Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okula bisikletle gidenler

Ben gitmek isterim açıkçası ama çalınır diye korkuyorum :(

Bunun dışında çok sorun yok,arka sokaklardan gitme imkanım var.Dolmuştan bezdim.Dolduruyorlar onca insanı,birde milletin parasını uzatıyorum falan...Geçen bir kadın -30 yaşlarında- kendisine yer verilmedi diye çıngar çkardı.Gençler çok saygısızmış.Onca şehit bunun için mi ölmüşmüş.Bu halimize çok üzülüyormuş.Ne olacakmış bu ülkenin hali...Sanki 80 yaşında kadına yer vermedik.Laflara bak.

Kurtuluş anlayacağınız bu benim için :)

Scudo
Dershaneye gidiyorum daha çok ben =D Dershane otoparkına park ediyorum güzel oluyor =D Kaskı yanıma alıyorum şuana kadar garipseyeni görmedim :rolleyes:

(link)[/URL]

@YigitOzturk hocam suan 11.sınıf öğrencisiyim yeri gelmişken söyliyeyim umuttepede diş hekimliği okumak istiyorum ancak ben anadolu lisesi için söylemiştim 18 km diye :d

Sabahın köründe insanlar toplu taşımaya doluşup okula işe gidiyor. O saatte trafik de mağlum. Bence en iyisi bisikletle okula gitmek. Okul 3-4 km uzakta ama biraz bayırı var. Buna rağmen toplu taşımaya göre zamandan da tasarruf ediyorum hem de zevkli oluyor. Hafta içi de kısa da olsa bisiklet sürüp hamlamıyoruz böylece :)

@YigitOzturk Ankarada nasıl her yerde kullanıyorsunuz? Ben çalınır diye hiç bir yere bırakmıyorum sadece kendim turlarda kullanıyorum. Bende öyle kullanmak isterim de çalınsa içime oturur . Bir yere bıraksam başına iş geldi mi diye düşünmekten duramam :)

Bisikletin çalınmasından endişe ediyorsanız en ucuzundan bir market bisikleti okula giderken vs. Işlerde kullanılabilir. Çalınırsa kayıp sağlam bir bisiklet parası değil, kısa sürede yenilenebilecek bir birikim olur. Misal rockrider 540'ınız çalındığında kaybınız 1200 lirayken ucuz bir bisiklette en fazla 350 lira olur.

• Beğen
Tepkiler: ozelemre1963
Üç senedir havalar ısınınca okula bisikletle gidip geliyorum. Bu da son senem. Okulum çok uzak değil (7-8 km) ama yolda çok fazla yokuşa tırmanmak zorundayım. Okula giderken neredeyse pedal bile çevirmiyorum ama eve dönüş tam bir eziyet. Resmen dağa çıkıyorum bisikletle.

Bu yokuşları daha çekilir hale getirmenin bir yolu var mıdır? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

@HarunGMS 7-8 km çok uzun mesafe değil. Galiba zaten az sürüyorsunuz. Bu durumda sürüş artırmadan kondisyon artırmanız mümkün değil. Yine de dönüş yolundaki tırmanışları kolaylaştırmanın bir kaç yolu var. Öncelikle ısınmadan hiç bir tırmanışı yapmayın. Bu kural tüm herkes için, tüm tırmanışlar için geçerlidir. Amörtisörsüz bisiklet tercih edin. Alabileceğiniz en iyi lastiği alın.

• Beğen
Tepkiler: HarunGMS
Sabah 7:10 da çıkıp 7:36 da 8 km'lik okul yokuşunu çıkıyorum.Ve gerçekten sabah alınan o oksijen çok işe yarıyor.Terleme ve kokma konusuna gelirsek okulda üstümü yedek kıyafetlerimle değiştiriyorum ve çantama koyuyorum.Gerçekten yapmak isteyenler varsa hiç beklemeden yapsınlar.Herkese tavsiye edilir.Kilitleme de güvenlik kameralarının gördüğü yerlere koyarsanız sorun olmaz diye düşünüyorum.Ve toplu taşımayla aynı sürede yokuşu tırmanıyorum.İnerken toplu taşımadan daha hızlı eve varıyorum.Alıştıktan sonra gerçekten kolay geliyor.

Merhaba Arkadaşlar:

Bu coronavirüsü çıktığından beri işe bisikletle gitme başlığı yeniden popüler oldu yolların boşalmasının bisiklet sürmeyi kolaylaştırmasından ve salgın döneminde toplu taşıma araçlarına güven olmamasından sebep. (virüs salgını olmayan dönemlerde de böyle devam edilmesini dilerim). Ben de okula bisikletle gidenler başlığı açmaya karar verdim ama salgın nedeniyle okullar kapalı, gidecek okul yok o yüzden başlık okula bisikletle gidemeyenler oldu. Bu konu altında evden okulunuza olan rotayı, okula bisikletle gitmiş olduğunuz dönemlerde neler yaptığınızı, nereye parkettiğinizi paylaşabilirsiniz veya aileniz izin vermiyorduysa burada sitem edebilirsiniz. Benim evden okula gidişim 16 km idi. Merdivenköy'deki evden çıkıp sahiyolunda Göztepe-Küçükyalı arası gidip orada Küçükyalı köprüsüne çıkıp Büyükbakkalköy yolundan devam ederek okuluma gitmem 1 saat 15 dakika sürerdi. Özellikle Büyükbakkalköy yolu giderken yokuşlu olduğundan iyi bacak kası yaptırırdı yer yer en küçük vitese (1-1) düşerek tek haneli hızlarda giderdim. Bir de okulum olan Maltepe Üniversitesi'ne giden üstünde peyzajcılar falan olan sokakta sabah saatlerinde saldırma eğilimi olan 3 tane köpek pusu kurabildiğinden elektroşok cihazı taşırdım çıtırtı sesini duyunca ve kıvılcımı görünce kenara sinerlerdi ben de yanlarından geçerdim. Dönüşte de yokuş aşağı yer yer 65 km/h civarı hızları görürdüm. Sahilde keyif yapa yapa eve dönerdim.

Başlık sayesinde foruma ilk mesajımı atıyorum. Kastamonuda yaşıyorum. Iki dağ arasına (vadiye) kurulmuş bir sehir. Genelde rüzgarlı ve bisikleti yavaşlatan havasıyla zorluklar çıkarır. Okula gidiş dönüş toplamda 9 km bir yol var. Hafta ici günlük 10km hafta sonu 25 er km yol yaparım. 4 senedir falan (kışlar hariç) rota bu şekilde devam. Ailede bisiklete karışma hava soğudukça çoğalıyor. Hasta olursun binme, yoruluyosun vs vs. Bu aralar okul da yok bisiklete de binemiyorum. Boş vakitte forumda gezindim su anda elimde bianchi discovery sehir bisikleti var 4 senedir kullanıyorum 0 almıştım. Gorüntüsü +50 yaş bisikleti ama sürmesi baya rahat. Nasıp olursa giris seviye bir yol bisikleti almayı düşünüyorum.
Saygılar..
20200314_155840.jpg20200314_174431.jpg

Son düzenleme:
Konuyu hortlatıyorum.

Yaklaşık 2 yıl önce okula bisiklet ile gidip geliyordum. Yol maks 20dk sürüyordu ve giderken hep çoğunlukla yokuş aşağı olduğundan çok az yoruluyordum. Buna rağmen okulda derslere girdiğimde aşırı derece uykum geliyordu. Temiz hava alınca biraz uykum açılsa da bu sadece derse girene kadar sürüyordu. Bu uyku kapalı alanda olduğumda oluyor sadece.

Bu yıl üniversiteye başlayacağım ve bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum. Tekrar bu sorunu yaşamak istemiyorum. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözüm bulabilirim?

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Konuyu hortlatıyorum.

Yaklaşık 2 yıl önce okula bisiklet ile gidip geliyordum. Yol maks 20dk sürüyordu ve giderken hep çoğunlukla yokuş aşağı olduğundan çok az yoruluyordum. Buna rağmen okulda derslere girdiğimde aşırı derece uykum geliyordu. Temiz hava alınca biraz uykum açılsa da bu sadece derse girene kadar sürüyordu. Bu uyku kapalı alanda olduğumda oluyor sadece.

Bu yıl üniversiteye başlayacağım ve bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum. Tekrar bu sorunu yaşamak istemiyorum. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözüm bulabilirim?

Kan değerlerine baktırsana. Özellikle b12 ve d vitamini.

Yarın sağlık ocağından baktırayım 👍

Ortaokulda bisikletle gidiyordum, şimdi demeye bile korkuyorum. Sınav temposunda başına iş arama derler. :komik:

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Konuyu hortlatıyorum.

Yokuş yukarı olunca uyku falan kalmıyor ben 5 km full yokuş çıkıyordum kampüs zirvedeydi, civarda yaşayan yol bisikletlilerin antrenman niyetine çıktığı bir yokuştu hatta arada yol bisikletli sporcularla selamlaşıyordum. Şimdi mezun oldum ama oradan

@Eray BAYĞAR beslenmeyle ilgili olabilir, tam olarak ne yemen gerektiğini söyleyemem ama sabah sabah vücuttaki enerji kırıntılarını 20dk bisiklet üstünde yiyip bitirirsen sonra göz kapaklarını açık tutmak için gereken enerjiyi bulamayabilirsin doğal olarak. İyi uyku + dengeli beslenme şart eğer işe, okula bisiklete binerek gidip geleceksen..

bu başlığı okuyunca 30 yıl öncesine gittim.

90 ların ilk yarısında Konya da trafik bu kadar kalabalık değilken
lacivert ceket ve gri pantolonla (altında spor ayakkabı :) )
merkezdeki İmam hatip lisesinin öğrencilerinin ciddi bir kısmı bisikletle gelirdi.
Öyle ki tüm yıl bisikletle gelenler olurdu.
Bisiklet park yeri problemi yaşardık.

Kredili sistem olması sebebiyle ders boşluklarında şehir merkezini (Zafer Alaeddin) gezerdik. bazen boş ders fazlaysa Merama kadar gidiverirdik.
biz çok güzel zamanlar görmüşüz
darısı sizin başınıza

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Konuyu hortlatıyorum.

Bende de tam tersi toplu taşıma ile gidince uykulu, bisiklet ile gidince dinç hissediyordum.

Ben de üniversiteye bisiklet ile gitsem mi diye düşünüyorum ama 35km civarı gidiş ve tekrar 35 km dönüşü var. Gölbaşında benim üniversite, ben etimesguttayım. Her gün bisikletle yapamam ama haftada belki bi kaç gün olur.

Geri