Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Scudo
Ramazan Kurtoğlu-Evanjelizm
 
Bozkurtların Ölümü (Kürşad İhtilali)
H. Nihâl Atsız

image.jpg

Ruh Adam
H. Nihâl Atsız

image.jpg

Kök Tengri'nin Çocukları
(Avrasya Bozkırlarında Ön Türk Dönemi)

Ahmet Taşağıl

image.jpg
 
buraya bırakıyorum...

IMG_1577.JPG IMG_1576.JPG
 
  • Beğen
Tepkiler: bitinya_s
(link)
1 – Mustafa Kemal – Yılmaz Özdil
2 – Sakindi Oranın Şafakları – Boris Lvoviç Vasilyev
3 – Yalnız, Hatta Yapayalnız – Özlem Esmergül
4 – Göl İnsanları – Kemal Tahir
5 – Hırsızlar Sokağı – Mathias Enard
6 - Açlık – Knut Hamsun

Aralık ayına Yılmaz Özdil’in, “Mustafa Kemal” adlı saheseriyle başladım. Normalde yarım günde okunabilecek kadar yalın ve sürükleyici hazırlanmış bu eseri satır aralarında duygulanıp gözlerimin dolmasını engelleyemediğim için ancak üç günde bitirebildim. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Boris Lvoviç Vasilyev’in “Sakindi Oranın Şafakları” bir tavsiye üzerine okuduğum kısa ama çarpıcı bir eser. Beş kadın ve bir erkek direnişçiden oluşan küçük bir müfrezenin Nazilere karşı verdiği destansı bir mücadelenin öyküsü. Kitabı bulabilirseniz okumanızı öneririm.
Özlem Esmergül’ün, Sait Faik’in yaşamından esinlenerek kurguladığı, “Yalnız, hatta yapayalnız” adlı roman, yazarın yaşadığı yıllardaki İstanbul’u, o dönemin Türkiyesini, adını bildiğimiz bir çok yazar, şair ve sanatçının eşliğinde anlatıyor. Ben çok beğenerek okudum. Öyle ki bazı bölümleri başa dönerek tekrar tekrar okudum.
Kemal Tahir’in dört uzun öyküsüne dört kısa öyküsü eklenerek yayınlanmış “Göl İnsanları” adlı kitapta özellikle iki öykü var ki günlerce üzerinde düşünmemi gerektirdi. Köy ve kasaba yaşamını en iyi anlatan yazarlarımızın başında geliyor. Bu nedenle Kemal Tahir okunmalı, okutulmalı.
D&R’daki indirim köşesinden aldığım Hırsızlar Sokağı beklediğimden daha iyi bir roman çıktı. Zaten 9.90 TL bir paket sigara parası. Alın okuyun…
Artık klasikler arasında sayılan Knut Hamsun’un “Açlık” adlı anı-romanını ortaöğretimden itibaren zorunlu okunacak kitaplar arasına almak lazım. Yıllar sonra ikinci kez okuduğumda da aynı merakla sayfalarını çevirdim. Mutlaka okunmalı.
Koskoca 2018 yılı göz açıp kapayıncaya kadar geçip gitti. Hedeflediğim 80 kitabın üzerine üç kitap daha ekleyerek toplamda 83, ortalama ayda 7 kitap okuyarak yılı bitirdim. Geçip giden her yıl, ay, gün, dakika; ömrümüzden gidiyor. Bu rüzgar gibi geçen yaşamı verimli kılmak için önerim kitap okumanız, bisiklete binmeniz ve bol bol yürüyüş yapmanızdır. Hayata bakışınızın nasıl değiştiğini görüp sevineceksiniz.
Herkese sağlıklı ve huzurlu yeni bir yıl diliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@Cevat_MD
Güzel bir okuma listesi ve inceleme olmuş. Teşekkür ederiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
Tanrı'nın Tarihi -Karen Armstrong
Yazar çok bilgili..Kitapta şovunu yapmış..Platon'dan Sühreverdi'ye bir çok ismin tanrıya bakışından bahsetmiş..Semavi dinlerin tanrıya bakış açısını güzel özetlemiş ama ben pek beğenmedim kitabı..Konuya,yani semavi dinlerin ortak veya ayrı tanrılarına odaklanmak yerine,hemen her şeyden bahsederek,asıl meseleyi es geçmiş..Yahve'nin veya İsa'nın ne olduğunu net bir şekilde ortaya koyamamış..Çokta uzatmış,hatta son bölümünde bıraktım artık kitabı..Meraklıysanız okumanızı öneririm ama çokta abartılacak bir kitap değil..
Keşke Hiç Olmasaydık,Var Olmanın Kötülüğü-David Benatar
İnsanların üremesine,çocuk yapmasına karşıyım..Benim gibi bir Anadolu çocuğunun kafasından geçenleri,Abd'deki bir felsefe profesörünün yıllar önce yazıya dökmesi çok ilginç..Yazar vegan,aynı zamanda inançsız birisi..Sıradan bir insan olduğunuzu düşünüyorsanız,kitap alnınıza gelen bir yumruk etkisi yapabilir..Okuyun..!
15 Temmuz Sırları-Hakan Aygün
Yazar muhalif birisi..Muhalif olmayanların hoşuna gitmeyecek bir kitap..Yazarın konuya yaklaşımını beğendim..Mizah kullanarak anlatımı çok hoş..Güldüren,düşündüren,zaman zaman hüzünlendiren harika bir kitap..Daha bitirmedim,okuyorum..Herkese de okumasını tavsiye ederim..
 
METAL HAYATLAR yazar Berna Durmaz. Çok beğendim.
 
Hannah Arendt'in Sorumluluk ve Yargı kitabını bitirdim bu aralar. Okuması biraz zorladı açıkçası. Ahlak felsefesini çok güzel bir şekilde ele alıyor kendisi. Zorlayarak bitirmeme rağmen bana çok şey kattı bu kitap. 264 sayfalık küçük bir kitap. Nazi Almanya'sına merakı olan kişilerin okumasını tavsiye ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Şeref Tuzcu
Sadece bir kitap yazacağım, buraya özel. Robert M. Pirsig - ZEN VE MOTOSIKLET BAKIM SANATI kitap motosiklet motoruyla ilgili teknik bir kitap değil. Felsefe kitabı, her şeyi oluşturanın, tözün, zenin, niteliğin kitabı. Bunları da bize motosikletle anlatmaya başlıyor bir turda anlatıyor. Hem felsefe hem de bisiklet severlerin, kendi bisikletini kendisi tamir edenlerin çok seveceği bir kitap olduğunu düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Şeref Tuzcu
Ülkemizin Kurtuluş Savaşı öncesinde nasıl olduğunu ve savaşı, dönemi yaşayan bir askerin ağzından dinlemek isterseniz bu kitabı kesinlikle okumalısınız.
Kurtuluş Savaşının hangi şartlar altında yapıldığını çok iyi anlatan bu eser, şu ana kadar gördüğüm tüm tarih derslerinden daha etkiliydi.
192154
 
@bitinya_s
Bu kitap listemin en üstünde şu an, bir sonraki siparişte alacağım. Eğer okumadıysanız Tek Adam üçlemesini tavsiye ederim.
Sevgililerle.
 
  • Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Tanrı neden fıkır degıstırdı aytunc Altındal
Kutsal Kıtabın yorumu Isaac Newton Aytunc Altındal
 
  • Beğen
Tepkiler: Hsynozky
Genç Bir Doktorun Anıları, Mihail Bulgakov
 
Artık geceyi geçirmek için kamp kurmuyoruz, dünyaya yerleşip cenneti unutmuşuz. Thoreau

IMG_7243.JPG


IMG_7245.JPG
 
  • Beğen
Tepkiler: efaruk
"Yolculuk sanatı oyuna dayalı bir etiği teşvik eder; varoluşu, denetim amacıyla mekansal ve zamansal olarak bölmeye karşı savaş ilanıdır."


IMG_7264.JPG

IMG_7266.JPGIMG_7267.JPG
 
Geri