Scudo Sports

Parafin PTFE zincir wax

Forumdan yapan var

Ben de daha önce bir yabancı kanalda görmüştüm mantıklı gelmişti. Kullanmadan ve kişisel deneyim oluşmadan iyi mi kötü mü bilemeyeceğiz galiba.

Scudo
Forumdan yapan var

Ben de daha önce bir yabancı kanalda görmüştüm mantıklı gelmişti. Kullanmadan ve kişisel deneyim oluşmadan iyi mi kötü mü bilemeyeceğiz galiba.

Şimdi merak ettiğim, acaba @TatanQa_tr bunu yapmaya devam ediyor mu? İşe yaraması kadar efektif olması da önemli.

@MakRo @Spartiat

işlemi doğru oranda yapınca yağlaması başarılı ve en güzeli yağ gibi asla kararmadığından dolayı tertemiz oluyor . Bir yeriniz deyince veya sonraki yağlamayı yaparken hiç bir yeriniz batmıyor. Kaynar suyu döküp eski parafini temizleyip zinciri kuruttuktan sonra yeniden yapıyorsunuz ortalama 300km de bir.
Ben bir süre sonra yapmadıma ama sorun ekipman eksikliği. Şöyle; bu iş için yavaş pişirici(pahalı) veya eski bir fritöz kullanmanızı tavsiye ediyorum.(bende yok, alsam da koyacak bir yer cidden yok şu anda)
Zira bir sonraki yaplamaya kadar o parafin katılaşıyor, yeniden sıvı hale getirmeniz fırında vs kolay değil.

Merhabalar
Parafin'i kolaylıkla her yerden temin edebilirsiniz. PTFE nin toz kıvamında olan halini, Aliexpress den almıştım.
Merhaba,

Ben de 2-3 hafta kadar önce AliExpress'ten 0.3 mikron teflon tozu sipariş ettim bu yöntemi denemek için. Bugün SINOTRANS adlı aracı bir şirketten, paketin gümrükte takıldığı ve satıcısına geri göndermem konusunda bir SMS aldım. Teflon'un gümrüğe takılmasına şaşırdım, sanırım kimyevi madde olarak değerlendirdiler ya da başka bir şey oldu. Şİmdi ne yapacağımı düşümnüyorum. İç piyasadan da araştırmıştım öncesinde ama uçuk bir fiyat(*) verdiler.

Bu yöntemi deneyen arkadaşlar teflon tozunu nereden ve kaç TL'ye satın alıyorsunuz? İlk seferinde 250 gr parafin içine 12.5 gr, daha sonraki seferlerde ise aynı miktar parafin içine 4 gr teflon tozu eklemek gerekiyor diye okudum.

(*) 25 gr (816,00 TL) / 100 gr (2.040,00 TL) / 500 gr (4.080,00 TL) / 1 kg (6.936,00 TL)

Son düzenleme:
ben de sizin gibi aliexpress den ptfe sipariş vermiştim 1 ay'ı geçti hala haber yok. ben de araştırmaya başladım ve grafit tozundan da yapılabileceğini öğrendim. grafit tozunu 1kg 150tl gibi rakamlara Türkiye'de satan firmalar var, biraz daha bekleyip ptfe gelmez ise grafit tozundan yapmayı düşünüyorum.

[/QUOTE]
Ben de 2-3 hafta kadar önce AliExpress'ten 0.3 mikron teflon tozu sipariş ettim bu yöntemi denemek için. Bugün SINOTRANS adlı aracı bir şirketten, paketin gümrükte takıldığı ve satıcısına geri göndermem konusunda bir SMS aldım. Teflon'un gümrüğe takılmasına şaşırdım, sanırım kimyevi madde olarak değerlendirdiler ya da başka bir şey oldu. Şİmdi ne yapacağımı düşümnüyorum. İç piyasadan da araştırmıştım öncesinde ama uçuk bir fiyat(*) verdiler.

Evet benim de aynı şey başıma geldi. Aliexpress'ten ücret iadesi talep ettiniz mi acaba? Benim siparişimin 10 günü dolmadığı için iade talebi açılamıyor.

Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir yanıt geldi aracı şirketten:

· Posta veya Hızlı Kargo taşımacılığı yoluyla ETGB'ye konu edilerek çekim işleminin gerçekleştirilmesi için gümrüğe tabii olmak üzere değerlendirilen eşyanın, 4458 sayılı Gümrük Kanunun ilgili maddelerince belirlenmiş limitleri aşması sebebi ile basitleştirilmiş usulde gümrük işlemleri tamamlanamamıştır.

· Gümrük işlemi başarısız olan kargolarınızla ilgi olarak Posta veya Hızlı Kargo Gümrük Tebliğini incelemenizi rica ederiz.

· Posta ve hızlı kargo gümrük mevzuatı kapsamında gümrük kontrolleri yapılan kargonuz, bu kapsamda mevzuata aykırılık sebebiyle yasaklı ürünler kapsamında olmasından dolayı bu kapsamda değerlendirilemeyip muafiyet dışı kalarak gümrüğe bırakılmıştır.

· Kargonuzun takip numaralı ( COSMETIC ve SAĞLIK ) Kozmetik ve sağlığı içeren ürünler kapsamında olduğu için gümrükte işlem yaparak çekim işlemi yapılamamaktadır.

· Yasaklı ürünlerin geri gönderimi bulunmamaktadır.

Ben de yanıt olarak şunu yolladım:

Bir yanlışlık olabilir mi acaba?. Toz teflon kozmetik ve sağlık malzemesi değil. Endüstriyel alanda kullanılan bir plastik. GTIP numarası 3904.61.00.00.00 Politetrafloretilen (PTFE)

Bakalım nasıl sonuçlanacak bu macera?

Arkadaşlar yurtdışı kargo firmasında çalışıyorum. Bu gibi toz tarzı ürünler göndermek isteyen müşterilerden MSDS formu dediğimiz form talep edip,konşimento dediğimiz taşıma evrağına ve proforma faturaya da ürün ismi yazdıktan sonra da Not restricted yazıp o şekilde çıkış yapıyoruz. Alıcı ülkelerde de bu evraklara bakıp ona göre işlem yapılıyor zaman zaman. Göndericiniz bu ürün için, ürünün içeriğini tam yazmamış olabilir, eksik yazmış olabilir. Bir de PTT getiriyorsa gönderiyi problem yaşamanız olasıdır.

Arkadaşlar yurtdışı kargo firmasında çalışıyorum. Bu gibi toz tarzı ürünler göndermek isteyen müşterilerden MSDS formu dediğimiz form talep edip,konşimento dediğimiz taşıma evrağına ve proforma faturaya da ürün ismi yazdıktan sonra da Not restricted yazıp o şekilde çıkış yapıyoruz. Alıcı ülkelerde de bu evraklara bakıp ona göre işlem yapılıyor zaman zaman. Göndericiniz bu ürün için, ürünün içeriğini tam yazmamış olabilir, eksik yazmış olabilir. Bir de PTT getiriyorsa gönderiyi problem yaşamanız olasıdır.

Merhaba,

Büyük ihtimalle Çin'den bu ürünü yollayan şirket, 50 gr'lık ambalaj ile birlikte MSDS (Material Safety Data Sheet) belgesini eklememiş olmalı. Bunu da sorup öğreneceğim. Ama ürünün ne olduğunu yazmış olduklarını tahmin ediyorum emin olmamakla birlikte. Tabii bu da yeterli olmamıştır gümrük muayenesi sırasında. Neye dayanarak kozmetik ve sağlık grubuna sokulduğu ise soru işareti. Herhalde pudrad vbg diye düşündü memur arkadaş.

sabah baktığımda birşey yoktu ama, şimdi tekrar kontrol edeyim dedim. sanırım benim ptfe geliyor 🙂

Dosyalar

• Screenshot_20231103-130445.jpg
    Screenshot_20231103-130445.jpg
    22,2 KB · Okunma: 19
sabah baktığımda birşey yoktu ama, şimdi tekrar kontrol edeyim dedim. sanırım benim ptfe geliyor 🙂

Sağ tarafı çıkmamış orada ne yazıyor? Şu haliyle henüz gümrüğe sevk edilmiş gibi görünüyor.

1699008677324.png

geldi benim ptfe.
84tl gümrük ücreti çıkarmışlar ama,
Benim sevkiyat için gümrük işlemleri yeniden başlatıldı gibi bir durum görünüyor ama sanırım yanıltıcı bu. Büyük ihtimalle takılacak. Shop1102551057 adındaki satıcıdan da SINOTRANS adlı aracı şirketten de ses yok.

Number:2710104894822

Parcel status:In customs

nation:Mainland China -> Turkey

2023-11-02 11:16:00 Import clearance start

2023-11-02 11:16:00 Failed to clear at import customs

2023-11-02 11:16:00 Arrived at customs

2023-11-01 17:57:00

.....

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Gümrükte biraz oyalandıktan sonra benimkiler de geldi. Isıtılabilir paketi üstünden açmak yerine ortasından falçata ile kesmeleri muazzam bir zeka örneği olmuş.

IMG_20231111_142815_edit_178707096239918.jpg

3 saat sentetik tiner ve yarım saatte bir çalkalama sonrası , 2. turda temiz tiner içinde 1 gün. Sonrasında 15dk alkol ile çalkalama kurutma ve wax işlemini gerçekleştirdim. Umarım değecek bir sonuç alırım :)

IMG_20231120_155622.jpgIMG_20231120_160355.jpgIMG_20231120_162125.jpg

3 saat sentetik tiner ve yarım saatte bir çalkalama sonrası , 2. turda temiz tiner içinde 1 gün. Sonrasında 15dk alkol ile çalkalama kurutma ve wax işlemini gerçekleştirdim. Umarım değecek bir sonuç alırım :)

311703 dosyayı görüntüle311704 dosyayı görüntüle311705 dosyayı görüntüle
Hocam bu temizlik işlemini sıfır Shimano zincir için mi gerçekleştirdiniz? Uygulayacağınız wax’ın fabrika yağına göre üstünlüğü nedir?

Hocam bu temizlik işlemini sıfır Shimano zincir için mi gerçekleştirdiniz? Uygulayacağınız wax’ın fabrika yağına göre üstünlüğü nedir?

Merhaba,

Evet sıfır zincir için gerçekleştirdim. Kullanılmış zincirde süreç biraz daha uzun.
Fabrikada yapılan yağlama , kullanım için değil zaten. Hem proses için, hem de sonrasında oksitlenmeyi önlemek için depolama gerekliliği. Yağ ile kullanılacak zincirlerde bile fabrikada uygulanan yağın temizlenmesini öneren yerler var. Çok fazla pislik toz vs topluyor. Zaten sıfır zincire tiner uyguladığımda ilk banyo sonunda dipte çok fazla metal tozu vardı.

Geleneksel yağ ile kullanıma karşın avantajı/ dezavantajını göreceğim. Okuduğum kadarıyla temizliği ve uygulaması (ilk temizlik işlemi hariç) daha kolay. Ama dediğim gibi kendi tecrübem değil, ben ilk kez deniyorum.

Geri