Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

nihayet gerçek bisiklete geçiş

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhaba

Artık bisiklet ile alakalı konu açma zaman geldi.
2 yıl önce bisiklet alırken çoğunun düştüğü hataya düşüp az daha mtb alacaktım.Son anda şehir bisikleti aldım
iyi ki de öyle yapmışım.Sadece bir kere toprak yola girdim.Onda da performans on numaraydı.Lastiğim hiç patlamadı.

keşke yol bisikleti alsaydım diyordum ama alacağım kafaya koydum
Gönlümden Scott geçiyor.Ama şuanki bisikletim salcano dan çok memnunum.Hiç bozulmadı.O yüzden Salcano da alabilirim.Carraro da fena değil.2 bin tlye kadar bu iş için bütçe ayırdım.
Kararsız olan herkeze diyorum ki
dağlarda gezmeyecekseniz mtb almayın.şehir de almayın.direk yol bisikleti ile başlayın.içinizde kalmasın

Scudo
ben yolla başladım, mtb yada cyclecross ara sıra düşünüyorum iyi olurdu diye, yollar bozuk jantıma zarar gelmesinden korkuyorum ve kaldırıma zıplamak vs yola zarar verir diye düşünüyorum

Birini överken diğerini gömmeye gerek yok. Dağ bisikleti dağda sürülecek diye bir kanun, kaide de yok. Bende her ikiside mevcut daha doğrusu yol, mtb, şehir ve katlabır bisikletim var. Hepsinden keyif alıyorum ama şehir içinde ağır ağır keyif turu yapacaksam mutlaka mtb ile çıkıyorum. Hem yumuşacık bir sürüş sağlıyor hemde çevreyi doyasıya izleme imkanı veriyor.

En iyi bisiklet sizin bisikletinizdir.
En doğru bisiklet kullanım amacında kullanılan bisiklettir.
Şehirde kullanıyorum
Sportif sürüş ve tur yapıyorum.
Trek Fx kullanıyorum

@Yusuf'san
Sn Yusuf'san, sanıyorum Sn mehmet roy bey yeni bisiklet heyecanı ile bu sınıflandırmayı gerçekleştirmiş.
Bazen heyecanla amacını aşan cümleler kurabiliyoruz. Bu farkındalıkla kendisini sevgiyle selamlıyorum.

Esen kalın.

yol bisikleti dışındaki bisikletler fake'miş öğrenmiş olduk:) artk yollanalım.

Şimdi yolu övmüşsünüz de 11 kiloluk dağ bisikleti de var :D Canavar gibi. Hatta şehir bisikleti var Lapierre Urban shapper 600 dü yanlış hatırlamıyorsam geçen sene 2600 e bırakıyordu adam, çok güzel alet.

2000 e yol bisikleti diyorsanız 0 almayın kesinlikle aşırı pahalılar.
Alacaksanız da sora setli 2016 modeller var, 2017 zor.

Dağ bisikletinin ağırdır, konforludur. Yol bisikleti hafiftir, konforsuzdur. Tercih sizin :)

• Beğen
Tepkiler: ilterirfan
Ben zaten kendime gore dedim
Bana gore yol bisikleti gercek bisiklettir:)
Size gore baskasidir o ayri beni ilgilendirmez
Bu arada bir sure Kron Xc 1000 kullandim
Yol bisikleti candır

@mehmet roy

ha doğruya doğru ,konfor konusunda aynen yol konforludur
nedenmi 198 km boyunca bu gıant tcr 2012 model alü kadro bana çok konforlu geldi, sele mi, hiç ağrıtmadı bile önce bi 200 'e yakın mesafe gördük bu gıant tcr ile .9 kilo orjinali pedalsız 7.5 uçak aliminyum kadro,ha diyecenki ,neden hacı 9 kilo oldu ,,

1- arkaya deore onlu 11-34 ruble takıldı, dizleri koruyacağız
2- zincir değişti,
3- arka aktarıcı değişti uzun bacak geldi,sram x5 aktarıcı
4- teker 25 hacim oldu

Sn @Kudret Kurtcebe uzun ömür ve güvenli sürüş ele alındığında, 9 kiloluk karbon kadro bisikleti mi, yoksa 9 kiloluk alüminyum kadro bisikleti mi tercih/tavsiye edersiniz? Bu soruyu şu nedenle sordum; Çok yakın bir akrabam 2. el karbon yol bisikleti almak istiyor. Ancak taktir edersiniz ki; Tanıdıktan yahut bilindik bir karbon kadrolu bisiklet almadıkça, 2. el karbon bisikletin görünür/görünmez hasarlarını anlamak pek kolay değil. Bu noktada profesyonel bir bakış açısına ihtiyacımız var.

Esen kalın.

@Mesut DOĞRU

mesut bey karbon 2.el alırken arkadaşınızın yanında karbon yol kullanmış birisinin olması gerekir ,ve tabi karbondanda anlaması gerekir ayrıca karbon yol kullanmadım ,bu konuda fikir yürütür isem yanlış olur.
benim 7.5 kilo alü kadro yol almamın nedeni karbon kadar hafif olması idi ,uzun yolda bana konforla döndü.

@Kudret Kurtcebe
Sn Kudret bey bilgi ve ilgi için teşekkür ediyorum. Bu bilgileri akrabam ile paylaşır, bu bilgiler eşliğinde adım atmaya gayret gösteririz.

Esen kalın.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri