Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

O güzel bisikletler o güzel jantlarıyla gittiler

Sırf şu forum işime yarıyor diye ve yeni hesap açmaya üşendiğim için burada çoğu yazan kişiye içimden çok güzel konuşuyorum. Aziz nesin zamanında çok eksik konuşmuş %70 %80 lerde bu oran.

Scudo
Bu forum dahil heryerde bilinçli şekilde bir muhafazakâr -laik gerginliği cikartilmaya çalışılıyor. Bu tehlikeli durumlara lütfen alet olmayın .bisikletçiler birlestirici fikirlere ve değerlere sahip olmalıdır.
Konuyla ilgili konuşacak olursam Kemalizm ile tayibizim arasında teknik olarak bir fark yoktur.her iki tarafında fanatikleri liderlerini hatasız kabul etmektedirler

Cumhur kardeşim baltayı taşa vurma...Kıyas yaptığın kişileri aynı kefeye koymak bile zeka yoksunluğudur...

@cazci
Yok abi benim kiyasim değil bu, farkındasindır; iktidar seçmeni nin var böyle algisi

Ama Erdoğan gibi Kemalpaşa ninda hatasız olmadığı asikardir

Biz okullarda "Tarih" yerine, neden - sonuç ilişkileri yerine, dönemlerin koşulları ve gelecek inşası yerine, yokluktan var olma savaşının analizi yerine ne öğretiyoruz biliyormuyuz?
Ezberlenmiş kahramanlıklar, " takvimde bugün" retoriği ve resmi ideolojinin " hikmet- i hüda " klişeleri...
Tüm dünyanın - eğrisiyle doğrusuyla - kabul edip methiyeler düzdüğü tarihine bu kadar farklı kutuplardan bakabilen kaç millet vardır ?
Bu kutuplaşma bize ne kazandıracak ? Eğer kendi tarihçilerimize de güvenemiyorsak yabancı akademisyenleri okuyalım, çevirilerine bakalım.
Tarihini doğru anlamayan milletler yokolmaya davetiye çıkarır...

@cazci
Sonuna kadar haklısın abi.İnkılap tarihi denen dersin %80 uydurma olduğunu ben çocukken biliyordum.bu yüzden tam 80 ihtilali sonrası okulda bolca sopa yemisligim vardır. Bizler doğru analizleri yapabilmek için bir kere tarihi doğru bilmek zorundayız.
Tayibistlerde Kemalistler de özeleştiri yapabilmelidirler liderleri hakkında. Ama sanmıyorum

Cumhuriyet kurulduğunda devlette bit Atatürk öncesi tarihi yok sayma geleneği başladı mesela bu en büyük hataydi
Bilge kagan'dan , M. Kemal'e komple bir tarihi önce doğru sekilde ogrenmeliyiz

Neyse uzatmayayım
1000 lira butcem var,
Dura aceli,full karbon bisiklet olarak ne önerirsiniz arkadaşlar?

Şu kadarını söyleyeyim :Atatürk yaşasaydı Kemalist falan olmazdı...
Diğer şahıs için kararı yakın tarih verecektir zaten...
Yani " izm "ler çağı çoktan bitti...
Aklın, özgür düşüncenin, insan haklarının, katılımcı demokrasinin, sivil itaatsizliğin, inovasyonun, sürekli iyileştirme - geliştirmenin bizi daha iyi bir toplum yapacağını düşünmekteyim.
Uygarlığın öyle "tek dişi kalmış canavar " olmadığını, güçlü olmazsak bizi yutacağını da çok iyi bilmeliyiz.
Çok alametler belirdi, gidişatımız hiç iyi değil, bir an önce silkinmek zorundayız...

Hangi Atatürkçü ".ötünün kılıyık", "bir tek onunla yatarsa karımı kıskanmam" gibi laflar söyler acaba? Tapmak derken, iyi araştırılmalı kimin kime taptığı..

"Ben başkomutanım" diyip, milletin arkasına saklanmadı. En önde gitti, savaşa girdi. Padişah kaçtıktan sonra umudunu yitirmiş halkın umudu oldu. Yüreklendirdi, bu milletin boynunu bükmedi.. Yırtık ayakkabı, tutukluk yapan silahlar, üzerlerinden düşen yırtık pırtık üniformalar ve onlara silah, mermi taşıyan kadınlarla ülkeyi kurtardı, ülkeyi...! Babanneniz, anneanneniz fransızın, ingilizin, yunanın piçini taşımasın diye yaptı bunu.. Türk olduğu için yaptı.

Sonrasında;
Anlamadığımız, bize ait olmayan bir dilde eğitim almamızı istemediği için
Arap olmadığımzdan, araplar gibi giyinmemizi istemediği için
Senin kızın erkek arkadaşı ile oturdu diye, ya da araba kullandığında sırtına kırbaç yeme cezası almasını istemediği için
Herkesin fikrini dile getirmesinde özgür olduğunu düşündüğü için
Kadın ve erkek arasındaki farkın cüsse ve fazladan 15-20 cm olmadığını düşündüğü için
Düşman devletlerin "bir ilkeyi ancak dini ile yıkarsınız" gerçeği ile kurulan tarikatlar, şeyhler olduğunu bildiği (örn. Menemen vakası, ingiliz askerleriyle birlikte zafer ve yemek pozları veren şeyhler) için
Köylü milletin efendisidir dediği ve köy enstitülerini açtığı için...
Daha o dönemlerde yurdu demir ağlarla ördüğü için
Geleceği çocuklara, gençlere emanet ettiği için
Sanayileşmenin adımlarını attığı için...
Din ve devlet işlerini birbirinden ayırdığı için..
Cumhuriyet'i kurduğu için mi çekemiyorsunuz Atatürk'ü?

Kemalistlik diye birşey yoktur. Bu dincilerin uydurmasıdır. "Atatürkçü düşünce" vardır. Onun yolundan gitme vardır. Cumhuriyete, devlete, millete, geleceğimize, eğitim öğretimimize sahip çıkmaktır bu.

@KitapSever Kardeşim sen son 2 seçimdir oy kullanmıyorsun diye konuşuyorlar işte böyle.. Madem hakkın var, Madem Atatürk'çüsün.. Gerekirse tatile gitme, kız arkadaşınla geç buluş ama oyunu kullan mutlaka.. 1 oy 1 oydur..
Unutma. 1 çivi bir nalı kurtarır, 1 nal bir atı kurtarır, 1 at bir yiğidi kurtarır, 1 yiğit ülkeyi kurtarır

@CaGe güzel kardeşim daha önce dediğim gibi ben de Atatürk'ü severim ve çok büyük saygı duyarım şimdi hatalı olduğunu düşündüğüm icraatlara rağmen bir çok konuda müthiş fikirler yürütmüş büyük bir insandır Mustafa Kemal Atatürk. Yanlış bildiğiniz şeyler var mesajınızdan anladığım kadarıyla. Mesela Osmanlı zamanında da Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda da eğitim Türkçe idi. Değiştirilen şey alfabeydi dil değil. Türkiye'de insanlar Araplar gibi hiç giyinmedi bizim kendi kıyafetlerimiz vardı hatta biz lale devrinde batılıların giyimine özenirken aynı devirde Pariste Türk kıyafetleri moda olmaya başlamıştı. Köylü milletin efendisidir demiştir o devirde öyleydi çünkü nüfusun %90'ı köylüydü lakin köy enstitüleri fikri İsmet İnönü'ye aittir ki zaten 1940 yılında İsmet İnönü tarafından açılmıştır. Ne yazık ki yurdu demir ağlar ile örememişti ama istediği uygulatmak istediği yol buydu. Türkiye Cumhuriyetine Osmanlıdan miras kalan demir yolu 4112 km idi. Atatürk yönetimindeki Türkiye'de ise 1938 yılına kadar yapılan demir yolu 2815 km oldu. Ne yazık ki Atatürk'ün vefatından sonra bu iş 2004 yılına kadar oldukça sekteye uğradı 1938'den 2004 yılına kadar yalnızca 2500 km kadar ray döşendi.
Atatürk'e ithaf edilen birçok uygulama vardır biraz eğitim sistemimizin kötülüğünden biraz da halkımızın tembelliğinden yanlış bilinirler Tabii bu Atatürk'ü küçültmez ya da sıradan bir insan yapmaz. Atatürk askeri ve siyasi bir dehaydı, güçlü bir mizacı vardı bu ülkeyi güçlü kılmak adına doğru ya da yanlış elinden gelen her şeyi yaptı, Türkiye için yaptı. Herkes saygı duysun ama tabulaştırılmasın. Atatürk'ün doğrularını uygulamamız gerektiği gibi yanlışlarından da dersler almalıyız. Böyle bir hazine her millete nasip olmaz.

@hsynzltn dediklerinizde haklısınız.. Tabi ki ilah değil. Herkesin yanlışı olur.. Kendisi okumayı araştırmayı seven başarılı bir komutandır devlet adamlığından çok. Demek istediğim zaten alfabeydi bu arada. Dil derken farsça, arapça dan bahsetmek istemiştim. İsmet İnönü nün demir yolunu devam ettirdiğini biliyorum. Ama bunların başlangıcı Atatürk'tür. Devrimdir..
Günümüzdeki bu tartışmaların sebebi Atatürk ün silinmek istenmesidir kitaplardan, okullardan, kurum adlarından. Onlara "2 ayyaş", diktatörlüğü karşı olanlara da "capulcu" diyen birinin halen iktidarda oluşudur. Kendilerine oy vermeyenleri "fetöcü" ya da "pkklı" ilan edip, insanları birbirine düşürmek hangi devlet adamının yapacağı iştir?

Bir Türk, neden milleti arasında ayrım yapar? Türk müdür?

Bu ülkede bir şeylerin bozuk düzensiz gittiği kesin.. Üzerine çok konuşulup yazılabilir.. Dolar avro gibi yabancı para birimleri üretmeyen, taşıma su ile dönen ekonomimiz de bir çok defa benzer zıplamalar yaptı.. Birisi çıkıp uğraşıp dura ace veya ultegra dan daha iyi bir grup set yapacak bunu da daha ucuza mal edebilecek.. yada Türkiye olarak biz öz kaynaklarımızla veya hammaddeyi artı değer olan başka birşeye dönüştürüp bundan bir kazanıp elde edip, geliri hakça halka dağıtabildikten sonra bu toplumun bireyleri olarak kazancımızın ufak bir kısmı ile zevkimiz olan bu araç ve gerece daha kolay ulaşabileceğiz.. Ama nasıl olur bilemiyorum.. !??? İpin ucunu nasıl yakalarız..!!??

• Beğen
Tepkiler: hsynzltn
@CaGe
İşte bu cümle çok önemli. Sen de ben de ayrım yapmamalıyız, kimse yapmamalı. Şu anda iktidar olanlar öyle ya da böyle bu milletin seçimidir. Evet hatalı sözler söylemişlerdir hatalı icraatlar yapmışlardır lakin bu hiç bir şeyi doğru yapmadıkları kanaatini doğuramaz. yukarıda bir arkadaş Aziz Nesin eksik söylemiş diyor; Atatürk, Türk Milleti zekidir diyor Aziz efendi aptaldır diyor. Atatürkçü olduğunu söyleyen birkaç kendini bilmez de Atatürkün dediğini değil Aziz efendinin dediğini kabul ediyor bu nasıl tezattır. Madem ki Atatürk bizi birleştirmek istedi neden biz birbirimizi ötekileştiriyoruz?

• Beğen
Tepkiler: CaGe
@CaGe
Hocam gidipte oy kullanabileceğimiz kim var? Milletimizi televizyon kanallarını satın alarak 'anormal' bilgilerle kandırmaya çalışan AKP'mi, malum partiye destek veren CHP'mi, milliyetçiyiz biz diyip suriye'lileri benim ülkeme dolduranları destekleyen MHP'mi yoksa henüz bir icraatını göremediğimiz İYİP'mi?

Yani daha 'vizyonlu' insanlar gelip ülkemizin değişimine katkı vermedikçe bu iş olmaz...

@KitapSever hocam konunun başında ''elin gavuru '' yazmışsınız. burada ne ifade etmek istediniz acaba?

@KitapSever milletvekili seçimi ile cumhurbaşkanlığı seçimi ayrıydı. İlla hepsini aynı partiden olana vermen gerekmez. Hiçbirine oy vermemen yine ülkemizin zararına.

Mesela chpde ve akp de koltuğa yapışana benim kendi mantığım gereği oy verilmez. 10 seçim kaybeden insana zerre güvenim yok fakat, İnce kendi partisinde bile muhalefet olduğu çok konu oldu. Kılıçdaroğlu yüzünden tüm chp yi suçlama bence, h50 günde 107 miting yaptı. Uyku uyumadı. Onu birçok kişi tanımazken 50 günde %30 aldı. Muharrem İnce'nin mitinglerini, haber kanallarındaki yandaş gazetecilere karşı konuşmalarını izleseydin harekete geçerdin. İnce fizik mezunu, Akşener Tarih... Terörist selo bile hukuk mezunu.. :)

Taktik savaşı gereği televizyonlarda, gazetelerde Meral Akşener'e yer verilmedi, Mitinglerinde elektrkilere bile kesildi. İyi partinin icraatını bu yüzden göremedin..

Sadece Tayyip ve İnce'yi bıraktılar..

@srdrmrs
Hocam şimdi oraya yabancı ülkelerin halkları yazsaydım aradaki alım gücü farkını okuyucuya bu kadar belirtemezdim. Ama böyle elin gavuru yazınca okuyucu 'o bölgeyi' daha iyi anlıyor. :D

@CaGe
Hocam muharrem ince dediğinizde hapishanedeki teroristi ziyaret etti bunu unutmamak lazım, ki unutulmayacak.

@KitapSever hoş bir kelime değil bence. benim de dinim farklı oldugu tarafıma bu şekilde söylenen sözler duyuyorum. genelde arkamdam söyleniyor tabi ki.

Cumhurbaşkanı olabilme hakkını devlet seloya verdiyse, İnce'nin de ziyaret etmesi normal.. Her cumhurbaşkanı adayını ziyaret edip hesaplarına 500 tl yardım yaptı. Bu bir mesajdır. Herkese karşı eşit olacağına dair. Teröristlerden nefret etmesine rağmen Hdp ye oy veren insanların ayrım gözetmeyen bir lidere ihtiyacı var. Çünkü bu insanlar hep toplum tarafından hor görülüp dışlanmış insanlar. Elin tetörist ermenisinin bunlara vaadlerle, beyin yıkayarak ülke düşmanı yapmalarına müsade edilmemesi gerek.

En başından dediği birşey var. "80 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, huzur ve barışı getireceğim" diye. Türk, kürt, alevi, sünni ayrımı yok.. Seçilirsem bir heyet kuracağım. Bu heyette her partiden kişiler olacak dedi. Okullarda Ana dil, sokakta kullandığı dil ve yabancı dil olacak dedi. Eğitimde kimin neye ihtiyacı varsa o karşılanacak dedi bu heyet sayesinde.

@srdrmrs
Ben dini olarak söylemedimki hocam, insanlarin kafasında 'yabancı' sözcüğünü vurguladım sadece. Hocam insanların tepkilerinin sebebi 'forumlarda, sağda solda ateistim len, çomarsınız len, bu devirde inançmı kaldı len?, finlandiya len,' tarzı sürekli birşeyleri sorgusuz sualsiz vurgulayanlar yüzünden maalesef. Yoksa hoşgörü, insanlık, güzel ahlak olduktan sonra farketmez milletimiz için. :)

Geri