Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön far tavsiyesi

Öyle malesef ancak merceğinden midir bilmiyorum çok daha uzak mesafeden görünürlük sağlıyor. Grup sürüşlerimizde çok fazla gözlemleme dırsatım oldu. Ben buradayım diye bağırıyor. Radar vs hiç saymıyorum bile.
Bir sürüşte yaklaşık 200 metreden arkadaşın arka ışığını gördüğümde Varia almaya karar vermiştim bende.

Scudo
Akşam sürüşü yapmayı pek seven birsi değlimdir. Malum karanlıkta her ne kadar aydınlatmanız olsa da bir psikolojik savaş veriyorsunuz araçlara karşı.

Daha önce de defalarca bahsettiğim gibi ön farım moon vortex pro 1300lm bir motorsiklet farı kadar aydınlatıyor diyebilirim.

Arka farım ise bontrager flare 1. Arka farımın ne kadar efektif veya aydınlattığını bilmiyorum fakat grup sürüşlerinde negatif bir geri dönüş almadım.

En en iyisi moon comet alayım. Kafama en yatanı o gibi.

Amazon'dan aldığım 4. far seti(ilk 3'ü gelmedi ve iade aldım) nihayet geldi. Fiyat performans olarak şehir içi yarı-aydınlatılmış yollarda kullanım için ideal diyebilirim.
Tek sorunum, arka ışığı port bagajın üstüne takılabileceği aparatı yok.

Link paylaşamıyormuşum ancak blukar bisiklet ışığı diye aratılınca şu anda 228 TL olan model.

Hocam ben kullanmıyorum bu aparatı, size verebilirim ücretsiz. Ama koyduğum yeri bulmam gerekiyor. Geçen gün toparlanırken bulamadım kutuyu. Hafta sonu didik didik yapayım evi garajı bir yerden çıkar inşaAllah. Bulursam göndereyim size
Merhaba. Kusura bakmayın hocam mesaj gözümden kaçmış, aslında bakıyorum foruma ama anlamadım. İyi olur vallahi, bazı parçalar türkiye de var ama bu yok maalesef. Yurtdışından zaten far parasına denk geliyor.

Amazon'dan aldığım 4. far seti(ilk 3'ü gelmedi ve iade aldım) nihayet geldi. Fiyat performans olarak şehir içi yarı-aydınlatılmış yollarda kullanım için ideal diyebilirim.
Tek sorunum, arka ışığı port bagajın üstüne takılabileceği aparatı yok.

Link paylaşamıyormuşum ancak blukar bisiklet ışığı diye aratılınca şu anda 228 TL olan model.

(link)

Bagajın yapısına göre birkaç kablo bağı (cırt) ya da iki küçük/bir büyük lastik montaj işini çözer.

Bu lambanın da portbagaja montaj için herhangi bir aparatı yok mesela, iki tane cırt ile takılı:
unknown.png

Sizinkinde de yandaki lastik tırnaklarından bagajın lamba demirine iki cırtla takılır:
unknown.png

Tabii bu modelde şarj soketi kapalı kalabilir, her şarj için cırtları sökmek gerekebilir. Bu yüzden portbagaja sağlı sollu bir çift tırnak görevi görecek iki parça sabitlenip lambanın her iki yandaki tırnaklardan o parçalara küçük lastikle tutturulabilir, o zaman şarj için söküp takması daha kolay olur. Hatta benim bagajdaki gibi yanları çıkıntı yapan montaj yeri varsa doğrudan iki lastikle lambanın kancalarından o demire takılıp kullanılabilir. Bir büyük lastikle bir tırnaktan takılıp lastik metal parçanın arkasından sarılıp diğer tırnağa da getirilebilir.

Moon Comet x 50 siparişini dün Erdoğanlar Bisiklet'ten verdim. Bakalım heyecanla bekliyorum.

Hayırlı olsun. Erdoğanlardan sipariş ettiyseniz en geç yarın heyecanınız sona erecektir. Bugün bile olabilir. Efsane hızlı kargo gönderiyorlar kendileri.

Bende hem ön hemde arka aydınlatmam için moon vortex 1000 & moon comet-50 satın aldım. Memnun kaldım.

Hayırlı olsun. Erdoğanlardan sipariş ettiyseniz en geç yarın heyecanınız sona erecektir. Bugün bile olabilir. Efsane hızlı kargo gönderiyorlar kendileri.
Çok teşekkür ederim.
Evet gerçekten kargo çok hızlı geldi, gördüğüme inanamadım.
Ürünü de çok beğendim yalnız dik şekilde sele borusuna konumlandırma yapabilmek için vidayı sökmek gerekiyor. Bir türlü yukarı aşağı, sağa sola synatamadım.
Kızağı da oldukça zor çıkıyor. Bir yere girince sök tak yapması baya meşşakkatli.

Merhaba. Ön ve arka aydınlatma için yaklaşık olarak toplam 500TL'lik bir bütçe ayarladım. Çoğunlukla şehir içerisinde sürüyorum ama geceleri ışığın az olduğu yerlerden de geçtiğim oluyor. Önerebileceğiniz modeller varsa yardım ederseniz çok sevinirim.

Selam,
Moon 600 L ve 1300 L ön aydınlatmalarımın batarya ömürleri azaldı. Kolayca bulunabilir ,değiştirilebilir diye düşünüyordum ki ''hiç bir yerde ( Karaköy ,amazon vs.) ''bu bataryaları bulamıyorum.Tamam standart 18490 ve 18650 batarya kılıflarında ancak + ve - kutupları sadece bataryanın üstünde olduğu için böyle bir şey yok.
Moon için özel imal edilmiş sanıyorum. Nasıl çözebiliriz bu sorunu ? Hiç alıp da değiştiren arkadaşımız var mıdır ?
Teşekkürler.

Moon Battery .jpg

18650 pillerin çoğunda + kutup başı düz, Sony vtc 5 ve 6 lara bakabilirsin bunlar olur diye düşünüyorum, bataryalarda (herhangi ev aleti , laptop ve sair) genelde 18650 leri birleştirip kullanıyorlar. Instagram ve benzeri yerde videosu denk gelmiştir. Mesela LG pilleri hatırlıyorum bu bataryalarda, o yüzden sanırım başı yok, elinizde yoksa bendeki 18650 lerden birini eve gidince ölçüp atarım, siz de sizin pili ölçersiniz ama, aletin içinde yarım cm yi tolere edecek pay vardır diye düşünüyorum, boşluğu alacak yay gibi.

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
Selam,
Moon 600 L ve 1300 L ön aydınlatmalarımın batarya ömürleri azaldı. Kolayca bulunabilir ,değiştirilebilir diye düşünüyordum ki ''hiç bir yerde ( Karaköy ,amazon vs.) ''bu bataryaları bulamıyorum.Tamam standart 18490 ve 18650 batarya kılıflarında ancak + ve - kutupları sadece bataryanın üstünde olduğu için böyle bir şey yok.
Moon için özel imal edilmiş sanıyorum. Nasıl çözebiliriz bu sorunu ? Hiç alıp da değiştiren arkadaşımız var mıdır ?
Teşekkürler.

297813 dosyayı görüntüle

Ben henüz ihtiyaç olmadığı için kılıfını söküp bakmadım ama bir 18650 bataryanın ucuna çift kutuplu bir plaka konmuş ve diğer uçtan bu plakaya iletken şeritle diğer kutup iletilmiştir veya bu şekilde standart 16850'den yapılabilir diye düşünüyorum. Tek ihtiyaç duyulacak olan çift kutuplu başlık, o da eski pilden çıkar herhalde.
Herhangi bir 18650 pil olmaz tabii, kapasitenin yanında discharge akımı önemli, bu pil tam olarak Moon 1300'ün değerlerinde: (link)
Yerel ya da Propil, Pilsitesi gibi birçok platformda satış yapan pilcilere ulaşarak bu pilden yaptırılabilir. Daha önce RC araçlar için Türkiye'de satılmayan, gümrükten geçemeyen kapasite ve uçlara sahip piller yaptırdım, bunun ucunu da bulurlar herhalde.
18650 pillerin çoğunda + kutup başı düz, Sony vtc 5 ve 6 lara bakabilirsin bunlar olur diye düşünüyorum, bataryalarda (herhangi ev aleti , laptop ve sair) genelde 18650 leri birleştirip kullanıyorlar. Instagram ve benzeri yerde videosu denk gelmiştir. Mesela LG pilleri hatırlıyorum bu bataryalarda, o yüzden sanırım başı yok, elinizde yoksa bendeki 18650 lerden birini eve gidince ölçüp atarım, siz de sizin pili ölçersiniz ama, aletin içinde yarım cm yi tolere edecek pay vardır diye düşünüyorum, boşluğu alacak yay gibi.

Konu sadece başının düz olması değil, iki kutbun (+ ve -) aynı uçta olması.

Moon bataryaların alt kısmında eksi kutup yok.Sadece üst kısımda + kutup dairesinin hemen dışında eksi kutup bulunuyor.
Böylece düz başlı olan piller de olmuyor çünkü onlarda çıkıntı olmasa da sadece pozitif kutup bulunuyor üst kısımda.Onun dışında ölçüleri bire bir aynı 18490 ve 18650 bataryalar ile.Yani fiziki olarak oluyor moon batarya yuvasına.Sorun + ve -- kutupların sadece üst kısımda bulunması moon bataryalarda.
Teşekkür ederim hızlı yanıt için.

Ben henüz ihtiyaç olmadığı için kılıfını söküp bakmadım ama bir 18650 bataryanın ucuna çift kutuplu bir plaka konmuş ve diğer uçtan bu plakaya iletken şeritle diğer kutup iletilmiştir veya bu şekilde standart 16850'den yapılabilir diye düşünüyorum. Tek ihtiyaç duyulacak olan çift kutuplu başlık, o da eski pilden çıkar herhalde.
Herhangi bir 18650 pil olmaz tabii, kapasitenin yanında discharge akımı önemli, bu pil tam olarak Moon 1300'ün değerlerinde: (link)
Yerel ya da Propil, Pilsitesi gibi birçok platformda satış yapan pilcilere ulaşarak bu pilden yaptırılabilir. Daha önce RC araçlar için Türkiye'de satılmayan, gümrükten geçemeyen kapasite ve uçlara sahip piller yaptırdım, bunun ucunu da bulurlar herhalde.

Konu sadece başının düz olması değil, iki kutbun (+ ve -) aynı uçta olması.

Ancak dikkat ederseniz artı ve eksi kutuplar moon bataryalarda birbirine çok yakın.Zaten amperi yüksek batarya bunlar kendimiz el ile eksi kutbu yukarı taşısak (ince kablo,şerit veya film ile ) gene de ark yapma ihtimali çok yüksek ve riskli.( elektronik mühendisiyim bu arada ) Yani zorlama ile yapmak bu işleri bir çok riski bir arada barındırmak olur ki ne gerek var.
Moon satın alırken özellikle bataryanın kolayca değiştirebilir olması hoşuma gitmişti.Neden böyle saçma bir şey yapmışlar bir türlü anlayamıyorum Teşekkürler.

Son düzenleme:
Evet + - dikkatimi çekmemişti ama, yukarıda bahsedildiği gibi, uyarlanabilir eski pilin üst kısmı sökülüp. Arkadaşın dediği gibi tecrübeli bir firmaya göndermekte fayda var, olmazsa telefonla görüşüp eski pili gönderirsiniz, ben sırf bu değişme olayı için convoy s 11 almıştım

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
Moon bataryaların alt kısmında eksi kutup yok.Sadece üst kısımda + kutup dairesinin hemen dışında eksi kutup bulunuyor.
Böylece düz başlı olan piller de olmuyor çünkü onlarda çıkıntı olmasa da sadece pozitif kutup bulunuyor üst kısımda.Onun dışında ölçüleri bire bir aynı 18490 ve 18650 bataryalar ile.Yani fiziki olarak oluyor moon batarya yuvasına.Sorun + ve -- kutupların sadece üst kısımda bulunması moon bataryalarda.
Teşekkür ederim hızlı yanıt için.

Ancak dikkat ederseniz artı ve eksi kutuplar moon bataryalarda birbirine çok yakın.Zaten amperi yüksek batarya bunlar kendimiz el ile eksi kutbu yukarı taşısak (ince kablo,şerit veya film ile ) gene de ark yapma ihtimali çok yüksek ve riskli.( elektronik mühendisiyim bu arada ) Yani zorlama ile yapmak bu işleri bir çok riski bir arada barındırmak olur ki ne gerek var.
Moon satın alırken özellikle bataryanın kolayca değiştirebilir olması hoşuma gitmişti.Neden böyle saçma bir şey yapmışlar bir türlü anlayamıyorum Teşekkürler.

Belki tasarımda kolaya kaçmaktan, belki yedek parçanın kendilerinden alınmasına mahkum etmekten böyle yapmışlardır; sonuçta yapmışlar ve ürün fiyatından pahalıya pil temin etmektense çözüm bulmak gerekiyor. Ürün başlığındaki mesafe tehlike oluşturuyorsa o zaman orijinal üründe de aynı tehlike var. Ben sökülebiliyorsa orijinal çift kutuplu başlığı kullanmaktan ya da aynı özelliklerde başlık temin edip/ettirip kullanmaktan bahsettim, yandan gelen bir kabloyu denk gelirse, olduğu kadar diye kullanmaktan değil. Alttan lehimlenip kılıfın altından gelen iletken şeritin üstteki başlığa kadar gelmesinin hiçbir tehlikesi yok, piyasadaki farklı pil uygulamalarının çoğunda kullanılan yöntem. Benzeri uygulamaları başka cihaz, pil ve uçlar için onlarca kez yaptım, yaptırdım. Özellikle RC dünyasında çok fazla insan bunu yapıyor, sorunsuz kullanıyor. Yurtdışından zaten bireysel olarak pil getirmek imkansıza yakın, ithalatçı insafına kalırsak özel pili olan hiçbir ürünü çalışır durumda tutamayız. İthalatçısı makul fiyatla pilini de getirmediğine göre DIY çözüm bulamadıktan sonra bu ürünleri değişmez pilli kabul edip pili bozulunca yenisini almak ya da powerbank/harici pil kutusu ile kullanmak dışında yol kalmıyor.

Geri