Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Otobanda Bisiklet Kullanımı

Yarın pazartesi eski okulama gidip bir sorayım bakalım trafik derslerine hala devam ediyorlar mı diye.

Scudo
Bisikletliler Derneği, facebook sayfasında geçen Eylül-Ekim civarında, "İlk öğretim müfredatına seçmeli ders olarak bisiklet eklendi" diye paylaşımlarda bulunuyordu.
Dersin içeriği nedir, arz-talep durumu nedir, bundan sonraki yıllarda da müfredat içerisinde bulunacak mı bilmiyorum tabi.

herkez e-5 olayıan takılmış, ben Mersin'den Ankara'ya bisikletle gitmeyi planlıyorum, otobana girecem, cezası var mı ki? giremez yazıyor tamamda haberim yoktu derim. yada böyle şehirler arası gidenler nasıl yapıyor.

@kronik eski yolları kullanıyorlar hocam. Yasak olmasından cezasından öte sağlıklı değil. Tavsiye etmiyorum otobanı.

diyelim otobanda polis durdurdu ve ceza yazacak.. plakası olmayan bir taşıta nasıl ceza yazabiliyor ?

Aslında otobanın yanına bisiklet yolu yapacaklar :D Yol baya kısalır.Dümdüz yol , yol bisikletlerine gün doğar.50 km'nin altında kimse sürmez.

Su bitince ne yapacagiz ? ;)

İstanbulda bisiklet hiç sürmedim fakat sürdüğüm diğer her yerde sadece paralı yollarda uyarı işareti gördüm.Paralı otobanlara motorsuz araç giremiyor.

• Beğen
Tepkiler: DKN
kartepeye giderken sapanca kavşağında paralı otoyola girmiştim Polise rastladım durdurdu tabi ,burası otoban dedi. Kusura bakmayın dedim. Otobana paralel giden diğer yola gitmemin gerektiğini söyledi. Bende ordan devam ettim. Yanılmıyorsam paralı otobanlarda yasak çünkü uyarı levhasında da yazıyor.

images.jpg
Sırasıyla
Çocuk gelin alınmaz
Şehir bisikleti ile otobana girilmez
Hayvanlara eziyet edilmez
Traktörle hız yapılmaz
Piktogramlar her otoban girişimde bulunmalıdır.

Bayadır bu konuyu araştırıyordum acaba bisikletle girsem ne olur ne olur diye.. en sonunda geçen gün kameramı aldım çıktım otobana..

otobana girince 20 dk geçmeden polis durdurdu :D video alta belki yardımcı olur arkadaşlara :D

Dünyanın her yerinde bisikletin otobana girmeleri yasaktır. Bazen istemeyerek bazen ise acele ettiğim den otobana girmişliğim oldu. Kesinlikle önerilecek birşey değil, yanınızdan 90+ ile bir tır geçtiğinde öyle bir etki yaratıyor ki direk sizi bariyerlere yada yola doğru savuruyor. Bu yaz Yunanistan da girmiştim 3km sonra otoban polisi gelip beni azarlamak yerine 7km ilerideki çıkışa kadar bana eskortluk etmişti.

@Suluk

Şanslı evet ama cezadan dolayı değil o saatte kasksız ters yönde geri dönüp bu videoyu yükleyebildiği için

@Uğur Ertürk

Akşam, işlek bir otoyol. kaskta yok ve ters yöne gitmeni söyleyen bir memur..
Entersannnn..

Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı

@Enki

Olması gereken budur.. Yoksa bizimki gibi kızıp birde akşam vakti ter yönde geri dönüp çık diyen değil..

Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı

• Beğen
Tepkiler: adilnumanç.
@Decsan sonraki cikisin kac km otede oldugunu biz bilmiyoruz... Belli ki cok uzakta

Belki haklisiniz fakat polisin gorevi sizin can guvenliginizi saglamak. Eger ilk cikis cok uzaktaysa bir sekilde sizi ordan kurtarmasi gerekmektedir. Bisikletci oraya girdiyse ilk cikisa kadar gitmeyi goze almistir bu sebep ile en zor durumda polisin bisikleti ve bisikletciyi alip ilk cikisa kadar goturmesi gerekmektedir

Geri