Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön vites ayarı

Ön 3 arka 7de iken sürtme yapıyor, hatta ön 3teyken çoğu viteste sürtme yapıyor, H vidasını sıkıp gevşetiyorum etki etmiyor, bisiklet yeni daha alalı 1 hafta falan olmuştur. Videoları izleyip yapmayı denedim de üstteki kabloya gelince iş karışıyor. Ne yapmam lazım mecbur bisikletçiye mi götürücem, hiç güvenmiyorum bisikletçilere

H vidasının etki etmesi için telin attırıcıyı onun sınırına kadar ittirmesi lazım, gerginliği yoksa ittiremez, H vidası iş görmüyormuş gibi görünür.

3x7 olduğuna göre en azından ön Tourney ya da dengidir diye varsayıyorum. (link) 43-45. sayfalardaki gibi önce ön en küçük arka en büyük dişlideyken ve kablo gevşetilmişken alt ayar, sonra kabloyu yeterince gergin sabitleyip ön en büyük arka en küçük dişlideyken üst ayar, en son da ön orta arka en büyük dişlideyken gerginlik ayarı yapılırsa düzelir.

Scudo
Bisiklet ve komponentleri nedir?
Mosso Legarda 2221 MSM V modeli, orjinal komponent, ön Tourney arka Altus
H vidasının etki etmesi için telin attırıcıyı onun sınırına kadar ittirmesi lazım, gerginliği yoksa ittiremez, H vidası iş görmüyormuş gibi görünür.

3x7 olduğuna göre en azından ön Tourney ya da dengidir diye varsayıyorum. Bu dokümandaki 43-45. sayfalardaki gibi önce ön en küçük arka en büyük dişlideyken ve kablo gevşetilmişken alt ayar, sonra kabloyu yeterince gergin sabitleyip ön en büyük arka en küçük dişlideyken üst ayar, en son da ön orta arka en büyük dişlideyken gerginlik ayarı yapılırsa düzelir.
Evet, Park Tool kanalından videoyu izledim biraz mantığı kavradım sayılır, yarın gündüz gözüyle tekrar bir el atacağım. Bir sorunla karşılaşırsam rahatsız ederim yine.

Benimde ön arka altus problem buysa niçin bu hale geldi onu merak ediyorum sanırsam yanlış kullanım.

• Beğen
Tepkiler: ibrahimb667
Benimde ön arka altus problem buysa niçin bu hale geldi onu merak ediyorum sanırsam yanlış kullanım.
Ama benim bisikletim yeni, sıfır kuruldu daha 1 hafta falan olmuştur, ben de servis kurbanıyım malesef. Hatta fren ayarlarını da yapmamış arka fren pabuçum erimiş kötü bir şekilde. V Fren olduğu için ayarlaması kolay kendim hallettim de vitese gelince karışıyor işler.

• Üzgün
Tepkiler: hasanben

Mevsim değişikliği bile gerginliğin değişmesi için yeterli. Arada bir kontrol edip ayarlamak, gerginlik ayar vidası yetersiz geldiğinde gevşek telle alt ayar-tel sık-üst ayar-gerginlik diye baştan yapmak lazım (bazı modellerde gevşek telle alt ayar-tel sık-gerginlik-üst ayar tabii).
Ama benim bisikletim yeni, sıfır kuruldu daha 1 hafta falan olmuştur, ben de servis kurbanıyım malesef. Hatta fren ayarlarını da yapmamış arka fren pabuçum erimiş kötü bir şekilde. V Fren olduğu için ayarlaması kolay kendim hallettim de vitese gelince karışıyor işler.

Kurulumu Mosso yetkili servisi yaptıysa 2.-3. haftalarda ücretsiz ilk servis olmalı, bu tür sorunları o serviste gidermeleri lazım.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Mevsim değişikliği bile gerginliğin değişmesi için yeterli. Arada bir kontrol edip ayarlamak, gerginlik ayar vidası yetersiz geldiğinde gevşek telle alt ayar-tel sık-üst ayar-gerginlik diye baştan yapmak lazım (bazı modellerde gevşek telle alt ayar-tel sık-gerginlik-üst ayar tabii).

Kurulumu Mosso yetkili servisi yaptıysa 2.-3. haftalarda ücretsiz ilk servis olmalı, bu tür sorunları o serviste gidermeleri lazım.
Keşke sizin gibi tecrübeli ve eli yatkın olsam sürüyoruz da boşa !!

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba,

Az önce vites ayarlarını yapmaya çalışırken ön ve arka vites tel gerginlik ayar vidaları işlevini yitirdi. (ön boşa dönüyor tık tık ses geliyor arada, arka hiç dönmüyor) Çözümü nedir acaba?

Teşekkürler

Merhaba,

Az önce vites ayarlarını yapmaya çalışırken ön ve arka vites tel gerginlik ayar vidaları işlevini yitirdi. (ön boşa dönüyor tık tık ses geliyor arada, arka hiç dönmüyor) Çözümü nedir acaba?

Teşekkürler

Ön yerinden çıkmıştır, teli gevşetip çalışma payı sağladıktan sonra yerine oturtabilirsiniz.
Arka sonuna kadar sıkılmıştır ya da fazla gevşetildiğinden çıktığında hatalı açıyla sıkışmıştır. Bunda da teli gevşetip doğru şekilde oturtunca düzelir.

Vites ayarı yaparken sadece gerginlik vidalarına güvenmeyin. Önce vidalar sonuna kadar sıkılıyken tellerin elle tatlı sert gerginliğe ayarlanması gerekiyor. Ondan sonra gerginlik yeterli gelmezse vidalardan gerilebilir.

• Beğen
Tepkiler: hasanben ve -gny-
Ön yerinden çıkmıştır, teli gevşetip çalışma payı sağladıktan sonra yerine oturtabilirsiniz.
Arka sonuna kadar sıkılmıştır ya da fazla gevşetildiğinden çıktığında hatalı açıyla sıkışmıştır. Bunda da teli gevşetip doğru şekilde oturtunca düzelir.

Vites ayarı yaparken sadece gerginlik vidalarına güvenmeyin. Önce vidalar sonuna kadar sıkılıyken tellerin elle tatlı sert gerginliğe ayarlanması gerekiyor. Ondan sonra gerginlik yeterli gelmezse vidalardan gerilebilir.

Teşekkürler kaptan

• Beğen
Tepkiler: Spartiat

Hocam keşke sizle ksk da karşılaşsak 😁

arkadaşlar ben yeni bisikletimin ön vites ayar vidasından vites ayarı yaparken yalama yaptım orayı kolu ne kadar çevirsem de etki etmiyor yerine de oturmuyor :D bunun nasıl bir çözümü olabilir direkt olarak kolu değiştirmek dışında, yardımcı olabilir misiniz. ilk bakım için yarın götüreceğim,internetten de aynı fren/vites kolunu sipariş vermiştim onu da yanımda götürücem,ordaki usta yapabilirse yapıcak yapamazsa direkt değiştirticem.yeni bisiklet garanti vs. bir şeyden yararlanabilir miyim?
bisiklet: Mosso Legarda 2221 MSM V
1656680772718.png

arkadaşlar ben yeni bisikletimin ön vites ayar vidasından vites ayarı yaparken yalama yaptım orayı kolu ne kadar çevirsem de etki etmiyor yerine de oturmuyor :D bunun nasıl bir çözümü olabilir direkt olarak kolu değiştirmek dışında, yardımcı olabilir misiniz. ilk bakım için yarın götüreceğim,internetten de aynı fren/vites kolunu sipariş vermiştim onu da yanımda götürücem,ordaki usta yapabilirse yapıcak yapamazsa direkt değiştirticem.yeni bisiklet garanti vs. bir şeyden yararlanabilir miyim?
bisiklet: Mosso Legarda 2221 MSM V
290704 dosyayı görüntüle

Garantiyi bilmiyorum ama bence tel gerginliği olmadan rahat çalışınca yerine sokulur o vida. Bisikletçi halleder.
Ucuz çözüm olarak kablo üstü vites ayar vidası kullanılabilir: (link) , (link) veya benzerleri.
Hatta hiç ayar vidası olmadan da tel gerginliği ayarlanabilir. Ayar vidası sonuna kadar kapalıyken kabloyu yeterli gerginlikte çekip sıkmaya zamanla el alışıyor. Benim yol hariç diğerlerinde vites-fren ayar vidaları sonuna kadar sıkılı, teli tutturduğum yerden hiç gerginlik ayarı yapmadan kusursuz çalışıyor vites. Bisikletçi de rahatlıkla yapar.

Garantiyi bilmiyorum ama bence tel gerginliği olmadan rahat çalışınca yerine sokulur o vida. Bisikletçi halleder.
Ucuz çözüm olarak kablo üstü vites ayar vidası kullanılabilir: Doğa Yol Bisikleti Kadro Vites Ayar Vidası | Doğa | Vites Yedek Parçaları , Doğa CH-08 Yol Bisikleti Vites Ayar Aparatı | Doğa | Vites Yedek Parçaları veya benzerleri.
Hatta hiç ayar vidası olmadan da tel gerginliği ayarlanabilir. Ayar vidası sonuna kadar kapalıyken kabloyu yeterli gerginlikte çekip sıkmaya zamanla el alışıyor. Benim yol hariç diğerlerinde vites-fren ayar vidaları sonuna kadar sıkılı, teli tutturduğum yerden hiç gerginlik ayarı yapmadan kusursuz çalışıyor vites. Bisikletçi de rahatlıkla yapar.
Ben bi yarın götüreyim o zaman, mossonun yetkili bayisine götüreceğim oradaki abi baya yardımcı olmuştu hatta o çağırdı getir ben hallederim diye, yetkili servise mi götürsem yoksa? ben fren/vites kolunu zaten aldım altus st-ef500. kargoda şuan ama paketi açmayacağım bisikletçi hallederse geri iadeye götüreceğim

Ben bi yarın götüreyim o zaman, mossonun yetkili bayisine götüreceğim oradaki abi baya yardımcı olmuştu hatta o çağırdı getir ben hallederim diye, yetkili servise mi götürsem yoksa?

O bayi aynı anda servistir bence. Bu listede var mı: (link)

O bayi aynı anda servistir bence. Bu listede var mı: (link)
hayır burada yok ama bayiler kısmında gözüküyor. başka ilçeden alıp kendi ilçemde servise kurdurmuştum bisikleti. baya bilgi vermişti bana aldığımda işte zinciri yağlarken sakın wd40 kullanma, çapraz kullanma vs. vs.servislere dikkat et 2. kuponu alabilirler onları geri iste falan demişti öyle de olmuştu o yüzden yaşadığım yerdeki servise değil de yan ilçedeki bu abiye götürmek istiyorum da şimdi de düşündüm servisi de değil acaba sorun olur mu diye. ben söylemiştim ilk bakım kuponunu servis kurarken aldı diye o da sen getir bende kupona gerek yok demişti gülerek

hayır burada yok ama bayiler kısmında gözüküyor. başka ilçeden alıp kendi ilçemde servise kurdurmuştum bisikleti. baya bilgi vermişti bana aldığımda işte zinciri yağlarken sakın wd40 kullanma, çapraz kullanma vs. vs.servislere dikkat et 2. kuponu alabilirler onları geri iste falan demişti öyle de olmuştu o yüzden yaşadığım yerdeki servise değil de yan ilçedeki bu abiye götürmek istiyorum da şimdi de düşündüm servisi de değil acaba sorun olur mu diye

Bence güvenilir yer olması yetkili servis olmasından daha iyi. "Sorun olur mu" derken "bisiklet garanti dışı kalır mı" anlamında mı?

Bence güvenilir yer olması yetkili servis olmasından daha iyi. "Sorun olur mu" derken "bisiklet garanti dışı kalır mı" anlamında mı?
hem o hem de sorunu çözebilir mi manasında, ama baya güven veriyordu bana hatta ön aktarıcıyı kadrodan ayırmıştım görüntülü ara beni tarif edeyim dedi öyle halletmiştim

hem o hem de sorunu çözebilir mi manasında, ama baya güven veriyordu bana hatta ön aktarıcıyı kadrodan ayırmıştım görüntülü ara beni tarif edeyim dedi öyle halletmiştim

Aslında her bisikletçi çözebilmeli, kendine güvenip çağırdığına göre de çözer.
Garanti konusu çok belirsiz. Aslında yasal olarak belli de firmaların uygulamaları belirsiz. Zaten garanti dışı bırakmanın binbir sebebini bulabildiklerinden ilk bakım dışında garantiden yaptırılabilecek pek bir şey yok. İleride kullanıcı hatası olmadan kadroya bir şey olursa garantiden değişsin diye veya benzeri konular için garantiyi aktif tutmaya çalışıyoruz. Yoksa firmalara göre her şey kullanıcı hatası, garanti dışı. "Bu vidayı kendin çevirmişsin, o yüzden garanti dışı" diyebilirler mesela. "(link)" çok net ve birçok konuyu kullanıcı yararına çözüyor ama genelde uğraşmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: ibrahimb667
Geri