Can Çelik
🛠 🛠 🛠
- Tepki
- 7.481
- İsim
- Can Çelik
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Fixed Gear
Hocam bu ürün nasıldır acaba. Bisiklet sürerken sürekli ön tekerden tak tak diye ses geliyor diye bisikletçiye götürdüm. Ön göbeğinin değişmesi gerek dedi.Mil boyu aynı olsun, ve kartuş orta göbek olsun, markası önemli değil.
Göbek, tel takılan delikli kısmı kopmadıkça değiştirilmez. Çanaklarında veya bilyalarında bi sorun vardır. Çanak ve bilya alıp monte edip kullanmaya edebilirsin.Hocam bu ürün nasıldır acaba. Bisiklet sürerken sürekli ön tekerden tak tak diye ses geliyor diye bisikletçiye götürdüm. Ön göbeğinin değişmesi gerek dedi.
Anladım hocam. Ben bu bisikleti 2018 de almıştım o zamandan beri sürekli kullanıyorum. Değişmesi gereken parçalar var mıdır sizce? Sadece dış tekerleri değiştirdim. Arka aktarıcı değişmeli miyim sizce. Bildiğim kadarıyla arka aktarıcım düşük seviye bir aktarıcı. Shimano Acera Arka Aktarıcı 7/8 Vites Rd-m360-Sgs Uzun Bacak bu modeli takmalı mıyım yoksa gerek yok mu sizce? Kısaca bisikletin biraz güncellemek istiyorum ilk hangi parçaları yükseltmeliyim?Bilyeli göbek bu. Bilyaları açılıp bilyalar, çanaklar (çanak = bilyaların üstünde gezindiği boşluk) ve konik somunlar kontrol edilecek. Üstlerinde pürüz, vuruk varsa değiştirilecek.
?Bilyeli göbek bu. Bilyaları açılıp bilyalar, çanaklar (çanak = bilyaların üstünde gezindiği boşluk) ve konik somunlar kontrol edilecek. Üstlerinde pürüz, vuruk varsa değiştirilecek.
Hocam bir de pedal alacağım. Rulmanlı pedal ile bilyeli pedal arasında devesa bir fark var mı ? Veya hangisi daha iyi ? @Can ÇelikDeğişmeye gerek bişeyi yok. Göbeklere bakım lazım sadece.
O civatadan elinde olması lazım. Aynakolu mile bağlayan civata o. Ayrıca, illa anahtarı o civata yardımıyla bağlamak zorunda değilsin. İskeleti yere paralel hale getirip, yere bakan çanağın sağlam bir yere dayanmasını sağlayıp anahtara gövdenin ağırlığıyla basarken bir yandan çevirirsen çanak açılır. Zincir tarafı saatin yönünde, diğer taraf saatin tersi yönde çevrilince açılıyor.Kare mil orta göbek için anahtarından aldım. Ama videolarda onu sabit tutmak için kare milin içine giren vida ve kalın pul kullanıldığını gördüm. O vidanın ölçüsü nedir acaba?
Bu alet işe yarıyorsa gerçekten çok faydalı. Bir keresinde anahtarı sabitleyemediğim için göbeği gidip bisikletçiye açtırmak zorunda kalmıştım. Sırf bu yüzden kare mil göbekten nefret ediyorum@Y. B. Tekin ,şöyle bir ürün var.
(link)
Doğru gerçi pedaldan çıkardığım kullanılır. Ona uygun bir somun pul alırsam olur gibi. Evet dediğiniz gibi mecburi değil tabii, orta göbek sıkışmış olursa elimde bulunsun diye istiyorum. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim açarken aklımda bulundururumO civatadan elinde olması lazım. Aynakolu mile bağlayan civata o. Ayrıca, illa anahtarı o civata yardımıyla bağlamak zorunda değilsin. İskeleti yere paralel hale getirip, yere bakan çanağın sağlam bir yere dayanmasını sağlayıp anahtara gövdenin ağırlığıyla basarken bir yandan çevirirsen çanak açılır. Zincir tarafı saatin yönünde, diğer taraf saatin tersi yönde çevrilince açılıyor.
Evet kastım böyle bir şeydi, etrafımda var mı bir bakayım bulabilirsem iyi olur teşekkür ederim@Y. B. Tekin ,şöyle bir ürün var.
(link)