SerdarDemirel
Üye
- Tepki
- 179
- İsim
- Serdar DEMİREL
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Merhabalar arkadaşlar,
Oldukça eski bir bisikletim var, 1997 modeldi sanırım 4x5 20 vites. Ön vites kolu arızalandı. İnternetteki aramalarında 4x5 uyumlu ön vites kolu bulamadım maalesef. Tavsiyeniz olur mu acaba? Yerine kullanabileceğim veya uygun vites kolu bulabileceğim (Ankara'da) bir yer var mıdır?
Selâmlar,
Merhabalar, hemen her sabah Ankara Eymir de mesai öncesi bisiklet sürüyorum. Bu sabah ön aktarıcıda şöyle bir sorun oldu; zincir rublenin küçük dişlilerinde iken aynakolda zincir küçük dişliden büyüğe geçmiyor, eğer zincir büyükte ise küçük dişliye geçmesinde sorun yok. Zincir rublede büyük dişlilerde iken aynakol dişlilerinde böyle bir sorun yok. Evde çok vaktim olmadığından detaylı bakamadım ama bisiklet askıda iken böyle bir sorun yok, yani sorun yük altındayken oluyor. Dün böyle bir durum yoktu, sabah bisikleti askıdan alıp gittiğimde oldu. Limit ayarları veya tel gerginliği ile ilgili olabilir gibi geldi bana ama durduk yere olmasına anlam veremedim.
Not: Vites sisteminin tamamı 105 R7000 zincir KMC
Sn. @Spartiat Zincir büyük dişliye geçtiğinde plakalarda sürtünme yok. Bana da tuhaf gelen zincir çaprazdayken geçişte sorun yok. Gerginlik çizgileri dediğiniz nedir üstad?
Edit: kurumsal network de fotolar görünmüyordu, telefondan bakınca gördüm. akşam kontrol edeyim. Teşekkürler.
Sn @Spartiat bu hizalama işlemini yaparken attırıcının konumunun bir önemi var mı? Attırıcı konumunun aynakol büyük dişli ya da küçük dişlide olmasının bir önemi var mıdır?
Bu kelebek gidonlar mtb ile nasıl performans veriyor deneyen var mı? ben hard tail i gravel gibi kullanıyorum. genel olarak asfalt kullanıyorum tabi mtb in girebileceği bozuk, gevşek zeminlere de sokuyorum ama bu çok az oluyor