Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nutella mı? Sarelle mi yediniz? - Yerli malı sagra'nın hikayesi

Aklıma soner yalçın'ın yazısı gelmişti, yanılmamışım.
Ben her daim sarelleciyim. O yoksa torku alırdım.
Gerçi bıraktım hepsini artık. :D bir oturuşta iki kavanoz fiskobirlik yediğim günler mazide kaldı. :D

• Beğen
Tepkiler: alper 76 ve Groims
Scudo
@clubber zararlı olduğuna dair kesin bilgiler mevcut değil. Kulaktan kulağa yayılmış bilgiler sadece.
(link)

Sermayenin Türk'ü yabancısı olmaz arkadaşlar. Hepsinin tek amacı çok, daha çok, daha daha çok para kazanmaktır. Buna istinaden ha torku yemişsiniz ha nutella ha sagra. Bu ürünler sizden paranızı almak karşılığında hastalık vaadinde bulunan uyuşturuculardır. Aslında para karşılığında faydalı bir şey elde etmek gerekir normalde değil mi :) ?

Lütfen böyle kimyasal ürünler tüketmeyin sağlınıza kasteden Türk yada yabancı ne fark eder?

Açıkçası hiç nutella yemedim. Bizim eve genelde paketlenmiş ürün çok nadir giriyor ki bu tip şeyler çikolata, bisküvi gibi ürünler çok çok nadir. Ama Ankara'da oturduğumuz zamanlarda Aşağı Eğlencenin orada Beğendik mağazası vardı, orada makineden sagranın beyaz veya kakaolu çikolata kreması dolduruluyordu o zamanlar bittikçe oradan doldururduk. 2 yıldırda sarelle,nutella yada farklı markalar adı altında bir şey yemedim. Sagranın yanında son zamanlarda ismini duyuran bence Torku'da var gerçekten güzel ürünleri var. Bir çok ürün yapabilecek ham maddeye sahibiz ama nedense insanlarımız marklaşmış şeylere ilgisi daha fazla zamanında okullarda yerli malı haftası olur herkes evinde bir şeyler getirirdi. Hala oluyor mu bilmiyorum ama en son hatırladığım dönemlerde coca-colasız yerli malı olmaz oldu.

• Beğen
Tepkiler: Aloha ve Groims
Nutellayı en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum. Sarelle'nin çikolatasını bir yıl önce yedim sanırım. Doğal gıdaları daha çok seviyorum. Canım çikolata çekiyorsa gidiyorum, Elit (yerli çikolata üreticisi) ya da Nestle alıyorum.

Bal ve pekmezden şaşmam. :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Çeşmeden sarelle akardı ve fiyatıda şimdiye göre ekonomikti.

Şimdi çikonella, şenerella gibi damağa yapışan, donan markalar var.Tam halk işi ekonomik ve sağlıksız:)
Onların 500gr 5₺ nutella 15₺..

• Beğen
Tepkiler: Volks
Dün markette nutella ve torku yan yana duruyordu, nutella 14 tl torku 11 tl den satılıyordu bir an elim nutellaya gitti sonra kendime kızdım. Hadi araba üretemiyoruz diye gittik gavura parayı verdik opel aldık, çikolata parasını gavura yedirmem dedim torku aldım :D Sarelle ve Torku gibi firmalarımız iyi kötü ülkeye katkıda bulunabiliyor ve bunları yaparken gerçek şeker dediğimiz pancar şekeri kullanılıyor zaten fiyatların yüksek olmasındaki sebeplerden birisi de pancar şekeri kullanılması. Babam Türk Şeker işçisi olduğu için şeker fabrikalarında büyüdüm diyebilirim, şeker fabrikalarının bulundukları çevreye kazandırdıklarını şimdi buraya yazmanın anlamı yok, konu ile alakasız noktalara gider. Şeker fabrikaları ile ilgili tek diyeceğim şudur; son yıllarda Türkiye'de glikoz şurubu işleme kotası %1 ile başlayıp yıldan yıla artarak %15 civarına getirildi, bu rakamları devlet belirliyor ve gün geçtikçe pancar şekeri üreten şeker fabrikalarının üstündeki baskı artıyor yani serbest girişimle oluşan bir piyasa yok bu ortamda.

Markalarımıza, fabrikalarımıza ve en önemlisi sağlığımıza sahip çıkalım arkadaşlar.

Şeker fabrikaları ve şeker pancarı ile ilgili güncel bir programı ekleyeyim izlemek isteyen buyursun.

Cevap veriyorum hiçbiri. Obez yiyeceği bunlar

keçi boynuzu, hurma gibi doğal ürünler yiyin.

Geçenlerde eşim bir tatlı yaptı, lezzeti inanılmazdı.

Ceviz, hurma, kakao, ortasında vişne

Yanında şekersiz filtre kahve

IMG-20161203-WA0001.jpg

@Candan Biberci beşiktaşta yeri vardı, evdekiler her gittiğinde dediğiniz gibi o çeşmelerden, fındık ezmesi ve saralle alırdı. Gerçekten o tadı hiç bir şeyde alamadım.
Birde, gofreti vardı 24 lü satılan, keşke tekrar çıkarsa da Sagra onlardan alabilsek.. Ufakken her şey daha güzeldi :/

Ekşisözlük te buldum. devrim arabaları filminden. İşin özü en son cümlede gizli

(link) filminin belki de en can yakıcı cümlesidir bu. sonunda bu cümlenin sarfedildiği diyalog, etkiyi büsbütün arttırır, fena eder:

--- (link) ---

(link): birşey sorabilir miyim latif bey?
(link): sor bakalım
(link):sizce bu otomobili yaparsak ne olur
(link): hiçbir şey olmaz!
(link): nasıl olmaz? boşuna mı çalışıyoruz?
(link): sen ankara'daki kapatılan tayyare fabrikasını duydun mu?
(link): ankara mı? evet..
(link): o fabrika neden kapatıldı biliyor musun?
(link):hayır..
(link): fabrika (link)'ün emriyle kuruldu. (link)'na kadar 112 tane değişik uçak imal edildi orada.. sonra fabrika kendini geliştirmeye başladı tabi, savaş sırasında da kimse bize uçak, eğitim uçağı vermediği için 185 tane eğitim uçağı yapıldı orada
(link): 185 tane?
(link): evet. bunları yaptık biz.. 1955 yılında, hollandalılar bize 30 tane uçak siparişi verdi; ama dönemin işletmeler bakanı o siparişleri kabul ettrimedi. hollandalılar da uçakları ingilizlere yaptırdı. birkaç yıl sonra da fabrikayı tamamen kapatıp traktör fabrikasına dönüştürdüler.(link)'le orada yetiştik biz... çok acı çektik. çok...
(link): ben, anlayamadım.. neden kapattılar?
(link): "biz kim, uçak yapmak kim"miş
(link): eh yapmışsınız işte... başarmışsınız?!
(link): (link) evlat!

Geçtiğimiz yaz Tadelle'nin dondurmasını görmüştüm ve tatmıştım belki tecrbe edeniniz vardır. Her şey çok iyi hoş yanlız üzerindeki Made in Spain yazısını görünce şok olmuştum. Bunu da mı İspanya'dan ithal ettik de üretemedik diye.

Hepsini tattım, Nutella Türkiye'de üretilmez iken (şuan manisada üretiliyor) ithal gelirken çok güzeldi. İçine ne katıyorlarsa artık... Ama şuan bana göre tadı açısından muadillerinden bir farkı kalmadı. Çokokrem biraz geliştirdi kendini, benim tercihim o bu sıralar

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@mehmetlevent
Gladio iş başında

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Umutlarla çalıştık dershanesiz muğladan izmir Bornova anadolu lisesini kazandık. okulda ingilizce bilmeyen ingilizce öğretmenim bile vardı. derece yaptık izmir fene geçtik fizik bilmeyen dinci (dindar değil) torpille gelmiş kadın hocamız vardı. ben fizik dersini odtü de öğrenebildim layıkıyla.

Madem cezalandıracaktınız haybeye bu kadar sınava neden girdik?

@emrahozkan aynen katılıyorum keçiboynuzu leblebi hurma fıstık fındık gibi ürünler sağlıklı bunları kullanmak daha iyi. Buradaki çoğu kişiye göre gencim ama ben ilk okul 1-2 gibiyken itekleme arabada bir hurdacı vardı verdiğin demir bakır gibi hurdaya karşılık para yerine keçi boynuzu, fındık, fıstık türevi yemiş verirdi. Şimdi insanlar fast food ve reklamlardaki özendirici tatlara kanıyorlar galbia birde yedikçe bağımlılık yaptığına eminim. Şöyle ki bir arkadaşım ve babası günde 3-4 litre kola tüketirlerdi kilolarından dolayı bisikletine hasarlar verince babasının da şekeri çıkınca bıraktı. Her sabah ev yapımı kaymak, bal peynir gibi ürünleri tüketiyorum ne bulursan ot çöp ayıt etmem yerim şükürler olsun ki dengeli besmenin sayesinde şu 3 yıl içerisinde 1-2 kapsül hap dışında hiç bir şey kullanmadım. Profesörler falan çıkıp dünyanın 200 yıl 1000 yıl ömrü kaldı demesine gerek bile yok o kadar vurdum duymazca harcana doğal kaynaklar sayesinde 100 yıl bile çok. Aslında biz bu platformda bisiklet adına buluşmuş olsakta bunun yanında Başta kendi sağlığımızı çevre şartlarını koruyoruz. Neyse konu baya uzadı bu uzun uzn konuşacak adam lazım yüz yüze :)

Pancar şekeri ile yapılmış reçel yiyin. Elbette doğal balı da unutmayın. Bunlardan şaşmayın.

• Beğen
Tepkiler: Unlicensedrider
Geri