Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

@fensinn merhaba hocam ben de eastpower900 kullanıcısıyım. Şarj 50 üzeri iken yeşil yanıyor, tam 50 olduğunda mavi yanıyor 25te ise kırmızı yazıyor. Bitmeye yakınken uyarı vermiyor sadece 25in altında olduğunu anlayabiliyorsunuz yanan kırmızı ışık sayesinde. Özetle yeşil yanıyorsa 50 100 arası mavi ise 25 50 arası oluyor şarjı. Şarj olurken de önce kırmızı sonra mavi sonra yeşil yanıp sönüyor tam dolduğunda yeşil yanıp sönmeye devam ediyor bendeki ürün, o yüzden 2.5 3 saat sonra çıkarıyorum.

Scudo
@fensinn merhaba hocam ben de eastpower900 kullanıcısıyım. Şarj 50 üzeri iken yeşil yanıyor, tam 50 olduğunda mavi yanıyor 25te ise kırmızı yazıyor. Bitmeye yakınken uyarı vermiyor sadece 25in altında olduğunu anlayabiliyorsunuz yanan kırmızı ışık sayesinde. Özetle yeşil yanıyorsa 50 100 arası mavi ise 25 50 arası oluyor şarjı. Şarj olurken de önce kırmızı sonra mavi sonra yeşil yanıp sönüyor tam dolduğunda yeşil yanıp sönmeye devam ediyor bendeki ürün, o yüzden 2.5 3 saat sonra çıkarıyorum.
Anladım hocam sağolun.Bugün arazide sürüş yaptım hava zifiri karanlık olmamasına rağmen aydınlatma çok iyiydi.Çakar mod trafikte çok dikkat çekiyor araçlar çekiniyorlardı :)D4FA8B38-72B0-4E0E-9161-E22CC14385DE.jpeg

@fensinn gerçekten ben de çok memnunum. Geceyi gündüze çeviriyor adeta.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çakar modu o kadar göz alıcı ki haklı olarak trafikte kavga çıkarttırır. Ayrıca,o kadar hızlı ve güçlü çakan beyaz ışık, bisiklet sürücüsünün yoldaki detayları görmesine engel oluyor ve dikkat dağıtıcı bir hal alıyor bir zaman sonra. En sondaki SOS modu yanıp sönen ışık tercihi için gayet yeterli ve iyi bence.

• Beğen
@Burak Altaç evet o hızlı yanıp sönen modu hiç kullanmıyorum, sondakini kullanıyorum her zaman. Sanırım o çok hızlı yanıp sönen mod şehir içinde 50-60 km/h hatta belki daha yüksek hızlarda kullanım için. Çünkü yavaş olan modda ışık 1 2 saniye kapalı kalıyor ve o hızlarda seyrederken sabit duran biri için ışığın hiç yanmadığı zamana denk gelebilir.

• Beğen
@Muhibbi Şehir içinde o mod bana yetiyor. Ben ,bisiklette ışığı çok seviyorum,bu eastpower 900 pahalı olmasa,sağ ve sol maşa kollarına da birer tane (link) takıp far takarım aslında.:)

@Burak Altaç evet o hızlı yanıp sönen modu hiç kullanmıyorum, sondakini kullanıyorum her zaman. Sanırım o çok hızlı yanıp sönen mod şehir içinde 50-60 km/h hatta belki daha yüksek hızlarda kullanım için. Çünkü yavaş olan modda ışık 1 2 saniye kapalı kalıyor ve o hızlarda seyrederken sabit duran biri için ışığın hiç yanmadığı zamana denk gelebilir.

En sondaki yavaş mod değil aslında , S.O.S. sinyali . 3 uzun 3 kısa . Yani bu far bir yerde başınıza bir iş gelse , elinize alıp bu sinyali göndermeniz için düşünülmüş denilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Muhibbi
Eastpower 900 ne kadar sürede şarj oluyor? Hala dolduğuna dair bir işaret alamdım da.

@OkanSo
Şarj olunca,yeşil ışık sabit yanıyor.
Şarj ettiğin cihazın çıkışı da süre için önemli sanırım.

• Beğen
Tepkiler: OkanSo
Havana 1000'le ilgili birkaç bilgi daha vereyim.

Decathlon FL-920 belli bir süreden sonra kırmızı bir led ile şarjın azaldığını gösteriyor, bir süre daha aydınlattıktan sonra da şarjı bitiyordu. Tahminim yarım saat civarı daha götürüyor. Kırmızı led ile uyarı olmasa bittiğini anlamak mümkün değil, ışık miktarında azalma olmuyor.

Havana'daysa batarya zayıflayınca ışık gücü de azalıyor. Bugünkü sürüşte Havana'yı @Gkt34'e verdim denesin diye. Işık öyle güçsüz yanıyordu ki kafam karıştı acaba çok kötü bir ışık da ben mi kaliteli hissettim diye daha önce. Bir süre gittikten sonra bataryasının zayıfladığına kanaat getirdik. Güzel tarafı powerbank'e bağladık ve normal ışık gücüne döndü, eve kadar sorunsuz getirdi.

Daha sonra şarja devam ettim, birkaç saatte doldu. 10000 mah powerbank üzerinde 4 ışık var doluluğunu gösteren. Şarj bittiğinde halen 4 ışık yanıyordu. Yani tahminim minimum 5-6 kez dolduracak Havana'yı. Dolu pil ile 2 saat sürüşte sorunsuz götürdüğünü düşünürsek psikopatlık yapıp gece boyu sürsek bile çıkaracak gibi şarjda.

Altı üstü ışık ama bilgisayar gibi incelemiş olduk :) Ama ummadığım anda biterse ne yaparım senaryosu daha 3. kullanımda başımıza gelmiş oldu ve bir kez daha tercihimden memnun kaldım. Işık önemli :)

Son düzenleme:
@OkanSo
Şarj olunca,yeşil ışık sabit yanıyor.
Şarj ettiğin cihazın çıkışı da süre için önemli sanırım.

bendeki ürünün şarjı muhtemelen @fensinn 'inki gibi, yani şarj doldu muhtemelen ama yeşil yanıp sönmeye devam ediyor. acaba önemli bir sorun mu bu, bugün elime geçti, iade etmeyi gerektirir mi ki

@OkanSo bir sorun olduğunu sanmıyorum hocam ben o şekilde kullanıyorum. 2 3 saat şarjda bırakıp sonra çekiyorum.

• Beğen
@OkanSo bir sorun olduğunu sanmıyorum hocam ben o şekilde kullanıyorum. 2 3 saat şarjda bırakıp sonra çekiyorum.
Batarya ömrü ve powerbank şarjını gereksiz harcamasından endişe etmiştim, çünkü powerbank da çalışıyor görünüyor hâlâ

@OkanSo Bir sorun yaratıp ,yaratmayacağı hakkında bir fikrim yok..

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN ve OkanSo

Bu ayda buna yazılcaz sanırım :)

@_anubis_ hocam hepimizin bazen yanlışları olabiliyor. Buna rağmen birbirimizi sevmeyi ve yardımlaşmayı öğrenmek zorundayız. Bende bir çok konuda yardım aldım. Bu olay yoldaki bir taşı veya tehlikeli cismi kaldırmak gibi. Kimin kaldırdığının bir önemi yok bugün siz yarın ben. :harika:
Haklısınız, bir konuya da ben değinmek istiyorum. Kuvvetli lümenli far kullanan bisikletçiler lütfen karşı yönden gelen bisikletlileri de düşünüp ışığınızı azaltma imkânınız varsa lütfen o fonksiyonu kullanınız. Araç kullananların uzun hüzmeli farlar karşıdan araç gelirken kısa far tercih edilir.
Örnek : İzmir İnciraltı Engelliler Parkında karşıdan gelen bisikletin gidonun da 3lü cree LED far, kafada lamba bu kadar ışığa gerçekten gerek var mı?
Özetle, karanlıkta ışıkla yol almak tabiki güzel bir durum ama lütfen karşıdan gelen bisikletlileri düşünün.

konuyu da biraz darladım gibi oldu ama, eastpower 900 kullananlara son bir sorum daha olacaktı, ışığın süresini test etmek için evde %100'deyken açayım dedim, ne kadar gidecek diye. 5 dk geçmeden ısınmıştı. 10. dkya geldiğimde elimi 5 sn üzerinde tutamıyorum yanıyor haldeydi, şimdi bir buçuk saat oldu 1 sn sonra yanıyor, baya patlayabilir yani bu ısıdan bence, sizdeki de hem kısa sürede ısınma hem de aşırı ısınma yapıyor mu? ona göre iade etmeyi düşünüyorum.

konuyu da biraz darladım gibi oldu ama, eastpower 900 kullananlara son bir sorum daha olacaktı, ışığın süresini test etmek için evde %100'deyken açayım dedim, ne kadar gidecek diye. 5 dk geçmeden ısınmıştı. 10. dkya geldiğimde elimi 5 sn üzerinde tutamıyorum yanıyor haldeydi, şimdi bir buçuk saat oldu 1 sn sonra yanıyor, baya patlayabilir yani bu ısıdan bence, sizdeki de hem kısa sürede ısınma hem de aşırı ısınma yapıyor mu? ona göre iade etmeyi düşünüyorum.

Ben böyle birşeye denk gelmedim , ısısı gayet normal... sizdeki ünitenin pilinde bir sorun olabilir sanki.. Yine test edeceğim.

• Beğen
Haklısınız, bir konuya da ben değinmek istiyorum. Kuvvetli lümenli far kullanan bisikletçiler lütfen karşı yönden gelen bisikletlileri de düşünüp ışığınızı azaltma imkânınız varsa lütfen o fonksiyonu kullanınız. Araç kullananların uzun hüzmeli farlar karşıdan araç gelirken kısa far tercih edilir.
Örnek : İzmir İnciraltı Engelliler Parkında karşıdan gelen bisikletin gidonun da 3lü cree LED far, kafada lamba bu kadar ışığa gerçekten gerek var mı?
Özetle, karanlıkta ışıkla yol almak tabiki güzel bir durum ama lütfen karşıdan gelen bisikletlileri düşünün.
Çok doğru hocam, bizde hiç bir şey gerektiği gibi kullanılmıyor, çünkü kimsenin kimseye saygısı yok, hep ben düşüncesinde

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Geri