Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

O güzel bisikletler o güzel jantlarıyla gittiler

Bir ülkenin içinden çıkabilecek bir mizah yazarından çok daha fazlasıdır Aziz Nesin. Memleket insanlarının %60'ının a.ptal olduğunu söylediğinde bir doktor kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Nesin'i mahkemeye vermişti. Mahkemede karşı savunmasında; ''evet doğrudur bu ifadeleri kullandım, ama ben %60'lık bir kesime söyledim, %40'lık kesime birşey demedim. Bu beyefendi çoğunluğun içine girdiği fikrine nereden kapılmış acaba?'' der. Hakim de adama sorar: ''gerçekten sizi kastettiğine dair bir kanıtınız var mı?'' haliyle adam olduğu yerde çaresiz, cevap veremeden kalır. Ve beraat eder yazar. Ama asıl finali müthiştir bu işin. Aziz Nesin mahkeme çıkışı gazetecilere şu beyanatta bulunur; '' Memleketimiz insanlarının %60'ının a.ptal olduğu, mahkeme kararıyla onaylanmıştır. ''
Ölümünün 23. yılında saygıyla anıyoruz.
Ayrıca Atatürk : "Ümmet" toplumunu "Millet" yapabilmek için çok devrim yapmıştır.
Milletlerin " Zeki " olması, toplumun kolektif işler yapabilmesine bağlıdır.
Cumhuriyetin ilk yılları yapılanlarla yakın tarihte yapılanlara bakacak olursak - geriye doğru ilerlediğimiz - aşikar...

Scudo
@CaGe Onlarda pahalı hocam. :) Şöyle çift kadrolu bir Bisanım olsa yeter bana. :) Yoksa böyle deore imiş, yok 105 imiş, yok esnemezlik imiş, efendim yok zincirden güç kazanımı imiş böyle hayat geçmez. :)

@KitapSever Al şöyle 92 model bir Bianchi.. Kaplama yap kafana göre, hayatını yaşa :)

ben daha alamadım yeni bir bislet şimdiden sonra nasıl alacam bilmem.
Aziz Efendi mizah yazarından çok daha fazlasıdır. Ben buna itiraz etmiyorum kendince yaptığı tespite de bir şey demiyorum ama dediğim durumda. Hatta Söyleme nedenine katılırım ama insanlar o şartlarda korkuyla verdikleri bir oy üzerine yine de bu sözü hak etmemiştir kanımca. bence korkak demek daha iyi olurdu ki Aziz nesin de 92 diyemediği 60 dediği için korkaklık etmiştir. Yoksa severim kendisini okunmalıdır Aziz efendinin kitapları @cazci kardeşim.

Mustafa Kemal'in vitesi çapraza düşürmüş hiç bir fotoğrafı yoktur.

Fiyatlar uçtu gitti artık eskiden binilmez dediğimiz bisikletlere kaldık allahtan dağ bisikletini yola çevirmedim tam satacaktım yola çevirecektim satmadım satsaydım adam akıllı bişey alamazdım. artık önümüze bakıcaz ama ekonomi batsın çıksın ben bu ülkenini kurucusu ve kurtarıcı olan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ü KİMSENİN AĞZINA SAKIZ OLARAK VERMEM SAYGI DUYMUYORSAN ALICAKSIN VİZENİ BİR DAHA DÖNMEMEK ŞARTIYLA GİDECEKSİN ben sonuna kadar gurur duyuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Altus sun sen altus kal
:(:(

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri