Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okçuluk sporuna başlamak istiyorum, ilgili arkadaşlar bilgilerimizi paylaşalım...

Scudo
@Hüesyin Maşallah, Yay ve okların durduğu stand harika. Okların arkasındaki Tüyler farklı kuşlardan mı?

@Kerem Groims teşekkür ederim kendimizce uğraşıyoruz,ayrı kuş değildir renkliler hazır ve genelde hindi tüyü kullanılıyor,bazende hindiden yada kazdan kestiğimiz kanatlardan kendimize farklı şekiller kesiyorum.

ateşli silahlara ilgisi olan varsa yardımcı olurum bilgi amaçlı
trap atışları
av vb

@mehmet roy merak var da para yok :D Babam eskiden avcılık yapıyodu evde sarsılmaz superpoze var ama tek göz attığı için öğretmesini istemedim. Öğrencilik bitsin, bi Rizzini alıp işi bilen birinden öğrenicem

Son zamanlarda okculuga merakliyim bende

Makarilar ve Geleneksel olanlar var.Hangisi daha kolay ogrenilir?
Hangisi daha sert atar?
Ortalama ogrenme suresi nedir?

Guclu kuvvetliyimdir.Vucut gelistirme boks ,
Kick boks gures gibi sporlarla donem donem ugrastim antrenman yaptim
Hala da fitness calisirim

@mehmet roy

Hocam avcılık var okçuluk var kick boks var güreş var. Ben bir spor dalı daha biliyorum gerçi bura pek yeri değil ama bisiklet denilen bir spor dalı var istersen onu da bir incele.

@mehmet roy yıllar evvel açılmış konu başlığına bakma, onlarca kişinin paylaşımına bakma sağa bakma sola bakma elleme dokunma kurcalama karıştırma bu çöplükte ötme bineceksen bin bisiklete binmiceksen yat aşşaa o kadar nokta

O zaman tek bir yol var

Konu dısı bolumunun kapatilmasi.Madem bu forumda bisiklet harici herhangi bir sey konusmak yasak

@Yusuf'san
30 eyluk 2016 da yazilmis en son yazi

Ikincisi burasi konu disi bolumu.Bisiklet harici konular burada

Ucuncusu Sana mi danisacagim ne yazmam nereye bakmam gerektigini haddini bil

@mehmet roy dur heyecanlanma hemen az sakin ol senin tarafınayım ben aman haa :)

47.mesajda yazılanlar için ironi olsun diye yazdım idi.

Kızım sana söylüyom gelinim sen anla babında..

@mehmetsunu Öyle demeyin. Farklı ilgi alanları olan bisikletseverlerin birbirlerini bulmaları için hiç de kötü bir yöntem değil bu başlıklar. Mesala biz yukarıda @Çetin ŞAHİNÖZ ve @gokhankoc ile yazışmışız. Çocuklarımız aynı okçuluk kulübünde spor yapıyor, ki benim kızım aynı zamanda bisikletçidir. Birkaç hafta içinde kızımın antrenman saatleri değiştiğinde belki de 2 Bisiklet Forum üyesi ile tanışma fırsatımız olacak, hala devam ediyorlarsa tabii :)

Bende alanya da izcilik kulübünden bir arkadaşım ve liderimle yapıyoruz ama antrenmanları seyrek yapınca sanki her seferinde İlK kez baslayormus gibi oluyor şuan şehir dısındayım dönünce 400 TL bütçeyle bir yay alacağım düzenli olarak ders almıyoruz ama ayda bir falan bir hocayla antrenman şart

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
Ben de yeni başladım bu spora. Çok keyifli gerçekten. Elinizin altında çok sert, tehlikeli ve öldürücü bir silah var ve tek kullandığınız şey kas gücü. Müthiş bir his. Bu sporun eğitimi genel anlamda çok masraflı değil. Eğitime gittiğim yerde 10 yaşında genç bir arkadaşın yanında 60 yaşında adam da ok atıyor. Hobi amaçlı olarak giderseniz başlarda alacağınız kısa bir eğitim sonrası geri kalan günlerde atış çalışması yapılıyor. Kafa dağıtmak için bire bir.

Önceki yorumları okumadım ama sanırım bisiklet dışı konu tartışması olmuş..
Tepki çekmemek adına eğitime BİSİKLETİMLE gidiyorum. BİSİKLETİMLE dönüyorum. İlerde bakarsınız şov amaçlı olarak BİSİKLET üstünde ok atarım hani eskiden at üstünde popülermiş ya :) Sonuçta burası BİSİKLET forum. BİSİKLET dışı konuşmayın lütfen :)

@mehmet roy
Hocam kolay öğrenmekten ziyade ne yapmak istediğinizle alakalı bisiklet gibi düşününün. Ben olimpik yay kullandım bi dönem çok sıkıldım nişangâh var ayarı var denk getirip bırakıyoz hatta bırakmak için bile aparat var. Sonra geleneksek yay aldım hem seri atış yapabiliyosunuz hem de çok daha estetik vs. Seçim size kalmış.
Normalde herhangi bi sakatlanmaya karşı 20 25 libreden başlatılır. Çünkü yay çekerken kullandığımız kaslar normal hayatta ve sporlarda nadiren kullandığımız kaslar. Sakatlıklara açık. Alacağınız yay tipine de bağlı. Geleneksel yayı 45 librede çekersiniz ama baş parmağınız engel olur.
En iyisi iyi bi hoca bulup danışmak:harika:

@Cem cm

Makarali yaylar fiyatlari baslangic icin yuksek
Ölü yatirim olma ihtimali yuksek

Bunun disinda Osmanli Yaylari ilgimi cekiyor
Turkiyede yapan bazi ustalar var
Ama tabi izleyerek ne kadar olur bilmiyorum hocasiz

@mehmet roy Eğitim almanızda fayda var. Olayı enstruman gibi düşünün. Yanlış başlar ve alışırsanız kendinizi ilerde zor düzeltirseniz. Tekniği öğrenin gerisi her şeyde olduğu gibi çalışmaktan geçiyor. Yay için de başlangıç amaçlı düşük seviyeli geleneksel bir model alın. Çok aşina değilim bu piyasaya ancak tahmini 250-300tl arası bir model olacaktır. Zamana ve ilginize göre ilerde çok daha iyilerini alacaksınızdır zaten.

Organik yay almanıza gerek yok ilk planda, profesyoneller için gerkeli onlar. Kullanim ömürleri saklanması bakılması çok daha problemli. Sipariş verir yıllarca beklersiniz. Grozer marka geleneksel yay üretimi yapıyo uygun fiyata. Ben aldığımda 750 liraydı. 45 libre. Ayrica yaylarin kullanim ömrü var kırılıp aşınıp "kepaze" olarak ayrılıyolar. Yatırım için düşünürken bunu da göz ardı etmeyin derim

Şunu da ekleyelim, eğer spor olarak düşünüyosak hem sağ hem sol çalışmak şart. Geleneksel yaylar bu konuda da avantajlı iki şekilde de kullanılabiliyo.

Makarali yaylae gerdikten sonra kilitleniyormus galiba boylelikle nişan alma suresi kolay ve uzun olabilirmiyor ayrica daha sert atiyormus

Olimpik yaylar ile gelenksel yaylar daha zor herhalde ve benzer?

go@Cem cm Selam, yaylarda libre aralığı oluyor mu? Örneğin 40-55 libre arası gibi tabirler var mı yoksa yay belli libreler için mi üretilir. Bir de ben solağım ancak baskın gözüm sağ. Bu durumda çaprazlama oluyor. Hoca baskın göze göre tut yayı diyor ancak solak olduğum için tüm hissiyatım solak gibi tutmakta. Bu konuda bilginiz var mı? Selamlar..

Geri