Hangi Atatürkçü ".ötünün kılıyık", "bir tek onunla yatarsa karımı kıskanmam" gibi laflar söyler acaba? Tapmak derken, iyi araştırılmalı kimin kime taptığı..
"Ben başkomutanım" diyip, milletin arkasına saklanmadı. En önde gitti, savaşa girdi. Padişah kaçtıktan sonra umudunu yitirmiş halkın umudu oldu. Yüreklendirdi, bu milletin boynunu bükmedi.. Yırtık ayakkabı, tutukluk yapan silahlar, üzerlerinden düşen yırtık pırtık üniformalar ve onlara silah, mermi taşıyan kadınlarla ülkeyi kurtardı, ülkeyi...! Babanneniz, anneanneniz fransızın, ingilizin, yunanın piçini taşımasın diye yaptı bunu.. Türk olduğu için yaptı.
Sonrasında;
Anlamadığımız, bize ait olmayan bir dilde eğitim almamızı istemediği için
Arap olmadığımzdan, araplar gibi giyinmemizi istemediği için
Senin kızın erkek arkadaşı ile oturdu diye, ya da araba kullandığında sırtına kırbaç yeme cezası almasını istemediği için
Herkesin fikrini dile getirmesinde özgür olduğunu düşündüğü için
Kadın ve erkek arasındaki farkın cüsse ve fazladan 15-20 cm olmadığını düşündüğü için
Düşman devletlerin "bir ilkeyi ancak dini ile yıkarsınız" gerçeği ile kurulan tarikatlar, şeyhler olduğunu bildiği (örn. Menemen vakası, ingiliz askerleriyle birlikte zafer ve yemek pozları veren şeyhler) için
Köylü milletin efendisidir dediği ve köy enstitülerini açtığı için...
Daha o dönemlerde yurdu demir ağlarla ördüğü için
Geleceği çocuklara, gençlere emanet ettiği için
Sanayileşmenin adımlarını attığı için...
Din ve devlet işlerini birbirinden ayırdığı için..
Cumhuriyet'i kurduğu için mi çekemiyorsunuz Atatürk'ü?
Kemalistlik diye birşey yoktur. Bu dincilerin uydurmasıdır. "Atatürkçü düşünce" vardır. Onun yolundan gitme vardır. Cumhuriyete, devlete, millete, geleceğimize, eğitim öğretimimize sahip çıkmaktır bu.
@KitapSever Kardeşim sen son 2 seçimdir oy kullanmıyorsun diye konuşuyorlar işte böyle.. Madem hakkın var, Madem Atatürk'çüsün.. Gerekirse tatile gitme, kız arkadaşınla geç buluş ama oyunu kullan mutlaka.. 1 oy 1 oydur..
Unutma. 1 çivi bir nalı kurtarır, 1 nal bir atı kurtarır, 1 at bir yiğidi kurtarır, 1 yiğit ülkeyi kurtarır