Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orta göbek tavsiyesi

Öncelikle merhabalar benim orta göbekte sorun var değişmesi gerekiyor 68×111mm karemilli orta göbek bu değişeceği sırada aynakolum yalama yaptı değişmesi gerekiyor onunda o yüzde claris aynakollara baktım onlarda hollowtech 2 uyumluymuş göbeği hollowtech 2 alacağım ama kadroma uygun hollowtech 2 yok 113 mm ve 109.5mm var hangisini tercih etmeliyim zararı ne olur

@Calli20
Aynakolum karemilli 52 42 idi yokuşlarda bacağım bitiyordu o yüzden 52 34 Dü sanırım rahat olsun diye onlara bakıyorum o yüzden

Scudo
Merhaba kron xc2000 2016 model kullanıyorum ve yakın zamanda orta göbeğim yalpa yapmaya başladı S1 ay kadar olmamıştı değişmiştir kırıldığı için adını hiç duymadığım bı marka taktı bende kendim değiştirmeyi karar verdim ki Shimano bilinen marka tek sorun ölçüleri ne olduğunu bilmiyorum aparat i sipariş vericem açmadan öğrenmek mumkunmu mümkünse aparat ile aynı anda gelsin tesekkurler

Corelli Terra 1.0 modeline sahibim. Orta göbek boyutları konusunda kararsız kaldım. Bilgili arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. 52/42 aynakol var.

Öncelikle merhabalar benim orta göbekte sorun var değişmesi gerekiyor 68×111mm karemilli orta göbek bu değişeceği sırada aynakolum yalama yaptı değişmesi gerekiyor onunda o yüzde claris aynakollara baktım onlarda hollowtech 2 uyumluymuş göbeği hollowtech 2 alacağım ama kadroma uygun hollowtech 2 yok 113 mm ve 109.5mm var hangisini tercih etmeliyim zararı ne olur

@Calli20
Aynakolum karemilli 52 42 idi yokuşlarda bacağım bitiyordu o yüzden 52 34 Dü sanırım rahat olsun diye onlara bakıyorum o yüzden
Halowtec küçük kalırsa kutudan spacer cıkıyo yada harici satılıyor ondan kullanınca sorun çözülüyor büyük gelirse halowtec in boyutuları var zaten

Merhaba, yeni konu açmamak için buradan yazmak istedim. Eski bir bisikleti restore etmeye çalışıyorum.
Restorasyon için açtığım başlık
Takıldığım bir konu var, emin olmak için buradan yardım almam gerekiyor.
Çıkarttığım orta göbeğin çapı yaklaşık 34mm, yaklaşık diyorum çünkü elimde kumpas yok maalesef.
Uğraşmaya başlamadan önce orta göbeklerin genişliğinin standart olduğunu, uzunluklarının değiştiğini düşünüyordum. Hatta bazı kadrolarda uzun gelince göbek ile birlikte gelen pullardan konulup ayarlandığını düşünüyordum fakat sanırım durum bu kadar basit değilmiş :)
DSC_1536.JPG dosyayı görüntüle

Kendime claris aynakol, zincir, arka aktarıcı vs. set bulmuştum, onu almayı düşünüyordum fakat setin içerisindeki orta göbek modeli bb-rs500 müş. Ebatlarına baktım ve genişliğinin 24mm olduğunu gördüm.
Teknik veriler:

Kullanım Alanı:Yol, Cyclocross
Malzeme: Alüminyum
Montaj Tipi: BSA
Genişliği: 68/73mm BSA
Teknolojiler: Hollowtech II (24mm)
Teknik Bilgi:
Rulmanlar: Çelik
Alt Tabaka Malzemes: Alüminyum
Alt Gövde Malzemesi: GFRP

Benim kadro göbeğinin uzunluğu 68mm, fakat genişlik konusında tıkandım.
34mm göbeklere baktığımda genelde mtb için olanlara denk geldim, acaba hepsi mtb için midir? Bir de mtb için yazan göbeklerden kullansam ne gibi sıkıntı yaşarım?
Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Teşekkür ederim.

@ihsangencer cevabınızdan sonra bir oh çektim :) uygun fiyatlı ve set halinde bulmuşken tek seferde alıp montaj işine geçmek çok iyi olacak benim için. Teşekkür ederim.

Mtb kullansanızda olur ama yol aynakolunun mili uzun gelecektir büyük ihtimalle yani mtb göbek kullanınca pul kullanmak gerekecek

Shimano 4700 tiagra aynakol yerine shimano 5800 105 aynakol takılabilir mi?

Shimano 4700 tiagra aynakol yerine shimano 5800 105 aynakol takılabilir mi?
Olur ancak zinciri de değiştirmeniz çok iyi olur. Aynakol ile aynı viteste zincir kullanmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Mosso wildfire için orta göbek önerileriniz nedir ve hangi ebatları kullanıyor, netten sipariş vereceğim.

Mosso wildfire için orta göbek önerileriniz nedir ve hangi ebatları kullanıyor, netten sipariş vereceğim.

Orta göbegi Mosso ya göre degil aynakolunuza göre almalisiniz. Mosso da dikkat etmeniz gereken sadece BSA'mi yoksa baska bir tipmi oldugu ama büyük ihtimal %98 BSA dir. Orta göbegin mil uzunlugunu yada karemilmi, hollowtech 2mi 1mi vs oldugunu aynakola göre almalisiniz.

Bu saydiklarim hakkinda bir bilgide vermediginiz icin size yardimci olacak kisiler sadece ayni bisikleti olan ve orta göbegini degistiren kisiler olabilir.

Son düzenleme:
Alt segment bir bisiklet olduğu için yüksek ihtimalle karemil aynakoldur. İnternette karemil ortagöbek diye aratırsanız ulaşabilirsiniz. Ölçüler standart oluyor sanırım. Ama aynakolun detaylı fotoğrafını atarsanız tavsiyede bulunan kişiler emin şekilde yönlendirebilirler.

Dosyalar

• 6FD33153-2CE3-460D-9F1D-E0D87B736B37.jpeg
    6FD33153-2CE3-460D-9F1D-E0D87B736B37.jpeg
    62 KB · Okunma: 28
Merhabalar.Bisikletimde Shimano Tourney Fc Ty301 48/38/28 aynakol var.İki ay önce göbekten çıt çıt sesler geliyordu.Bisikletçim yeni göbek taktı.Ama eski göbeği çıkarmak için çok uğraşmış dediğine göre.Kaynak yaparak çıkarmış.Sorun şuradaki yeni taktığı göbek sürekli gevşiyor.Mesela bugün göbeği sıkıyorsak yarın yine gevşiyor.İki ay idare ettim ama can sıkmaya başladı.Kaynak yaparak çıkardım dedi.Acaba yuvaya mı zarar verdi?Baktım ama yuva sağlam gibi geldi bana.Bisikletçi dedi senin eski göbek tipine geçmeliyiz.Kartuşluymuş eskisi.Sizce neden sürekli gevşiyor.Ve bana alabileceğim göbekleri söyleyebilir misiniz

Merhabalar.Bisikletimde Shimano Tourney Fc Ty301 48/38/28 aynakol var.İki ay önce göbekten çıt çıt sesler geliyordu.Bisikletçim yeni göbek taktı.Ama eski göbeği çıkarmak için çok uğraşmış dediğine göre.Kaynak yaparak çıkarmış.Sorun şuradaki yeni taktığı göbek sürekli gevşiyor.Mesela bugün göbeği sıkıyorsak yarın yine gevşiyor.İki ay idare ettim ama can sıkmaya başladı.Kaynak yaparak çıkardım dedi.Acaba yuvaya mı zarar verdi?Baktım ama yuva sağlam gibi geldi bana.Bisikletçi dedi senin eski göbek tipine geçmeliyiz.Kartuşluymuş eskisi.Sizce neden sürekli gevşiyor.Ve bana alabileceğim göbekleri söyleyebilir misiniz
Bir bisikletci orta göbegi kaynakla cikariyorsa o bisikletci bildigin kasaptir. Göbek nekadar zor ciksada dogru melzeme ile kolayca cikar eger dogru anahtar yoksa yine yöntemleri var ve kaynak kullanmadan cikar.
Eger suanki yani yeni göbekde firma hatasi yoksa baska göbekde taksan faydasini göremesin cünkü benim tahminim istimadan dolayi yuva esneme yapmistir, hele hele kadro alu ise yuva deforme bile olmus olabilir. Esnemeyi yada deformeyi gözle bakarak göremesin.
Tabiki sana ben hata yaptim hata bende demez, sucu göbege bulur ki degistirip kartuslu taksa degisen ne olacak, göbegin dislisi kartusluda da ayni Hollowtech de ayni. Sadece ici degsik, senin bisiklete Hollowtech aynakol kullanmak istesen, Hollowtech göbek de takabilirsin odami gevseyecek kartulu olmadigi icin.
Kaynakla göbek cikaran kasap tabiki sucu da göbege bulur.
Yaninda dur ve kartuslu birtane taktir bakalim tutacakmi, yaninda dur dememin sebebi herhangi bir yapistirici vs. kullanmamasina dikkat et göbegi takarken, beyaz gress kullansin ona dikkat et.

Bir bisikletci orta göbegi kaynakla cikariyorsa o bisikletci bildigin kasaptir. Göbek nekadar zor ciksada dogru melzeme ile kolayca cikar eger dogru anahtar yoksa yine yöntemleri var ve kaynak kullanmadan cikar.
Eger suanki yani yeni göbekde firma hatasi yoksa baska göbekde taksan faydasini göremesin cünkü benim tahminim istimadan dolayi yuva esneme yapmistir, hele hele kadro alu ise yuva deforme bile olmus olabilir. Esnemeyi yada deformeyi gözle bakarak göremesin.
Tabiki sana ben hata yaptim hata bende demez, sucu göbege bulur ki degistirip kartuslu taksa degisen ne olacak, göbegin dislisi kartusluda da ayni Hollowtech de ayni. Sadece ici degsik, senin bisiklete Hollowtech aynakol kullanmak istesen, Hollowtech göbek de takabilirsin odami gevseyecek kartulu olmadigi icin.
Kaynakla göbek cikaran kasap tabiki sucu da göbege bulur.
Yaninda dur ve kartuslu birtane taktir bakalim tutacakmi, yaninda dur dememin sebebi herhangi bir yapistirici vs. kullanmamasina dikkat et göbegi takarken, beyaz gress kullansin ona dikkat et.
Abi bugün yeni göbek taktık ama yine gevşeme yaptı.Çözümü nedir sence?

@Albatros_65 Muhtemelen kadron alu ve dişler yalama oldu. Tornacıda içinde 37mm rulman yuvası olan 2 tane çelik ceket yaptırıp onları kadroya çaktıracaksın. İçlerine de 24/37 rulman preslenecek. Bundan sonra ancak hollowtech/gxp tipi aynakolla kullanabilirsin o kadroyu.

Geri