Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orbea Kullanıcıları Kulübü

229511 dosyayı görüntüleSonunda yeni makina geldi. Orbe cemaatine selam 👋
Hayırlı olsun harika görünüyor kazasız belasız sürüşler dilerim :) Seneye kısmetse yeni bisiklet alacağım ve orbea listede olan bisikletlerden birisi. Önümüzdeki günlerde bisiklet hakkında deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Scudo
hayırlı olsun iyi günlerde kullanın orca aero güzeldir bir kez deneme fırsatım oldu ( benim avant dan sonra ) + olarak emrah abimizde tt si vardı deneme fırsatım oldu tt ayrı bi dünya ama sizin makine aero oldugu için tt hassı var disk frenin de hiç bu kadar iyi tutucagını düşünmemiştim :) kazasız belasız kullanın inşallah

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
:)

Son düzenleme:
  • Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Merhabalar orbeanın kadrosunu görünüş olarak beğeniyorum fakat sitesine girdiğimde fiyat bilgisi vs göremedim, fiyat nerden alabilirim? yeni alanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
Bu arada hayırlı olsun @Adrenalin26 hocam

Sitesinde hiçbir fiyat yazmıyor Orbea’nın.
Tasarımı falan güzel sitenin ama fiyatlar yok. Neden böyle bir şey yapmışlar. Baktığım bisiklet kaç para neredem bileceğim ben?

@Burak Kılınç direk telefon ederek, Aram Tabar ile görüşerek fiyat alabilirsiniz, siteleri güncel değil. Birde bisikletleri istediğiniz şekilde modifiye edebiliyorsunuz bu arada

• Beğen
Tepkiler: Burak Kılınç
@Adrenalin26 anladım hocam teşekkürler size kaça mâl oldu peki? Ve değişiklik yaptınız mı siz de?

@Burak Kılınç ben stok halindeki tüm ekipmanları değiştirdim, daha doğrusu kadro sabiti, rengine kadar kendim seçtim. Benzer segmentteki modellere göre biraz daha uyguna geldi.

• Beğen
Tepkiler: Burak Kılınç
Selamlar! Yeni bir Orbea deneyimi ile yine ben! :D Gelelim mevzuya;
Önceki sayfalarda görürsünüz ben bir Avant kullanıcısıydım, konuya yeni dahil olanlara: Avant modeli Orbea' nın endurance tarzı konforlu yol bisikletidir, bir süredir bir Orca furyası aldı başını gidiyor, herkes bir mest herkes pek bir mutlu, ben de bu kervana katılıp kendime cici bir Orca tasarladım. Tasarladım diyorum çünkü Orbea custom sçeneği ile istediğiniz renk kombinasyonunu yaparak üzerine yazı bile yazdırabiliyorsunuz. Bisikletim Orca M20iTeamD, malum ellerimden dolayı mekanik kullanamıyorum, yine disk fren ve elektronik vites tercih ettim, donanım olarak önceki bisikletimle aynı; yine Ultegra Di2 mevcut, sadece aynakol farklı. Avant' ta Ultegra aynakol kullanırken Orca' da bu sefer Fsa Power2Max mevcut. Ekipmanın aynı olması kadro kıyası bakımından benim için harika oldu. Bisikletime geçtiğimiz cumartesi akşamı itibari ile kavuştum. Alır almaz caddede 200-300 m' lik kısacık bir sürüş yaptım ve ben bunu sanırım kullanamayacağım dedim. Bisiklet bir sağa gidiyor bir sola, pedala basıyorum altımdan kaçıp gidiyor, ne oluyoruz dedim ve yusuf yusuf diyerek geri döndüm. Bu ürkütücü deneyimden hemen sonra Pazar sabahı bisikletimle düştük yola! Yine bir önceki gece yaşadığım gibi bir süre yusuf yusuf modundaydım, çünkü bisiklet sanki benden bağımsız hareket ediyor, o hadi bas gidelim dedikçe ben dur sakin ol henüz alışmadım diyordum, ilk 2-3 km cebimden telefonumu çıkartmak için ellerimi bile bırakamadım. Sonra hemen tepkilerine adapte oldum ve keyfini çıkarmaya başladım. İlk sürüşte neler hissettiğimi tarif edemem; bisiklet sürmüyordum, havada süzülüyor gibiydim... Tepkileri çok net, basıyorsun gidiyor, esneme yok, güç kaybı yok, ne verirsen alıyor... Avant kullananlar konforunu bilirler, rijit gövdesine rağmen süspansiyonlu bisiklet gibidir, yoldan gelen darbeyi absorbe eder, kullanıcıya çok azı yansır. Ne yalan söyleyeyim, Orca bana daha bir konforlu geldi. O kadar sert bir kadrodan beklemediğim bir yumuşaklık. Eh ikisi bir araya gelince de insan bisiklet sürdüğünü anlamıyor, hem hızlı ve atik insanı sürekli daha fazla basmaya daha fazla efor harcamaya itiyor hem yumuşacık, hiç bir şey hissettirmiyor. Orca üstünde mest olanlara hak verdim. Orca alıp evde seyretmelik değil, yola düşüp performans yapmalık bir bisiklet, evde olduğu saatlerde sıkıldığını düşünüyorum yavrumun. Kendisi ile henüz sadece 55 km yapabildik ama akşam olsa da bisiklet sürsem, triatlon antrenmanlarımın hepsi bisiklet olsa diyorum. :)

İşte bu da Ruvi; şeker görünümünün altında şaşırtıcı bir güç yatıyor, kendimi powerpuff girl gibi hissediyorum! :D

126077 dosyayı görüntüle
Merhaba,

Aradan gecen 3 yildan sonra sizden kisa bir Avant vs Orca kiyaslamasi yapmanizi rica etsem. Iyi model arasında kararsizim ve malesef ozellikle Avant ile ilgili hic inceleme kullanici yorumu bulunmuyor internette.
Surus pozisyonu, 2-3 saatlik suruslerde biraktigi yorugunluk hissi, performans farki gibi konularda bilgi verirseniz cok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Sitesi "mayavelo.com.tr" olarak güncellenmiş, fiyatlar orijinal siteye (orbea.com) göre çok yüksek.

Mail attığımda şöyle cevap verdiler,

"Türkiye şartlarında Avrupa fiyatlarına yaklaşabilmemiz ne yazık ki çok zor. Ancak özel siparişlerinizde ve nakit ödeme indirimleri ile Avrupa fiyatlarına yakın fiyatlar ile Orbea sahibi olabilirsiniz."

Selamlar. Ben de Orbea Vector kullanıcısıyım. Henüz 2-3 kere binme şansım oldu havalardan falan hem de kondisyonum yetmiyor şimdilik.
Trek 7.1fx kullandım uzun süre ama son 2-3 senedir abime vermiştim. Trek'le karşılaştırınca, gidişi vs çok rahat, konforu aşırı iyi. Tabi ki Trek'i aldığımda 2004 yılları falandı, teknoloji vs yaklaşık 20 senede iyi yerlere gelmiş.
Başka Vector kullanıcısı varsa ve herhangi bir tavsiyeleri olursa dinlemek isterim.

Günlük kullanım için biraz ağır gelen Brand-X kadro yerine monte etmek için bir süre önce ikinci el alüminyum mtb kadrosu almıştım. 2015 model Alma H70. Bayadır sökülmüş vaziyette beklemiş, arka çatalda birkaç ufak boya kalkığı vardı, onları da rötuşladık. Alın borusundaki kırmızı detay, gidonla çok uyumlu oldu. Gidon, gidon boğazı, maşa, sele ve sele borusu karbondan. Jantlar Fsa Afterburner. Lastikler en hafif mtb lastiklerinden olan Maxxis Maxxlite. XTR-SLX karışık 1x11 vites seti, Deore HD frenleri var.. Bisikletin ağırlığı, pedallar olmadan 8,68 kg. Her gün evden dört, metrodan iki kat indirip çıkardığım için ne kadar hafif o kadar iyi ;).

sonhali.jpg

Dosyalar

• önden.jpg
    önden.jpg
    64,1 KB · Okunma: 38
  • 20211221_135803.jpg
    20211221_135803.jpg
    115,5 KB · Okunma: 38
@Aybek Cihan
Merhabalar,bisiklet her detayı ile harika görünüyor.Bende Ktm Ultra Fun bisikletime sabit maşa takmak istiyorum.Mümkün ise,sabit maşa'nın markası ve taç yüksekliği hakkında bilgi rica etsem. Ayrıca maşa'yı taktıktan sonra,yerden pedal yüksekliği azaldı mı acaba.?
Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Merhaba arkadaşlar Giant kullanıcıları kulübünden ayrılıp yeni kulübüme katılma zamanı geldi artık diye düşünüyorum. Bisikleti arkadaşım Haziran ayında Norveç ten getirecek. @Semih Cavdar buradan da çok teşekkür ederim kendisine. N108TTCC-A3-SIDE-ORCA_M30i.jpg
2023 model Orbea M30i ile aranıza katılacağım inşallah.

Güzel makina

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri