Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

Scudo
yorumlara bakıp ben de n11'de uysal'dan eastpower 900 sipariş ettim, bakalım iyidir inşallah. %100 iken 2.5 saat olayı doğru ise şimdiden memnunum diyebilirim. kullanınca deneyimimi paylaşmak için tekrar yorumlarım. bir de arka far almayı düşünüyorum, bunun gibi arka aydınlatma tartışmalarının döndüğü benzer bir başlık varsa link atar mısınız, ben baktım da bulamadım.

Son düzenleme:
Hocam bataryası kaçlık bu aletin ?
3600 falan filan yazıyor. Çok anlamıyorum . Kullanıyorum. Ürün bilgilerinde çıkar herhalde. Tesadüfen aldım memnunum. Mesajını yeni farkettim kusura kalma.
2×2200 mah diyor. Ne demek onuda bilmiyorum 44 yaşındayım mart ayının sonunda aldım akıllı telefonu. :koptum:

Ben de kabaca Havana 1000 tecrübemi yazayım, almayı düşünenlere fikir olsun.

Forumda çokça bahsi geçen Eastpower 900 ürününü kullanmadım ama Decathlon'dan aldığım FL-920 vardı onunla karşılaştırabilirim. Işık gücü 200 lümen olarak veriliyordu FL-920'de. Herhangi bir profesyonel ölçüm cihazı kullanmadım ama elf gözlerimin seçebildiği kadar Havana'nın ışığı ondan bir tık daha iyi. En iyi ihtimalle %50 kuvvetlidir. Yani araba farı gibi aydınlatsın diyenlere uygun bir ürün değil. En güçlü ayardan bahsediyorum, düşük ışık ayarının aydınlatma için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Yanıp sönen modda da yüksek ayarda ışık veriyor, bence iyi. Özellikle ayarlamadım ama tam hava kararırken çıkmış oldum, şans eseri ışığın gücünü de aşama aşama daha iyi test ettim. Hafif aydınlıkta kötü zeminde sürüyorsanız, yoldaki bozuklukları çukurları vs. göstersin diyorsanız başka bir ürün tercih edin. Ama zifiri karanlıkta önümde 3-4 metreye kadar yeterli aydınlatma sağlasın diyorsanız bu ürün uygun. Belki biraz karışık oldu ama 1-2 kere okuyun kafanızda canlanır anlatmaya çalıştığım senaryolar :)

Bağlantı aparatı bisiklete güzel sabitliyor ancak feneri bağlantı aparatına bağladığımız kızaklı düzen bozuk yolda yeterli olmayabilir. Nitekim Kemerburgaz Kent Ormanı'nın arnavut kaldırımlı yoluna girince sarsıntıya dayanamadı ve fener düştü. İyi tarafı şoka dayanıklılığını test etmiş olduk ve başarıyla geçti Havana. Üzerinde kozmetik deformasyon oldu ama sıkıntısız çalışıyor. 3 otuz paraya aldığım ve pek güven vermeyen şok cihazı/fener bağlantı aparatım bile daha iyi iş çıkardı, o düşmedi, oradan biraz puan kırılabilir.

Ürün benim beklentimi karşıladı, işimi gördü. Performans/fiyat oranı 4/5 diyebilim.

merbahalar. bu ön farlar hep gidona takiliyor. onun yerine ön tekerin hemen ustundeki ön reflektorun oldugu yere takilabilir mi acaba. boyle kullanan var mi. tesekkurler

Niterider 350 lümen den sonra (bir bisiklet hırsızlıgı vakasında sazlıklara saklanan hırsızı bulabilmeleri için jandarma erine vermistim ama geri dönüşü olmadı. Olsun bisiklet hırsızı yakalandı ya) bir moon meteor 600 lümen siparişi geçtim. Aradaki lümen analizini gelince yaparım. Şu anda piyasada gördüğüm en F/P ürün gibi. 228 tl ye aldım. Şayet lümenide gerçekse on numara beş yıldız.

@mehmetsunu abi hem şarj olup hem aydınlatma yapabiliyor mu merak ettim. Kullandıktan sonra bilgi verirsin. East power 900 iyi ama şarj esnasında yanmıyor tek kötü tarafı bu. Hayırlı uğurlu olsun bakalım.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Moon Meteor-X Auto Pro kullanıyorum 2 aydır. Son bir kaç sürüştür 120 Lümen olan moduna alıyorum ve o bile yetiyor. 600lümende çalıştırmaya gerek yok. Şehir içinde yol zaten aydınlık sadece önüme çıkan engelleri göstermesi için açıyorum çok karanlık yerde 120 Lümen bile yetiyor, 600lümen çok rahat her işinizi görecektir.

@mehmetsunu abi hem şarj olup hem aydınlatma yapabiliyor mu merak ettim. Kullandıktan sonra bilgi verirsin. East power 900 iyi ama şarj esnasında yanmıyor tek kötü tarafı bu. Hayırlı uğurlu olsun bakalım.
Moon modelleri şarj olurken yanıyor. Ayrıca @mehmetsunu, söylediği lümen değerini tastamam veren çok saygın bir marka bu amcalar. Hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Moon modelleri şarj olurken yanıyor. Ayrıca @mehmetsunu, söylediği lümen değerini tastamam veren çok saygın bir marka bu amcalar. Hayırlı olsun.
Abi eyvallah bilgi için kışın bir tanede moon alayım bari. Şarj olurken dahi aydınlatma olayı çok önemli. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Sana neco diyebilirmiyim necmettin. Elimize aldık farı. Ben artık yaşlı adamım eriniyorum öyle kutu açılımı işlerinden o nedenle fotosuz direkt konuya giriyorum.
Moon meteor 600 lümenin maliyeti 228 tl oldu. Ambalajı sonra klavuzu iyi. Yalnız şöyle bir şey var erdoğanlar bisiklette kutunun içinde olduğu söylenegelen kask braketi denilen cisim klavuzunda opsiyonel olduğu söyleniyor. Açılımı yaptığımda şapkadan tavşan çıkaran sihirbaz gibi belki çıkar diye başaşağı salladım.
Farın kasası sağlam alü kasa. Artık plastik olacak da değil. Bir diğer artısı şarj olurken farın yanıyor oluşu. Uzun gece yolculuğunda powerbanki takıp far açık yolculuk edebilirsiniz. Diğer olumlu nokta pilin değiştirilebilir oluşu. Buna uzun süre ihtiyac olmayacak sanırım. Bellide olmaz belkide adamlar batarya ya güvenemediklerinden çıkarılabilir pil tercih etmişlerdir. Bunu zaman gösterecek.
Geldik zurnanın kırmızı deliğine. 600 lümen yazıyor. Bir önceki farım niteriderde 350 lümen gücü görmemiş olsam kolayca inanacaktım. Ha yeterli aydınlatmayı sunuyormu. Eğer kör karanlık bir ormanda ıslık yerine farın aydınlatmasına güveniyorsanız bu ışık gücü yeterli değil. Bunun haricinde şehir ortamında pekala yeterli ama 600 den ziyade 300 gibi ışıtıyor.
Tasarım olarak hoşuma gitti yan ölü bölgeleri, bisikletin hemen önünü çok iyi aydınlatması diğer artıları. Işık yana geniş bir açıyla dağılıyor.
Bisiklete bağlanacak plastik parçayı ben yeterli esneklik te bulmadım. Far küçük ve hafif avuç içine sığıyor.
Bu ürün bir F/P ürünümü evet bence öyle. Piyasada ki diğer farlarla karşılaştıracak olursak bu fiyata sundukları özellikleri bakımından bence fayda maliyet çizgisinin ötesine geçiyor.

Son düzenleme:
@mehmetsunu abi sağolasın. Gece sürüşlerim olmuyor dersem yalan olur. Bazen 4-5 saatlik gece sürüşlerim de oluyor. Anlattığın gibiyse lümeni daha yüksek bakmalıyım ve şarj esnasında aydınlatmada yapabilmeli.
Abi neco diye hitap etmende her hangi bir sıkıntı yok. Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Clal ve mehmetsunu
@mehmetsunu eyvallah ağabey. Güle güle kullan bakalım.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Eastpower 900 alarak aranıza katıldım arkadaşlar.Şöyle fener yanarken Çakar modda bakayım dedim geçici körlük yaşadım kaliteli duruyor.Cihazı şarj ederken tam dolduğunu nasıl anlıyoruz acaba ?

Eastpower 900 alarak aranıza katıldım arkadaşlar.Şöyle fener yanarken Çakar modda bakayım dedim geçici körlük yaşadım kaliteli duruyor.Cihazı şarj ederken tam dolduğunu nasıl anlıyoruz acaba ?

Üstündeki şarj ışığı yeşil yanıyordu sanırım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri