Ne demek ayrıca Psikoloji olarak PSY-Q kitabı çok eğlenceli bir kitap 1 günde bitirmiştim alıp kendi psikolojinizi ve çevrenizi inceleyebilirsiniz
Evrim olarak : Kör saatçi kitabını tavsiye ederim yeni başlayanlar bugünlük benden bu kadar
Nice ağladığında, 1984, cesur yeni dünya, saramago nun bütün kitaplarına hastayım. Cennetin dibi, cehenneme övgü, Latin Amerika nın kesik damarları...bunları şimdilik tavsiye ederim.
Ben Soner Yalçın dan öğrendikten sonra Euardo Galiano'nun "gölgede ve güneşte futbol kitabını aldım. Gerçekten güzel bir anlatım, güzel ve sade bir dil bayıldım Dostoyevski den sonra çok tatlı geldi bu yazar bana. Futbol futbolcu, dönen dolaplar insanların yarış atı gibi çalıştırılıp sonra bir löşeye atılması sendikalaşmaya taraf olduuğu için karteller tarafından köşeye atılan ve tu kaka! denilen MARADONA, kartellerin sevimlisi PELE anlatılıyor. Bilmediğimiz bir dünyayı resmediyor.
alper bey ,yıllarca en fazla ilgimi gök bilimi çekmiştir,astronomi ile ilgili bilimsel kitaplar ile çok daha fazla ilgilendim,hubble teleskobun çektiği resimler bana nasıl bir kainatta yaşadığımı gözlerim önüne serdi,düşünmeye devam ettim,nedir bu kainatın sırrı? nasıl var oldu ? insan nasıl var oldu? açıkça bilimsel izah arıyorum .bilim tek ışıktır,bilim araştırır ve bulur,hubble teleskobu 300 yıl önce yoktu ,insanlar bi haberdi kainattan,şu bi gerçekki ,uzaya açıldıkça bizi muazzam gerçekler bekliyor ,yeterki ulaşalım ,marsa uydular gönderildi,yalnız gideceğimiz yerlerede kavgalarımızı götürmeyelim,insanoğlu 5000 yıllık tarihi boyunca birbirini astı kesti,halada aynı terane devam ediyor,yüksek beşer varlık olmak için daha milyon ekmek yemek gerekiyor.
@Kudret Kurtcebe
Katılıyorum, benzer konularda bazı belgeseller izledim. Nationalda sağolsunlar inanılmaz görsellerle süslenmiş müthiş şeyler sunuyorlar. İnsan şaşırıp kalıyor uzay-evren-zaman içindeki yerini görünce
Çok merak ediyorum ve alışveriş listemde var...ancak en güzel kullanılmış almak. Ap ayrı bir güzelliği oluyor kullanılmış kitabın. Havalar güzelleşse de 1-2 sahaf gezsek
Ancak yağmurlu havalarda da sıcak kahve ve kitap en güzeli
http://1000kitap.com/resimler/kitaplar/3337_Turkiyede_Geri_Kalmisligin_Tarihi-Ismail_Cem439.jpgGeçen sene, araştırmam sırasında elden geçridiğin, bir çok kişiye sıkıcı gelebilecek ama çok çok ilginç olay ve anekdotlarla dolu güzel bir kitap. İsmail Cem'i TRT nin müthiş müdürüyken bilirdik çocukluğumuzun karaşimşek dallas gibi dizilerini yayına koyan adamdı. ancak ciddi bir entellektüel ve önemli biri olduğunu bu Çok değerli bir çalışma ile anlamış oldum.