Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön far tavsiyesi

Dinamo alternatif akım üretir Powerbank ise doğru akım verir. Muhtemelen ön farınız akkor flamanlı yeni bildiğimiz telli sarı lambadır. Onu da doğru akımla besleyemeyiz. Ön farı led yaparsanız Powerbank işe yarayacaktır ama şuanki sistemde Powerbank ihtiyacınız olan kaynak değil.
Hocam haklısın ismi dinamo olsa da aslında jeneratördür onlar ve AC üretirler. Fakat ön lambam LED, arka lamba da LED. Arka lamba yanarken ön lamba ilk başta yanıp 10-15 sn sonra sönüyor.

Scudo
@CeRKeZ hocam bi transformatör bi regülatöre bakar, işe yarayacaksa zor olmaz.
regülatör alternatif akımı doğru akıma çevirir ancak bize lazım olan alternatif akım ve zaten elimizde olan da doğru akım :D
Hocam haklısın ismi dinamo olsa da aslında jeneratördür onlar ve AC üretirler. Fakat ön lambam LED, arka lamba da LED. Arka lamba yanarken ön lamba ilk başta yanıp 10-15 sn sonra sönüyor.
Belki de yeteri miktarda beslenemiyordur. Sonuçta ön ışık arkaya göre çok daha fazla güç istiyor.

fenix bc 35r 30 r nin en iyi özelliğinden biriside anlık 1800 lümenlik sellektör yapabilmesidir halen kararsızım

fenix bc 35r 30 r nin en iyi özelliğinden biriside anlık 1800 lümenlik sellektör yapabilmesidir halen kararsızım
Peki 1800 lümen gibi çok ciddi bir aydınlatma ile ne yapmayı planlıyorsunuz? Bisikletle ıssız bir adaya düşersem, geçen gemilere, uçaklara S.O.S. mesajı falan veririm niyeti ile mi almayı düşünüyorsunuz? Yanlış anlamayın hem gücü hem fiyatı bana biraz abartı geldi, ama tabi ki sizin seçiminiz isterseniz stadyum aydınlatması bile takabilirsiniz :)

Peki 1800 lümen gibi çok ciddi bir aydınlatma ile ne yapmayı planlıyorsunuz? Bisikletle ıssız bir adaya düşersem, geçen gemilere, uçaklara S.O.S. mesajı falan veririm niyeti ile mi almayı düşünüyorsunuz? Yanlış anlamayın hem gücü hem fiyatı bana biraz abartı geldi, ama tabi ki sizin seçiminiz isterseniz stadyum aydınlatması bile takabilirsiniz :)
O kadar güçlü aydınlatmalar arazi sürüşlerinde gerekebiliyor. Özellikle hızlı inişlerde ışığın hem uzağı hem de geniş bir alanı aydınlatması gerektiği için 1000-2000 lumenlik farlar tercih ediliyor. 3000-4000 lumen olanlar da var, onları kim niye kullanır, bilmiyorum :)

Yolda önünüzü aydınlatması için 500 lumen civarı yeterli oluyor, 800'den fazlası ise bence gereksiz. Ancak bir de şu var, çok güçlü farların batarya kapasiteleri de daha büyük oluyor. 600 lumenlik far alıp en yüksek ayarda kullanıp 1,5 saatlik pil ömrü yüzünden her gün şarj etmek yerine 1500 lumenlik alıp 600 lumen modunda kullanırsanız 3-4 günde bir şarj etmeniz yeterli olabiliyor.

Daha önce yazmıştım. Ön çamurluk deliğini kullanmadığım için oraya bir ışık bağlama niyetim var. Aliexpress'ten şu ürünü sipariş ettim, gelirse bilgi veririm :)
(link)

Altta yorumlarda "fiyatı neden bu kadar yüksek" demişler, gelen cevap "çünkü muadili yok" :) Öyle harbiden, araştırdım, piyasada bu tip çok az ürün var. İçime çok sinmedi ama aldım bakalım, işi görürse ne ala.

@Ceyhun Özkan pedalşör kullandığım ışık knog bilinder arc 220 lümen normal şartlarda yeterli. zifiri karanlıkta mum bile güzel aydınlatır.loş ortamda yağmurlu havada asfalt ıslanınca ışık yetersiz kalıyor.fenix seçme nedenlerin en önemlisi duyarsız araç sürücüleri bisiklet yolunu kullanan motorlar araçlar yayalar birde her gün gördüğüm cam kırıkları.hem bisiklet yolunu kullanıyor hemde uzun farını ben de buna çok kızıyorum bende de olsunki karşıdakine uzun farın yakmak ne demek olduğunu anlasınlar diye almak istiyorum.normal şartlarda siz haklısınız pahalı ve lümeni yüksek
pedalşörler değerli yorumlarınızı okudum haklısınız. fenix bc 35r 1800 lümeni seçme nedenlerimi ceyhun pedalşöre yazdım.1800 lümen sadece anlık sellektör için harici kumanda ile anlık yapması çok güzel yüksek modu 1000 lümen.ayrıca bir heves veya özenti değil henüz çevremde fenix veya knog kullanan yok.kaç kişi benim gibi hergün gece 20 km bisiklet sürüyor biraz asfalt biraz kaldırım biraz bisiklet yolu.bu açıdan bakarsak kullandığım bisiklette gereksiz giant karbon fox havalı amortisör full deore xt m8000 set maxxis lastik😀😀😀😀

Son düzenleme:
(link) aydınlatmayı kullanan ve tavsiye eden var mı ? 2 gün önce (link) aydınlatmayı aldım performansı gayet iyi , ama sanırım göstergesinde bir sorun var. Şarja taktığım zaman ışık yanıp sönüyor diğer kademelere geçmiyor. Ve yerine Asistan F1000 almayı düşünüyorum. Fiyata takılmayın daha uygununu buldum ben :)

Aldığım ürün geldi.

(link)

Her ışık uymuyor. Havana 1000 vardı o olmayacak gibi ama Decathlon'dan aldığım FL920 uydu. Uğraşmayım diye yanında vidasını da sipariş etmiştim ama gönderdikleri 5 cm vida benim bisiklet için çok kısa kaldı. M6 vida olarak geçiyor sanırım, 8 ya da 10 cm'liğini bulup deneyeceğim.

Benim gibi ışığı çamurluk deliğine bağlamayı düşünen varsa değerlendirebilir ama fiyat basit plastik bir aparat için mantık dışı gerçekten.

Sonbahar-kış gibi hava erken karardıgı ve geç aydınlandıgı donemlerde Magicshine mj-816 kullanıyorum. 1400 lümen bazen yetmeyebiliyor :) Kısa-geniş açı modu 400lümen, uzun far 1000lümen. Trafikte normal hızlarda seyrettiğimde 400lümen modunda kullanıyorum, inişlerde veya düz yolda hızlı gittiğim zamanlarda 1000lümenlik uzun far modunu açıyorum. Yüksek hızlarda yüksek lümen mecburi.. Uzağı görebilmek, çukurları-cam parçaları ve su-yağ birikintileri gorebilmek için yüksek lümen şart. sokak aydınlatmaların olmadıgı zamanlarda tüm uzun ve kısalarıda açıyorum 1400lümenle gündüz gibi oluyor :) Yağmurlu havalarda çok iş goruyor. 1800lümen olaydı iyidi :D

Arkadaşlar selam uzun süredir araştırmam ve takip sonucu Havana 1000 Lümen ön far almaya karar verdim yorumlarda genellikle güzel şeyler yazıyor ancak Türkiye'de stokta hiçbir yerde yok ve uzun süre de gelmicekmiş. İkinci tercihim Zozo 7026 ancak genellikle ışık güzel ışıtıyor diyorlar ama takma aparatı baya adiymiş kullanan varmı aramızdan ve tavsiye edermisiniz ?

@Cryptolga Hayır (link) ben bu ürünü kullanıyorum.

@trainspotting35 Memnunmusunuz üründen ve hangi model ? Açıkcası Aliexpress ile uğraşmak istemiyorum baya pahalıya patlıyor gümrük vergisinden dolayı. Yazdığım iki ürün buna yakın mı iş görürmü acaba ?

@Cryptolga
EFSANE İKİLİ FAR SETİ KARGO BEDAVAİlan No: 713779714
(link) yazdığınız Ürünler hakkında ne yazık ki yorum yapamam kullandığım ürün hakkında yorum yapabilirim. İsterseniz özelden cebinizi yazın video atayım bu ışıkla alakalı.

@trainspotting35 bende bir kaç ürün buldum hatta aralarında kaldım.

(link)

(link)

(link)

(link)

bu 4 üründen kullanan varmı referans verebilirmisiniz hangisini almalıyım ?

(link)

ben bu ürünü aldım özellikle yol bisikleti kullananlar için gayet başarılı ve küçük bir ürün tavsiye ederim

(link)

ben bu ürünü aldım özellikle yol bisikleti kullananlar için gayet başarılı ve küçük bir ürün tavsiye ederim
Buna çok benzeyen epic binova on ve arka lamba setini kullanıyorum. Fiyatları aynı.

Geri