç bir şey. İnsan evrimi devam ediyor beyin yapımız daha homo sapienslerden sonra yani ilk modern insandan sonra gelişimi farklılaştı 160.000 yıl önce bu çok gibi gelebilir ama evren için çok az bir süre. o yüzden hele şöyle bir 1-2 milyar yıl geçsin de bakalım insanların o zamanki beyin yapısı nasıl olacak yani kısacası bunları düşünmemiz için beynimiz yeteri kadar gelişmiş değil. şimdilik sadece bu soruları sorabiliyoruz elbet insanoğlu her soruya yanıt aldığı gibi bu soruya da yanıt alacak ve nice sorular doğacak ama şartların olgunlaşması gerek belki sorunun cevabı var ama beynimiz yok belki beyin var sorunun cevabı evren için oluşmamış durumda bu şartlar oluştuğu taktirde cevabı bulma olasılığı doğacaktır. ve birisi illaki yakalayacaktır. şuan için erken diyebilirim cevap olarak da PAS yatın zıbarın

Scudo
Hmm, siyasetin ardından din tartışması başlamış forumda. Ne güzel :)

Şuan hala müslüman olan ama düşündükçe aslında ateist veya deist bilemediniz agnostik olma yolunda ilerleyen biri olarak ben de katılmak isterim :)

Çocuk ken her yeri su bassa yuzecek yer çoğalır diye sevinirdim :hhhhhh: yaş 35 hala aynı dusunuyorum boş verin takmayin kafaniza yarın polenezkoy e muşmula toplamaya gelin dağ da ağacın dalları kırılıyor musmuladan kestaneden

Çocuk ken her yeri su bassa yuzecek yer çoğalır diye sevinirdim :hhhhhh: yaş 35 hala aynı dusunuyorum boş verin takmayin kafaniza yarın polenezkoy e muşmula toplamaya gelin dağ da ağacın dalları kırılıyor musmuladan kestaneden

Kendimi tanıyabilmek için sanırım. Çünkü dönüp dolaşıp vardığım yer bu gibi. Spiralin içinde ''Yol'' alıyoruz işte. Ne olursa olsun ''yol''da olmak güzel.. :)
* Sübliminal mesaj içermez hiç :)

"Burasi bisiklet forumu degilmi" sorusu cok güzel olmus.:harika:

Evet burasi birzamanlar bisiklet forumu idi ama nedense böyle güzelim bir bisiklet forumu artik forumluktan cikti ve yerine olur olmaz/sacma sapan sorular forumu geldi gibi geliyor bana.

Böyle bir konu veya sacma sapan konular acilirsa tartismada cikar kavgada cikar.
Forumda bisiklet konusundan baska ne ararsan var, mesela efendim.....
Isal konusumu dersin, kusma konusumu dersin, doktora gitmeyenler ve burada derdine care arayanlarmi dersin saymakla bitmez, iste varda var.... Anlamadigim bu konulara yüzlerce yorum yapilir ama birisi bisiklet hakkinda konu acinca zor bela 20-30 tane yorum yapilir onunda yarisi yanlis bilgilerle dolu olur.
Demekki buradaki kisilerin cogu bisiklet icin degilde, bisikletden haric baska konular acilsada tartisip kavga etsek diye bekleyen kisiler.

Ya allah askina böyle bir konunun bisiklet forumunda ne isi var ya. Diyeceksinizki forumda serbest kürsü diye bir paylasim bölümü var, evet öyle bir paylasim bölümü var ama sadece bu bölüm kullanilacak ve olur olmaz konu acilacak diye de bir kaide yok.

Farkindaysaniz bu bölümden haric baska bölümlerde var...
Mesela bakin bisikletle ilgili ne güzel bölümler acmis forumu düzenleyen arkadaslar
Tanışma
Soru ve Cevap
Bisiklet Seçimi
Bisikletlerimizin Fotoğrafları
İncelemeler
Bisiklet Toplama
Genel Bisiklet Konuları
Sağlık - Antrenman - Beslenme
Bisiklet ve Ekipmanları Test Köşesi
Gezi ve tur duyuruları-Organizasyonlar
Bisiklet Festivalleri ve Fuarları
Şehiriçi Gezi ve Tur Makaleleri-Fotoğrafları
Şehirlerarası Gezi ve Tur Makaleleri-Fotoğrafları
Uluslararası Gezi Tur Makaleleri-Fotoğrafları
Outdoor
Sporcu Odası
Dağ Bisikleti Yarışları
Yol Bisikleti Yarışları
Triathlon Yarışları
Extreme ve Macera Yarışları
Bisiklet Federasyonu Bisiklet Kulüpleri
Yerel/Bölgesel Bisiklet Grupları
Üniversite Bisiklet Grupları
BMX
Trial
Triathlon
Street & DJ
Cyclocross
Klasik Bisikletler
Pedikep Bisikletler
Tandem Bisikletler
Şehir - Tur Bisikleti
Downhill / Freeride
Recumbent Bisikletler
Eliptik/Yatay bisikletler.
Katlanabilir Bisikletler
Yol Bisikleti / Road Bike
Dağ Bisikleti / MTB / Mountain Bike
Single Speed ve Fixed Gear Bisikletler
Atölye
Vites - Çekiş Sistemi
Süspansiyon
Tekerlekler
Farlar, km saatleri, nabız saatleri hakkında herşey...
Frenler
Giyim
Kendin Yap
Bisiklet Püfleri
Bisiklet ve Donanım Ağırlıkları
Markalar Destek
2. El Bölümü
Güncel Haberler
Bisiklet Kaza Haberleri
Basında ve Medyada Bisiklet
Bisikletle İlgili Teknolojik Gelişmeler
Kayıp-Çalıntı İlanları ve Duyuruları
Alışverişle İlgili Genel Konular
Cyclist Dergisi
Köşe Yazarlarımız

Bu forumda böyle konular daha çok ilgi görüyor artık millet sıkıldı herhalde fren vites kadro maşa alüminyum karbon yardım istenen sakin tartışma olmayan konulardan böyle konularla içlerinde birikeni boşaltıyorlar arada içinde tartışılacak konuların da olması lazım.
İçinde derken meselenin ne olduğu önemli değil sadece hararet olsun yeter.

@Murat Cömez
@mustafa genç

Eğer konuyu başından itibaren izlediyseniz @Atilla Gobel arkadaşımızın uyarı mahiyetindeki mesajını da görmüş olmalısınız.

Sizin de belirttiğiniz gibi önceleri bu gibi konular açıldığında fazla vakit geçirilmeden kilitlenir ve geri dönüşüm kutusundaki yerini alırdı. Sebebini de izah etmişsiniz : konunun doğasında var olan gerilim ve kutuplaşma yaratıcı içerik.

Lakin düzeni ve seviyeyi korumak için yapılan bu çalışmalara yoğun bir tepki de söz konusu. Bizleri despot, diktatör, özgürlük düşmanı gören ve sırf konusu kilitlendi diye sosyal medyada olmadık şeyler ortaya süren, gemileri yakan hatta işi anti-bisikletforum'a kadar götüren üyelerimiz oldu.

Yönetim grubundaki arkadaşlar olarak aramızda yaptığımız toplantılarda gerekmedikçe konu kilitlememeye karar verdik. Seviyenin korunduğu tartışmalarda @mehmetsunu 'nun tabiri ile "bağdaş kurup" bekliyoruz. :)

Ancak iş çığrından çıkmaya başladığı anda gerekeni yapacağımızı da Atilla arkadaşım mesajında açıkça belirtiyor.

Forumda "Serbest Kürsü" adında bir bölümümüz varsa, hoşumuza gitsin yahut gitmesin bisiklet harici konular da olacaktır. Önemli olan bize yakışan duruşu ve seviyeyi korumak olmalı.

@cumali55

Bu soruların cevapları felsefe kitaplarında var. Birkaç felsefe kitabı okumanı tavsiye ederim.

Konuda hararet falan olmadığı halde nedense bazıları sanki herkes birbirine küfrediyormuş gibi mesajlar yazıyor. Yöneticileri tahrik ederek konuyu kapattırmaya çalışıyor.
Konu normal bir konu ve insanlar da saygılı bir şekilde düşüncelerini paylaşıyorlar. Paylaşacak bir düşüncesi olmayanlar da "konu şimdi kilitlenecek, aha bakın hararet var, burası bisikletforum" gibi saçma sapan şeyler yazıyorlar. Asıl bu mesajları yazanlar insanları sinirlendiriyor ve konu kapanıyorsa bu gibiler yüzünden kapanıyor.
Üzülüyorum böyle bomboş insanları gördükçe.

@Sadettin Z. dikkat ediyorum da bu tarz konular açıldığında ortada hiçbir kötü söz, hakaret vs. yokken hep tartışma çıkaranlar "Burası bisiklet forum değil mi? Bu konunun burada işi ne?" diye soru soranlar, yani bu tarz konulara karşı olan kişiler oluyor.
Aslında bu konulara karşı olan kişilerin yorumlarını "tartışma çıkartma" gerekçesiyle (haklı olarak) silseniz konuda sadece konuyla ilgilenen kişiler kalır ve tartışma çıkmaz.

Eğer benim gibi depersonilizasyon rahatsızlığınız varsa hayatın önemini veya gayesini hiçbir zaman anlayamayabiliyorsunuz.Zaman zaman öyle anlar oluyor ki hiçbir şey düşünemiyor "ya ne oluyor" dersiniz.O yüzden bu tür başlıklar hep gereksiz kalmıştır benim gözümde.Yaşayanlar bilir, dinleyenler anlayamaz.
Eşit:Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.İsteyen istedeği şekilde düşüncelerini açıkça ifade edebilir.Sadece "ben" ilgilenmiyorum.

Bizim sorunumuz eğitim sistemi. Biz sadece öğrenim görüyoruz malesef. Japonlar çocuklara hiroşimayı nagazakiyi gezdiriyor çocuklara idealler ve hayat amacı aşılıyorlar. onlar ülkelerinin gördüğü bu zulmün intikamını almak aynı acıları yaşamamak için vs. nedenlerle bilenip çalışıyor didiniyorlar para kazanmak için değil. Malesef gittikçe değerleri yok olan bir milletiz. Aslımızı geçmişimizi yaşadıklarımızı unutuyoruz. Benimde bir amacım hedefim yok. 3 kuruş para kazanmak için zamanımızı, hayatımızı yok ediyoruz.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
Her canlının bir amacı var üremek dokuyu hüçreyi bir digerine aktarmak diger canlılar bu konuda nekadar şansız olsalarda insanoglu bunu başarmıştır ve üremekle kalmamış keşfetmiş gelişmiş evrim geçirmiştir ve dahada ileri gidecek ölümsüzlügü keşfedecektir ozaman uzay yolculugu başlıyacak keşifler olacak sorunun cevabına biraz daha yaklaşılacaktır bana göre hepimiz bir deneyiz ve yukarıda 1 kişi yok dinlere bakın ilk yahudilik sonra hristiyanlık sonra müslümanlık neden tek din yok yada tek ırk ve neden her duada yaratana yalakalık onun yüceligi söyleniyor o bunu zaten biliyor egoistmi yoksa çogu insan ettigi duanın türkçe anlamını bilmiyor sorgulamıyor düpe düz yag cekiyorsun icatları bulanların cogu dinsiz cünkü onlar insanlıga hizmet ediyor sonunu düşünmüyor din sadece akıl tutulmasıdır neyi emrederse onu yaparsın sorgulamaz konuşamasın oysa akıl neden var ögrenmek sorgulamak için celişki burdadır .

@Sadettin Z.
Siz haklisiniz, keske basadan beri okusaydik konuyu. Ama tesadüfen atilla'nin yorumunu okumustum ve bende ne forum hakkinda ne yöneticiler hakkinda nede konu hakkinda kötü bir sey yazdigimi sanmiyorum. Sadece düsüncelerimi yazdim ve sizinde deginiz gibi bu özgürlügü sahibim gibi geliyor bana.

@cumali55
Bombos insanin kim oldugu belli olmaz cumali bey. ;)

@Berke
Sanada helal olsun be Berke. Aslinda silinecek bizim yorumlara gelene kadar daha önemli silinecek üyeler varmis buradada farkinda degilmisiz. Yorumunda oldu olacak isimde verseydin bari, yorumun kimlere yazildigi anlasilmayacak kadar salak degildir o kisiler diye düsünüyorum.;)

• Beğen
Tepkiler: THE DAME
Konuya düşüncelerini yazan bütün üyelere (konuyu kapattırmaya çalışan provokatörler hariç) teşekkür ediyorum.

Forumun en saygı duyulan üyelerinden @Kudret Kurtcebe abimizin içten mesajları bile, bu kalbi kin ve nefretle dolu, akla, fikre, ve özellikle düşünmeye ölümüne düşman zavallıların kinini saklayıp saygıyla kenara çekilmelerine yetmedi.

Kapatınız efendim konuyu. Zaten şimdi kapanmasa da yarını göremeyecek bir konu. Yazık.

Yabancı bir bilim adamı dünyanın en ilkel topluluklarını inceliyormuş..

Hatta aralarında öyleleri ile karşılaşmış ki, bazı kabileler, babası yaşlanınca eti arıya gitmesin diye, kesip yiyorlarmış..

Hepsinin en belirgin tek bir ortak noktası çıkmış..

HERHANGİ BİR ŞEKİLDE BİR YARATICIYA İNANIYOR, ONA ADAK SUNUYOR, YARATICI İBADET EDİYORLARMIŞ..

İnsanın fıtratında istesek te istemesek te herhangi bir şeye tapma ihtiyacı vardır.

Kimi güneşe,kimi puta , kimi ateşe tapar.. Sonuçta bir şeylere taparlar..

Bir çok ateist insanın bile her şey enerji, her şey doğa dediğini ve farkında olmadan bunlara taptığını fark etmişsinizdir..

HAYAT AMACI İLE İLGİLİ BURADA ÇOOOK UZUN BİR YAZI YAZIP SIKMAK İSTEMEM AMA

Hayat amacımızı ararken hangi özellikleri olması lazım şeklinde başlıklar sıralayacak olsak ( hayatta ki tutkumuzda diyebiliriz )

1. Hayat amacımıza emek ve zaman harcarken ondan herhangi bir beklenti içinde olmamak lazım.. ( mesela ben resim yapmayı hayat amacı edindi isem, bundan para kazanmak ta istersem, resim yaparak para kazanamadığım zaman hayat amacınızdan da soğumuş olurum :) )

2. Sizinle aynı hayat amacını seçmiş insanların geçmişten günümüze kadar olan biyografilerini inceleyin.. ( mesela ben ilkokul yıllarımda sürekli olarak milli bir sporcu olmak istediğimi söylerdim.. Milli sporcuların özellikle belli bir yaştan sonra branşı ile sağlık problemleri yüzünden ilgilenemediğini gördükten sonra bununda pek mantıklı olmadığını anladım :)

- Bir ara latin dansları ile ilgileniyordum, belkide tanıdığım en iyi dans eğitmeninin dizlerinde sakatlıktan dolayı dans edememesi hayat amacımı seçmekten çıkardı..

- fotoğrafçılık ile ilgilenirken, sevdiğim bir hocamın fotoğraf merakı yüzünden eşine yeterince zaman ayıramamasından dolayı boşandığını duymak..

- çok zengin kişilerin stres ve sağlık problemleri içinde hayatlarının ellerinden kaydığını söylemesi..

Uğraştığım bir çok adrenalin dolu sporun, çok fazla maddiyat içermesi..

Ortalama 1 yıldır bisiklet sürüyorum, işe bisiklet ile gidip gelmesem , sanırım onada iş hayatımdan dolayı yeterince zaman ayıramazdım..

Hatta bir aralar şöyle düşündüm..

Dünyanın en iyi futbolcusu oldun ( olamazsın da ) sonra ?

Dünyanın en iyi fotoğrafçısı oldun ( olamazsın da ) sonra ?

Dünyanın en iyi bisikletçisi oldun ( olamazsın da ) sonra ?

Dünyanın en iyi dansçısı oldun ( olamazsın da ) sonra ?

İşte o sonra dedikten sonra insan her şey den uzaklaşıyor..

Şuan çok şükür kendi işim var, işlerimden de memnunum,

1 tane dükkanım olması ile
100 tane dükkanım olmasının bana ne faydası var demeye başladım bile :)

Sadece 100 tane kiracı ile uğraşmış olacam ve daha çok dert daha çok sıkıntı :))

İşler büyüdükçe işleri yönetmek için yeni yöneticiler alacaksın, onlar seni dolandıracak veya işler süper gidecek

SONRA ? SONRA ? SONRA ? SONRA ?

Bir şeyler yaparken hep sonunu düşünmek gerekir diye düşünürüm..

Hayat amacı hayat amacı hayat amacı derken, ne kadar zaman geçti bilmiyorum.. Nerede ise uğraşmadığım hobi kalmadı..

Bir yandan işlerin yoğunluğu bir yandan bir sürü sorumluluklar vb derken

Nasıl oldu tam anlamadım ama

Kendimi namaz kılarken buldum.. ( çok şükür iyi ki kılmışım..)

Keşke daha önce bulsaymışım..

İlk başlarda ciddi zorlandım, aşırı derecede irade isteyen bir ibadet namaz kılmak..

Önceleri sadece farzları kılıyordum, hatta bazen " yıllarca kılmadım 1-2 gün kılmasam dediğim bile oluyordu :) "

Cidden ilk başlarda çok zordu, hayatımda hiç bir şeyi yaparken bu kadar üşendiği mi, zorlandığımı hatırlamıyorum..

Olaylar nasıl gelişti tam hatırlamıyorum, 2 ileri gidiyor 1 geri geliyordum :)

Sonra cami de namaz kılmaya başladım..

Sonra sünnet farz ne varsa kılmaya başladım..

Sonra nafile namazlara başladım..

Sonra eski kaza namazlarımı kılmaya başladım..

Sonra gece namazlarına başladım..

Bu aralar pazartesi perşembe oruç tutmaya başladım..

offff şuan bunları size yazarken bile içimde nasıl bir heyecan , nasıl bir mutluluk var tarif edemem :kyfmyrn::kyfmyrn::kyfmyrn:

Farz ibadetlerden çevremdeki insanların haberi olsa da, nafile ibadetlerden çoğu zaman en yakınımın bile haberi olmuyor, bu bile hoşuma gidiyor açıkçası..

Hayattaki en büyük pişmanlığım bu yola 26-27 yaşında çok geç başlamış olmam ( gerçi çok iyi biliyorum vardır bunda da bir hayır.. )

Şuan ki hayat anlayışım

Araba ile kaza mı yaptım ( ohhhh iyiki yapmışım, rabbim biliyor sonuçta vardır bir sebebi :) )

sonra ? sonra ? sonra ?

Sonrasında da kötü bir şey yok..

Hayat boyu mutluluk var..

Bir kişiye bile bir faydam olacağını bilsem , bunun 100 katı uzunluğunda bile yazılar yazmaya razıyım :)

İlk başta niçin yarışıyoruz anladım Biraz farklı bir başlık olmuş ama insanın ne diyeceğini bilemiyor. Ailem için. Çocuklarım için

Arkadaşlar ben biraz kendimden bahsedeyim eleştiriniz var ise ona göre konuşalım. Şimdi benim hayatımda bisiklet bir ulaşım aracı. Fakat bisiklet forum güzel insanlarla sohbet edebildiğim, tecrübe kazandığım bir ortam. Burası elbette ağırlıklı bisiklet konularının konuşulup tartışılacağı ve bu minvalde hizmet veren bir platform. Ancak bazen ölçüyü kaçırmadan seviyeli, ahlaklı, kimseyi galebe çalma düşüncesi olmadan, insanları kırmadan, hem birbirimize bu hayatta yardımcı olmak, hemde tecrübelerimizi paylaşmak adına konuşabilmeliyiz nitekim bizleri bir araya getiren bisiklettir. Ancak buradaki bazı insanlar hayatları boyunca tüm normlara ve kaidelere sadık kalmış gibi kalkıp bisiklet forumun gidişatını eleştirirlerse tepki alırlar. Nitekim bu başlıkta bunun çok net örneği var.

Arkadaşlar benim hayatımın tamamını bisiklet işgal etmiyor, ayrıca bunun olmasına izin vermem. O yüzden burada vakit geçiren arkadaşlarımızın bazen böyle samimi konular açması doğal karşılanmalıdır. Zaten benim hayatım sadece bisiklet üzerine kurulu olsa oturur elli kere düşünürüm. O yüzden bu platformda yüzde doksan dokuz oranında bisiklet konuşulacak diye bir şey yok. Bu durum şuna benziyor, sürekli bir evin içinde mutfaktan çıkmamak gibi bir şey. İnsanlara nefes aldırmak gerekli ve tansiyonu ayarlamak lazım. Hepimizin kendine has bir ruhu mevcut. Herkes kendini başka şekillerde ifade eder, bu başlık onlardan biridir. Yani bazen etraflıca düşünüp, empati yapmak gerekiyor.

Bu demek değildir ki tüm ihtilaflı konular bisiklet forumda tartışılabilir. Biz yönetici arkadaşlar burada bir konuyu kaldırırken kendi aramızda çok konuşuyoruz. Sebebi ise kimseyi kırmamak ve üzmemek. Ancak despot ilan ediliyoruz, ben bunu normal karşılıyorum çünkü her üyemize onların istediği şekilde hitap etmemiz mümkün değil.

Ben başlığı kilitlemek istemiyorum. Burada bir çok arkadaş samimice fikirlerini belirtmiş. Fakat fikirlerini belirtirken inanan veya inanmayanlara karşı yapılan her hakaret veya genelleyici tavırda tepkim sert olacaktır.

Hepinize tekrar saygılarımla

@vebag kopyala yapiştır gibi geldi yazınız bana görüşünüzdür saygı duyarım mutlulugu ibadete bulmuşunuz ne güzel oysa ibadeti bir amac ugruyna yapan okadar cok kişi varki cennet vaddi eger ucunda bir ödül olmasaydı yaparmıydınız ?

Niçin yaşıyoruz? sorusu derin felsefik bir soru zamana , dini inançlara, hayat görüşlerine göre farklılık gösterebilir uzun uzun yazılıp tartışılabilinir.(o yüzden geçiyorum)
Amacımız var mı? olmalı mı? sorusuna cevap ise evet olmalı bunun adı da merak olmalı ve insanoğlunu yaşamını sürdürmesi için en büyük etkenlerden biri olduğunu düşünüyorum.
Örneklendirmek gerekirse; yarın ki maç sonucunu merak edersin, okuduğun kitabın sonunu, ektiğin tohumun nasıl yeşereceğini, bisikletle(foruma bağlıyayım:))gittiğin yolun sonunu aynı zamanda yolda nelerle karşılaşacağını,2016 le tour' u kimin kazanacağını yaptığın işin sonuçlarını merak edersin...
Dolayısıyla merak ettikçe yaşar yaşadıkça merak edersin.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri