Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön far tavsiyesi

@Robinson Crusoe 20$ şuan 150₺ falan yapıyor desek bide gümrük olsa kargo olsa 200₺ oluyor. Bulabilirseniz moon veya eastpower tavsiye ederim 200₺ civarında. Moon bahsettiğiniz özellikleri taşıyor, eastpower şarjda çalışmıyor.

Scudo
Merhaba. 2 ayda ( sadece asfalt yolda haftada 5-6 gun kullanim) Eastpower 900 bisiklete geçmeli kismindan kirildi. Yedek parcasi ve tamir olanagi da olmadigi icin 225 lifalik bir el fenerim oldu kamplarda kullanmak için. Kirilana kadar aydinlatmasindan cok memnundum.
10 gündür Moon Meteor Vortex Pro kullaniyorum. Daha kaliteli bir malzemesi var( kullandikca gorecegiz), cok hafif ve aydinlatma modlari cok cesitli. 1100 lumen olmasina ragmen 900 lumenlik Eastpower kadar aydinlatmasa da (garip bir sekilde, cift mercekten olabilir) tamamen karanlik bir ortamda dahi surus yapabiliyorsunuz rahatlikla ve flash modlari eastpowerdan cok daha cesitli. Sarji flashli modlarda cok uzun. Boost modda tam test etmedim.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@Berkgmsy yurt dışı alış veriş sorun değil ama bahsettiğiniz markayı ya da istediğim gibi bir ürün bulamadım henüz. Araştırmaya devam ediyorum.

@Anonim bahsettiğiniz markalar bildiğim kadarıyla sadece gidonda üst kısma takılmak için. Benim aradığım tekerin hemen üzerine takacağım bir model. Linkini paylaştığım ışığın biraz daha küçük ve yazdığım özellikler olanını arıyorum aslında.

Merhaba. Eski usül bisikletin önüne takacağım bir ışık arıyorum. Yüksek ışık vermesi, şarjlı olması ve çakarlı/düz modları olması önemli. Şarj sırasında aydınlatma devam ediyorsa tadından yenmez. Biraz da düzgün bir görüntüsü olsa fena olmaz :)

Şöyle bir şey buldum Amazon’da, bunun istediğim özellikleri olanı işte.
(link)

Var mıdır tavsiyesi olan?
Bu tip farlar bisiklet üzerinde sabit oldukları için genelde ya dinamolu ya da pilli oluyorlar; çünkü şarj etmek için bisikleti eve sokmak da, powerbank tarzı birşey kullanmak da pek kullanışlı değil. Benim tavsiyem, pilli olanlarından uzak durun, 2-3 günde bir pil değiştirmek gerekmesin diye verdikleri ışık saçma derecede az oluyor.

Dinamolu olanların iyileri (bir de dinamoya masraf yapacağınız için) oldukça pahalıya geliyor ve çok yüksek ışık da vermiyorlar (tahminimce 200-300 lumen seviyesinde).

@Murat B. Çocukken kullanıyordum dinamolu ışık, şu anda alıp takmam açıkçası batarya/şarj teknolojisi bu kadar gelişmişken, 3-4 saatlik sürüşlerim oluyor zaten maksimum.

Bilindik marka olsa zaten görmüş olurdum ama Çinli abiler illa ki yapmıştır bir şeyler diye düşündüm. Muhtemelen gönderdiğim Amazon linkindeki ürün de Çin malıdır zaten. Biraz daha araştırayım, bulamazsam bir şeyler elimdekiyle devam ederim. 2 tane işi gören ışığım var zaten. Havana yeni aldığım bisiklete uymadı Decathlon FL920 vardı onu kullanıyorum şimdilik.

@Bıyıkov Merhaba Eastpower için alttaki gibi aparatlar denediniz mi? Üst kısmı lastikli olduğu için sorununuzu çözer gibi geldi.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
@Anonim dinamo seçenek dışı. Daha önce kullandım nasıl çalıştığını biliyorum. Değmez bu devirde.

Teşekkürler yardım için.

Tahminim Çinliler yapmıştır uygun bir şeyler. Bulursam burada da paylaşırım.

pedalşörler bende ön far arayışına girdiğim yerli yabancı bir çok sitede araştırdım şu an knog bilinder arc 220 kullanıyorum çok kez düşürüp ikiye bölündü tamir ettirdim şimdilik kullanıyorum ışığı yeterli ama yağışlı havalarda aydınlatma yarıya iniyor .fenix bc 30r veya 35 r düşünüyorum 35 artısı dahili hırsızlık alarmı olması 30 r kolay pil ve çifli olduğu için sevdim.bunları kullanan varsa tavsiye ederlermi..not her gece sürüyorum reşekkürler

@selami atay ürünleri bilmiyorum sadece o alarmlar falan boş özellik demek istiyorum. Alarmı çıkardığınızda diğeri baskınsa onu alın derim.

moon meteor vortek 1100 lümen pro fenix bc 25 r 600 lümen hangisi ikiside 450 500 arasında

Merhaba ben de yorumları referans alarak moon vortex pro aldım; 2 kez toplamda 60 km gece sürüşü yaptım; ilk bisikletim ilk aydınlatmam olduğu için başka referansım yok ama şu an için aydınlatma olarak bir problem yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Ben enfitnix navi 800 kullanıyorum, ağustos ayında Aliexpresten 310 tl ye almıştım. Hareket sersörlü. 4 ışık modu + 2 çakar modu var. Şarjıda gayet iyi gidiyor.
En yüksek ışık modu bu şekilde;

IMG_20200905_232006.jpg

arkadaşlar daha önce bahsettiğim gibi Zozo 7026 model bir ön far almıştım.
Akşamları flaşör modunda kullanıyorum. Ancak özellikle dar sokaklarda karşıdan gelen sürücülerden tepki alıyorum. uzunlarını yakanlarmı dersin, durup yeter gözümü çıkardın diyenlermi. Hatta bisiklete "çakar" takmak yasak diyen bile oldu. Siz böyle tepkiler alıyormusunuz?
sanırım biraz aşağıya eğip daha kısıtlı bir alanı aydınlatmasına razı olmak gerekecek

@Anonim dinamo seçenek dışı. Daha önce kullandım nasıl çalıştığını biliyorum. Değmez bu devirde.

Teşekkürler yardım için.

Tahminim Çinliler yapmıştır uygun bir şeyler. Bulursam burada da paylaşırım.

Ben de şöyle bir şey denedim. Eski bisikletimde dinamoya bağlı ön ve arka far vardı. Bu farları yeni bisiklete aktardım ve 10000 mAh'lik bir powerbank'e bağladım. Powerbanki de arka rackin altına tak çıkar yer yaptım.
Sorun şu ki arka far çalışıyor fakat ön far bir süre sonra sönüyor. Sanki akım çok geliyor da kesiyor gibi. Çözüm önerisi olan var mı?

@yeyu Işık aramak yerine bağlantı aparatı aramanın daha kolay olduğunu fark ettim.

(link)
(link)

Şu tip ürünler buldum. Daha tam içime sinen bir şey göremedim ama bu şekilde halledeceğim gibi.

Arka ışık zaten sorun değil, sele altı çantaya bağladım kullanıyorum öyle.

Ben de şöyle bir şey denedim. Eski bisikletimde dinamoya bağlı ön ve arka far vardı. Bu farları yeni bisiklete aktardım ve 10000 mAh'lik bir powerbank'e bağladım. Powerbanki de arka rackin altına tak çıkar yer yaptım.
Sorun şu ki arka far çalışıyor fakat ön far bir süre sonra sönüyor. Sanki akım çok geliyor da kesiyor gibi. Çözüm önerisi olan var mı?
Dinamo alternatif akım üretir Powerbank ise doğru akım verir. Muhtemelen ön farınız akkor flamanlı yeni bildiğimiz telli sarı lambadır. Onu da doğru akımla besleyemeyiz. Ön farı led yaparsanız Powerbank işe yarayacaktır ama şuanki sistemde Powerbank ihtiyacınız olan kaynak değil.

arkadaşlar daha önce bahsettiğim gibi Zozo 7026 model bir ön far almıştım.
Akşamları flaşör modunda kullanıyorum. Ancak özellikle dar sokaklarda karşıdan gelen sürücülerden tepki alıyorum. uzunlarını yakanlarmı dersin, durup yeter gözümü çıkardın diyenlermi. Hatta bisiklete "çakar" takmak yasak diyen bile oldu. Siz böyle tepkiler alıyormusunuz?
sanırım biraz aşağıya eğip daha kısıtlı bir alanı aydınlatmasına razı olmak gerekecek
Ön farların çakar modları gündüz kullanım içindir. Karanlıkta yanıp söner şekilde kullanırsanız hem karşıdan gelenin gözünü alırsınız hem de kendiniz düzgün göremezsiniz.

Işıkları gerektiği şekilde kullandığım için böyle tepkiler almıyorum.

Geri