- Tepki
- 18.086
- İsim
- MEHMET CEM SAYGI
- Başlangıç
- 1974—75
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bir ülkenin içinden çıkabilecek bir mizah yazarından çok daha fazlasıdır Aziz Nesin. Memleket insanlarının %60'ının a.ptal olduğunu söylediğinde bir doktor kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Nesin'i mahkemeye vermişti. Mahkemede karşı savunmasında; ''evet doğrudur bu ifadeleri kullandım, ama ben %60'lık bir kesime söyledim, %40'lık kesime birşey demedim. Bu beyefendi çoğunluğun içine girdiği fikrine nereden kapılmış acaba?'' der. Hakim de adama sorar: ''gerçekten sizi kastettiğine dair bir kanıtınız var mı?'' haliyle adam olduğu yerde çaresiz, cevap veremeden kalır. Ve beraat eder yazar. Ama asıl finali müthiştir bu işin. Aziz Nesin mahkeme çıkışı gazetecilere şu beyanatta bulunur; '' Memleketimiz insanlarının %60'ının a.ptal olduğu, mahkeme kararıyla onaylanmıştır. ''
Ölümünün 23. yılında saygıyla anıyoruz.
Ayrıca Atatürk : "Ümmet" toplumunu "Millet" yapabilmek için çok devrim yapmıştır.
Milletlerin " Zeki " olması, toplumun kolektif işler yapabilmesine bağlıdır.
Cumhuriyetin ilk yılları yapılanlarla yakın tarihte yapılanlara bakacak olursak - geriye doğru ilerlediğimiz - aşikar...
Ölümünün 23. yılında saygıyla anıyoruz.
Ayrıca Atatürk : "Ümmet" toplumunu "Millet" yapabilmek için çok devrim yapmıştır.
Milletlerin " Zeki " olması, toplumun kolektif işler yapabilmesine bağlıdır.
Cumhuriyetin ilk yılları yapılanlarla yakın tarihte yapılanlara bakacak olursak - geriye doğru ilerlediğimiz - aşikar...