@Robinson Crusoe 20$ şuan 150₺ falan yapıyor desek bide gümrük olsa kargo olsa 200₺ oluyor. Bulabilirseniz moon veya eastpower tavsiye ederim 200₺ civarında. Moon bahsettiğiniz özellikleri taşıyor, eastpower şarjda çalışmıyor.
Bu tip farlar bisiklet üzerinde sabit oldukları için genelde ya dinamolu ya da pilli oluyorlar; çünkü şarj etmek için bisikleti eve sokmak da, powerbank tarzı birşey kullanmak da pek kullanışlı değil. Benim tavsiyem, pilli olanlarından uzak durun, 2-3 günde bir pil değiştirmek gerekmesin diye verdikleri ışık saçma derecede az oluyor.Merhaba. Eski usül bisikletin önüne takacağım bir ışık arıyorum. Yüksek ışık vermesi, şarjlı olması ve çakarlı/düz modları olması önemli. Şarj sırasında aydınlatma devam ediyorsa tadından yenmez. Biraz da düzgün bir görüntüsü olsa fena olmaz
Şöyle bir şey buldum Amazon’da, bunun istediğim özellikleri olanı işte.
(link)
Var mıdır tavsiyesi olan?
@Anonim dinamo seçenek dışı. Daha önce kullandım nasıl çalıştığını biliyorum. Değmez bu devirde.
Teşekkürler yardım için.
Tahminim Çinliler yapmıştır uygun bir şeyler. Bulursam burada da paylaşırım.
Dinamo alternatif akım üretir Powerbank ise doğru akım verir. Muhtemelen ön farınız akkor flamanlı yeni bildiğimiz telli sarı lambadır. Onu da doğru akımla besleyemeyiz. Ön farı led yaparsanız Powerbank işe yarayacaktır ama şuanki sistemde Powerbank ihtiyacınız olan kaynak değil.Ben de şöyle bir şey denedim. Eski bisikletimde dinamoya bağlı ön ve arka far vardı. Bu farları yeni bisiklete aktardım ve 10000 mAh'lik bir powerbank'e bağladım. Powerbanki de arka rackin altına tak çıkar yer yaptım.
Sorun şu ki arka far çalışıyor fakat ön far bir süre sonra sönüyor. Sanki akım çok geliyor da kesiyor gibi. Çözüm önerisi olan var mı?
Ön farların çakar modları gündüz kullanım içindir. Karanlıkta yanıp söner şekilde kullanırsanız hem karşıdan gelenin gözünü alırsınız hem de kendiniz düzgün göremezsiniz.arkadaşlar daha önce bahsettiğim gibi Zozo 7026 model bir ön far almıştım.
Akşamları flaşör modunda kullanıyorum. Ancak özellikle dar sokaklarda karşıdan gelen sürücülerden tepki alıyorum. uzunlarını yakanlarmı dersin, durup yeter gözümü çıkardın diyenlermi. Hatta bisiklete "çakar" takmak yasak diyen bile oldu. Siz böyle tepkiler alıyormusunuz?
sanırım biraz aşağıya eğip daha kısıtlı bir alanı aydınlatmasına razı olmak gerekecek